Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Amikor madártejet készítek, a felvert tojásfehérje szépen megnő főzés közben, de mikor kiveszem, egyből összeesik. Mit csinálok rosszul? fórum

Amikor madártejet készítek, a felvert tojásfehérje szépen megnő főzés közben, de mikor kiveszem, egyből összeesik. Mit csinálok rosszul? (tudásbázis kérdés)


2011. okt. 14. 20:24
Alacsony lángon kell csinálni! Én ott szúrtam el.. Másodjára sikerült, mikor kis lángon csináltam.
17. Lysiantus (válaszként erre: 16. - Lully)
2011. okt. 14. 20:12
Igen így kell. Nagyon finom! :)
16. lully
2010. febr. 22. 22:09
Én nem szoktam külön főzni a habot, hanem vaniliáscukorral felverem a tojásfehérjét és rögtön a forró madártejbe szaggatom a kanállal. Kicsit "megduzzad" és megforgatom, meglocsolgatom a madártejjel és kész. Még másnap is ugyan olyan állagú marad.
15. marduk
2010. febr. 22. 20:06
Ahogy felverem aztán teszem a tejben,de már süteményekre is kenhető
14. marduk
2010. febr. 22. 20:05
Én szoktam a fehérjében cukrot teni és az edényt teszem forrásban lévő viz főlé és igy főzőm eg a habot
13. winny
2010. febr. 22. 19:32

Pici sót teszek a vízbe és pillanatok alatt kész.

Nem esik össze!

2009. aug. 1. 13:10
Köszi a tippeket, szerintem meg van a baj. Mert én a Horváth Ilona szakácskönyv szerint csináltam: az egyik oldalát 3 percig, a másikat egy percig főztem. Kissé gumis lett. :DDD
11. Dorka29 (válaszként erre: 10. - 7934d1ac97)
2009. júl. 31. 20:40
vízbe? én ia tejbe szoktam.:)
10. 7934d1ac97 (válaszként erre: 2. - Julcsi11)
2009. júl. 31. 14:27
tejbe??? én forró/lobogó vízbe szoktam, sose esik össze
2009. júl. 31. 13:34
de az edénybe másfél ujjnyi tej kell ezt elfelejtettem :)
2009. júl. 31. 13:34

egy edénybe rakj hideg tejet és amikor felverted a tojásfehérjét belerakod majd a mikróba és amikor feljön a hab kiveszed és ennyi :)

próbáld meg

2009. júl. 31. 11:16
csak épphogy főni hagyod. Nekem is ez vált be....
2009. júl. 31. 10:29
Én kristálycukrot teszek a tojásfehérjéhez. És tényleg csak pár másodperc! Így mindig jól sikerül...
5. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 2. - Julcsi11)
2009. júl. 31. 07:26
És nagyon nagyon keményre kell verni.
2009. júl. 31. 06:20
Én azt a tippet kaptam, hogy egy icipici szódabikarbónát kell a habba tenni.
3. kattyus (válaszként erre: 2. - Julcsi11)
2009. júl. 31. 06:08
Én is így csinálom és jó:)
2009. júl. 31. 02:00
Szia! Ezzel nagyon sokáig én is így jártam.Aztán véletlenül rájöttem, hogy csak egy pár pillanatig kell a habot főzni. Mire beleszaggatod a tejbe a habot (max. 4-5), már forgatod is, mire megfordítottad mindet, már veheted is ki. Nálam ez vált be, azóta ugyanakkora marad mint amekkorára megnő. Próbáld ki, bár lehet, hogy másnak van jobb ötlete is.
2009. júl. 31. 00:55
Amikor madártejet készítek, a felvert tojásfehérje szépen megnő főzés közben, de mikor kiveszem, egyből összeesik. Mit csinálok rosszul?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook