Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sárgabarack befőzése fórum

Sárgabarack befőzése (beszélgetős fórum)


2014. júl. 6. 23:15
ha pektint teszek a sárgabarack lekvárba akkor is ki kell dunsztolni?
25. o.andi
2009. aug. 5. 23:32
érdekelne..olyan recept amit én is megtudok csinálni:-(
2009. júl. 10. 16:40

Sziasztok!

Az 1. nap még én is lehúztam a barack héját, ahogy a nagykönyvben meg van írva :) , de úgy nagyon lassan haladtam vele. A 2. naptól már csak egyszerűen összeturmixoltam. Igaz így a haja is benne van a lekvárban, de attól semmi baja nincs, ráadásul sokkal gyorsabb.

De már rengeteg lekvárom és befőttem van. Barack meg még hála Istennek bőven van a fán.

Szörpöt csinált már valaki? Elkéne valami tuti recept.....

23. vaczila (válaszként erre: 21. - Varga.nora)
2009. júl. 7. 06:52
Nem darálják, paradicsom paszérolón kell áthajtani, így a héja lejön róla és nem kerül a lekvárba. Le lehet úgy is húzni, hogy a barackokat forró vízbe mártjuk, de úgy se megy hamarabb, ráadásul elég az ember keze mire egyesével lehúzkodja a sok forró barackról a héjat. Sokkal körülményesebb.
2009. júl. 7. 06:48
Én úgy rakom el a kajszit, hogy 3 vízben megmosom, a hibás részeket kivágom, kimagozom. Paradicsom paszérolón áthajtom, majd a tiszta barackpürét lemérem. 1 kg gyümölcshöz kell 50 dkg cukor. Legalábbis a szakácskönyvek annyit írnak, de szerintem jó is így. Fölteszem főni. Forrástól számítva 1 órát főzöm, nem többet és a fél óra elteltével teszem bele csak a cukrot. Ha elkészült lezárom és nátrium benzonátot keverek bele. 10 liter léhez kell 1 csomag. Előmelegített üvegekbe töltöm és lezárom. Száraz dunsztban hagyom kihűlni. Ez így akár 3 évig is eláll ha esetleg többet csinálsz sem lesz gond vele.
2009. júl. 6. 21:57
Sziasztok! Ti a lekvárhoz mindig le szoktátok húzni a héját? Mert én hallottam olyat is, hogy ledarálják? Ha ledaráljátok úgy milyen?
20. adel07
2009. júl. 6. 21:17
A következő adagból már nálunk is lekvár lesz.
2009. júl. 6. 21:04
Én egyébként dzsemet szokatm csinálni a gyümölcsökből, és mindíg a Dzsem fixet használom, nagyon bevált, gyors és egyszerű vele a befőzés.
2009. júl. 6. 21:03
Holnap mi is megyünk barackot szedni, szétnézek itt, mit ajánlottok belőle:-))
17. adel07
2009. júl. 6. 21:02

Most végeztem a szedéssel kb. 30kg.

Holnap reggel nekilátok remélem finom lesz:-)

16. tixtina (válaszként erre: 13. - 3952bcd4e7)
2009. júl. 6. 20:22

Értem,nekem is 4-5 óra rémlik-a szilvánál kell 8 óra-de azt most nem rakok el.

Tehát akkor 5 kiló barackhotz kell-1 kiló cukor.

Nem sok az egy kicsit?Nem fog leégni?

15. 3952bcd4e7 (válaszként erre: 8. - Adel07)
2009. júl. 6. 19:36
Elég a csavaros tető rá.Én mindig tetőt rakok.
2009. júl. 6. 19:32
órát-bocsánat
2009. júl. 6. 19:32
Igen kell a lekvárhoz cukrot adni izlés szerint de átlagosan ugy mondják hogy 1 kg barackhoz 20 dkg cukor megy.A főzési idő a mennyiségtől függ de 5 kg kimagozott barackot én kb. 4-5 őrát főzöm.
2009. júl. 6. 19:25

Sziasztok!Sárgabarack lekvárt szeretnék elrakni.

Tudja valaki,mikor érik az utója?

Esetleg még annyit,hogy meddig kell főzni?

Cukrot kell-e hozzá adni.

Nagyon kezdő vagyok,még soha nem raktam el lekvárt:(

2009. júl. 6. 14:44
Én úgy szoktam, hogy az 1 literes üveg aljára teszek 2 kanál cukrot, rá barack, aztán középre 2 kanál cukor, rá barack és a tetejére is 2 kanál cukor. Minden befőttet így rakok el és jók. Hozzáteszem befőttnek nem a igazán sárga, hanem inkább az őszi barack való. A sárga barackot inkább lekvárnak használd el.
10. adel07 (válaszként erre: 9. - Ab302f2a62)
2009. júl. 6. 13:47
Köszi!
2009. júl. 6. 13:43
Én rétegenként rakom a cukrot meg a gyümölcsöt(benvik szerint előkésziteni.2. hozzászólás),kb 5 ek. azért kell rá, mert befőttként kissé savanykás a sárgabarack. A tetejére késhegyi tartósítószer, felengedni vizzel és kidunsztolni, amikor elkezd gyöngyözni attól számítva kb. 15-20 perc. Ha kész ebben hagyni még ki nem hül.
2009. júl. 6. 13:31
Az üveg tetejére kell rakni fóliát vagy elég a csavaros tető rá?
2009. júl. 6. 13:29
Mi nemrég költöztünk és van egy hatalmas barack fa teli gyümivel vétek lenne kárba vesznie:-))
2009. júl. 6. 13:28
És mennyi cukor kell egy üveghez kb?
5. benvik (válaszként erre: 4. - Adel07)
2009. júl. 6. 13:27
A befőttekhez meg Maggit használtam. Sajnos nincs annyi barackunk, hogy befőtt is legyen:-(
4. adel07 (válaszként erre: 3. - Benvik)
2009. júl. 6. 13:25

szia!

Én beföttnek gondoltam most.De lesz majd belőle lekvár is.

2009. júl. 6. 13:23
Én egész egyszerűen forró vízbe raktam, lehúztam a héját, kimagoztam, késes robotgéppel összevágtam, majd Knorr lekvárfőzőjével megcsináltam. Isteni finom lett.
2009. júl. 6. 13:11
Még életemben nem raktam el beföttet,ezért ha tud valaki szuper egyszerű befőzést az segítsen légyszi.
2009. júl. 6. 13:10
Sárgabarack befőzése

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook