Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? fórum

Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯
655. 96b0d6b01f (válaszként erre: 651. - D@nu)
2010. nov. 17. 14:16
Köszönöm, közben rátaláltam :)
654. katus3
2010. nov. 17. 13:36

Nálunk karácsonykor alap a halászlé,rántott hal,krumplival:-)

Kókuszkockát sütök,meg talán citromtortát.:-)

653. kisnejulcsi (válaszként erre: 646. - 96b0d6b01f)
2010. nov. 17. 13:13

Én karajt sütök egyben , betakarom bacon-nel és felszúrom egy szál kolbásszal , ehez csinálok többféle salit , majonézeset is -(krumli, borsó , gomba .....)-és vacsira melegen tálalom hercegnő-burgonyával , másnap ehető hidegen a salikkal :)


Főzök halászlét és csinálok mézeskrémest , mert a fiam és a férjem azt szereti.A vejemnek sütök mákoskalácsot , mert imádja , a lányom a mákosgubát igényli :)))

2010. nov. 17. 13:01
Ököruszályleves, ponygyoláspulyka, zöldségkörettel,angolpudiggal,gesztenyés torta
651. d@nu (válaszként erre: 645. - 96b0d6b01f)
2010. nov. 17. 12:52
Bár nem engem kérdeztél, ha nem baj, belekotyogok :).. A svéd gomba egy paradicsomos-fűszeres gombasaláta. Ha beírod a keresőbe, itt a hoxán is van rá több recept is.
650. 96b0d6b01f (válaszként erre: 649. - 7a8b421bcf)
2010. nov. 17. 12:05
Rakott csirkemell??? Hogy készíted el?
2010. nov. 17. 12:00
Az én fiam is a korábbi években megszokott aszalt szilvával töltött csirkemellet és a rakott csirkemellet emlegeti, úgyhogy nem valószínű nálunk sem az újítás.
648. 96b0d6b01f (válaszként erre: 647. - 190124133c)
2010. nov. 17. 11:57
Nem érdemes? úgy gondolod?
647. 190124133c (válaszként erre: 646. - 96b0d6b01f)
2010. nov. 17. 11:54
Tudod nagyon sokáig nekem is volt kedvencem,amit karácsonyra főztem.egyszer aztán beújítottam,a narancsban áztatott,kókuszban bundázott pulykamellel,meg az áfonyával töltött pulykámmal!:-))Szóval egyedül anyósom díjazta...,a család többi tagja nem volt elszállva az újítástól.Sőt egyenesen morogtak:-)) Soha többet nem újítottam:-)
2010. nov. 17. 11:47

Sziasztok...

Szeretnék segítséget kérni, mint "kezdő" háziasszony :) A kedvenc süteményetekre és ételeitekre lennék kíváncsi... Szeretném kicsit megváltoztatni a karácsonyi szokásokat itthon :)


Nálunk a menü: húsleves, töltött káposzta, rántott hús, gomba, tört krumpli, francia sali...ilyesmi szokott lenni...

645. 96b0d6b01f (válaszként erre: 641. - Laszlozsu)
2010. nov. 17. 11:44

Sziasztok...

megkérdezhetem mi az a svéd gomba?

2010. nov. 17. 06:13
Eddig még csak az biztos, hogy Szenteste halászlé lesz, rántott hal, beigli.
2010. nov. 17. 03:46
fehérboros kagylót, konyakos-narancsos kacsát, panna cottát.. egyelőre
2010. nov. 17. 03:43

töltött káposztát

gesztenyealagutat

2009. dec. 23. 19:25

Nálunk a karácsony nem is igazi halászlé nélkül. Nem tudom miért ragaszkodunk ennyire hozzá, talán ritkán eszünk azért.

Aztán terveztem még sült csirkeszárnyat, amibe májat teszek, s ezt betekerem baconnal. Vélhetőleg emellé a tepsiben egykét gombás-májas töltelékes comb is elfér. A férjem még harcsapaprikást is kért, de még nem döntöttem el, hogy túrós csuszával vagy nokedlivel legyen. Aztán ezt leginkább magamnak, rántok ki halszeleteket, mert én ezt imádom, a többiek nem igazán. Mindehhez majonézes krumpli, svédgomba, franciasaláta, esetleg hagymás krumpli.

Sütik: a libling a zserbó áfonyalekvárral, az elmaradhatatlan beiglik, kókuszos tekercs, almás pite, sajtos sütik, meggyes-csokis muffin a kisfiamnak, s az apró rágcsasütik, amiket már egy hete megcsináltam. Aztán ezt esszük, amíg tart.

2009. dec. 23. 18:56
RENGETEG SÜTIT CSINÁLTAM MOSTANÁBAN,MERT RENGETEGEN LESZNEK NÁLUNK.HÓLABDA,MÉTERESKALÁCS,KOKUSZRÚD,APRÓ SÜTIK,SÓS SÜTIK...ELFÁRADTAM.DE EZUTÓN IS KIVÁNOK MINDENKINEK BOLDOG BÉKÉS ÜNNEPEKET!...
639. tixtina (válaszként erre: 638. - 454db8ee37)
2009. dec. 20. 10:56

Szuper!!!Betöltöm a combokat.

Köszi az ötletet:)))

2009. dec. 20. 07:16

Anya úgy szokta csinálni a kacsasütést, hogy rizses-májas-szives-zúzás tölteléket csinál(mint a fűszerpaprika nélküli rizses hús,vagy a ludaskása) ,a combba tölti bőr alá, tejföllel vastagon lekeni, és addig süti(kacsasütő edényben,ez egy ovális edény,zománcozott vas az alja-teteje), amíg a tejföl szinte eltűnik, a bőr ropogós lesz.Isteni!

Én még nem próbáltam így sütni,és amíg ő csinálja, addig nem is akarom.Úgy sem lenne olyan fini.

637. Pné Veronika (válaszként erre: 635. - Tixtina)
2009. dec. 19. 20:58
Neked is azt tudom írni, mint az előbbi hozzászólásom. :-)
636. Pné Veronika (válaszként erre: 623. - Mamuci55)
2009. dec. 19. 20:57

Szia. Nálunk a kacsasült úgy alakul, hogy alaposan befűszerezem, almát dugok a belsejébe, és jénaiba lefedve, narancslével kezdem sütni, majd fedő nélkül átpirítom. Az "Így főzök..." naplómban benne vannak a képek, megnézheted, ott vannak az instrukciók is. :-))

A káposztát almával, szőlővel szoktam megbolondítani és pirított krumplival vagy krokettel tálalom. :-)

635. tixtina
2009. dec. 19. 18:01

Sziasztok!

Láttam már kértek kacsa receptet.

Nos,nekem van 4 kacacombom,és egy szép mellem:))

Mit lehet kezdeni velük?

Böngésztem a recept oldalakat,de nem találtam semmit-:(

Ha valakinek van tippje,vagy receptje-megköszönném.

634. cilus (válaszként erre: 617. - 454db8ee37)
2009. dec. 19. 11:00
Gratulálok!!!Minden elismerésem a menü sorért,és a szervezésedért!Sajnos még el sem döntöttem mi legyen a menü:((...csak a szokásos ételsor van meg,de minden évben próbálok valami újat beiktatni.
633. c33bd8536b (válaszként erre: 623. - Mamuci55)
2009. dec. 19. 10:31

Én egészben sütöm. Sütés elötti nap befűszerezem, megkenem olajjal, másnap kis vizet öntök alája, lefedem alufóliával, és kb. másfél órát sütöm. Akkor leveszem a fóliát, és visszateszem még 10-15 percre. Én a végén megkenem narancslével, attól szebb, pirosabb, ropogósabb lesz.

A belsejét hámozatlan félbevágott almával tömöm ki.(sütés elött)

Mi párolt lilakáposztát és krumplikrokettet eszünk melléje. És megesszük az almát is, ami benne sült.:)

Ez a 1,7-2,0 kilós pecsenye kacsa. De bevallom őszintén, hogy én mostanában inkább combot vásárolok, mert azzal jobban jövök ki.

632. mamuci55 (válaszként erre: 630. - 5b0dc5fa00)
2009. dec. 19. 05:40
Köszönöm.Szép napot!
631. tixtina (válaszként erre: 608. - 4b6a2525df)
2009. dec. 18. 20:29
Köszi,megnézem:)
630. 5b0dc5fa00 (válaszként erre: 623. - Mamuci55)
2009. dec. 18. 20:20
Nekünk úgy sikerült,hogy két napig pácoltuk.Sajna egyben így nem lehet megsütni a kacsát,mindenképpen szét kell darabolni,de megéri,mert isteni omlós lesz sütés után a húsa.Figyelj rá,hogy lassú tűzön süsd.A pác olaj,fűszerek,mustár egyvelege.A párolt káposzta szerintem tökéletes hozzá,mi almával bolondítjuk meg,így még finomabb.Mindenképpen burgonyapüré illik a kacsához,és ha nem szeretitek a káposztát akkor különböző párolt zöldségeket ajánlok hozzá.pl:répa,burgonya,paradicsom,paprika,zeller.
629. Anka71 (válaszként erre: 628. - Mamuci55)
2009. dec. 18. 20:07
Köszi, akkor holnap én is irányba veszem az Interspaart.
628. mamuci55 (válaszként erre: 624. - Anka71)
2009. dec. 18. 19:31
Szia !Én tegnap este vettem az Árkádban ,a Inter Sparban.De gondolom máshol is van.
627. rexona (válaszként erre: 617. - 454db8ee37)
2009. dec. 18. 18:46
Ez igen!
626. 4b6a2525df (válaszként erre: 621. - 454db8ee37)
2009. dec. 18. 18:19
Köszi ez tényleg jó:)
❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook