Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell gesztenyés habostortát készíteni? fórum

Hogyan kell gesztenyés habostortát készíteni? (tudásbázis kérdés)


2008. febr. 8. 20:00

Ez a torta saját müvem és mindenki nagyon szereti

és nagyon sokszor elkészítettem már.


A tésztához: 8 db tojás

8 evőkanál cukor

8 evőkanál finomliszt


Külön sütöm a lapokat mert igy jobb a tészta tartása. 2x3 tojásos, majd a tetejése 1x2 tojásos

piskótát készítek.


A krémhez: 1liter növényi tejszin

1 csomag fagyasztott gesztenyemassza

1 csomag vaniliás cukor

1 csomag vaniliás pudingpor

4 dl tej

3 evőkanál cukor

kevéske rum

2 csomag habfixáló (nagy csomag)

édesmorzsa v. zsemlemorzsa


A tejszint mélyhőtőbe teszem, hogy jól lehüljön

mert így lehet jól felverni. A pudingot a tejbe a

vaniliáscukorral és a 3 evőkanál cukorral sűrűre főzöm, majd hagyom teljesen kihülni.

A tejszint felverem a fixálóval majd a felét visszateszem a hütőbe. A másik felébe bele keverem

a pudingot, a rumot. A gesztenye negyedét félre teszem díszítésnek a többit krumplinyomón áttöröm

bele a krémbe, és habverőgéppel jól összedolgozom.

A krémmel megtöltöm a lapokat és visszateszem a hütőbe egy órára.

Tálcára szórom a morzsát, és a maradék tejszínnel

körbe kenem a torta oldalát és bele görgetem a tortát. Ezután bekenem a tetejét is majd rá reszelem a közepére a maradék gesztenyét.

A tejszínt habzsákból a torta szélén körbe sürün egymás mellé "rózsákat" teszek. Villával elrendezem a gesztenye reszeléket.


Nem nehéz elkészíteni és nagyon finom és mutatós.

Megpróbálom majd a fotóját felrakni "Mazsi tortája 1" néven. Van még ilyen saját receptem ha kellene

valakinek szivesen leírom.

2007. febr. 7. 02:23

Szia! Láttam mindenféle finomság van már itt,én eredeti gesztenyéből készült receptet írok neked.

Érdemes kipróbálni ezt is:)


Hozzávalók:


6db tojás

15 dkg porcukor

1kg gesztenye

15 dkg liszt

kevés sütőpor


gesztenyekrémhez:


10dkg margarin

10dkg porcukor

a maradék gesztenye

3ek.rum


csokoládémázhoz:


10dkg csokoládé

15dkg porcukor


A 6 tojássárgáját a cukorral kikeverjük,hozzáadunk 8ek főtt gesztenyét.Felverjük a tojásfehérjéket,és a liszttel,a sütőporral együtt a tésztához adagoljuk.Margarinnal kikent,liszttel meghintett tortaformába öntjük, és közepesen meleg sütőben kisütjük.A krémhez a margarint a cukorral kikeverjük,hozzátesszük az áttört gesztenyét,a rumot és jól összedolgozzuk.Megtőltjük a tortát.A mázhoz a csokoládét a cukorral és 0.5 dl vízzel addig főzünk,amíg megsűrűsödik,és bevonjuk vele a torta tetejét.


Próbáld ki:)Jó étvágyat!

2007. jan. 29. 15:37

A következő gesztenyetorta recepteket találtam a recepttáramban (még nem próbáltam ki őket...), remálem találsz köztük szimpatikusat.


Gesztenyés süti

H. a tésztához: 6 tojás, 18 dkg porcukor, 15 dkg rétesliszt, 2 ek. kakaó, 1 sütőpor, 6 ek. víz.

A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és 3 ek. vízzel. Lassanként hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport, kakaót, végül még 3 ek. vizet. Végül hozzákeverjük a tojások felvert habját. A tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztamasszát, és sütőben 180 C°-on megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt. Elkészítjük a krémet.

Krém: 1 dl tejet, 2 ek. darás lisztet, 1 tojássárgáját, 6 ek. cukrot gőz fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzünk. Amikor kihűlt, hozzákeverünk 20 dkg vajat (vagy margarint), fél dl rumot és egy csomag gesztenyemasszát, s kézi mixerrel simára keverjük. A kihűlt tésztát megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a krémet. A tetejére habot teszünk: 2 zacskó tejszínport, 3 dl tejet és egy zacskó habfixálót felverünk. Reszelt csokival díszítjük.


Gesztenyetorta

22 cm-es tortaformához (12 szelet)

10 dkg vaj,

10 dkg porcukor,

10 dkg főzőcsokoládé,

6 tojás,

késhegynyi sütőpor,

10 dkg liszt,

10 dkg hámozatlan mandula

a töltelékhez:

30 dkg mélyhűtött gesztenyemassza,

egy nagy stampedli rum,

néhány csepp citromlé,

10dkg porcukor,

1 csomag vaníliás cukor,

15 dkg vaj

a bevonathoz:

20 dkg főzőcsokoládé,

2 dl tejszínhab,

egy kevés ribizlilekvár,

hámozott vagy sült gesztenye minimum 12 db

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd hozzáadjuk a reszelt mandulát is. A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, a cukrot átszitáljuk, majd a felét a vajjal habosra keverjük.

Egymás után beledolgozzuk a tojások sárgáját és az olvasztott csokoládét a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a mandulás-lisztes keverékkel együtt a tojássárgája-krémhez keverjük, a tortaformát kizsírozzuk belisztezzük, majd belesimítjuk a masszát. Az előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. A tortát legalább két órán át hagyjuk hűlni a tortaformában csak azután borítjuk ki és vágjuk két lapra.

A gesztenyemasszát a rummal, a citromlével, a szitált porcukorral és a vaníliás cukorral sima masszává dolgozzuk. A vajat habosra keverjük, a gesztenyemasszát hozzáadjuk, majd újra habosra keverjük, s ha szükséges, még egy kis rumot teszünk bele, ezután a tölteléket az egyik tortalapra kenjük, a másik tortalappal befedjük és a tortát két órára hűtőszekrénybe rakjuk, utána felforrósítjuk a ribizli lekvárt és bekenjük vele a torta tetejét.

A bevonót felhasználva bevonjuk a tortát, utána díszítjük.


Gesztenyetorta

Tésztához: 8 tojás, 8 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 6 dkg mandula, 15 dkg gesztenyemassza, 8 dkg búzadara

A vajat a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a tojások sárgáját és a gesztenye masszát. A tojások fehérjét felverjük kemény habnak, ezután a mandulával és a liszttel együtt hozzáadjuk kanalanként a tojások sárgájához. Óvatosan összekeverjük, és alufóliával kibélelt tortaformába öntjük. A tésztát előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük.

Töltelék:

10 dkg mandula, 5 dkg porcukor, tejszín, vaníliás cukor, 25 dkg gesztenye massza

A cukrot a mandulával megpirítjuk, ha kihűlt, megdaráljuk. A tejszínből habot készítünk, és cukorral ízlés szerint édesítjük. Belekeverjük a mandulát, a gesztenye masszát, és simára keverjük.

Ha kihűlt a tortalap, kettévágjuk és a töltelék fele részével megtöltjük. A torta tetejére kenjük a maradék krémet, és csokoládéreszelékkel és tejszínhabbal díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.


Gesztenyetorta: nagy adag

5 - 6 tojásból piskótát sütünk, félbe vágjuk.

A krémhez két csomag vanília pudingport , egy kis rúd vaníliát 8 dl tejjel sűrűre fõzünk majd még melegen belekeverünk negyed kiló gesztenyemasszát. 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk(jó sokáig kell keverni, hogy tényleg könnyű, habos legyen, csak akkor igazán finom), majd kanalanként hozzáadjuk a már kihűlt pudingos gesztenyét. A piskótát megtöltjük a krémmel és díszítjük. Ha nagyon ráérsz, akkor gyárthatsz kis gesztenyeszíveket a tetejére, nagyon jól mutat.


Gesztenyés sünitorta


Hozzávalók: kb. 30 dkg babapiskóta, rumos tej a mártogatáshoz

A vanília krémhez: 1 tojás, 1 tojássárga, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej

A gesztenyekrémhez: 50 dkg gesztenyemassza, 2 dl tejszín

A tetejére: keserűcsokoládés tortabevonó (vagy keserűcsokoládés öntet), 1 doboz roletti (csokoládés ostyarúd)

Elkészítés:

1.) Vaníliakrém: Simára keverünk 1 egész tojást és egy tojássárgát 2 evőkanál cukorral, 1 evőkanál liszttel és 1 csomag vaníliás cukorral, és 2,5 dl tejjel felengedve, kevergetve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük.

2.) Gesztenyekrém: egy másik edényben alaposan kikeverünk egy fél kiló édes gesztenyemasszát 2 dl tejszínnel.

3.) Hideg vízzel kiöblítünk egy hosszúkás tortaformát. (és fóliával kibéleljük!) A beáztatott (vagy rumos tejjel meglocsolt) babapiskótákat a tortaforma aljára egymás mellé fektetjük, és a szélére felállítgatjuk.

4.) A piskótákra terítjük a vaníliás krém felét, erre egy újabb sor rumos tejbe áztatott babapiskóta sor jön.

5.) Rásimítjuk a gesztenyekrémet, majd ismét befedjük egy réteg rumos tejbe áztatott babapiskótával és a maradék vaníliakrémmel.

6.) Lefedjük babapiskótával és kissé lenyomatva néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.

7.) Tálalás előtt a torta széleit meglazítjuk, és egy tálra borítjuk. Keserűcsokoládé öntettel (vagy tortabevonóval) díszítjük, és rolettiket szúrunk a torta tetejébe.


Lyoni gesztenyetorta

Hozzávalók (16 szelet):

40 dkg gesztenyemassza,

3 tojás,

7 dkg vaj,

3-4 evõkanál rum.

A tetejére:

keserűcsokoládé-öntet,

édes tejszínhab

A tortaforma kikenéséhez:

kevés vaj,

liszt

Elkészítés: A gesztenyemasszát habosra keverjük a tojássárgájával és a puha vajjal, majd belekeverjük a rumot és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tortaformában megsütjük, és kiborítva hagyjuk kihűlni. Ha már hideg, keserűcsokoládé-öntettel vonjuk be, és külön tálkában aduk hozzá édes tejszínhabot.

2007. jan. 29. 15:32

Hali, nem tudom jó-e, nekem egy ilyen receptem van:


Palugyai torta


Hozzávalók (16 szelet)

25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg reszelt étcsokoládé, 8 tojás, 10 dkg cukor, a forma kikenéséhez: olaj, liszt, a töltéshez: 8 dl habtejszín, 2-3 evőkanál cukor, 1 púpozott evőkanál zselatinpor, 3 csomag vaníliás cukor, a tetejére: 10 dkg olvasztott étcsokoládé, az oldalára: 5 dkg darált keksz- vagy , piskótamorzsa


A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten fölengedjük, krumplinyomón áttörjük, majd a vaníliás cukorral, a csokoládéval és a tojások sárgájával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a cukrot apránként beleszórjuk, majd a gesztenyés masszába forgatjuk. Egy sütőlemezt vagy egy nagy tepsi hát-oldalát 23 centi átmérőjű tortakarika nagyságának megfelelően olajjal megkenünk, liszttel behintünk. A tészta egyötödét rákenjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (kb. 180 °C; légkeverést, ha lehet ne használjunk) kb. 12 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, a lapot késsel kissé megemeljük, félretéve hűlni hagyjuk. A maradék tésztából ugyanígy még 4 lapot sütünk. A tejszínhabot kemény habbá verjük, a vége felé a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. A zselatinport 1 deci vízben felforraljuk, langyosra hűtve óvatosan a tejszínhabba forgatjuk. A lapokat a tejszínhab háromnegyedével megkenve (töltve) egymásra illesztjük. A maradék habot a torta oldalára kenjük. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük, majd a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. Újra behűtjük, végül az oldalát a darált keksszel megszórjuk.

2007. jan. 29. 15:28

Én ezt tudom, nagyon szeretjük:

sütsz egy kerek piskótalapot (lehet csokis is, még finomabb), de jó az is, amit a boltban lehet kapni. Három részre kell vágni. Az alsó lapot meglocsolod tejjel, hogy ne legyen száraz, és rákened a gesztenyemassza felét. Ráteszed a másik lapot, meglocsolod tejjel, és rákened a massza másik felét és keményre vert tejszínhabot. Ráteszed a harmadik lapot, meglocsolod tejjel, ,ajd rákened a tejszínhab másik felét. A massza nagyon egyszerű: 2 csomag gesztenyemasszát fellazítasz egy kevés tejjel (hogy kenhető legyen), és összemelegíted.

Lehet tenni bele meggyet is, de anélkül is fincsi.

2007. jan. 29. 15:14
???????????
2007. jan. 29. 15:13
Ha tud valaki gesztenyés habostorta receptet küldje már el nekem, mert a párom azt kért szülinapjára!Köszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook