Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
2011. nov. 13. 20:01
:D Nem megy a formázás Mariann63?
1161. Mariann63
2011. nov. 13. 19:05

Kész az almáspite.A 2/3-a normál pite,de az is cukor nélkül,foly.édesitővel.Az 1/3-a pedig zero lisztből.Semmi különbség,mellékiz nem érezhető,nagyon fincsi lett.Be is fotóztam a naplókba.

Kenyeret is sütöttem ma,érdekes óriáskifli alakú lett.

1160. 902929e538 (válaszként erre: 1098. - 9f98008a3b)
2011. nov. 13. 16:20
Szia! A receptekről mi a véleményed?:)
1159. Mariann63
2011. nov. 13. 13:56
Amit eddig a receptkönyvekről hallottam,az elég vacak volt,inkább tényleg elkészült reciket próbálj ki.
2011. nov. 13. 12:20
Köszönöm:) Akinek ilyenje van, és a receptkönyvből dolgozik, írhatja, hogy jók-e az arányok, mert úgy írja, hogy csak megközelítőleg ezek az arányok.
1157. Zsuzsó64 (válaszként erre: 1155. - 902929e538)
2011. nov. 13. 11:40
Sok sikert!!!:)))
1156. Mariann63 (válaszként erre: 1155. - 902929e538)
2011. nov. 13. 10:35
Gratula,sok finom kenyeret meg sütit Neked.
2011. nov. 13. 09:07
Sziasztok. megvan ez a gyönyörűség, a Lidl-s. Holnap sütöm az első kenyérkét. :)
1154. Lisy50 (válaszként erre: 1151. - Szgigi)
2011. nov. 11. 17:05

Én is jobban szeretem,mint a boltit, többet is eszek belőle sajnos!:((

Én a kalácsot a tészta programon csinálom, és a sütőben sütöm, sokkal kiadósabb, csak akkor tegyél bele 1 egész élesztőt!

1153. Lisy50 (válaszként erre: 1148. - Gabilive)
2011. nov. 11. 17:01
Köszi! Kipróbálom, igaz kacsazsír van itthon, de biztos nem lesz tőle rossz!!:)))
1152. szgigi
2011. nov. 11. 13:31
Van valakinek bevált receptje túrós béleshez? Előre is köszönöm!
1151. szgigi
2011. nov. 11. 13:29
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! A tegnap esti kakaós foszlós kalács isteni finom lett, még soha nem ettem ilyen finomat :) Holnap sütöm a következő adagot Anyukámnak és bátyám családjának is, mert ők is szeretik a kalácsot, csakhogy ők eddig a boltit vették, de szerintem át fognak erre térni :) A receptet Siti írta ide (96. bejegyzés), köszönöm neki!!
1150. Mariann63
2011. nov. 11. 10:16
Én ma sütöm a megszokott kevert lisztes kenyeret a családnak,meg a saját,diétást is.Most kelnek.
1149. Mariann63
2011. nov. 11. 10:15
Várom a receptet.
1148. gabilive (válaszként erre: 1143. - Lisy50)
2011. nov. 10. 20:59
A libazsíros kifli nagyon finom lett!Legalábbis most frissen isteni,holnap meg majd kiderül:)
1147. gabilive (válaszként erre: 1144. - Szgigi)
2011. nov. 10. 20:55

Szia,üdv köztünk!:)

Én is a friss élesztőt szeretem használni,és úgy tudom,egy csomag porélesztő(11 gramm) 4 deka frissnek felel meg.De a liszt mennyiségéből is kiindulhatsz:kenyér esetében,fél kiló liszthez 1,5-1,8 deka élesztő kell.Hogy pontosan mennyi,az függ a liszttől is.Általában a rosszabb minőségű lisztek több élesztőt kívánnak.A tk. lisztek szintén.

Aszkorbinsavról épp a napokban volt itt szó.Ez olyan adalékanyag,ami javítja a kenyér állagát,de ha nem teszel bele,az sem tragédia.Amúgy sima por alakú C-vitamin,és 1 kanál ecettel helyettesíthető.

A gép súly-jelölése,én úgy tudom,a kész kenyér súlyát jelöli.Ha fél kiló lisztből sütsz kenyeret,akkor az 1000 grammra állítsd.

1146. Mariann63 (válaszként erre: 1145. - Lisy50)
2011. nov. 10. 19:18
60-70 dkg liszthez 1 kk sikér kell.Nyugodtan tegyél mindenbe,csak használ.
1145. Lisy50 (válaszként erre: 1144. - Szgigi)
2011. nov. 10. 19:09

Szia!

Nekem ugyan ez a gépem van,Ha belejössz a sütésbe, meglátod már mérni sem fogod az adagokat!:)

Én nem szeretem a porélesztőt,ezek a receptek általában 1kg-os kenyérre van, a fehérhez 1 harmad friss élesztőt teszek bele, a teljes kiőrlésűhöz felet.A fagyasztóba betankolhatod,ha kienged, olyan mintha most vetted volna.Sikért én még nem vettem de a többiék közül van aki használja, biztos írnak!:)

Kérdezz nyugodtan! Jó sütögetést!!!:))

1144. szgigi
2011. nov. 10. 18:41

Sziasztok!

Én még csak most regisztráltam, mivel kaptam egy kétlapátos Orion OBMD-1401 kenyérsütőgépet. Nagyjából átnéztem ezt a fórumot, és lenne néhány kérdésem, de előre is elnézést szeretnék kérni, ha már volt itt erről szó.

Láttam, hogy még régebben (február 13, 221-es bejegyzés) Mágika75 írt 2 olyan kenyér receptet, amihez kell kefir is, és 1 csomag élesztő. Azt nem tudom, hogy ez porélesztő vagy friss. Én jobban szeretem a frisset, de sok receptnél porélesztő van megadva, hogyan kell átszámolni (pl. 1 teáskanál por mennyi frissnek felel meg)? Ma vettem sikért, általában mennyit kell tenni kb. fél kiló liszthez? Ti mindig tesztek bele, akkor is ha a liszt egy része graham vagy teljes kiőrlésű rozs liszt? Eddig 3 féle kenyeret sütöttem (fehér, rozsos és graham,

ezeket nem itt találtam), azok jók lettek, de szeretnék még próbálgatni (most készül a kakaós foszlós kalács, aminek a receptjét itt találtam, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz). Aszkorbinsavat is mindig tesztek bele? Abból egy késhegynyit?

A másik gondom az, hogy nem tudom eldönteni, hogy mekkora súlyú kenyérre állítsam a gépet (750 - 1000 - 1250 gramm), ez minek a mennyiségétől függ? Össze kell adnom a liszt mennyiségét és a folyadékokat?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

Ági

1143. Lisy50 (válaszként erre: 1142. - Gabilive)
2011. nov. 10. 15:14
Várjuk!:))
1142. gabilive
2011. nov. 10. 14:46

Sziasztok!

Most próbálok ki egy új,libazsírral készült kiflit.Majd megírom,milyen lett:)

1141. Mariann63 (válaszként erre: 1140. - Zsuzsó64)
2011. nov. 9. 19:10

Hú,de jó.Leirhatnád,hogyan kell megformázni!

Holnap csak estefelé leszek,de jövök.

1140. Zsuzsó64
2011. nov. 9. 13:54

Köszi, most aztán ugyanott vagyok...DDDDD:))))


Mariann, ma csináltam óriáskiflit, várom a fiúkat, hogy megkóstolják és tudjam, milyen lett...

Kinézetre szép pirosra sült, a többi majd.

Ha jó, akkor beteszem a naplómba.

1139. Mariann63
2011. nov. 9. 09:58
Ez olyan,mint a sikér,meg a zsir vagy olaj.Azok nélkül is megsül a kenyér.
1138. Mariann63 (válaszként erre: 1135. - Zsuzsó64)
2011. nov. 9. 09:56
Én mindig teszek bele.
1137. gabilive (válaszként erre: 1135. - Zsuzsó64)
2011. nov. 9. 09:35

Hát,gondolom,csak nem mindig írják bele,mivel nem egy feltétlenül szükséges hozzávaló.Ha beleteszed,nem rontod el vele,de ha kimarad,akkor sem történik nagy tragédia:)

Én régebben mindig tettem (egy kanál ecetet),aztán egy ideig nem,most meg úgy vagyok vele,hogy akkor teszek bele,ha eszembe jut:).Őszinténszólva nem vettem észre túl nagy különbséget!

1136. Lisy50
2011. nov. 9. 09:26

Sziasztok Lányok!

Én úgy tudtam hogy csak azért kell bele, mert fényesebb lesz a kenyér, egyébként én sosem rakok bele!:))

1135. Zsuzsó64 (válaszként erre: 1133. - Gabilive)
2011. nov. 9. 09:13

Köszi szépen a választ, csak nem értettem.

Ha állományjavító, akkor miért nem kell állandóan!:))

1134. Mariann63 (válaszként erre: 1133. - Gabilive)
2011. nov. 9. 09:11
Jól mondod Gabi.Azért esik atomjaira a multis kenyér másnapra,mert többek között ezt is kihagyják belőle.Patikában lehet kapni por alakban aszkorbinsavat,egy késhegynyit ajánlanak belőle.
1133. gabilive (válaszként erre: 1132. - Zsuzsó64)
2011. nov. 8. 20:45

Sziasztok!

Én úgy tudom,hogy eredetileg aszkorbinsav kell hozzá,ami tulajdonképpen por alakú C-vitamin,és azért kell,mert állítólag nem morzsálódik annyira a kenyér.No és ezt lehet helyettesíteni egy kanálnyi ecettel.

De ez olyan opcionális dolog,ha beleteszed,jó,ha nem,akkor sincs semmi gond:)

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook