Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
1372. 902929e538 (válaszként erre: 1369. - Gabilive)
2012. jan. 5. 17:30
köszi:)
1371. Mariann63
2012. jan. 5. 17:28

16. Nekem ez a pizza és szósz vált be leginkább 2011-12-25 19:37


Elronthatatlan pizzatészta, szósszal

Kategória: Pizzák

Hozzávalók: tésztához:

1 kg finomliszt

1-2 evőkanál só

1 evőkanál oregánó

kevés őrölt bors

2 csomag porélesztő

fél evőkanál cukor

5-6 dl langyos víz

fél dl olivaolaj


szószhoz:

1 fej vöröshagyma

3 gerezd zúzott fokhagyma

4-5 evőkanál sűrített paradicsom

kevéske víz (hígításhoz...)

kevés só

0,5 - 1 evőkanál cukor

oregánó, majoranna, bazsalikom, bors ízlés szerint

Elkészítés: Tészta:

Egy tálkában a lisztet, sót, oregánót és a borsot összekeverjük. Másik edénybe az élesztőt, cukrot, vizet és az olajat önjük bele, elkeverjük, majd a 2 tálka tartalmát összeöntjük, összedolgozzuk. Háromnegyed (..vagy akár 1) órán át kelesztjük, majd 1 cm vékonyra nyújtjuk. (A tészta isteni finom puha lesz, nem kell vastagabbra hagyni nyújtáskor.)

Szósz:

A hagymákat kevés olajon megdinszteljük, belekeverjük a többi hozzávalót, pár percig rotyogtatjuk.

A tésztát bekenjük a szósszal, rá a feltét - bármi lehet, ízlés szerint... - , reszelt sajt a tetejére, és előmelegített sütőben - kb. 180 °C-on - 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok: Ennyi tésztából 3 átlagos vagy 2 nagy pizza jön ki.

Az oregánó adja meg a tészta csodálatos olaszos illatát...

Én annyi trükköt szoktam még csinálni, hogy a pizza szélébe belehajtogatok vékony csíknyi sajtocskákat, így a vastagabb széle is finomabb...

A szósszal érdemes bekenni a széleket is, szép színe lesz tőle.

Elkészítési idő: 90 perc

Kalóriatartalom: sok.. kcal

Szénhidráttartalom: közepes... gramm

Zsírtartalom: közepes... gramm

Felvitte: somaeszter, 2010-02-01, 20:08

1370. gabilive (válaszként erre: 1368. - Flashman_)
2012. jan. 5. 15:43

Szia!

Nekem van egy bevált pizzareceptem,már többfélét kipróbáltam,de én ezt szeretem legjobban.Viszont ez nem a hagyományos olasz típusú ropogós,vékony tészta,inkább a vastagabb,puha,magyaros-fajta:)


Hozzávalók:

35 dkg liszt

1 tojás

2 deci tej

2 dkg élesztő

2 kanál olaj

1 kiskanál cukor

1 kiskanál só

pici oreganó


Ez egy nagy tepsihez való!Rákened a szószt,rá a feltétet meg a sajtot,és hirtelen kell sütni,nagy hőmérsékleten,akkor nem szárad ki.

1369. gabilive (válaszként erre: 1367. - 902929e538)
2012. jan. 5. 15:37

Én minden simaliszthez ezt a receptet használom:

3,2 deci víz

3-4 evőkanál olaj(nem méricskélem,csak löttyintem:))

1 evőkanálnyi ecet

4 kiskanál só

65 deka liszt

2 kiskanál cukor

1,8 deka friss élesztő rámorzsolva a tetejére

1368. Flashman_
2012. jan. 5. 13:40

Sziasztok!


Ma regisztráltam és látom hogy pizzákról beszélgettek, tudna valaki adni egy jó tészta receptet, illetve, hogy hogyan sütitek, mert akárhányszor sütöm, mindig kiszárad és beton kemény lesz. :(

1367. 902929e538 (válaszként erre: 1366. - Gabilive)
2012. jan. 4. 20:09
írsz majd egy receptet hozzá? köszi:)
1366. gabilive (válaszként erre: 1365. - 902929e538)
2012. jan. 4. 20:01
Én már vettem sokszor,semmi bajom nem volt vele,nekem bevált!
2012. jan. 4. 13:27
sziasztok. tegnap vettem egy Nagyi Titka kenyérlisztet. Próbálta már valaki?
1364. Mariann63
2012. jan. 4. 13:15
Ma megsütöttem első liszt nélküli kenyeremet, cukrosok, diétázók, paleo szerint étkezők figyelmébe ajánlom.Betettem paleos naplómba, akit érdekel.
1363. Mariann63
2012. jan. 2. 13:26
Fél kg lisztből 3 pizza lesz,1-et megsütök, 2 meg megy a mélyhűtőbe.
1362. gabilive (válaszként erre: 1361. - Mariann63)
2012. jan. 2. 12:31

Sziasztok!

A héten én is készülök pizzát sütni.Már a két ünnep között szerettem volna,de a család lefújta:)

1361. Mariann63
2012. jan. 2. 11:34
Megsütöm az Újév első pizzáját ma a fiúknak, most dagasztja, keleszti a kenyérsütő.Olyan kényelmes, hogy elvégzi helyettem.
1360. Mariann63 (válaszként erre: 1359. - Kicsimaya1985)
2012. jan. 2. 09:06
Nagyon egyszerű is.Menj fel a naplóim között a "Receptválogatás másoktól" naplómba, ott a 6-os számú süti volt az alap.Piskóta tésztát a Femina.hu-tól vettem,csak én kakaós verzióban sütöttem meg.És kókusz helyett csokiöntettel.
2012. jan. 1. 18:11
Annaka csokis sütinek a receptjét mariann elküldenéd ? istenien néz ki
1358. 9f98008a3b (válaszként erre: 1354. - Gabilive)
2011. dec. 31. 20:49
Helyes! :)
1357. Zsuzsó64
2011. dec. 31. 20:49
Nagyon szerencsés új esztendőt kívánok minden kedves Fórumtársnak!!
1356. Dodi44
2011. dec. 31. 20:47
Bekessegben, egeszsegben gazdag Boldog Uj Evet Kivanok Mindnyajotoknak!!!!
1355. Mariann63
2011. dec. 31. 20:45
Én bevallom, egyet se!Most, hogy én diétásat eszem, azt is keveset, lassan fogy el.Férjem meg eszi a boltit.
1354. gabilive (válaszként erre: 1353. - 9f98008a3b)
2011. dec. 31. 20:08
Én igen!:) Kettőt is!:)))
2011. dec. 31. 20:06

Boldog Új Évet Mindenkinek! ♥



Ugye ma Mindenki sütött kenyeret????


Mert ugye kell az asztalra....;)

1352. Mariann63
2011. dec. 31. 20:05
Boldog, békés Újévet és sok finom kenyeret kívánok nektek!
1351. gabilive
2011. dec. 31. 14:22
Boldog új évet,és sok szép frissen sült kenyeret az új évben is!:)
1350. Lisy50
2011. dec. 31. 14:08
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!!!
1349. Mariann63
2011. dec. 28. 08:32
Ja és érdemes megpróbálnod a kenyérsütőben csak dagasztani, keleszteni és lisztezett deszkán kicsit megdögönyözni,megformázni,hagyni kelni még 25-30 percet és szilikonos vagy sütőpapíros tepsibn vagy jénaiban megsütni a sütőben.Akkor kapsz igazi,házi kenyeret.Nekem a kenyérsütőben sült meg sem közelíti a sütőben sültet.
1348. Mariann63 (válaszként erre: 1346. - Dodi44)
2011. dec. 28. 08:28

Nekem a rozsos kenyér mindig laposabb,végül is a pékségben is lapos rozskenyerek vannak.(ami pufi, az nem rozs, hanem szinezett)

Nálam is a világos vagy teljes kiőrlésű tönköly a nyerő,abban az arányban, ahogy Lisy írja.

Tehetsz bele darált lenmagot, szezámmagot,szotyit,hagymát vagy zabpelyhet,az is változatosabbá teszi a kenyeredet.És a jó ek.zsírt se hagyd ki soha,akkor nem lesz másnapra morzsalékos.

1347. Lisy50 (válaszként erre: 1346. - Dodi44)
2011. dec. 28. 07:24
Én is így csinálom,mert különben keserű,élesztőből 2/3 frisset szoktam, de amit igazán szeretek,az 2/3fehér,1/3tönköly!
1346. Dodi44
2011. dec. 27. 20:33

Ki tud egy jol bevalt rozsos kenyer receptet gepbe?

Igen megkoszonnem...


En eddig ugy csinaltam, hogy ketharmad feher kenyer lisztet, es egyharmad rozs lisztet hasznaltam, es egy kicsit megnoveltem az eleszto adagot. De nem kel fel elegge...

1345. Mariann63
2011. dec. 27. 20:12
Sütöttem túrós sütit, meg kenyeret, kisfiamnak pizzát.Mi van veletek, senki nem süt semmit?
1344. gabilive
2011. dec. 24. 22:46

Sziasztok!

Békés,boldog ünnepeket kívánok!

1343. Mariann63
2011. dec. 24. 12:26
Tegnap a sima, ma pedig a diétás zserbót sütöm.Sokkal egyszerűbb a kenyérsütővel dagasztani,addig tudok mást csinálni ( van elég így is)
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook