Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
1252. 902929e538 (válaszként erre: 1251. - Mosolyka1111)
2011. nov. 18. 17:45
sok sikert:) a kenyérke kész:) jó lett,kicsit sótlan párom szerint, szerintem fincsi:)
1251. mosolyka1111 (válaszként erre: 1249. - 902929e538)
2011. nov. 18. 17:10
Köszi! Lehet, hogy megnézem a Metróban.
2011. nov. 18. 17:06
kész a mestermű, de megint nem akar kijönni. még szorulnak a tüskén a lapátok biztos
1249. 902929e538 (válaszként erre: 1248. - Mosolyka1111)
2011. nov. 18. 16:44
Szia, én még nem láttam. Vmi nagyobb helyen lehet, hogy van
2011. nov. 18. 16:43
Lányok, lehet porélesztőt kapni nagyobb kiszerelésben is vajon? (Már olyan értelmetlen 10-20 kis zacsival megvenni.) Tudtok nagyobb csomagról?
2011. nov. 18. 16:38

köszi.nos vettem egy kész kenyérliszet,abból sütöttem, 10perc és kész (500gramm liszt, és 340ml víz)

köszönöm amúgy:)

1246. Zsuzsó64 (válaszként erre: 1244. - 902929e538)
2011. nov. 18. 15:30
A rendes élesztőt sem kell felfuttatni: a lisztre cukrot szórok és csak rámorzsolom, ugyanúgy eldolgozza. Én nem szeretem a porélesztőt.
1245. Mariann63
2011. nov. 18. 13:12
A legtöbb recept 60 deka lisztre van megadva,egyszerűbb lenne azokból keresgélned.Felmész az adatlapjainkra,és a receptekben találsz sok féle kenyeret.
2011. nov. 18. 12:36

Szerintetek ez mint arány???bár nincs kedvem futtatgatni, inkább porélesztővel dolgoznék... 40 dkg finomliszt

1 tk só

1 tk cukor

230 ml víz

1 ek napraforgó olaj

1 tk ecet

1/4 kocka élesztő

2011. nov. 18. 12:03
Estefelé ismét nekiesünk egy kenyérkének. a végeredménynek olyan 500-750körüli kenyérkét gondolunk, van vkinek vmi nem túl extra receptje? :)
1242. Mariann63
2011. nov. 18. 10:57
Tegnap elporlasztottam a szilikonlapomat!!Bennfelejtettem a sütőben,bekapcsoltam az öntisztitást,ne tudjátok meg soha,mi lett!Mintha hóspray lenne belül ráfújva,most azt sikálom.Soha senki ne csinálja utánam,nagy szivás.
1241. 902929e538 (válaszként erre: 1239. - Mariann63)
2011. nov. 18. 10:10
köszönöm:)
1240. Mariann63 (válaszként erre: 1227. - Gabilive)
2011. nov. 18. 09:12
Én ezt már régóta csinálom,mert jobban szeretem a zsirt használni,mint az olajat.Kenyérbe is teszek mindig jó 1-2 ek.zsirt.(amilyen zsir van itthon)
1239. Mariann63 (válaszként erre: 1230. - 902929e538)
2011. nov. 18. 09:09

Próbáld meg sütés előtt beolajozni a lapátot és úcs becsúsztatni.Én egy pici erős pistás üvegben tartok olajat,abban megmeritem,nekem ez a leggyorsabb megoldás erre.

Az én lapátom már hetek óta nem jön ki az üstből,remélem ez nem jelent rosszat.

1238. Mariann63 (válaszként erre: 1223. - 902929e538)
2011. nov. 18. 09:06
Nekem is nehezen jön ki az üstből,várni kell,mig kihűl.egy lapos fakanállal szoktam az oldalától lefeszegetni,és vasrácson leforditba teszem,hűlni.
1237. Mariann63 (válaszként erre: 1218. - Gabilive)
2011. nov. 18. 09:00
Én csak 1 kismérő porélasztőt szoktam tenni 60 dkg liszthez.Próbáld ki úgy.
1236. gabilive (válaszként erre: 1235. - Zsuzsó64)
2011. nov. 16. 10:27
Enyhén érezni rajta,de lehet,csak azért,mert tudtam,hogy az van benne.Ha nem tudtam volna,szerintem nem vettem volna észre.
1235. Zsuzsó64
2011. nov. 16. 10:12
Gabi, megnéztem a receptet, azon gondolkodom, hogy ilyenbe teszem a virslit, mert megint hot-dogot ígértem. Lehet rajta nagyon érezni a libazsírt, mert most van a libasültből?
1234. gabilive (válaszként erre: 1233. - 902929e538)
2011. nov. 16. 09:59
Így van!
1233. 902929e538 (válaszként erre: 1232. - Gabilive)
2011. nov. 16. 09:58
értem ok,köszi. deszkára borítod akkor
1232. gabilive (válaszként erre: 1228. - 902929e538)
2011. nov. 16. 09:56

Nem!:)))

A kézfejemet kalapálom hozzá a deszkához!:)))

Szóval:kesztyűskézzel(szó szerint!) megfog üstöt,fent a szélénél,fejjel lefelé fordít,kézfejet ütöget deszkához,kenyér előbb-utóbb kicsúszik!:)

Ha az üstöt ütögetném,elgörbülne...,így meg maximum a kezem fog egyszer eltörni:DDD

1231. 902929e538 (válaszként erre: 1223. - 902929e538)
2011. nov. 16. 09:17
lejött a kenyér is szépen az ablakról
2011. nov. 16. 09:16

nekünk azon a tüskén rajta maradt a lapát, mert még szoros.úgy hallottam, hogy annak ugye ki kell jönni a kenyérrel.és amiatt is kiesik könnyen...

tegnap este pizzatésztát csináltunk jó lett:)

1229. 902929e538 (válaszként erre: 1228. - 902929e538)
2011. nov. 16. 09:14
persze csak finoman...
1228. 902929e538 (válaszként erre: 1226. - Gabilive)
2011. nov. 16. 09:14
szia.tehát vágódeszkával kalapálod?
1227. gabilive
2011. nov. 16. 09:12
Ja,feltettem a libazsíros kifli receptjét!Ami kacsazsíros is lehet:)
1226. gabilive (válaszként erre: 1224. - Lisy50)
2011. nov. 16. 09:11

Hi-hi,ez a lapos fakanál nekem még nem jutott eszembe:)

Én úgy szoktam kiszedni,vagyis inkább kirázogatni az üstből,hogy felhúzok egy jó vastag edényfogó kesztyűt,és a kézfejemet hozzáütögetem a vágódeszkához,addig,míg a kenyér ki nem csúszik az üstből.Ha nagyon nem akar,akkor az üst alján (kívül)lévő bigyókat kicsit megmozgatom.

1225. 902929e538 (válaszként erre: 1224. - Lisy50)
2011. nov. 15. 13:26
nem az oldala ragadt, hanem az alja. végülis nem tapadt bele, csak nehezen engedte el...
1224. Lisy50 (válaszként erre: 1223. - 902929e538)
2011. nov. 15. 13:13
Nekem levehető a teteje, simán elmosom.Szerintem a margarinos jobban ragad, de lapos fakanállal körbe szoktam lazítani ha nem akar kijönni:)
2011. nov. 15. 08:08
a másik. nehezen akart kicsúszni a helyéről. a könyv azt írja, rázogatni kell, és kicsúszik... ti hogy csináljátok?főleg hajnalban? :)nekünk időigényes volt...nagy nehezen kijött, bár "nyakon" is kellett fogni. a lapátok nem ragadtak bele, azok rajta maradtak a tüskéken:) enyhe mosószeres vízzel (kézzel) kiöblítettem a tartályt, ahogy írta. az ablakra, belülről ráragadt/rászáradt kenyér eltávolítására várok még ötletet.
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook