Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Mi a véleményed az egészségügyről? (24. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

55. gpetra2007-07-16 12:49
Szegény... Kitartást és jobbulást kívánok neki! Tudom, hogy milyen nehéz lehet neki ez a helyzet. Az egyik barátunknak titáncsavarok tartják a gerincoszlopát (korábbi műtét), melyek közül az egyik eltörött. Jövő év elejére kapott időpontot...

Egyébként most voltam OEP felülvozsgálaton, ahol az általuk küldött főorvos azt mondta, hogy szerinte nekem nem kellene táppénzen lennem, és egyébként sem lenne szükségem műtétre (persze, hagyjuk leállni a vesémet, úgyis kettő van), végül számonkérte rajtam, amiért nem kaptam még időpontot. Csak a háziorvosomra való tekintettel nem magyaráztam el neki, hogy hova forduljon a panaszával, illetve azt, hogy a táppénz nem ajándék, azt egyszer már kifizettem nekik...
(válasz win 54. hozzászólására)

54. win2007-07-16 08:00
Hát ez elég borzasztó!

Anyu múlt héten volt az ortopédián, nagyon fáj a jobb térde, alig bír meneni, sőt akkor is fáj neki, ha fekszik. Azt mondta az orvos, mindenképpen műteni kell.
A LEGKORÁBBI lehetséges időpont: 2008. február 18!!!!!! Mondta ezt 2007. július 12-én! 7 hónapot kell kibírnia úgy, hogy alig tud felállni, menni.
(válasz gpetra 53. hozzászólására)


53. gpetra2007-07-16 07:25
Elképesztő, hogy milyen esetek vannak...

Én május óta várok egy veseműtétre, és egyáltalán nem érzem magam kellemesen. Fájdalmaim vannak, nagyon borzasztó a tudat, hiszen nem egy szemölcsleszedésre várok, el kell halasztani az esküvőnket, addig húzták az időt, nem tudunk tervezni, április eleje óta 5 napot dolgoztam, a végén itthon kellett maradnom, mert rosszul lettem... Az osztály egy héttel a tervezett műtétem előtt szűnt meg, és a médiában elhangzotakkal ellentétben, NEM KAPNAK A BETEGEK ELLÁTÁST.
(válasz win 52. hozzászólására)

52. win2007-07-16 06:44
2 hete hallottam a következő esetet:
Ahol lakom, volt egy kismama, eredetileg budapesti, így ott is akart szülni. Csodálkozva hallottuk a leendő apuka egyik munkatársától (aki a legjobb barátaink egyike), hogy az anyukát befektetik másnap és megindítják a szülést, holott még nem érte el a kiírt időpontot.
Két nap múlva férjem találkozott ezzel a baráttal, aki elmesélte, mi is történt. Szombaton megindították a szülést, de lassan haladt, így megcsászározták az anyukát vasárnap reggel, mert délután megszűnt az osztály, és a dokija is ment el, azt hiszem külföldre.
(válasz gpetra 51. hozzászólására)

51. gpetra2007-07-15 08:08
Ez így nem teljesen igaz... Lehet akármennyi pénzed, ha megszűnik az osztály, ahol kezeltek, és emiatt nem kapod meg az ellátást...
(válasz klaresz 48. hozzászólására)

50. muffin2007-07-15 07:39
szerencsémre nagyon ritkán kerülök vele kapcsolatba...

49. m.bogyó2007-07-14 17:08
Inkább nem írom le !
A lényeg,hogy ne legyünk betegek!!!!

48. klaresz2007-07-14 16:27
szerencsére nem járok orvoshoz, de amit mostanában lehet hallani az katasztrofális, csak az az ember akinek pénze van, akinek nincs az ......

47. kandúrka2007-07-14 12:43
SZ...R!

46. win2007-07-06 08:54
Nem hiszem, hogy kioktattalak volna. Ha így is érezted, nem állt szándékomban. Pusztán igyekeztem megmutatni a másik oldalt. Te sem mondhatod magad elfogulatlannak!

A mércés megjegyzésed úgy ahogy van, nem értem, hisz pont azt írtam, hogy minden szakma képviselőjere vonatkozik, hogy ha nem megy, akkor keressen más munkát.
(válasz ezusteso 44. hozzászólására)

45. win2007-07-06 08:44
Ha neked ezt sikerült kivenni abból, amit írtam... akkor az nem semmi!

Próbáld már beleképzelni magad egy olyan szituációba, amikor Te egy totál idegen, számodra félelmet keltő helyzetbe kerülsz, ami ráadásul az egész életredre is kihathat! Kinek rosszabb? Az orvosnak, aki közli Veled, lehet hogy rákos vagy, de még vár rád 5 vizsgálat az eddigi 10 után, és majd eltelik még 4 hónap, mire lesz pontos diagnózis, vagy Neked, akivel most közölték 10 vizsgálat, rengeteg bizonytalan hónap után, hogy rákbeteg is lehetsz? Bizonyára az orvos sokkal rosszabbul érzi magát! Szegény!!!
(válasz ezusteso 43. hozzászólására)

44. ezusteso2007-07-06 08:42
Kedves Win! nem értünk egyet, de nem is kell. Légyszi ne oktass ki, elmúltam 40 és világéletemben az eü-ben dolgoztam, mindenféle területen.
Ha nem akarod egy mércével mérni az embereket, ne tedd. Szíved joga. Ha nem akarod látni az összefüggéseket, ne lásd. Tudod a Föld forog akkor is, ha te nem tudsz róla.

43. ezusteso2007-07-06 08:38
Értem. Szóval a betegnél meg lehet érteni, hogy nem tud disztingválni, a dolgozónál nem. Oké, így már értem. Köszönöm.

42. win2007-07-06 06:53
"Lehet szídni a dolgozókat, a betegnek mindenhez van joga, csak érdemes-e? Akkor szolgálatkészebb lesz? Vagy kedvesebb?"

Nem, de emberi gyarlóság, hogy ha valamilyen vélt vagy valós sérelem ér minket, akkor bizony szidjuk annak (vélt) okozóját. És inkább morogjon mindenki 10 percig, mint a sok visszatartott düh miatt egyszer infarktust kapjon. (Hozzáteszem, olyan foglakozásom van, hogy én is évekig naponta kaptam hideget, meleget, és sokszor voltam minden, csak nagyságos asszony nem. Tudom miről beszélek.)

Személyes tapasztalataim vannak arról a közelmúltból, hogy bizony igenis előfordul, hogy figyelmetlenek, modortalank a nővérek, ápolók, orvosok -alaptalanul. Nem mesélek konkrét esetet, mert nincs értelme.

És azt sohasem tudom elfogadni, amikor valaki arra hivatkozik, hogy ezt csinálni, ennyi pénzért ennyi felelősséggel! Nem tegnap óta van olyan helyzetben az egészségügy, amilyenben. Hosszú-hosszú évek óta tele van vele a média. Én az utóbbi időkben 90%-ban olyanokkal találkoztam a kórházakban, akik velem egykorúak (vagy még fiatalabbak).
Ha én hallottam arról, hogy mi a helyzet az eü-ben, akkor nekik is kellett róla hallani. Innentől kezdve nem vettek zsákbamacskát.

Mindenki választ egy szakmát magának valamilyen okból. Annak minden szépségével és problémájával. Ezt el kell fogadni, tudomásul kell venni, és nem a "kuncsafton" levezetni a munkánkből adódó frusztrációt (legkevésbé ok nélkül rajta levezetni!). Ha pedig nem tetszik, meg kell próbálni változtatni, más munkát keresni. Ez vonatkozik mindenkire, nem csak az eü-i dolgozókra.

Mert abban igazad van, hogy nem rosszabbak, mint bármely más szakma képviselői. De nem is jobbak! Csak jobban ki vagyunk nekik szolgáltatva. A betegségekről jóval kevesebbet tudunk, és nem is biztos hogy választhatunk, hova menjünk. Míg ha nem tetszik a Marika néni boltja, mert csúnyán nézett ránk, vagy nem volt nála elég görbe a kifli, akkor legközelebb megyünk a Kati néni boltjába.

Azt is végig kell gondolni, hogy mit érez valaki, aki az eü-re szorul. Bizonytalan, fél. Ismeretlen számára a helyzet, és önamga nem tud megoldást keresni rá, mert egyáltalán nem ért hozzá. Az emberek többsége retteg attól, hogy mit diagnosztizálnak nála, milyen kezelésre lesz szüksége, és mi lsz vele a továbbiakban (munka, család, stb.). Innentől kezdve pszichológiailag teljesen érthető, hogy alaptalan kirohanásokat intéz az épp jelen levők ellen. Ez nem menti fel a beteget sem, mert illik disztingválni, de érthető az indok. (Engem pár éve elküldtek egy csomó helyre -jelenleg ez többezer forintomba kerülne-, ahol senki nem állapított meg semmit. És nem is igazán törték össze miatta magukat. De nekem elég komoly fájdalmaim voltak. Az is érthető lett volna, ha a sokadik vizsgálat után, ami hónapokig elhúzódott, egyszer elszakad a cérna.)
(válasz ezusteso 40. hozzászólására)


41. badonyimariaeva2007-07-05 15:40
Voltam kórházban sajnos.Vannak negatív,és pozitív tapasztalataim,orvosokról,nővérekről.

40. ezusteso2007-07-05 11:25
Azért nekik kellene harcolni, mert a kereslet határozza meg a kínálatot.
Egyrészt.
Másrészt pedig azért, mert nem építhetjük arra az életünket, hogy a mi jogainkért másoknak kell harcolni, ez az élet egyetlen területén sem működik.
A dolgozók hozzáállása pedig nem rosszabb, mint pl. az eladóké, vagy a pénztárosoké vagy a hivatali ügyintézőké stb. Csak a beteg élethelyzetében minden modortalanság, türelmetlenség sokkal nagyobb súllyal esik a latba, éppen a kiszolgáltatottság miatt.
De lehet jönni elhivatott nőknek nővéri munkára ennyi pénzért, ilyen felelősséggel. Érdekes, hogy a nővérhiány évek óta fennáll, még ma is, a tömeges elbocsátások mellett is!
Annak egyre többször vagyok tanúja, hogy a változtatások, szigorítások, várakoztatás miatt a beteg türelmetlenebb, modortalanabb és minden további nélkül kezd üvöltözni a nővérekkel, orvosokkal. Őket nem kötelezik az elemi viselkedési szabályok?
Lehet szídni a dolgozókat, a betegnek mindenhez van joga, csak érdemes-e? Akkor szolgálatkészebb lesz? Vagy kedvesebb?
(válasz win 39. hozzászólására)

39. win2007-07-04 19:04
Úgy látszik én sem tudom elég érthetően kérdezni, immáron ki tudja hányadszor: Miért a szolgáltatást igénybe vevőnek (azaz a betegnek) kellene szerinted változtatni és hogyan???!! Mert Te ezt írtad még az elején!!!!

De ha szerinted az a megoldás, hogy nem szidjuk az eü. dolgozóit a sok negatív változás miatt (amiről valóban nem ők tehetnek, ők is csak végrehajtják egy felsőbbb szerv döntését), akkor megnyugatatlak, én ezt is teljesítettem. Maximum azért szidom őket, amiről ők is tehetnek: pl. rossz modor, figyelmetlenség, nemtörődömség.
(válasz ezusteso 36. hozzászólására)

38. caravell2007-07-04 18:09
Az eüben dolgozom :(
... és nem tudok semmi jót írni. Belülről méginkább :(

37. debóra2007-07-04 16:33
Csak beteg ne legyen az ember. Pocsék.

36. ezusteso2007-07-04 15:45
Kedves Win! Úgy látszik, nem tudom érthetően elmondani, amit akarok. Ha szerinted ez rendjén van,hogy fizetjük TB-járulékot és egyre kevesebb szolgáltatást kapunk érte cserébe.
Aki pedig beteg, az mind kiszolgáltatott, függetlenül a korától.
Azért nem lenne rossz, ha tudatosulna az érintettekben, hogy az ingyenes eü. ellátás lassan megszűnik, tehát a betegek be vannak csapva. Mit tesznek? Szidják azt, akivel találkoznak az ellátásuk során. Szerinted logikus?

35. win2007-07-03 07:17
Ne haradgudj, nem értelek miért válaszolsz ilyen ingerülten! Én azt hittem, van valamilyen elképzelésed, azért írtad, hogy a szolgáltatást igénybe vevőknek kellene tenni valamit.

Én úgy érzem, azzal, hogy a fizetésemből mindig becsülettel levonták a (nem kevés) eü. járulékot -mert én soha egyetlen fityinget, ami a zsebembe került nem tagadhattam le, sokakkal ellentétben-, valamint azzal, hogy indokolatlanul még sosem vettem igénybe az eü.-i ellátórendszert (sőt indokoltan is igen ritkán), megtettem, ami tőlem telik.

A hsz-odból úgy tűnt, szerinted ezek az alapvető dolgok nem elegendőek egy állampolgár részéről, hisz evidensnek tűnik, hogy ezt megtesszük. Ezért kérdeztem, amit kérdeztem. De hogy erre így reagálsz...

A gyerekemet azért említetetm, mert a szolgáltatást igénybevevők között nagy számban vannak a gyerekek, és az idős, akár magatehetetlen emberek, és az általad elmondottakból, nekik tenni kellene valamit. Ezt én eléggé nonszensz gondoltanak tartom! (Hogy egy aktív korú, keresőképes tegyen valamit, azt még esetleg el tudnám képzelni. De, hogy ez a protekció keresése lenne...??!!!)
(válasz ezusteso 33. hozzászólására)

34. gpetra2007-07-02 17:59
Már a protekció sem segít, mert attól még nem lesz osztály... Sajnos ész nélkül hoznak döntéseket a fejünk felett, és ezen még az összefogás sem nagyon változtatna. Van lehetősége a magyaroknak. Egészen pontosan négy évente. És így döntöttek.
(válasz ezusteso 33. hozzászólására)

33. ezusteso2007-07-02 17:35
Kedves Win! Te kérdezted, mit kellene tenned, talán protekciót keresni, mert egy nagy rakás sz.r az egész.
A bal bokám se tudja, mit kellene tenni. Egy biztos: szapulni, kritizálni és előrángatni a gyereket, nos ez a legkönnyebb, csak nem vezet sehova. ( azonkívül tele van vele a mamuszom ).
Egyedül senki semmit nem tud tenni és éppen az összefogás az, ami a magyaroknak évezredek óta nem megy.
Azért minden beteg odajárul a kasszához és fizet. Akkor nem kell morogni.

32. win2007-07-02 15:02
Mutasd azt a mondatot, kérlek, ahol azt írtam, az orvosnak, nővérnek, stb. kellene tennie valamit!
Én megkérdeztem, hogy szerinted NEKEM mit kellene tennem, mert Te ezt vetetted fel, mint megoldást, de erről nem írtál. Továbbra is érdekel.
(válasz ezusteso 22. hozzászólására)

31. gpetra2007-07-02 13:12
Sajnos ebben a tempóban szűnnek meg az osztályok. Egyik napról a másikra. Szó szerint. Engem májusban műtöttek volna, de még kellett egy vizsgálat, amire elég későn kaptam időpontot. Mire meglett a vizsgálat, a dokim elutazott két hétre, és ezalatt megszűnt az osztály, aminek június 30-ig kellett volna működnie. Úgy tudtam meg, hogy nagyon rosszul lettem, rohantam be a kórházba, ahol már nem tudtak ellátni.

Egyébként nem igaz, hogy minden beteg el van látva. Én pl. pont egy kivétel vagyok.
(válasz ezusteso 30. hozzászólására)

30. ezusteso2007-07-02 13:09
És ha befekszel és a műtét másnapján kiraknak, mert megszüntetik az osztályt?
Anyummal tötént a tavasszal, hogy befektették kivizsgálásra hétfőn és kedden jött az orvos, hogy szerdán megszűnik az osztály. Mindenkit szétszórtak, kit hova lehetett, ha mást nem, akkor haza.
A dolgozók pedig nem tudták, hogy a következő héten lesz-e munkahelyük és hol.
De azért a miniszterasszonyunk teljes lelkinyugalommal szónokol a tv-ben, hogy az átalakítások ellenére minden beteg el van látva.


29. gpetra2007-07-02 11:26
Sajnos jelenleg az a helyzet, hogy még az sem ap elátást, aki meg tudná fizetni... Műtétre várok, megszüntették az osztályt, ahol kezeltek, és amíg nincsen új, addig a dokim nem tud megműteni. És ezen még a pénz sem segít...

28. Teráz2007-07-02 11:24
Szerintem nagyon sokan ugyanígy látják,mint mi.
Sajnos ez a TÉNY !
(válasz ezusteso 26. hozzászólására)

27. ezusteso2007-07-01 22:02
És akkor mi még jobb helyzetben vagyunk, mert van kifutási idő felkészülni, biztosítást kötni. De mi van azokkal, akik 30-40 évig abban a tudatban fizettek járadékot, hogy majd ha öregkorukban rászorulnak, ingyenes ellátást fognak kapni. Idős, beteg és becsapott emberek, akik már semmit nem tudnak tenni a saját érdekükben!

26. ezusteso2007-07-01 21:58
Pontosan erről van szó: mire eléri a delkvens a nyugdíjkorhatárt, addigra dögöljön meg, nehogy már nyugdíjat kelljen neki fizetni, ha nem aktív tagja a társadalomnak és nem fizet adót és járadékot. Csak ezt választott vezetőink nem mondják ki, attól politikusok.
(válasz Teráz 23. hozzászólására)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25