Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? fórum

Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯
685. Napra_forgó (válaszként erre: 674. - 96b0d6b01f)
2010. nov. 19. 13:04

Énis énis... :o)

Leginkább a gesztenyetöltelék érdekel. :o)

A tészta meg a diós-mákos nekem is jól szokott sikerülni. Szétnyílik, de nagyon finom és puha. :o)

De gesztenyést még nem csináltam és idén szeretnék.

684. tixtina
2010. nov. 19. 00:09

Nálunk minden évben ugyanaz a menü.


Szenteste- halászlé,rántott hal,hagymás krumplisaláta.

25-én eddig kacsa vagy pulyka volt-idén változtatok

Pulykaragu leves

Almás káposztával töltött karaj-krumlipüre,franciasaláta.


Zserbó

krumplis pogácsa

linzer

683. tixtina
2010. nov. 19. 00:04

Linzert ,azaz vaniliás karikát minden karácsonykor csinálok-finom,és egyszerűen elkészíthető.

Hagyományos omlós tésztából készül-3:2:1 arányban-liszt:margarin:porcukor-bele pár tojássárgája,vaniliás cukor,citrom héja-gyorsan összegyúrni,hidegre tenni-majd kinyújtani,kiszaggatni tetszőleges formákra-be a sütőbe.

682. 06718ca650 (válaszként erre: 667. - Katinkaboszi)
2010. nov. 18. 15:07
puncspuding helyett vanília pudingot használok és nem csokimázas hanem tejszínhab van rásimítva, csokireszelékkel megszórva.
2010. nov. 18. 15:00
hagyományos omlós tészta a tetejére lekvárt és 1 szem diót nyomok és úgy sütöm meg őket.
680. 96b0d6b01f (válaszként erre: 679. - 3da8f53e4a)
2010. nov. 18. 14:44
milyen ez a vaníliás karika?
2010. nov. 18. 14:40

Sziasztok,szép d.u-nt.


Az én karácsonyi menüm:

- halászlé

- diós tészta (ez mindig délelőtt esszük)


Szenteste:

- rántott hal

- dagadó

- rakott hús sajttal-gombával

- sűlt kacsa

- tört krumpli


- vaniliás karika (ez tuti mert már hét elején és folyamatosan sütöm)

a többi sütit még nem találtam ki...

678. 96b0d6b01f (válaszként erre: 677. - 1a9f281d5b)
2010. nov. 18. 14:11
Nem tudom én azóta nem mertem elkészíteni :( szerintem a receptet is kidobtam :)
677. 1a9f281d5b (válaszként erre: 676. - 96b0d6b01f)
2010. nov. 18. 14:10
Ó, én olyan sok szétnyílt, ám isteni beiglit ettem már és olyan rengeteg nem szétnyíló, de száraz, morzsás, folytósat :-)
676. 96b0d6b01f (válaszként erre: 675. - 1a9f281d5b)
2010. nov. 18. 14:00
Előre is köszönöm, soha nem csináltam még, bár hazudok egyszer,de szétnyílt mind a tetején :(
675. 1a9f281d5b (válaszként erre: 674. - 96b0d6b01f)
2010. nov. 18. 13:39
Hogyne, otthonról beírom a receptet!
674. 96b0d6b01f (válaszként erre: 672. - 1a9f281d5b)
2010. nov. 18. 12:47
ellehetne kérni a csoda beigli receptet ????
2010. nov. 18. 11:03

24-e:

-Gesztenyeleves

-francia hagymaleves

-Libamájas töltelékkel töltött pulykamell, libazsírban sült ropogós krumplival, áfonyaszósszal

-Marhasült, erdei gombamártás és még nem tudom, micsoda

-Mascarponés gesztenyetorta

-sajttál


A többi nap még nem tisztázott, csak tippelem, hogy 26-án egy könnyű házi ravioli lesz.

2010. nov. 18. 10:44

Sütemény tekintetében nálunk azt a hagyományt honosítottuk meg, hogy a férjemmel minden adventi hétvégén sütünk valami finom, karácsonyváró sütit és viszünk belőle mindkettőnk szüleinek.

Idén gesztenyés-csokoládés kocka, csokoládés marlenka, mézeskalácsfigurák és mézes-mandulás kocka készül az adventi vasárnapokra.


Karácsonyra pedig gesztenyés, diós és mákos beigli (szerencsére van egy olyan receptem, amivel sokáig kalácspuhaságú marad a beigli, nem bírom a nyögvenyelőst, a szárazat), gerbeaud szelet az eredeti recept alapján és idén szenteste lesz egy Mascarponés gesztenyetorta, házi gesztenyepüréből. Több édes sütemény nem nagyon kell, az adventi sütihétvégék miatt, így annyit dolgozni sem kell vele :-)

Ó és juhsajtos rudak lesznek mellé, valamint füstölt sajtos kiflik.

2010. nov. 18. 10:19
Kéne nekem nagyon finom süti recept... mi a kedvencetek?
2010. nov. 18. 10:10

Sziasztok!


Nagyon tetszik ez a sok jó ötlet :-)

Most szorgalmason elolvasom mindenki ötleteit, azt hiszem. Nálunk 24-én itt lesz az egész család, szülők, testvérek, az ő családjaik, lassan tehát ki kell találnom a menüsort.

Minden évben mást készítünk ilyenkor, úgyhogy kreatívkodhatom.

A mézeskalácsot egyébként második adventre szoktam megsütni.

669. kisnejulcsi (válaszként erre: 668. - 7a8b421bcf)
2010. nov. 18. 08:42
Egy hónap múlva - karácsonyig megpuhul:)
2010. nov. 18. 08:07
Épp tegnap este mondtam a gyereknek, hogy már alig várom a mézeskalácsozást. Ti mikor kezditek sütni?
667. Katinkaboszi (válaszként erre: 666. - 06718ca650)
2010. nov. 17. 20:55

mi benne a saját fejlesztés?:)

de régen csináltam :(

2010. nov. 17. 20:52
Megint nekiállhatok egyetlen specialitásomnak, a saját fejlesztésű méteresnek.
2010. nov. 17. 20:51

ha én azt tudnám, de jó lenne :(


egyelőre még zavaros a dolog, mert a férjem utazni szeretne, én nem, mert már öregek a szüleim, de jó lenne kikapcsolódni.


visszaolvasok, hátha lesznek jó ötletek :D

664. kisnejulcsi (válaszként erre: 661. - Kisnejulcsi)
2010. nov. 17. 15:50
fahéj -bocsi , mellényúltam :))
663. agis
2010. nov. 17. 15:32

Kaposztaleves (savanyu, kolbaszos, gombas)

Parolt lazac citromborsos hollandimartasban

Sonkaval, sajttal toltott csirkemell

Majonezes kukoricasalata es krumplipure

francia csokitorta vaniliafagylalttal, narancsontettel

662. kisnejulcsi (válaszként erre: 657. - 96b0d6b01f)
2010. nov. 17. 14:36
Gyere , szívesen látunk :))))
661. kisnejulcsi (válaszként erre: 657. - 96b0d6b01f)
2010. nov. 17. 14:34

Igen.


Karácsony -méz , faháj és fenyő-illat , ja és narancs:))

660. 96b0d6b01f (válaszként erre: 658. - 7a8b421bcf)
2010. nov. 17. 14:27

Ejha, nagyon ínycsiklandozó :)

Ki is fogom próbálni :) Köszönöm szépen

Jajjj csorog a nyálam :)

659. 7a8b421bcf (válaszként erre: 658. - 7a8b421bcf)
2010. nov. 17. 14:24
Csirketortát akartam írni, csak közben már azon járt az eszem, hogy volt olyan év, amikor pulykából csináltam, és úgy is nagyon finom lett:-)
658. 7a8b421bcf (válaszként erre: 650. - 96b0d6b01f)
2010. nov. 17. 14:23

Sajtos pulykatorta:

H: 80 dkg csirkemellfilé(lehet pulyka is)

5 db tojás, 30 dkg reszelt sajt,liszt,tej, fokhagyma, 2-3 dl tejszín( jó hozzá a tejföl is), só

A mellet szeletekre vágom, és besózva beáztatom kb. két órára fokhagymás tejbe. Felverem a tojásokat, és a tejtől lecsöpögtetett húst bepanírozom. Először lisztbe,tojásba, majd a reszelt sajtba mártom, és egy kivajazott jénaiba sorban bepakolom. Egyik réteget a másik után, közé nem kell semmi. Ha elfogy a hús, a maradék tojásba beleszórom a félretett sajtot, és a rakottasra öntöm. Utána már nincs más hátra, mint meglocsolni a tejszínnel, és betolni a forró sütőbe. Kb. 20-30 percig letakarva sütöm, majd leveszem róla a fóliát. Krumplipürével és barackbefőttel szoktuk enni.Melegen és másnap hidegen is nagyon finom.

657. 96b0d6b01f (válaszként erre: 653. - Kisnejulcsi)
2010. nov. 17. 14:19

Jajjj...megyek karácsonyozni hozzátok:)


A mézeskrémes az az amelyiknek a tésztájába teszel mézet ugye?

656. 96b0d6b01f (válaszként erre: 652. - Gevi1931)
2010. nov. 17. 14:18

Ököruszályleves???

Nah az meg mi?

Mi a pongyolája a pulykának???

És az angol puding hogy készül???

Elnézést a sok kérdés miatt,de mi nem szoktunk ilyesit készíteni és nagyon érdekes :)

❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook