Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :) (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Megjöttem! :)
Látom megy a méregetés körül a probléma. Leírom, hogy én hogy csinálom, ha nem bánjátok.
Lemérek minden hozzávalót nyersen. Aztán abból kijön egy kalóriamennyiség.
Mikor elkészült az étel, akkor lemérem, az mennyi lett. Így egy egyszerű osztással ki tudom szmolni, hogy 100g elkészült ételnek mennyi a kalóriamennyisége (sőt minden más adata is). És így már csak annyi a dolgom, hogy mikor eszem, akkor a mérlegre tett tányérra szedek, és látom hány dekát eszem meg, és ezzel azt is, mennyi kalóriát pontosan.
Példa:
Az összes nyersanyagból kijött nekem 3500 kalória.
Az elkészült étel súlya lett 2800 gramm.
3500-at osztom 28-al (mert 28 x 100 gramm étel van az teljes mennyiségben).
Így 100 gramm = 125 kcal.
Bocsi, de én nem oktattam ki senkit. Csak leírtam, hogy én hogy képzelem el. Te pedig homályosan válaszoltál.
De szerintem nem ér annyit a dolog, hogy ezen problémázzunk!:) Én megkaptam a választ és több nem is érdekes!:)
Szerintem mindegy ki hogy csinálja és méri le az adagokat ha neki megy a fogyás akkor úgy jó ahogy csinálja.
De pl én is mindent lemérek nyersen és ha kész a kaja akkor megnézem hány adag jött ki belőle és azzal számolom ki mennyi kcal van egy adagban.Mivel diétás kajákat esztek max 50-100kcalt tudtok tévedni így nem gond nem lehet belőle és a kész ételek ugye teli szívják magukat vízzel így nehezebbek lesznek.Maximum úgy érdemes hogy leméred az egészet készen és utána leméred amit megeszel és úgy ki tudod kalkulálni hogy mennyi is az annyi.De tényleg jó mind a kettő elmélet kinek mi vált be.Ne bántsuk egymást hisz mind ugyanazért küzdünk és ha nem egyezik meg a véleményünk attól még nem rossz az amit a másik mond max nekünk nem felel meg.Vannak butaságok de ez most nem az a helyzet.
Grat mind a kettőtöknek a szép eredményekhez.
Nagyon egyszerű:
Sós vízben megfőzöm a felszeletelt káposztát-nem kell teljesen szétfőzni.
Aztán beleterítem egy tepsibe megfűszerezem, belekarikázok virslit.
Összekeverek natúr joghurtot lágyan felvert tojással ráöntöm az egészre, és sütőbe kb. 20 percig sütöm.
Akkor szerinted jobb, ha arányosítom...igazság szerint ha nagyobb adag készételeket csinálsz, lehetetlen pontos kalóriaszámot kapnod, sztem kb. ugyanannyi pontatlanság lehet az arányosításban is, mint ha grammra mérem a készételt is...
Nem kötekszem, csak mondom, hogy nyilván egyik variáció sem lesz óramű pontosságú...
Lehet én is megcsinálom a hétvégén, (csak pulykahússal) én nagyon szeretem az igazi savanyú káposztát, sajnos nyersen nem ehetem, de főzve nem annyira gáz...
A hétre tojásos virslis vöröskáposztát csináltam, nagyon finom, diétás és egészséges.
:)
Én így készítem:
1kg savanyú káposztát legalább 2 vízben kiáztatok. Ezalatt fél kg sertés lapockát vagy combot felkockázok, megmosom. 1 nagy fej vöröshagymát apróra vágok, olajon megfuttatom, tűzről levéve megszórom pirospaprikával, beleteszem a husit, só, bors (őrölt vagy szemes fekete) 1 paradicsom, fél zöldpaprika - ez eddig olyan, mint egy pörkölt.
Erre teszem a kinyomkodott káposztát, köménymaggal megszórom és jól összekeverem. Kb 2dl vizet öntök rá, azzal is összekeverem.
Mivel én kukta fazékban szoktam főzni ezután lezárom és siccegésig erős fokozaton, azután pedig takarékon fő kb. 30-35 percig. Ha túl sok leve lenne, azt le szoktam merni róla:)
Tálaláskor tejfölt teszek rá.
Én azért szoktam így kiáztatni a káposztát, mert nem szeretjük ha túl savanyú. De ez ízlés dolga.
Jó étvágyat!:)
A készétel kalkulátor szerint 1 tányér=198kcal
AAahh... nyamika.
Nekem van egy kedvenc oldalam: nosalty .hu
itt keress rá, biztos van millió féle.
És amit tudsz cserélj ki benne diétásra. ;)
Mit variáltok? Minden amit beleteszel a sütibe leméred nyers állapotában, megnézed mi mennyi, összeadod, oszt a végén leosztod annyival ahány részre szeletelted, ennyi!
Nem kell túlvariálni, a sűtéstől nem kerülnek bele újabb kalóriák!:)
Akkor minek kérdezed,ha te úgy is jobban tudod?Én minden esetre lefogytam,"ilyen pontatlanul".
Ez a 2000 kcal, csak pl. volt,de oda is írtam.
Nem,mert a sütőben kémiai folyamatok zajlanak,és megváltozik a süti súlya.Én úgy csinálom:
Pl sütök 1 db tortát az 2000kcal Felszelem 8 szeletre.2000:8=250kcal.Nem probléma,ha nem pont egyformák a szeletek,mert a másik szeletnél,meg annyival kevesebbet eszel meg. Általában mindenki így csinálja.
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010. január 1-től fogyózók, gyertek beszélgessünk!
- Napi egyszeri étkezéssel fogyózók beszélgessünk!!!:-D
- Csak szénhidrát számolással le lehet fogyni? Fogyott már valaki úgy, hogy a kalóriát nem vette figyelembe?
- Kalória és szénhidrás számolással küzdünk az álmunkért!!!