Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)
Itt is ráragadt már egy csomó.Elég gusztustalan!:)De mindegy,csak pusztítsa el őket!
Lisy,most láttam az almás táskádat...nagyon szép lett!És milyen jó ötlet,hogy nem vágtad végig,a széléig a csíkokat!Így könnyebb ráhajtani.Legközelebb én is így csinálom.
Remélem,végül kiderül,hogy csak vaklárma volt az egész!
Az orvosokról meg...khm...megvan a véleményem.Tisztelet a kivételnek!Én is sokat jártam mostanában orvoshoz.Voltam kardiológusnál,endokrinológusnál,nőgyógyásznál...egyik sem talált semmi szervi bajt.Csakhogy mégis rosszul érzem magam:( Ma is egész nap össze-vissza vert a szívem,meg fulladtam:(
Cserében viszont egész normálisan viselkedett mindegyik,akiknél voltam.Főleg a nőgyógyász,akinél az volt az első,hogy kezet nyújtott és bemutatkozott.
Egyszer már válaszoltam,aztán az utolsó mondatnál ideszaladt a lányom,és egy gombnyomással kitörölte az egészet,amit írtam:(
Szóval a lényeg annyi volt,hogy a kelesztési idő függ a liszttől,élesztőtől,hőmérséklettől is,szóval elég lehet a 2-szer 10 perc is,ami az eredeti receptben szerepel,de én az enyémnél úgy láttam,hogy elbír félórát is.
Sziasztok lányok, sütöttem kalácsot vacsorára, recept a naplómba!:)
Gabi! Anyukámnak is volt, ez a ragasztó hónapokig összeszedte őket, azóta mindig kiakassza!:))
Ha hozzájutsz dohánylevélhez,tegyél a polcokra. Azt nem szeretik. Régen az öregek is használták,még a ruhásszekrényben is. Meg a levendulát is.
Sőt, nem árt néha egy-két kénlapot elfüstölni,egy ócska lábasban. Akkor teljesen zárt legyen a helység,és semmiképp ne lélegezd be! Talán az a már kikelt kukacokra is hat.
Égess füstölgőt!
Azt nem szeretik. :)
Szia!
Használtam már BL80-as lisztet,de sajnos ritkán jutok hozzá.Nálunk nem lehet kapni,illetve nem tudom,hogy itt melyik felel meg neki(tudod,én Romániában élek,itt másképp vannak számozva a lisztek).Azt tudom,hogy melyik a simaliszt,de hogy melyik felel meg BL80-asnak,fogalmam sincs!:(
Amúgy képzeljétek el,hogy jártam!Valahogy befészkelte magát a kamrámba a moly:((( Egy csomó méregdrága lisztet kellett kidobjak(graham,teljesk.,rozsliszt,stb.) Azt hittem,szétvet az ideg!Ráadásul fogalmam sincs,hogy szabaduljak meg tőle,még sosem volt nálunk moly!Ki kell pakoljam,és újrafesteni az egész kamrát,vagy van valami más praktika?
Tegnap vettem molycsapdát...reggelre egy csomó molylepke ragadt bele:((( De ez elég vajon?
Gabikám,de sajnálom,hogy ezt nem korábban mondtad.Minden nap szenvedek a kör kialakitásánál,mert a fiam imádja a kiflit.Egy telj.kiőrl.tésztánál néha képtelenség a formázás,legalábbis nekem néha nagyon kemény a tésztám.Na olyankor sütök pacsnit meg zsemlét,kis cipót.
Viszont a BL-80-as liszt nagyon tetszik,jobb mint a búza-rétes keverék,sokkal képlékenyebb.Nem szoktad használni?
Elhiszem:) Én soha nem csináltam kelt tésztát,amíg nem volt kenyérsütőgépem!Valahogy nem volt kedvem dagasztani:)Mióta megvan,viszont rengeteg kelt tésztát sütök,kalácsot,pogácsákat,buktákat,mindenfélét...
Nem csoda,hogy meghíztam!:)Ez a kellemetlen mellékhatás:)))
Köszi, megnéztem, holnap kipróbálom, mert megint azt kért vacsorára.
Utána jön a magvas kifli, meg a bukta.
Tetszett, ahogy megdagasztotta és kelesztette a gép, s nem én.
Sziasztok!
Zsuzsó,örülök,hogy ízlettek a kipróbált receptek!
A kiflinél a tésztát nem kerekre nyújtom,hanem egy keskeny,hosszúkás téglalappá,és azt vágom háromszögekbe.Nem tudom,mennyire érthető,de beteszem ide a linket,ahonnan én találtam ezt a receptet,ott van egy rajz is róla.
Szóval,nem csoda,hogy nem sikerült kerekre nyújtani:)
Egyébként ezt a módszert,hogy négyszögletes formából vágunk háromszögeket,szerintem máskor is lehet használni,ha nehezebben megy a kerekre nyújtás.
Még nem próbáltam a ch csökkentett lisztet, de majd veszek. Még magokkal sem próbálkoztam kenyérsütésnél, de ahogy írtad, én is ki fogom próbálni:) Első körben lenmaggal és napraforgóval, aztán majd meglátjuk:)
Köszi a tippeket, körülnézek a receptek között is!
Akkor Te is hasonlót készitesz pici eltérésekkel,mint amit én sütök nap mint nap a fiamnak.csak mi ezt hivjuk sima kiflinek,és az én Ch csökk.lisztekből sütöttemet pedig diétásnak.Én vaj helyett zsirt használok általában,teszek bele sikért,az aszkorbinsav helyett ecetet,bár mostanában azt elhagytam.Sok magot teszek bele,lenmag,szotyi,szezámmag,zabpehely,vagy több pehely keveréke.
A lányodnak nem lenne jó a csökk Ch-s liszt?Sütiknél nem mindegy ,mennyit ehet,gondolom.
Sok jó receptet találsz itt,ha visszalapozol,meg sokunknak van naplója,receptgyűjteménye,azokból jókat lehet csemegézni.
Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam jobbnál-jobb receptjeiteket.
Végül elővettem a gépemet, mely már egy éve pihent. Először egy kenyeret sütöttem, de nálunk csak én és az egyik fiam eszi meg a gépi kenyeret, a többiek nem.
Tegnap viszont házi hot-dogot sütöttem "gabilive" receptje alapján. Mára a fiam estére megint azt kért volna. Még a kefires sütidet is megsütöttem, nagyon finom lett.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha téglalapnál, amikor vajazás után háromba hajtogatod, akkor hogy tudod utána kerekre nyújtani? Nekem nem sikerült. Végül is téglalap formába is be lehetett tekerni a virslit és kifli formára igazítani.
Köszi szépen!!
További ajánlott fórumok:
- Premium kenyérsütő használati utasítás, receptek. Tud valaki segíteni?
- Sütireceptek kenyérsütőhöz
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Van valakinek Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőhöz receptek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?