Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)
Sziasztok, használom én is állandóan a gépet, de csak kelsztek benne, s mostanában inkább péksüteményeket készítek, jobban szeretik a fiúk.
Gabilive, a házi nhor-dogot még mindig a legkendvencebb, igaz egy kicsit sósabban csinálok mindent, mint Ti.
Mariann, a másik a bagett, ezek sűrűn vannak:))
Meg kiadósabb is, de akkor tedd bele az egész élesztőt ha csak tésztaprogramot használsz!
Ha jó állagú kenyeret akarok, a fehér kenyér recepthez teszek kb.2-3 kanál teljeskiőrlésű lisztet, észre sem venni, de jobb lesz.
Köszönöm Neked is.
Nekem meg a felétől túlkelt a tk kenyér. (Bár ez most egy nagyon jó és friss élesztő volt, hátha az is befolyásolja.)
Próbálkozom még.
Mondjuk szó ami szó, azt mondta a férjem és a lányom is, hogy így, villanytűzhelyben megsütve sokkal finomabb íze volt, mint kenyérsütő gépben (pedig ugyanaz a tészta.)
Köszönöm!
Azért kérdeztem, mert anyu a kenyérsütőben mindig fehér kenyeret sütött (mielőtt nekem adta), ő egy budafoki (5 dekás) élesztő egynegyedét tette bele.
Akkor Te az egyharmadát, én is erre hajlok.
Ma az volt, hogy graham kenyeret sütöttem, kétharmad graham liszt és egyharmad fehérliszt. Így tettem bele 2,5 deka élesztőt, és túlkelt:(
Aztán kiszedtem (kelés után) a gépből, gondoltam, nincs mit veszteni, betettem egy kilisztezett jénaiba, és megsütöttem villanytűzhelynél, lett egy helyes kenyerem.
De akkor gépben olyan 1,7 deka körül fogom kipróbálni én is a következőt.
(Eddig egy csomag instant élesztőt tettem bele, és jó volt, kivéve, amikor valami baja mégis volt a porélesztőnek, 2 év alatt 2-3 ilyen eset volt.)
Ha sima fehérliszt: 1,7 dekát.
Ha van benne teljeskiőrlésű vagy rozsliszt is,akkor valamivel többet.
Sziasztok!
Ha kenyérsütő gépben sütitek, 60 dkg lisztből, és az élesztő nem az instant, hanem a rendes budafoki, abból mennyit tesztek bele?
Sziasztok! Valaki még régebben kért Hauser géphez ( 2 lapátos) bevált, olcsó kenyér receptet.
remélem még olvassa a fórumot és tudok segíteni:
1 ek 10%-os ecet, meleg víz, ez az ecettel együtt 240ml legyen. Ecet azért kell bele,mert az semlegesíti az élesztő ízét.
634g fehér liszt, 14g cukor, 8g só, 25g élesztő, 50g margarin, 100g főtt, áttört krumpli
Alulra a víz és ecet, rá a liszt, egyik oldalra a cukor és a margarin feldarabolva, másik oldalra a só és a krumpli, középre az élesztő összemorzsolva. Normál program, súly 1200g, szín világos.
A második tészta "simítás" után (ekkor 1óra 47perc van még hátra) ki szoktam borítani a tésztát negyed ek lisztre, ekkor kiveszem a lapátokat, így később nem hagy csúnya lyukat a kenyérben, kicsit átgyúrom és vissza teszem. Így gyönyörűen megkel és megsül. Még annyi, hogy kelesztésnél letakarom az ablakot, sütésnél pedig több réteg alufóliát teszek az ablakra.
Sziasztok!
Mérges vagyok ma.
Kenyeret sütöttem gépben, ugyanúgy, ugyanaz a recept, ugyanazok az alapanyagok, a program is ugyanaz. Mégis kicsi lett, tömör, nehéz, mint a sár:((
Lehet, az élesztővel volt gond??
Heti szinten sütök az IR-es lányom miatt teljeskiőrlésű kenyeret, és eddig mindig sikerült.
Sajnos nálam a párom a gépi kenyeret végképp nem eszi, akkor hoz mindenféle vacakot a boltból. Még a sütőben sültet se kéri mindig.
Velem már nincs gond, mert csak magkenyérkét eszem, azt is ritkán, és általában mikroban sütöm, mert olyan kis adag.:)
:)
Abban viszont neked van igazad,hogy a hagyományos sütőben sült kenyér sokkal jobb ízre és állagra is!
Csak én lusta vagyok bíbelődni vele(értsd: nem mindig jut arra is időm):((( Inkább hagyom a gépben...
Azt írja 15 deka rozslisztet tett+ 35 deka fehéret.
Szerintem ez nem rossz arány,más lehet a gond...
Csak rozslisztet tettél bele? Mert az nem is lesz soha magasabb.Én is így jártam az elején.
Azóta csak 20 deka rozslisztet teszek a fehér liszt mellé(az bármi lehet, búza, tönköly, stb).
a kenyeres naplómban sokféle kenyeret, kiflit, zsömlét beraktam, recepteket is találsz a Mariann receptjeiben.Kenyérsütéses és konyhai kalandok a másik naplóm, ami kenyértéma.
a folyadékot én is soknak gondolom, és mindig teszek bele 1 jókora ek zsírt, hogy ne morzsálódjon másnapra.
Amúgy a gépet általában csak dagasztás, kelesztésre használom, és utána sütőben sütöm.
Nálunk nem nagyon fogy a gépi kenyér.
Szia!Nekem elsőre kicsit soknak tűnik a folyadék.Próbáld meg 2,7 decivel,és mikor keveri,nézd meg,mennyire kemény a tészta.Ha túl keménynek tűnik,adj még hozzá vizet,de csak kanalanként.
De a rozs- vagy teljesk. kenyerek mindig is laposabbak,tömörebbek lesznek,mint a fehérkenyér!
És nagyon függ a liszt minőségétől is.Legalábbis én óriási különbségeket veszek észre a különböző márkájú lisztekből készült kenyereknél!
További ajánlott fórumok:
- Premium kenyérsütő használati utasítás, receptek. Tud valaki segíteni?
- Sütireceptek kenyérsütőhöz
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Van valakinek Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőhöz receptek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?