Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Habtejszínből hogyan készítsek tejszínhabot?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

25. andi60202018-02-02 18:55
3 fokon.
(válasz jeti 24. hozzászólására)

24. jeti2018-01-27 16:03
Azt írják itt h 12 órán kereszetül kell hűteni a tejszínt, kérdésem, hogy hány fokon, hisz a boltban már eleve a hűtőből veszem el, az nem elég? Sajnos nekem sosem sikerült, mert mikor beletettem a habfixálót mindig összeesett, hogyan kell ezt csinálni?


23. klarika52009-07-22 13:39
Én évekig abból a porból dolgoztam, amihez tejet kellett adni. Az elvolt a kamrában magának, 2 deci tej mindig van itthon, s ha szükség volt rá,előkaptam. Mostanában már mindig van itthon tejszín: a zacsisat süteményhez, a főzőtejszínt leveshez, mártáshoz használom. De írj, ha remekeltél, ez nekünk is sikerélmény:)

22. mandulaszem2009-07-22 12:15
Igazából legutóbb csak egy babapiskótás pudingot csináltam és ahhoz szerettem volna az íze kedvéért.

21. klarika52009-07-21 18:03
Nem. Kezded a robotgéppel a keverést. Ha már olyan habszerű, akkor leállítod, beleszórod a porcukrot, ismét kevered, majd bele az a két tasakot, s ekkor már nem kell soká keverni, hisz a por éppen segít befejezni a műveletet. Felfordítod az edényt és nem csusszan ki belőle, hanem szilárdan benne van. Ekkor a célnak megfelel. Mire akarod használni? Tortába, gesztenyére?

20. mandulaszem2009-07-21 17:50
És a habfixálót meg a porcukrot már az elején tegyem bele?

19. klarika52009-07-21 16:38
Ha a tasakosat próbálod ki először, s az utasítás szerint jársz el, azt nem lehet elrontani. Szilárd is lesz, édesített is, csak tej kell hozzá. Persze van aki nem szereti, mert mű.
A dobozos, vagy zacsis habtejszinnel sem kell parázni. Ha a porcukrot belekanalazod-2-3 evőkanállal/ki, milyen édesszájú/ az már "megfogja", s bele két kis tasak habfixáló por, s már kész is.Nem kell kis strébernek lenni, itt nem érvényes, minél tovább köpülöm,annál jobb.
Nekem nincs habszifonom. Szoktam venni habsprayt, pl gesztenyepüréhez, de az valahogy hamar összeesik, inkább kávéba jó egy spricc belőle. Na jelezd, ha először érezted, hogy megszületett a MŰ!:))
(válasz mandulaszem 17. hozzászólására)

18. mandulaszem2009-07-21 15:00
És ha szifonnal próbákozom? Egy patron elég hozzá? Kb. mennyi idő kell neki?

17. mandulaszem2009-07-21 15:00
Jó lenne már belejönnöm, mert nem olcsó mulatság:)

16. klarika52009-07-21 08:14
Ez jó, tetszik:még nem...már nem.
(válasz fiti48 14. hozzászólására)

15. gsilver2009-07-21 08:13
Igazad van, gyakorlat teszi a mestert. De mindennel így vagyunk, nem? :)


14. fiti482009-07-21 07:55
Na, igen, pont azt a pillanatot nehéz elkapni amikor elég a habverésből :(
Ez olyan, ha Valaki még nem rutinos, hogy:
még nem jó, még nem jó, már nem jó :(

13. gsilver2009-07-21 07:26
Mielőtt habot szeretnél, minimum 12 órát legyen hűtőben.
Először alacsony fokozaton verd, és amikor picit sűrűsödik, akkor kapcsold feljebb.
Arra kell vigyázni, ha túlvered, akor tényleg vaj lesz belőle.

12. Roncsderby2009-07-21 06:59
A tisztánlátás végett.Nem túró lett.
Egyszerűen köpültél egy kis vajat! :))))
(válasz mandulaszem 6. hozzászólására)

11. klarika52009-07-21 05:43
Szerintem ez a neve, hogy TEJSZÍNHABPOR, olyan kék, meg sárga szín rémlik. De van Laci bácsi tejszínhabpor is. Most nincs itthon, de látod, ma veszek is.:))

10. mandulaszem2009-07-20 21:33
Ennek a tejszínhabpornak pontosabban mi a neve?
(válasz klarika5 8. hozzászólására)

9. mandulaszem2009-07-20 21:32
Köszönöm a sok tippet, remélem legközelebb menni fog.

8. klarika52009-07-20 20:46
Mert túl soká keverted a habverővel. Mikor látod, hogy már kezd a kívánt állagú lenni, akkor tegyél bele porcukrot, s lehet kapni a boltban kis zacsi habfixáló port, olyan, mint a vanília-méretre. De van olyan tejszínhabporom is mindig itthon, amiből tej hozzáadásával lehet habot nyerni.Ha véletlenül nincs itthon kiszacsis, ebből teszek bele egy e.kanállal. Azt még belszórod, és csak addig verd, míg ha felfordítod a tálat, benne marad. Legyen hideg valóban a tejszín.
(válasz mandulaszem 2. hozzászólására)

7. emelint2009-07-20 20:03
HIDEG LEGYEN! :) :D
(válasz mandulaszem 6. hozzászólására)

6. mandulaszem2009-07-20 20:02
Hát először próbáltam szifonnal. Nem ért semmit.
Aztán elkezdtem verni mérőtálban, kezdett sűrűsödni...majd jött a túró

5. fiti482009-07-20 19:56
Én úgy tudom, hogy addig kell verni amíg az eredeti tömegének kétszeresére növekszik!
Én ezért mércés edénybe teszem és abban verem fel:)


4. emelint2009-07-20 19:56
Én is így jártam! Aztán anya adta tanácsul, hogy legyen nagyon hideg! Így mielőtt felverem 10-15 percre beteszem a fagyóba, attól függ, hogy előtte vettem vagy már volt hűtőben! Hidd el ez a lényege, legyen hideg!
(válasz mandulaszem 2. hozzászólására)

3. emelint2009-07-20 19:54
Fel kell verni:)habverővel vagy szifonnal, de az a lényeg hogy nagyon hideg legyen a tejszín, és pl gesztenyepüréhez nem szoktam cukrozni, de ha sütihez kell, akkor rakok bele egy kis cukrot. És aikor meg lehet fordítani a tálat és a hab meg se moccan akkor jó. DE LEGYEN NAGYON HIDEG A TEJSZÍN, jó azért fagyos ne legyen

2. mandulaszem2009-07-20 19:52
Már sokadik próbálkozásra összetúrósodott. Adjatok ötletet, ti hogyan készítitek.

1. mandulaszem2009-07-20 19:52
Habtejszínből hogyan készítsek tejszínhabot?