Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)
sok sikert:) a kenyérke kész:) jó lett,kicsit sótlan párom szerint, szerintem fincsi:)
Köszi! Lehet, hogy megnézem a Metróban.
kész a mestermű, de megint nem akar kijönni. még szorulnak a tüskén a lapátok biztos
Szia, én még nem láttam. Vmi nagyobb helyen lehet, hogy van
Lányok, lehet porélesztőt kapni nagyobb kiszerelésben is vajon? (Már olyan értelmetlen 10-20 kis zacsival megvenni.) Tudtok nagyobb csomagról?
köszi.nos vettem egy kész kenyérliszet,abból sütöttem, 10perc és kész (500gramm liszt, és 340ml víz)
köszönöm amúgy:)
A rendes élesztőt sem kell felfuttatni: a lisztre cukrot szórok és csak rámorzsolom, ugyanúgy eldolgozza. Én nem szeretem a porélesztőt.
A legtöbb recept 60 deka lisztre van megadva,egyszerűbb lenne azokból keresgélned.Felmész az adatlapjainkra,és a receptekben találsz sok féle kenyeret.
Szerintetek ez mint arány???bár nincs kedvem futtatgatni, inkább porélesztővel dolgoznék... 40 dkg finomliszt
1 tk só
1 tk cukor
230 ml víz
1 ek napraforgó olaj
1 tk ecet
1/4 kocka élesztő
Estefelé ismét nekiesünk egy kenyérkének. a végeredménynek olyan 500-750körüli kenyérkét gondolunk, van vkinek vmi nem túl extra receptje? :)
Tegnap elporlasztottam a szilikonlapomat!!Bennfelejtettem a sütőben,bekapcsoltam az öntisztitást,ne tudjátok meg soha,mi lett!Mintha hóspray lenne belül ráfújva,most azt sikálom.Soha senki ne csinálja utánam,nagy szivás.
Én ezt már régóta csinálom,mert jobban szeretem a zsirt használni,mint az olajat.Kenyérbe is teszek mindig jó 1-2 ek.zsirt.(amilyen zsir van itthon)
Próbáld meg sütés előtt beolajozni a lapátot és úcs becsúsztatni.Én egy pici erős pistás üvegben tartok olajat,abban megmeritem,nekem ez a leggyorsabb megoldás erre.
Az én lapátom már hetek óta nem jön ki az üstből,remélem ez nem jelent rosszat.
Nekem is nehezen jön ki az üstből,várni kell,mig kihűl.egy lapos fakanállal szoktam az oldalától lefeszegetni,és vasrácson leforditba teszem,hűlni.
Én csak 1 kismérő porélasztőt szoktam tenni 60 dkg liszthez.Próbáld ki úgy.
Enyhén érezni rajta,de lehet,csak azért,mert tudtam,hogy az van benne.Ha nem tudtam volna,szerintem nem vettem volna észre.
Gabi, megnéztem a receptet, azon gondolkodom, hogy ilyenbe teszem a virslit, mert megint hot-dogot ígértem. Lehet rajta nagyon érezni a libazsírt, mert most van a libasültből?
értem ok,köszi. deszkára borítod akkor
Nem!:)))
A kézfejemet kalapálom hozzá a deszkához!:)))
Szóval:kesztyűskézzel(szó szerint!) megfog üstöt,fent a szélénél,fejjel lefelé fordít,kézfejet ütöget deszkához,kenyér előbb-utóbb kicsúszik!:)
Ha az üstöt ütögetném,elgörbülne...,így meg maximum a kezem fog egyszer eltörni:DDD
lejött a kenyér is szépen az ablakról
nekünk azon a tüskén rajta maradt a lapát, mert még szoros.úgy hallottam, hogy annak ugye ki kell jönni a kenyérrel.és amiatt is kiesik könnyen...
tegnap este pizzatésztát csináltunk jó lett:)
szia.tehát vágódeszkával kalapálod?
Ja,feltettem a libazsíros kifli receptjét!Ami kacsazsíros is lehet:)
Hi-hi,ez a lapos fakanál nekem még nem jutott eszembe:)
Én úgy szoktam kiszedni,vagyis inkább kirázogatni az üstből,hogy felhúzok egy jó vastag edényfogó kesztyűt,és a kézfejemet hozzáütögetem a vágódeszkához,addig,míg a kenyér ki nem csúszik az üstből.Ha nagyon nem akar,akkor az üst alján (kívül)lévő bigyókat kicsit megmozgatom.
nem az oldala ragadt, hanem az alja. végülis nem tapadt bele, csak nehezen engedte el...
Nekem levehető a teteje, simán elmosom.Szerintem a margarinos jobban ragad, de lapos fakanállal körbe szoktam lazítani ha nem akar kijönni:)
a másik. nehezen akart kicsúszni a helyéről. a könyv azt írja, rázogatni kell, és kicsúszik... ti hogy csináljátok?főleg hajnalban? :)nekünk időigényes volt...nagy nehezen kijött, bár "nyakon" is kellett fogni. a lapátok nem ragadtak bele, azok rajta maradtak a tüskéken:) enyhe mosószeres vízzel (kézzel) kiöblítettem a tartályt, ahogy írta. az ablakra, belülről ráragadt/rászáradt kenyér eltávolítására várok még ötletet.
További ajánlott fórumok: