Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯
892. kicsimaya1985 (válaszként erre: 891. - Lisy50)
2011. okt. 19. 09:29
Köszönöm szépen már mérem is a cuccokat össze :D
891. Lisy50 (válaszként erre: 890. - Kicsimaya1985)
2011. okt. 19. 09:17

Szia!

Én így csinálom:

3,5dl víz

70dkg liszt

1 harmad friss élesztő

1 nagy mérőkanál cukor

2 kis mérő só

4 evőkanál olaj

Én soha nem mérem csak szóróm, úgy hogy ha összekeverte, nézd meg, ha ragacsos , szórj rá pici lisztet, vagy fordítva, egy a lényeg, egy sima fényes gombóc legyen!

2011. okt. 19. 08:54

Sziasztok csajok segítsetek légyszi nekem ne keresgéljek már.


Olyan kenyérreceotet ide tudnátok nekem lefirkantani amibe jo a sima élesztő és sima finomlisztem van. Olyat szeretnék amit kenyérsütőben dagasztatok de sütőben sütök ki soha nem csináltam még ilyet de annyi sok jot hallottam h milyen finom ki szeretném én is próbálni.

889. Mariann63 (válaszként erre: 887. - Zsuzsó64)
2011. okt. 19. 08:32
Nincs 2 rács benne?
2011. okt. 18. 21:11
Érdekes az elején nem kentem meg és akkor is úgy tűnt, hogy a tészta kezd "töredezni".
2011. okt. 18. 21:09

Elvileg a zsemle tetejét meg kell kenni, vagy tojással, vagy vízzel, hogy ropogós legyen, meg a színe miatt.


Vizet tálban kéne alá tenni, de nem tettem, mert a sütőm leírása szerint alulra semmi nem tehető a lapra. Amikor mégis tettem, akkor ott nem sült meg az alja.:((

2011. okt. 18. 20:02
Én szoktam bele vizet tenni alulra egy tálba,ha kenyeret sütök(máramikor nem felejtem el)
885. Lisy50
2011. okt. 18. 19:41
Valahol azt olvastam hogy akkor jön fel a zsömle szépen, ha teszünk alulra vizet párologni. Én még nem csináltam, de nem is jó a sütőm, hátul éget!:((
2011. okt. 18. 19:38
Pedig,ha megkenjük vizzel,akkor lesz olyan jó repedezett,Limara szerint.(még nem próbáltam)
883. Lisy50
2011. okt. 18. 19:35

Sziasztok Lányok!:)

Én csak akkor kenem meg sós vízzel, ha teszek a tetejére magot, vagy pelyhet!

882. ce5422b1bc (válaszként erre: 881. - Zsuzsó64)
2011. okt. 18. 19:30
Nem. Kellett volna?
881. Zsuzsó64 (válaszként erre: 880. - Ce5422b1bc)
2011. okt. 18. 19:28
Vízzel kented meg?
880. ce5422b1bc (válaszként erre: 879. - Zsuzsó64)
2011. okt. 18. 19:12
Még melegen megettem 2dbot. félbevágtam és megkentem margarinnal. Hát nagyon fincsit lett. :-)
879. Zsuzsó64 (válaszként erre: 877. - Ce5422b1bc)
2011. okt. 18. 18:37

Szívesen, bár először sütöttem én is.

Ha kihűl, Lizy tanácsára fóliával takartam le, így másnap is puha volt. Alacsony fokozaton a mikroban felmelegítettem, finom volt, bár csak frissen olyan ropogós a héja, másnap már nem.

2011. okt. 18. 16:11
:)
2011. okt. 18. 15:40
Készen vannak a zsemléim. Nagyon jól néznek ki és az ízük is jó. Köszönöm a tanácsokat Zsuzsó64!!!!
2011. okt. 18. 14:31
Hát lehet!:))
875. Mariann63 (válaszként erre: 874. - Zsuzsó64)
2011. okt. 18. 12:24
Az én fiam se akar ma úszni, úgy látszik,ilyen nap van.
874. Zsuzsó64 (válaszként erre: 873. - Mariann63)
2011. okt. 18. 12:09

Most néztem meg, még puha. Azt szerettem volna én is az ebédemhez megenni, azért.

A fiúknak készül a pizza.

Mind a kettő itthon maradt ma a suliból, annyira fájt a fejük. Most kényeztetem őket a pizzával.:DD

2011. okt. 18. 10:19
Ma én is megsütöm a zsemlét.Lecsó lesz a mai menü,pont passzol hozzá.
872. ce5422b1bc (válaszként erre: 871. - Zsuzsó64)
2011. okt. 18. 10:18
Köszönöm szépen a segítségedet!!!!!
871. Zsuzsó64 (válaszként erre: 870. - Ce5422b1bc)
2011. okt. 18. 10:13
Friss élesztőből 2,5dekát tettem bele, kb fél kiló liszt lett benne.
870. ce5422b1bc (válaszként erre: 820. - Zsuzsó64)
2011. okt. 18. 09:13
Szeretném megkérdezni, hogy ha nincsen itthon szárított élesztő, akkor a frissből mennyit kell bele rakni a zsemle receptbe?
869. Mariann63 (válaszként erre: 868. - Zsuzsó64)
2011. okt. 18. 07:59
A gépi kocka kenyér nálunk se jön be,ezért szeretnék majd egy 2 karos gépet.Addig meg formázom a kifliket,pacsnikat.
868. Zsuzsó64 (válaszként erre: 865. - Gabilive)
2011. okt. 17. 20:52

Nekem is megvan már vagy 7-8 éve, Eleinte használtam, de csak a család fele szereti a gépi kenyeret, így félretettem. Néha sütöttem egyet, de a szögletes forma, s a ropogós, de vastagabb héj még mindig nem jött be a férjemnek. Meguntam, sokat pihent a gép. A csuklom miatt nem tudtam már jól átgyúrni a tésztát, így előkerült. Most elég sűrűn használom dagasztásra,kelesztésre.

Nekem egykaros van, akkoriban nem igazán volt másmilyen, de jól működik most is. Lekopogom:)))

867. Mariann63 (válaszként erre: 865. - Gabilive)
2011. okt. 17. 20:05
nálam is ritka az a nap,amikor nem megy.
866. Mariann63 (válaszként erre: 861. - Lysiantus)
2011. okt. 17. 20:04
Kakaóval,meg melasszal trükköznek.A helyi pékségben 11 féle adalék van a kenyérben.
2011. okt. 17. 19:50
Érdekes,hogy nálunk a családban mindenkinek van kenyérsütőgépe.Először nekem lett,aztán húgomat és anyámat is megfertőztem.Na de náluk hamar elmúlt a fertőzés,a kezdeti lelkesedés elég gyorsan alábbhagyott.Én meg már 2 éve rendületlenül használom minden nap.
864. Lysiantus (válaszként erre: 863. - Lisy50)
2011. okt. 17. 19:50

Igen, gazdaságosabb is, egészségesebb is.

Köszönöm a tanácsokat. :)

További szép estét mindenkinek! :)

863. Lisy50 (válaszként erre: 861. - Lysiantus)
2011. okt. 17. 19:48

Gondolj bele 160 ft-os lisztből majdnem 2 kg kenyered van.

Amikor több kenyér kell nálunk, akkor bedagaszt a gép és megsütöm a sütőben, egy kicsit nagyobb lesz belőle!:))

❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook