Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Piros arany és gulyáskrém házilag

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

15. erdei gyümölcs 132009-07-15 22:28
A Piros Arany is pritaminpaprikából készül.
Én télire mindíg szoktam eltenni, paprika lekvárnak hívom. Olyan paprikából a legfinomabb, amely túlvan érve szinte megvan ráncosodva. /pritaminpaprikára gondolok/
Kiszedem a paprika magját, az eldobom, a paprikát húsdarálón ledarálom. 4 kg paprikához 2 dl. olajat teszek, kicsit megsózom, és felteszem főni,befedni nem kell, hogy a benne lévő víz elpárologjon, Amikor már elég sűrű 3-4 gerezd fokhagymát pépesen beledobok, 3-4 db babérlevelet, l kávéskanál borsot 2-3 kanál mustárt és még főzöm vagy l0 percig. Utána kidobom belőle a babérlevelet. Az üvegeket tepsibe vizbe rakom és felmelegítem, amikor forr, eloltom alatta a gázt és a paprikalekvárt belerakom. Mindegyik üveg tetejér egy csipet szalicilt teszek, lezárom és száraz dunsztba teszem az üvegeket. Alaposan betakarom, reggelre kihűl és már lehet a polcra tenni.

14. Pné Veronika2009-07-15 22:17
Nekem van egy klassz receptem, még a keresztanyámtól kaptam. Akkoriban szalicillel tartósítottak, viszont annyival módosítottam, hogy csak olajat rakok a tetejére és száraz dunsztba teszem.
Beírom a naplómba ott megnézheti akit érdekel.:-)


13. graywolf2009-07-15 19:19
Az íze alapján próbáltam következtetni mi lehet benne.
(válasz murva 12. hozzászólására)

12. murva2009-07-15 18:55
Szerintem a tubuson rajta vannak az összetevők,pritaminpaprikát sóval szoktam eltenni,de ehhez semmi mást nem teszek,ugyanígy a levesbevaló zöldségeket sóval.
(válasz graywolf 11. hozzászólására)

11. graywolf2009-07-14 14:46
meg olaj is egy kicsi, talán
(válasz graywolf 10. hozzászólására)

10. graywolf2009-07-14 14:44
Pirospaprika, hagyma, só, bors, csípőspaprika, víz, sűrített paradicsom, cukor, babérlevél. Ezekre gondolok az íze alapján.

9. Ágika302009-07-14 14:14
Akkor p.arany helyett használj pirospaprikát, régen se volt p.arany még is finomak lettek az éltelek.

8. Pocy882009-07-14 14:13
Azért nem mindegy, mert nem a legolcsóbb, és ki tudja, miből készül. Sokkal biztonságosabb az, ha magadnak csinálod.

7. reguska12009-07-14 14:04
Sziasztok! Engem is érdekelne! Németországban lakom és itt nem lehet kapni. Pedig gyakran használnám!!!!
ha Magyarországra megyek mindig hozok, de hamar elfogy.

6. Ágika302009-07-14 14:02
miért nem mindegy?

5. Pocy882009-07-14 13:49
nekünk annyira nem mindegy, ezért érdekel


4. Ágika302009-07-14 13:46
amúgy nem tök mindegy,mert lemész a boltba aztán veszel!:)

3. Pocy882009-07-14 13:43
Na igen, odáig rendben van, hogy pritamin paprika és só...no de még mi kell bele szerinted? =)

2. Ágika302009-07-14 13:28
passz,de engem is érdekelne :)

1. Pocy882009-07-14 13:19
Sziasztok!

Hogyan tudnánk otthon magunknak elkészíteni a piros aranyat és a gulyáskrémet?