Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Amit a befőzésről tudni kell... fórum

Amit a befőzésről tudni kell... (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Amit a befőzésről tudni kell...

2013. szept. 10. 17:47
Tudja valaki, hogy somot hogyan kell befőttnek eltenni?
14. Pné Veronika (válaszként erre: 13. - Gevi1931)
2010. jún. 21. 15:18
Ezt biztos kipróbálom, köszi. :-)
2010. jún. 5. 20:20

MEGGY ÉS SZIVA ELTEVÉSE NYERSEN



Mindegy melyik gyümölcsből készitjük.


Gyors és nagyon fincsi télen olyan mint a fárol szedtük volna le.


5 kg gyömölcsöt kimagozunk, egy nagyobb edénybe rakjuk, majd ráőntünk 1 kg kristálycukrot 1 dkg szalycilt nagy edénybe tesszük 24 óráig ha arra járunk meg-meg kavargatjuk.


Másnap üvegekbe rakjuk és lezárjuk. Nem kell dunsztolni, bármikor felbonthatjuk, semmi baja nem lesz.A polca rakjuk.


Pitékbe, szósznak, kelttésztába is kiválló.

12. Pné Veronika (válaszként erre: 11. - Varbóc)
2009. dec. 11. 10:57

Kedves Gyula bácsi!

Köszönöm a dicsérő szavakat. Üdv.:Veronika

2009. nov. 7. 14:05

Hát csak gratulálni tudok a cikkhez. Természetesen a mai modern világban nem árt az sem, ha a figyelmet felhíjuk arra:

- az üveg legyen 6 körmös,

- mindíg új, - legfeljebb nagy körültekintéssel egyszer már használt - lapkánk az üvegre.

- a tisztaság alapvetően fontos. Rágen nem is nagyon voltak tartósító szerek, mégis sikerült a befőzés ( egyébként a cukor önmagában is tartósító szer).

Sok jó ötlettel és javslattal találkozhat az, aki most kezdi a befőzést.

Ismételten gratulálok:

Gyula bácsi

2009. okt. 3. 18:13

Cukor nélkül hogy lehet lekvárt elrakni? Lehet egyáltalán? Vagy megromlik?

Sütőtök lekvárt szeretnék eltenni, de cukormentesen, hiszen az úgyis édeskés én meg nem ehetek cukrot.

9. Pné Veronika (válaszként erre: 7. - Ea9bff1b44)
2009. aug. 18. 16:07
Jaj a szőke fejemet, majdnem kimaradtál Sitikém... :-)) Köszi, örülök neki, hogy tetszik. Puszi:-)
2009. aug. 18. 16:06

Sziasztok, most vettem észre, hogy "fórum lett a cikkből", ezért gyorsan válaszolok is. :-))


Első válasz: kiscsirke, a befőzős naplómba folyamatosan másolom be a recepteket, amit megpróbálok "időrendbe szedve beírni". Ott mindent megtudhatsz, ami esetleg itt kimaradt... :-)


A második válasz:Boszikám, köszi, így igaz... :-)


A harmadik: Tixtina, a befőzős naplómba beírtam a sárgabarack receptet. Ha gondolod nézd meg, mellékeltem a végeredményt is hozzá. :-)

2009. júl. 24. 19:09
Örülök az új naplódnak, be is jelöltem, hogy mindíg kéznél legyen:-)
6. kiscsirke (válaszként erre: 5. - Tixtina)
2009. júl. 20. 12:31

Szió!


Én csak a kenyérsütőgépes receptet tudom. Én azzal csináltam, és isteni lett!

2009. júl. 20. 00:01

Na,akkor most valaki leírná nekem a sárgabarack eltevését-lekvárnak.

Fontos lenne,mert a gyermekeim imádják-

Sajnos,mióta a szüleim meghaltak-3 éve-nincs befőzés

Pedig muszáj lenne-mert nagyon nagyon finom.

Csak hát....-valami recept is kellene hozzá.:))

2009. júl. 18. 19:54

Tömör, velős, jó cikk lett Verám, gratulálok,

ami még kimaradt, azokat megtudjuk úgy is a naplódból:)

sűrű látogatóid vagyunk úgy is :DDD

2009. júl. 18. 16:11

Jó a cikk, de hiányolom a tartósítási, és zselésítési okosságokat, illetve a sárgabarack kimaradt..

De sok hasznosat is megtudtam. Köszönöm.

2009. júl. 18. 15:15
Száraz gőzőléshez én a hüttőtáskát használom.
2009. júl. 18. 10:03
Mint sokan tudjátok, újabb naplóval bővítettem a repertoáromat. Ez pedig nem más, mint a Befőzési receptek, tippek, trükkök...
Akinek van kedve, "látogasson meg", sok érdekes, finom dolgot találhat.

Ugrás a teljes írásra: Amit a befőzésről tudni kell...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook