Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :) fórum

Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :) (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯
28971. ibolya19710123 (válaszként erre: 28965. - Spinneli)
2012. máj. 8. 17:06

Én is igy csinálom. Mindent összeadok, és kiszámolom az egész étel kalóriatartalmát. amikor kész, elosztom annyival ahány adag étel jön kibelőle. Igy megkapom 1 adag étel kalóriatartalmát.

Pl ha a zöldéség levesem összes hozzávalójának a kalóriáit összeszámolom, és mondjuk kijön 500 kalória összesen, akkor ha ezt 4-en esszük meg, akkor 500 osztva 4fővel azaz 1 adag kalóriatartalma 125 kcal.

28970. 904fd6a0c0 (válaszként erre: 28968. - Dinkaanyu)
2012. máj. 8. 16:23
Én sütögetni szeretek, vagy inkább csak szeretnék, most szüneteltetem :D az álomsúlyig és az után is!!!
28969. spinneli (válaszként erre: 28966. - Timicu)
2012. máj. 8. 16:17

Valószínűleg hülyén írtam le, de én is így csinálom.

:)

28968. Dinkaanyu
2012. máj. 8. 16:13
Hm,nekem a főzés a hobbim:D
28967. 904fd6a0c0
2012. máj. 8. 15:48

Sziasztok Csajok!!!


Micsoda receptek köszönöm Mindenkinek!

Nagyon ügyes kis szakácsokkal vagyok itt körül véve, hála az Égnek :)

Lehet,hogy én is készítek egy kis halacskát :)

28966. timicu (válaszként erre: 28965. - Spinneli)
2012. máj. 8. 15:48
Úgy szerintem egyszerűbb ahogy én számolom (és ezek szerint akkor jól is csinálom) A nyers alapanyagokat és azoknak az arányos kcal tartalmát kiszámolom és a végeredményt úgy osztogatom ,hogy kijöjjön a 100g kcal tartalma. És amikor eszek akkor is lemérem, hogy mennyit szedet ki és a 100g-ból könnyű kiszámolni.
28965. spinneli
2012. máj. 8. 15:38

Hű, én úgy szoktam csinálni, hogy nyersen lemérek minden hozzávalót, kiszámolom a grammot, plusz komplett kcal tartalmat, majd a kész ételből lemérem az adagomat, és a komplett adag arányosításával számolom ki az adott adag kalória tartalmát.


Rossz, hogy a kész ételt mérem?

28964. Böbusz (válaszként erre: 28963. - Timicu)
2012. máj. 8. 15:32
ha 10 dekára le akarod bontani, akkor KELL a víz súlya is. :) Jól számolod!
28963. timicu (válaszként erre: 28961. - Böbusz)
2012. máj. 8. 15:26
Igen azt tudom, hogy nulla de teljesen más érték jön ki akkor is ha hozzá adom a víz súlyát és akkor is ha nem.
28962. timicu (válaszként erre: 28959. - Böbusz)
2012. máj. 8. 15:24
A súlyába sem kell beleszámítani?
28961. Böbusz (válaszként erre: 28958. - Timicu)
2012. máj. 8. 15:23
ha így számolsz akkor add hozzá a súlyt, de kalóriában akkor is NULLA az értéke.
28960. Böbusz
2012. máj. 8. 15:22
a tej az más!!! keress rá kalóriatáblázatban... nem mindegy hány százalékos, hány decit használsz fel...
28959. Böbusz (válaszként erre: 28958. - Timicu)
2012. máj. 8. 15:21
nem kell hozzáadni a vizet, mert az nullkalóriás, így az nem számít.
28958. timicu (válaszként erre: 28955. - Böbusz)
2012. máj. 8. 15:17
Igen ,így szoktam, de a súlyhoz csak hozzá kell adni a folyadékot is nem? A vizet vagy egyes ételeknél a tejet. Pl ma borsó levest csináltam: 360g borsó, 150g s.répa, 20g f.répa, 270g krumpli, 57g karalábé, 10g liszt, 66g olaj +2 liter víz. És én ilyenkor kiszámolom minden hozzá való kalóriáját és össze adom a súlyt is és a kalóriát is és végül osztogatok és kijön, hogy 100g hány kcal. De azon csak most gondolkoztam, hogy a víznek nincs kcal tartalma de végeredményként amikor eszem akkor folyadékot is mérek. Szóval számításhoz csak hozzá kell adni a víz súlyát is. Jól gondolom?
28957. Dinkaanyu
2012. máj. 8. 14:35

kcal-endar

Ajánlom mindenki figyelmébe:)

Én ezt használom.Sok minden benne van,de ha nem azt is be lehet írni.Mindent szinte kiszámol helyettem.:)

28956. Böbusz (válaszként erre: 28954. - Timicu)
2012. máj. 8. 14:29
ha tudod mennyi gramm van egyes hozzávalókból, akkor azokat beszorzod kalóriákba... összeadod és tudod, hogy mennyi kalória ÖSSZESEN. majd elosztod...
28955. Böbusz (válaszként erre: 28952. - Timicu)
2012. máj. 8. 14:27

Hahó! :)


palacsinta, leves: amikor készíted KÖZBEN MÉRED a hozzávalókat. Liszt, zöldség, akármi. Tételesen. Miből mennyi gr vagy dkg cuccot adsz hozzá. Amikor ELKÉSZÜL, akkor összedobod ÖSSZESEN mennyi kalóriából jött ki a lábas leves vagy a tányérnyi palacsinta és ELOSZTOD annyi fele, ahány adag leves lett vagy darab palacsinta készült. :)

Érdemes a levest szemre egyforma adagokra szétszedned (műanyag edényekben tárolhatod) és így tudod hány adag.

28954. timicu
2012. máj. 8. 14:23
Igen azt tudom ,de én úgy szoktam számolni, hogy az összetevőknek a súlyát össze adom és arra lennék kíváncsi ,hogy a víz súlyát is beleszámoljam?
28953. ibolya19710123 (válaszként erre: 28952. - Timicu)
2012. máj. 8. 14:21
A viznek nincsen kalória tartalma.
28952. timicu
2012. máj. 8. 14:12

Sziasztok!

Én is kalória és szénhidrát számlálós diétában vagyok és azt szeretném megkérdezni, hogy ha olyan ételnek a kalóriáját akarom kiszámolni amihez sok víz kell akkor azt is beleszémoljam a súlyba? Leveseknél vagy pl a palacsintánál?

Köszi

2012. máj. 8. 14:09

Látom mindenki főz, a halat én is szeretem, ha tehetem sütök is. Nagyon finom brokkolival, beteritve, egy kis sajttal megszórva megsütni.(persze a brokkolit előbb kicsit meg kell főzni) Én ma biztosan bűnözni fogok, mert palacsintát sütök a csajoknak, és már annyira régen ettem, hogy ma biztosan eszek belőle.

Mindenkinek további jó kalóriaszámolgatást!

Főzzetek finomakat, és kalóriaszegény ételeket.

28950. Böbusz
2012. máj. 8. 14:07
Most nincs otthon sült halhoz fűszerünk (egyszer vettem, az is állt a szekrényben bő egy évet... :s majd az ember elpocsékolta törpeharcsákra... :D), úgyhogy marad a sertés fűszersó :D :D meg plusz... fűszerkömény, ilyesmi. :) Kutyulok vmi finomat.
28949. Dinkaanyu (válaszként erre: 28948. - Böbusz)
2012. máj. 8. 13:31
Nekem nagyon nem passzol a delikát a halhoz...Inkább valami grill fűszer,de lehet kapni direkt sült hal fűszert is.
28948. Böbusz (válaszként erre: 28947. - Ad0b329974)
2012. máj. 8. 12:54

huh, ilyen ízesítéssel sem csináltam még... :)

Köszi az ötletet!

28947. ad0b329974
2012. máj. 8. 12:48
én sütőben ,sütőpapíron sütöttem a halacskát,de csak delikáttal..miután megsült facsartam rá egy kis citromlét,tettem rá egy pici borsot..valami mennyei volt...)
28946. spinneli (válaszként erre: 28939. - Böbusz)
2012. máj. 8. 12:40
én csak natúr sütöm ételízesítővel...leheletnyi kókusz zsíron.
28945. Dinkaanyu (válaszként erre: 28944. - Böbusz)
2012. máj. 8. 11:26
Fagyosan ne süsd!Az olvadásnak kell legalább fél nap.Ne mikrózd mert abba megfő,még az olvasztó programmal is.
28944. Böbusz (válaszként erre: 28943. - Dinkaanyu)
2012. máj. 8. 11:04

Tyűha, lehet kirpóbálom serpenyőben meg sütőben is... lehet ma. :D

De akkor nem lesz sokat páclében...

Majd jövök a fejleményekkel!!!

28943. Dinkaanyu
2012. máj. 8. 10:20
Lassan olvaszd hűtőben,fagyosan is pácolhatod,de sütés előtt öntsd le róla a lét.Magas lángon ,gyorsan süsd,akkor talán nem esik szét.Hamar kész van.Sütőben is sütheted,de ott is kevés ideig kell.
28942. Böbusz
2012. máj. 8. 10:04
És ha fagyos állapotban bepácolom... kiolvad közben... akkor nem fog széthullani sütés közben?
❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook