Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? fórum

Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... ❯❯
535. 454db8ee37 (válaszként erre: 526. - 4b6a2525df)
2009. dec. 8. 11:49
A procentem csak! 1 %.
534. 454db8ee37 (válaszként erre: 520. - Gálos Ildikó)
2009. dec. 8. 11:48
Az idén én is fácánból csinálnék levest(kaptam egy egész madarat)de nem sima húslevest, valami mást.Nincs ötleted rá?
2009. dec. 8. 11:05

Fűszeres túróval és sonkával töltött csirkemell


Hozzávalók:


* 4 szelet csirkemell

* 4 szelet gépsonka

* 15 dkg áttört túró

* 1 tojásfehérje

* 5 dkg vöröshagyma

* 1 csokor petrezselyemzöld

* 1 gerezd fokhagyma

* csipetnyi só

* frissen őrölt bors

* pár csepp citromlé

* liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz

* olaj a sütéshez


Elkészítés


A petrezselymet és a vöröshagymát apróra vágjuk. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk. A túrót a tojásfehérjével a petrezselyemmel, a hagymával, sóval, a fokhagymával és pár csepp citromlével simára keverjük.


A csirkemellet rostirányban bevágjuk, a húst kihajtjuk, hogy 1-1 nagy szeletet kapjunk. Minden szeletre 1-1 sonkaszeletet teszünk, majd elosztjuk rajta a túrós tölteléket. A húst összetekerjük, hústűvel összetűzzük. Sóval, borssal bedörzsöljük, ezután bepanírozzuk. Forró olajban kisütjük, majd kiszedjük a hústűket. Kínálhatjuk burgonyapürével vagy sült burgonyával.

A töltelékbe tehetünk még kovászos uborkát. A tehéntúró helyett juhtúróval is készíthetjük.


Húsleves lesz még.Lazac(ha valakinek van hozzá jó receptje akkor elküldhetné:)),töltött káposzta,sajttekercs.

2009. dec. 8. 10:50

GESZTENYÉS PULYKAMELL:


Hozzávalók:


* 80 dkg pulykamellfilé

* só és frissen őrölt bors

* 3 evőkanál olaj

* 5 dkg vaj


A töltelékhez:


* 5 dkg mazsola

* 1 vöröshagyma

* 25 dkg mélyhűtött, felolvasztott gesztenyemassza (natúr!)

* ½ dl olaj

* 1 evőkanál morzsolt majoránna

* só és frissen őrölt bors


A mártáshoz:


* 1 csokor újhagyma

* 1 narancs

* 2 citrom

* ½ dl portói bor

* 10 dkg málnalekvár

* 5 dkg vaj


♦ a tepsi kikenéséhez kevés vaj


1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és kivajazunk egy 30×40 cm-es tepsit. A pulykatekercsek rögzítéséhez vízbe áztatunk kb. 10 darab fogpiszkálót.


2. A töltelékhez a mazsolát annyi vízben felforraljuk, amennyi ellepi, aztán leszűrjük, apróra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, szintén apróra vágjuk. Ezután az összes hozzávalót összekeverjük és sózzuk-borsozzuk.


3. A húst kb. 1 cm vékonyan felszeleteljük, a szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és megtöltjük fél-fél evőkanál töltelékkel. Szorosan felcsavarjuk őket, és összetűzzük a fogpiszkálókkal.


4. Az olajat nagy lángon megforrósítjuk egy 30 cm átmérőjű serpenyőben, és a hústekercseket kb. 3 perc alatt jól körbepirítjuk rajta. Azonnal átpakoljuk mindet a tepsibe, a serpenyőt félretesszük, majd a húsra morzsoljuk a vajat, köré öntünk 1 dl vizet, és alufóliával lefedve 25 perc alatt megsütjük.


5. Amíg sül a hús, a mártással foglalkozunk. A vajat felkockázzuk, az újhagyma fehér szárát felaprítjuk, a narancs és a citrom héját megreszeljük. A húshoz használt serpenyőt nagy lángra tesszük, hátrébb lépünk tőle, és óvatosan beleöntjük a portói bort. Fakanállal kb. fél percig kavargatunk, hogy feloldjuk a lesült húspörköket, aztán a serpenyőben mérsékelt tűzön megfonnyasztjuk az újhagymát. Hozzáadjuk a málnalekvárt, fél dl vizet, 1-1 evőkanál narancs- és citromhéjat, sózzuk-borsozzuk, és 3 perc alatt, néha megkeverve az egészet összefőzzük. Levesszük a tűzről, apránként elvegyítjük benne a vajkockákat, és tálaláskor a megsült pulykatekercsek köré kanalazzuk.


Négy adag lesz belőle.

2009. dec. 8. 10:44

nürnbergi lebkuchen és a marcipános rúd receptje már fönt van a receptek közt, a napokban feltettem.


Vacsira szokott lenni még

Sajttekercs


½ trappista sajtot forró vízben 2-3 percig főzni, majd 20 percig lefedve, állni hagyni. Majd kinyújtjuk és rákenjük a tölteléket, és feltekerjük, mint a bejglit.

Töltelék:

20 dkg natúr krémsajt

2 kemény tojássárgája reszelve, a fehérjét belevágni

snidling

30 dkg gépsonka szeletet ráfektetni.

(1 nappal előtte elkészíthető)


Tatárbeafsteak


1 kg felsál

Ezt lehártyázom, csíkokra vágom és egy tálban olajjal ellepem, a tálba reszelek még hagymát és két gerezd fokhagymát. Alufólia alatt ezt két napig a hűtőben tartom.

Ezután leszűröm az olajat a húsról és a húst ledarálom a hagymát és a fokhagymát is darálom a hússal.

Hozzáadom a következőket:

bors

erős paprika

édes paprika

ketchup

mustár

10 tojás

Összekeverem és hűtőben táralom. Pirítós kenyérrel tálalom.


Bécsi krumplisaláta (a rántott halhoz)


Héjában megfőzünk, meghámozunk, kockára vágunk 70 dkg burgonyát. 2 kávéskanál hagymát reszelünk bele, majd ecetes sós, cukros, borsos páclében hagyjuk kihűlni. Levétől leszűrjük és összekeverjük a mártással, amelyhez 2 kemény tojás sárgáját villával összetörünk, simára keverünk. 1 evőkanál mustárral 1 evőkanál ketchuppal, csipet sóval, cukorral, borssal apróra vágott petrezselyem zölddel, egy fél deci olajjal 2 dl kefirrel vagy tejföllel 3-4 apróra vágott ecetes uborkával egy megtisztított apróra vágott almával, belevágjuk a két tojás fehérjét. A mártást a burgonyához öntve néhány órára lehűtjük

2009. dec. 8. 10:32
irjátok meg mit süttök és főztök karácsonykor, és ha időtök engedi akkor a receptet is irjátok le :)))
529. ében11 (válaszként erre: 521. - Pné Veronika)
2009. dec. 8. 10:01

Szia!

hú rájöttem a csirketortát itt olvastam-le is írom magunknak.de most a többiektől is annyi finom ötlet jön,ennyit nem is tudnánk egy karácsony alatt megenni :D

528. Anka71 (válaszként erre: 523. - Pné Veronika)
2009. dec. 8. 09:48
Köszi, megnyugtattál:)
527. tixtina (válaszként erre: 519. - 454db8ee37)
2009. dec. 8. 09:33

Akkor jelentkezünk a listára:DDDDD)))

Ilyen kolmoly menüsorral,utoljára egy 120 fős esküvőn találkoztam.

Ha ezt mind végigeszi az ember-utána már csak feküdni lehet.:dd

El kell ismerni,szép teljesítmény -

Bocsi,nem olvastam az egészet vissza,-ezeket a fenséges ételeket mind magad készíted?

526. 4b6a2525df (válaszként erre: 511. - 454db8ee37)
2009. dec. 8. 09:25

Köszi:)


Amikor jövőre megnyerem a legmagasabb lottó főnyereményt, akkor majd beszámolok róla, hogy a Te lencséd hozta a szerencsém:)

2009. dec. 8. 09:10

Idén szakitunk az évekre visszamenő karácsonyi kajákkal és ez lesz nálunk:

Tejszines hagymaleves cipóban,Baconbe tekert csirkemellfilé kukoricásrizzsel és görögsalival.

Kókusztekercs,kókuszgolyó,mandula


Egyenlőre ennyi :)

524. Pné Veronika (válaszként erre: 514. - 454db8ee37)
2009. dec. 8. 09:09
Igen, csak az enyém csirkemáj nélküli, mert a drága férjem elszaladna, ha lenne benne... :-DD
523. Pné Veronika (válaszként erre: 502. - Anka71)
2009. dec. 8. 09:08
Persze, meg a nyers tojás is összefogja a belsejét is. Ne félj, egyben marad az egész. :-)
522. Pné Veronika (válaszként erre: 501. - 454db8ee37)
2009. dec. 8. 09:07

:-) Köszi.


Igen... Egy ismerősöm szimplán jénaiban csinálta meg, úgy is nagyon dekoratív és finom lett. :-))

Tényleg a szalonna a lényeg...:-)

2009. dec. 8. 08:59
Sziasztok lányok, itt vagyok megint. Megyek visszaolvaslak titeket.
2009. dec. 8. 07:34
Szentestén halászlé, sült ponty, karácsony első napján vad ételek, fácánból húsleves, sült nyúl, köret többféle, karácsony másnapján hagyományos töltött káposzta. Édességek:torta, somlói galuska,kókuszgolyó. Beigli nem lesz,mert senki nem szereti.
519. 454db8ee37 (válaszként erre: 516. - Tixtina)
2009. dec. 8. 07:31

Mi van messze? Van még üres szék a foglalásokból.

(Hú,ez nagyképű szöveg volt.Nem jellemző)

518. 454db8ee37 (válaszként erre: 517. - Judyt640)
2009. dec. 8. 07:27
semmi faxni,össze kell csak keverni.Kicsit ütögesd meg az alját, hogy ami tud, az kicsit másszon bele az alatta lévőkbe.
517. judyt640 (válaszként erre: 511. - 454db8ee37)
2009. dec. 7. 16:22
Azt szeretném kérdezni hogy a liszt tejföl tojás sajt ot csak összekevered , vagy besamelt készitesz belöle és ugy öntöd rá a lencsére?
516. tixtina (válaszként erre: 500. - 454db8ee37)
2009. dec. 7. 15:38
Messze laktok???Mert ha nem ,akkor megyünk ebédelni:DDD))))))))))
515. tixtina
2009. dec. 7. 15:36

Nálunk eddig majd minden évben kacsa,és pulyka volt az ünnepi menü soron.

Idén szerettem volna "Bélszinérmék Budapest módra" elkészíteni,mert ez az egyik kedvenc D:))

Sajnos azonban a pénztárcánkhoz is kell alkalmazkodni,így lehet -mégis marad a szárnyas.

2009. dec. 7. 15:32
úgy gondolom, az én recim volt(de PnéVeronika recije is hasonló)kössz az elismerést,egészségetekre.
2009. dec. 7. 15:01
Sziasztok!Már nem tudom kinek a receptje volt a csirkemelles torta/aszaltszilva,csirkemáj/Nagy sikere volt.Nagyon finom lett!
512. 454db8ee37 (válaszként erre: 510. - 4b6a2525df)
2009. dec. 7. 14:04
Ezt a lencsét, egy évben egyszer, csak újévkor szabad megsütni!
511. 454db8ee37 (válaszként erre: 509. - 4b6a2525df)
2009. dec. 7. 14:03

féltve őrzött kincsem:

Lencse csőben sütve:

A lencsét sós vízben puhára főzzük.Kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát,zsírjában megfonnyasztjuk a vöröshagymát,hozzáadjuk a darált húst,só,bors,őrölt kömény,pirospaprika,fokhagymával ízesítjük(az eredeti recept csak piros aranyat írt)és puhára pároljuk.összekeverjük a leszűrt lencsével,kivajazott jénaiba tesszük, és leöntjük a reszelt sajt,tejföl,tojás és liszt keverékével.Rászórjuk a szalonnapörcöt, még egy kis reszelt sajtot,sütőben összesütjük.

(hv.:35 dkg lencse,50dkg darált sertéshús,10dkg vöröshagyma,10dkg füstölt szalonna,piros arany -helyette én:2gr fokhagyma,só,bors,őrölt kömény,őrölt paprika, ) 20dkg vegyes sajt, 2 evőkanál liszt,2 egész tojás,2-3 dl tejföl.

Garantáltan szerencsét hoz.Hozzon neked is!!

510. 4b6a2525df (válaszként erre: 509. - 4b6a2525df)
2009. dec. 7. 07:54
bocs: Milyen akart lenni
509. 4b6a2525df (válaszként erre: 500. - 454db8ee37)
2009. dec. 7. 07:53
Milxe az a rakott lencse, azaz, hogy készül?
508. y37tl8d
2009. dec. 6. 19:32
Nálunk szenteste más lesz a menü, min t eddig volt. Eddig borleves,rántott lazacfilé. burgonyasaláta, beiglik, fatörzs, apró sütemények /sós, édes/ volt. Most annyiban változtatok, hogy kacsát készitek mivel olyan helyen dolgozom, hogy még féláron is hozzájutottam, igy ez már meg van. A többi még várat magára.
2009. dec. 6. 19:32
Halászlé, rántott hal, töltött káposzta, beigli:)
506. mandella (válaszként erre: 505. - 9933e6cc1b)
2009. dec. 6. 19:30

:-DDDDDDDDDDDDDD


nálunk halászlé, aztán sült pulyka, végül mákos guba töméntelen mennyiségben!!!

❮❮ ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook