Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? fórum

Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯
505. 9933e6cc1b (válaszként erre: 504. - 53ce7424c0)
2009. dec. 6. 19:28
hat van.ugy 576531872145879 db.
2009. dec. 6. 19:28
Most vettem észre, hogy már van egy ilyen fórum...de nem baj, aki szeretne, irjon ide is :))
2009. dec. 6. 19:27
MInden családban megvan a hagyomány, hogy Szentestére milyen finomságokat készitenek. Aki szeretné, ossza meg velünk! :) Nálunk mindig halételek készülnek, kirántott ponty, halfilé, különféle köretekkel... :)
502. Anka71
2009. dec. 4. 19:42

Én beleszerettem mindkettőtök csirkemell tortájába (kuglófjába), még nem tudom, hogy torta vagy kuglóf formában-e, de ez lesz az egyik ünnepi étel.

Amúgy a bacon valamelyest össze is tartja, ugye? Kicsit izgulok, hogy szépen egybe kijöjjön.

501. 454db8ee37 (válaszként erre: 487. - Pné Veronika)
2009. dec. 4. 19:39

Hát nem semmi, amit te a naplóidban produkálsz.Gratula neked.

Megnéztem a csirkekuglófodat, tényleg hasonló mint a csirkemell tortám.És biztosan ugyanolyan fini is.

Ha valakinek megtetszik, már ízlése szerint lehet az ötletet variálni, a lényeg a bacon szalonnán van, amivel a formát béleljük.

500. 454db8ee37 (válaszként erre: 485. - 4b6a2525df)
2009. dec. 4. 18:06

Na abbahagytam a mézeskalácsházikók dekorálását,most ráérek kicsit csevegni.

Kérted a tavalyi ünnepi menüt:


24-e délben: csak tárkonyos harcsaleves,más nem.

szenteste:Lyoni halfilé,krumplipürével

bábolnai pulykamell krokettel, aszaltszilva mártással

camembert sajttal,aszalt sárgabarackkal töltött rántott pulykamell mazsolás rizzsel.


Karácsony napja: anyukámnál a minden évben szokásos ebéd:

marhahúsleves, mindennel ami benne főtt,

pontypaprikás nokedlivel

töltött kacsacomb és karaj hagymás tört krumplival

Karácsony másnapján:

Gyöngytyúkleves

csirkemell torta

gesztenyés-májas töltött csirkecomb festetics zöldségekkel

és süti, meg süti, még volt süti is,és sok sütit is ettünk.Ja, és Bilagit.

Na ez volt, a két ünnep között pedig maradékok egy kis kocsonyával.

31-én sajttekercs

tatárbifsztek, bőrös comb párolt káposztával,pet- rezselymes krumplival

1-én a tuti szerencshozó lencseleves a hozzátartozó rakott lencsével.


Még jó, hogy mindig felírom a menüt, különben agyalhattam volna mire visszaemlékszem rá.

Az idei is kezd összeállni, majd ezt is elmondom, ha már biztos.

499. Brad (válaszként erre: 498. - Ce53b9ff5e)
2009. dec. 3. 11:37
már egy csomó ilyen fórum van!
2009. dec. 3. 11:35

Sziasztok!Azért inditom a topicot,mert ez les az 1. igazi együtt töltött karácsonyunk és szeretném,ha nagyon jól sikerülne.Érdekelne másoknál mi a menü,es szerintem másoknak is hasnára válik egy-egy bevált recept.:-)

Halászlevet mindenképpen szeretnék fözni. Többit még nem tudom.Várom a hozzászólásokat,ötleteket, bevált praktikákat:)

2009. dec. 3. 08:13

23-án (mert akkor tartom a névnapom:) sajtos, tejszines hal

24-én ebédre halászlé, vacsorára grillezett hal és rák

25-én csilis mézes csirke

27-én zöldséges kanneloni

Édesség: madártej:)és valószinű veszek ország tortát:)

496. 4b6a2525df (válaszként erre: 492. - Pné Veronika)
2009. dec. 3. 08:08

De eszünk, 2-3 havonta egyszer csinálok rántott csirkemellettnekem, a férjemnek meg rántott karajt. Ennyi részemől a rántott dolog.


Régebben én is mindent rántottsam: velőt, velővelt töltött palacsintát, meg a szokásos húsokat,zöldségeket (rántott kelkáposzta,karfiol,brokkoli,patiszonstb) de szerncsére az epém azt mondta, hogy most volt elé neki:)

A velőn kivűl mindent meg tudok csinálni másképpen, tehát nem került ki az étrndből, csak nem ránrottan.


Tudom, hogy lehet sütőben is rántott húst készíteni, még nem próbáltam ki.

495. 4b6a2525df (válaszként erre: 493. - Agis)
2009. dec. 3. 08:03
Tökéletesen egyetértek veled:) Ezért is csodálkoztam el a rántottat is rántott menükön.
494. OlíviaAnna (válaszként erre: 493. - Agis)
2009. dec. 3. 06:46
:-DDD
493. agis
2009. dec. 2. 21:51
Soha nem csinálok rántott dolgokat, mert rosszul vagyok az olaj és a zsemlemorzsa együttes illatától (direkt nem szagot írtam).....nem tudom hogy képes az ember rántott húst rántott sajttal enni...anyukám is mindent kiránt, még a fiókot is:)))
492. Pné Veronika (válaszként erre: 491. - 4b6a2525df)
2009. dec. 2. 21:47
Jaaa... értem. Miért ti nem esztek rántott dolgokat? Lehet azt egészségesebben is csinálni...
491. 4b6a2525df (válaszként erre: 488. - Pné Veronika)
2009. dec. 2. 20:06

Hát ahogy olvasgatom: rántott hal, rántott csirke rántott szelet.... Már nem is tudom idézni.

És láttam olyat, hogy 3 nap egymás után rántott ez meg az lesz.

Csak aezért kérdeztem.

490. Pné Veronika (válaszként erre: 489. - Anka71)
2009. dec. 2. 19:01
...és finom is... :-))
489. Anka71 (válaszként erre: 487. - Pné Veronika)
2009. dec. 2. 18:59
Megnéztem a képet, nagyon jól néz ki!
488. Pné Veronika (válaszként erre: 479. - 4b6a2525df)
2009. dec. 2. 18:22
Milyen rántott dolog?
487. Pné Veronika (válaszként erre: 480. - 454db8ee37)
2009. dec. 2. 18:22

Hasonló az én díjnyertes "Csirkekuglóf"-om is. :-)

Arról képet nézhettek a főzős naplómban. :-)

486. Anka71 (válaszként erre: 480. - 454db8ee37)
2009. dec. 2. 18:06
Nagyon köszi! Így már értem, és biztos, hogy ki fogom próbálni:))
485. 4b6a2525df (válaszként erre: 482. - 454db8ee37)
2009. dec. 2. 17:59
Na akkor ird meg a tavaji menűd:) had okoljak.
2009. dec. 2. 17:14

sokszor olvasom a krumplipürét.

Próbáltátok már, hogy a kész pürébe (én nem túl hígra, és tej+tejföllel szoktam csinálni)egy kevés majonézt és olajon pirított és lecsöpögtetett vöröshagymát tesztek bele?De tényleg pirított legyen,nem párolt.

Isteni akkor is, ha csak az egyikkel bolondítod meg!


Na, most jól kiírtam magam!

483. 454db8ee37 (válaszként erre: 476. - Anka71)
2009. dec. 2. 17:06
ne dobj ki semmit,ha nem fér a fagyasztódba, tedd fel kérdésként, hátha van ötlete valakinek, mit lehetne belőle csinálni, hogyan lehetne hasznosítani,hogy ne legyen unalmas.
482. 454db8ee37 (válaszként erre: 477. - Pné Veronika)
2009. dec. 2. 17:00
De lefagyasztom ám én is! Sőt,előre is! Ha lehet,mert van időm,pénzem,helyem,ötletem,(bár az újságok idén nekem nem sok ötletet adtak,ellentétben a tavalyiakkal) akkor ilyenkor annyi féle kaját összeállítok, mintha három gyomra nőne az embernek ünnepekre, aztán majd mazsolázok a háromnegyedig kész finomságok közül,mikorra, kinek mit kapjak ki a fagyasztóból.Van amikor a sütikből (félkész, kész)még nyáron is találok.
481. 454db8ee37 (válaszként erre: 468. - Rozália)
2009. dec. 2. 16:52
Ha ebédre készíted, akkor reggel vedd ki, ha este, akkor ráérsz délben is.Nem kell a sütőt előre melegíteni hozzá, hidegen tedd be, ahogy a sütő melegszik, úgy enged ki a husi.Esetleg fedd le az első fél órában fóliával.
480. 454db8ee37 (válaszként erre: 467. - Anka71)
2009. dec. 2. 16:49
Persze hogy kérdezhetsz, azért írtam le nagyjából, hátha valakinek megtetszik.Kapcsos formában sütöm, direkt erre a célra vettem egy kisebb formát.De nem feltétlenül kell kapcsosban sütni, simán kijön a másikból is.Sütés után 10 percet áll, és lehet szelni.Ennél a kajánál nem baj ha előre megsütöd, mert sütőben (esetleg mikróban)jól lehet melegíteni,még lehet hogy így jobb is, mert kiborítva, a forró!! sütőben megmelegítve ropogóssá tehető a bacon. Azt nem írtam ,hogy a formát úgy kell kibélelni a baconnel, hogy a szélén is legyen, majd a lelógóval kell befedni.(nekem a kb.20 cm-s formámhoz 15dkg bacon kell.
2009. dec. 2. 14:19
Ettől a sok "rántott"... dologtól nem lesztek rosszúl? De ezt most komolyan kérezem.
478. 4b6a2525df (válaszként erre: 476. - Anka71)
2009. dec. 2. 14:12

Én is lefagyasztom a maradékot. Pl. halászlévől nem tudok keveset főzni, a mardékot húsvétkor viszem el az anyósomékhoz és egy 10 fős csapat még jól lakik belőle:)

Persze halszeletek nincsenek benne., azt akkor frissen főzzünk bele

477. Pné Veronika (válaszként erre: 476. - Anka71)
2009. dec. 2. 10:50
Amit lehet, azt én le szoktam fagyasztani, így amikor két ünnep között nincs időm, vagy kedvem főzőcskélni, akkor csak előveszem a fagyóból és kész is. Vagy ha hirtelen vendégek állítanak be, akkor is tuti. A halászléből mindig van ilyenkor 1-1 pótadag! :-)
476. Anka71
2009. dec. 2. 10:27

Annyit tudok, hogy 24-én rántott hal, lányomnak halrudak, aztán majonézes krumplisaláta. Gesztenye alagút, és még többféle süti.

25-én székelykáposzta (én töltöttre gondoltam, de férjem a székelyre szavazott). Lányomnak meg lasagne. 26-án még nem tudom.


Ti nem vagytok vele úgy, hogy ilyenkor sem tud annyival többet enni az ember? Én tavaly annyi kaját dobtam mi karácsonykor:(( Ha pl. levest is eszünk, már alig fér az emberbe második (pedig nem vagyok egy törékeny virágszál.)

❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook