Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
2011. nov. 15. 08:03
Jó reggelt Csajok:) Köszönöm a tanácsokat. Nem érezni soknak a cukrot, ennek örülök. a recept megközelítő értékeket írt, ezen fogok azért változtatni. Finom lett, kicsit tömény, laktató, nokedli feelingje lett. Laza programon lett csinálva, 3,18percig sült. Az élesztő tanácsit megfogadom, legközelebb nem teszem bele mindet.
1221. Lisy50 (válaszként erre: 1213. - Gabilive)
2011. nov. 15. 06:34
Csak olajjal kikenem!
1220. Lisy50 (válaszként erre: 1214. - 902929e538)
2011. nov. 15. 06:33
Én van amikor egy pár percre átteszem a sütés programra,próbáld meg kevesebb élesztővel,de sok mindentől függ, nekem van amikor ugyan úgy csinálom és kijön, máskor meg nem:)
2011. nov. 14. 22:29

Lányok! Elmondom a világ legfinomabb kenyérének receptjét.

Hozzávalók:

2,5 dkg friss élesztő (egy csomag fele)

3 dl víz

3 kávés kanál cukor (kristály)

1 kávés kanál só

1 púpos evőkanál sikér (szeitán, búzakenyér)

3 evőkanál lenmag

3 evőkanál natúr, bontott napraforgó mag

2 evőkanál búzacsíra

6 evőkanál búzakorpa

BL55 búzaliszt annyi, hogy az egész száraz anyag 600 gramm legyen

Így készítem (rohadt egyszerű!):

A vizet, élesztőt és a cukrot beleteszem az üstbe.

Egy edénybe beleteszem a fenti hozzávalókat mérlegen, és annyi fehér lisztet teszek hozzá, hogy az egész 600 gramm legyen.

Ezt beleborítod a víz-élesztő-cukor keverékbe és beleteszed a gépbe.

Közepesre állítasz mindent a programok közül.

3óra 20 perc és kész az ÉLETKENYÉR.

1218. gabilive (válaszként erre: 1214. - 902929e538)
2011. nov. 14. 22:13
Hát,ha igaz,hogy 1 csomag porélesztő 4 deka frissnek felel meg,akkor az rengeteg 60 deka liszthez!Azért nőtt meg ennyire:)
2011. nov. 14. 22:07
jó éjt
1216. 902929e538 (válaszként erre: 1215. - D43485a76e)
2011. nov. 14. 22:07
köszi:)
1215. d43485a76e (válaszként erre: 1214. - 902929e538)
2011. nov. 14. 22:04

Igen. Most tedd azt!

Én 3 évvel ezelőtt kb. 30 kenyeret baltáztam el, míg sikerült az igazi.

2011. nov. 14. 22:01
no. Kész vagyunk.a teteje még nyers, ahol az ablakhoz hozzáért. ha 1250-eset csináltunk vna, el sem fért vna:) mi legyen? "lefaragjuk" a tetejéről a nyers részt?
1213. gabilive (válaszként erre: 1197. - Lisy50)
2011. nov. 14. 21:49

Jaaa,egy kuglófot sütöttem próbából,de annyira nem voltam elájulva tőle.Nem volt rossz,de olyan üres piskóta jellege volt:) Kell keressek egy jó receptet!

Apropó,ki szoktátok olajjal kenni a szilikonformát,vagy nem kell semmivel?Mert az én kuglófomnak a közepe egy kicsit beleragadt:(

1212. gabilive (válaszként erre: 1208. - Lisy50)
2011. nov. 14. 21:46
Én már jártam úgy,hogy kelés közben kinyitottam,és összeesett.Nem kicsit!
1211. 902929e538 (válaszként erre: 1210. - Lisy50)
2011. nov. 14. 21:06
Jó éjt és köszi:)
1210. Lisy50 (válaszként erre: 1209. - 902929e538)
2011. nov. 14. 21:05
Akkor már süti, nem fog sokkal feljebb jönni!Holnap jövök! Jó éjt!
1209. 902929e538 (válaszként erre: 1208. - Lisy50)
2011. nov. 14. 21:03
úgy egy óra körül, de még nyers kinézete van
1208. Lisy50 (válaszként erre: 1207. - 902929e538)
2011. nov. 14. 21:01
Mennyi perc van még?Én állandóan kinyitom , nem lesz semmi baja!
1207. 902929e538 (válaszként erre: 1205. - Lisy50)
2011. nov. 14. 20:59
de most állítólag nem szabad kinyitni...bár igazad lehet, mert mos épp az a cél, hogy összeessen:)
1206. Lisy50 (válaszként erre: 1205. - Lisy50)
2011. nov. 14. 20:58
Ha kicsit több lisztet teszel ugyan ennyi vízhez, nem kel fel ennyire.
1205. Lisy50 (válaszként erre: 1203. - 902929e538)
2011. nov. 14. 20:56
Nem baj,ha látom hogy nagyon kiakar jönni, húzok egy csíkot a tetején, és egy kicsit összébb esik:)
1204. 902929e538 (válaszként erre: 1203. - 902929e538)
2011. nov. 14. 20:53
minek hívja a recept:)
1203. 902929e538 (válaszként erre: 1201. - Mariann63)
2011. nov. 14. 20:52
végülis mindegy, minek hívja, evőkanalat nem használtam. viszont a kenyér feljött az ablakig, holott még ennél lenne nagyobb méret is...az nem baj? a nagyobb terjeszkedne oldalirányban?
1202. Mariann63 (válaszként erre: 1199. - D43485a76e)
2011. nov. 14. 20:51
Én sikért tettem eddig mindig bele,aszkorbinsav helyett jó egy ek.ecet.
1201. Mariann63 (válaszként erre: 1187. - 902929e538)
2011. nov. 14. 20:43
Szerintem a gép kismérője a mokkás,a nagy pedig a kávéskanálnak felel meg.De próbáld ki,mérd le.
1200. Lisy50 (válaszként erre: 1199. - D43485a76e)
2011. nov. 14. 20:17
Én még sosem tettem.
1199. d43485a76e (válaszként erre: 1195. - Gabilive)
2011. nov. 14. 20:15

Ez jó, én is ezt az arányt használom, grammra pontosan.

Nem olvastam vissza.

Sikért és ascorbin savat (C vitamin port)tesztek hozzá?

2011. nov. 14. 20:09
Még nincs kész
1197. Lisy50 (válaszként erre: 1195. - Gabilive)
2011. nov. 14. 20:04

Szia Gabi!

Mi van a kuglóffal??:))

1196. gabilive (válaszként erre: 1166. - 902929e538)
2011. nov. 14. 20:04
Nem!A vaj az vaj,a ráma meg margarin.De kenyérnél szerintem tökmindegy:)
1195. gabilive (válaszként erre: 1171. - 902929e538)
2011. nov. 14. 20:02

No,látom,már sokan válaszoltak,és azóta már bizti kisült a kenyér is.Azért én is leírom az én véleményem:)

Szóval a 320 ml víz szerintem kicsit sok a 60 deka liszthez,bár ez is lisztfüggő.Ennyi vízhez én 65 deka lisztet teszek.A vajból elég 1 kanálnyi is,vagy 2 evőkanál olaj(én az utóbbit szoktam).És a cukor szerintem is sok,de ez jellemző az amerikai kenyérreceptekre.Minden onnan származó kenyérreceptben rengeteg cukor van.Fél evőkanálnyi is elég,mert csak azért kell,hogy beindítsa az élesztőt!

1194. Lisy50 (válaszként erre: 1193. - 902929e538)
2011. nov. 14. 19:47

Ezt ismerem!:)

Ha reggelre beprogramozom a kenyeret, pláne ha hagymás,az egész család korán kel!:))

1193. 902929e538 (válaszként erre: 1192. - Lisy50)
2011. nov. 14. 19:43
látod-látod:) kezd jó illat lenni:)
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook