Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯
1072. Zsuzsó64 (válaszként erre: 1070. - Mariann63)
2011. okt. 29. 18:35
Amúgy a gépedbe mennyi lisztet lehet beletenni az eredeti recept szerint, mert az enyémbe papír szerint 56 dekát, de már 60-65 dekát dagasztattam vele.
1071. Zsuzsó64 (válaszként erre: 1070. - Mariann63)
2011. okt. 29. 18:33

Éppen a boltban a búzakorpát nézegettem, s nem tudtam mit lehet vele kezdeni.

Vettem még lenmagot, múltkor szezámmagot a kenyerek, meg kiflik tetejére. A férjem megkérdezte fenyőmagot nem vettem? Azt nem láttam.

1070. Mariann63
2011. okt. 29. 17:08
Ma is 2 kenyeret sütöttem,kipróbáltam,80 dkg lisztet még megkever a gépem.Szép nagy kenyereket sütök kicsimaya formázásával.Ma 1 ek. búzakorpát tettem a lisztbe.
1069. Mariann63 (válaszként erre: 1061. - Tomy82)
2011. okt. 29. 17:05

Honnan vetted ezt a receptet?Ennyi folyadék majd dupla ennyi liszthez kéne.Tej nem kell a kenyérbe.Az élesztő is sok.Rengeteg jó,kipróbált recept van a fórumban és a naplóinkban is.

Én csak dagasztásra,kelesztésre használom a gépet,nem szeretjük a gépi kenyeret.De áttéve a sütőbe minden nap sütök valamit.

A kenyérsütő tetejét takard le úgy 2 konyharuhával,hogy a szellőzőnyilásokat hagyd szabadon.Azért esik be a kenyér teteje,mert a kenyérsütők zöme nem zár rendesen.

Sok sikert,nézz ki egy használható recit.

1068. Lisy50 (válaszként erre: 1061. - Tomy82)
2011. okt. 29. 16:10

Szerintem sok az élesztő, én a fehér kenyérhez csak egy harmadát teszem bele a friss élesztőnek, tejet ne tegyél, se tejport, attól kalácsszerű lesz!:)

Olajat 3 evőkanálnyit teszek. Keress vissza a naplóinkba vannak jó kis receptek, próbáld ki.

Ha hideg van én is letakarom a tetejét konyharuhával! Baja nem lesz!:))

2011. okt. 29. 13:39
Én viszont takargatom, mert egyszer letakarva sült szépre, ami előtte nem :))
1066. 9f98008a3b (válaszként erre: 1065. - Tomy82)
2011. okt. 29. 12:11

Én nem takarom le, mert ezek jól szigetelt cuccok.

De van aki takargatja...:)))

1065. Tomy82
2011. okt. 29. 11:44

Köszönöm a segítségeket.

Akkor kipróbálom kevesebb folyadék, élesztős verziót. Olvastam olyat is, hogy érdemes letakarni a sütőt mert a hideg környezet is befolyásolhatja. Erről vélemény?

1064. gabilive (válaszként erre: 1061. - Tomy82)
2011. okt. 29. 09:44

Szia!

Szerintem is a folyadék rettentő sok!

Én 65 deka sima liszthez használok 3,2 deci vizet + 2 evőkanál olajat.

A fél csomag élesztő is sok ennyi liszthez.Most így hirtelen nem tudom,a Budafoki hány dekás,de ha 4,akkor is a fél csomag(2 deka) 50 deka liszthez túl sok.1,2-1,5 deka bőven elég!Ja és nem kell felfuttatni,csak simán belemorzsolni,de az nem okozhatott problémát,csak felesleges macera:)

Persze a liszttől is függ,hogy mennyi folyadékot és élesztőt igényel,de biztos,hogy ezek miatt esett össze a kenyered!

Próbáld meg úgy,hogy kevesebb folyadékkal és élesztővel kezded,aztán,mikor már annyira összekeverte a gép,hogy összeállt a tészta,akkor nézd meg.Nyomd bele az ujjad!Szép sima,ruganyos tészta kell legyen!Ha ragad,akkor kell még bele egy kis liszt,ha túl keménynek érzed,akkor pici folyadék(1-2 kanálnyi).

1063. 9f98008a3b (válaszként erre: 1061. - Tomy82)
2011. okt. 29. 09:17

A tej a vízen felüli folyadék????


Mert ez rettentően sok!!!


Én így indulok neki:



Tengelyekre öntöm az olajat, arra a lapátokat.

Jöhet a víz, só, cukor, ecet, liszt, tejpor, élesztő.

Ebben a sorrendben.

2 ek. olaj

300 ml víz

2 kis mérő só

1 kis mérő cukor

1 evőkanál ecet

650 g liszt

1-2 evőkanál bármilyen tejpor, én a tescosat használom(kávéfehérítő)

0,5 élesztő a tetejére morzsolva



1-es program, alapban ezen indul el a gép, start, és kb. 3 óra múlva kész a kenyér.


Nekem legalábbis így szép nagy kenyerem sül ki. :)



Így jó lesz?


1

1062. a1a5b8f69a (válaszként erre: 1061. - Tomy82)
2011. okt. 29. 08:43
teteje rendesen zár?
1061. Tomy82
2011. okt. 29. 08:38

Sziasztok.

Kellene egy kis segítség egy kezdő kenyér sütőnek. Nemrég vettem egy Sencor 930 típusú kenyérsütő gépet, amivel idáig még nem sikerült normális kenyeret sütnöm.

1. Próbáltam porélesztővel többfajta lisztkeverékéből.

2.Porélesztő sima búza lisztből.

3.Kimondott direkt kenyér lisztből amibe nem kell élesztő.

4.Rendes élesztővel lisztkeverékkel

5. Rendes élesztő, sima búza lisztből.

Egyik variációm sem sikerült, pedig olyan lelkesen vágtam bele ebbe az egész kenyérsütésbe. Gondoltam milyen jó lesz majd egészségesebb finom kenyereket sütni, de még egy sima fehér kenyér sem jött össze :(

Leírom, hogy csináltam legutóbb, ebben a sorrendben raktam a hozzávalókat:

300ml langyos víz

2 nagymérő olaj

1 kismérő ecet

2 kismérő só

500g liszt

1dl langyos tejbe 1 kanál cukrot elkevertem, majd belemorzsoltam fél csomag budafoki élesztőt és a felfuttatot élesztőt a liszthez öntöttem.

3 órás sima fehér kenyér sütő program.

A tészta megkel, szinte a sütőforma 3/4 és a teteje közti sávba feljön de utána mikor sül összeesik a felére.

Az összes próbálkozásomnál a kenyér egy sűrű,nehéz összeesett bodag lett.

Valakinek valami ötlet?

Mit rontottam el?

Köszönöm előre is e segítséget.

Tomy

1060. Mariann63 (válaszként erre: 1059. - Zsuzsó64)
2011. okt. 29. 07:34

Na de jó,hogy mondod.Hogy formázol óriáskiflit?

Örülök,hogy jól sikerült a bagett.Tényleg csak akkor érdemes boltban kenyeret venni,ha nagyon elfoglalt az ember.A kenyér megformázásához elég 1 perc.A többi meg megy magától.

1059. Zsuzsó64 (válaszként erre: 1058. - Mariann63)
2011. okt. 28. 21:20

Finom lett el kis fogyott, kár volt venni a boltban is. Legközelebb 3-4 db-ot csinálok belőle, hogy vékonyabb legyen.

Köszi, le is mentem, mert lehet, hogy legközelebb óriás kiflit csinálok belőle.

1058. Mariann63 (válaszként erre: 1056. - Zsuzsó64)
2011. okt. 28. 17:32

Biztos finom lesz,ne aggódj.

Én megsütöttem ma 24 sütőtökös,csokis browniet muffin alakban.Rántott csirkemell lesz sültkrumplival,tzazikival.Jön a párom lánya,nem fogunk unatkozni.

1057. lúdanyó
2011. okt. 28. 14:33
:)
1056. Zsuzsó64
2011. okt. 28. 13:02

Mariann, most csinálom a bagettedet. Kíváncsi vagyok, milyen lesz?

Síkérem nincs, kimaradt, s többféle lisztből, az egyik tetejét szezámmaggal szórtam meg.

Hosszabb is lehetne, de a sütőm mérete véges.

1055. Mariann63
2011. okt. 27. 21:39
Ma is sült egy szép kis kenyerem,kicsit ugyan behasadt oldalt,de finom.
1054. lúdanyó
2011. okt. 27. 17:45
:)
1053. Mariann63 (válaszként erre: 1052. - Zsuzsó64)
2011. okt. 27. 10:04
Bárcsak úgy lenne.A sok kis boltos megélne a munkájából.
1052. Zsuzsó64 (válaszként erre: 1051. - Mariann63)
2011. okt. 27. 07:52
A végén tönkre mennek a multik:))DDD
1051. Mariann63
2011. okt. 26. 21:05
a barátnőmnek is elmagyaráztam ma a kenyérsütés rejtelmeit,sütöttünk is neki egy szép kenyérkét.Sikerült őt is megfertőznöm a házi kenyérrel.
1050. lúdanyó
2011. okt. 26. 15:56
:)
1049. Mariann63
2011. okt. 26. 12:40

Sikerült ma 80 deka lisztet bekevernem a kis egykaros géppel,már sül is a kenyérkém.Ma teljeskiőrlésű búzalisztet kevertem a sima és a rétesliszt közé,ne legyen ugyanaz minden nap.

Kicsimaya,sok-sok hála a férjednek,amióta az ő módszerével formázok,sorban irják a kenyeres naplómba,hogy milyen módszerrel sütöttem!

1048. Mariann63 (válaszként erre: 1047. - B4c06bc553)
2011. okt. 26. 12:26

De ez egy kenyérsütős fórum,próbáljuk kikerülni a multik adalékos,egészségtelen,drága készitményeit.

A multiknál kaphatót már volt szerencsém megismerni.

1047. b4c06bc553 (válaszként erre: 1046. - Mariann63)
2011. okt. 26. 12:20

:) wow! Ügyes vagy!

Viszont, ha veszel a multiknál, akkor ott találsz szép nagy "levegőset"! :)

1046. Mariann63 (válaszként erre: 1045. - B4c06bc553)
2011. okt. 26. 11:48
Hogy hogy hol veszem,hát én sütöm!
1045. b4c06bc553 (válaszként erre: 1041. - Mariann63)
2011. okt. 26. 11:31

Attól függ, hogy hol veszed a zsemlét! :)))


Az üreg a sütéskor keletkezik, kb. 15-20 perc után emelkedik meg a teteje, akkor kell kivenni a sütőből.

1044. Mariann63 (válaszként erre: 1043. - Gabilive)
2011. okt. 26. 09:07
Az enyémnek se repedezett a teteje.
1043. gabilive
2011. okt. 25. 21:50
Én is megsütöttem az első normál sütőben sült kenyeremet.De nem lett olyan szép,mint a tietek.Nem tudom,mit rontottam el,de egyáltalán nem lett repedezett a teteje.Az íze jó(most rágcsálom a sarkát,még langyos),a formáját is szépen megtartotta,csak nem olyan szép töredezett a teteje.
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook