Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A-tól Z-ig minden, amire választ szeretnél fórum

A-tól Z-ig minden, amire választ szeretnél (beszélgetős fórum)


1 2
59. minerva223 (válaszként erre: 57. - Éva7407)
2009. aug. 25. 15:48

Szia!

Eddig a savanyuságot nagy üvegekben hideg lével tettem el.

Hideg lé:

2 liter vízhez, 3 dl 10% ecet, 8 dkg só, 16 dkg cukor vagy édesítőszer, 10 gr szalicil, pici borkén

(5l-hez 1 kk).

Hidegen összekeverjük. Nem baj ha a szalicil csomós marad, 2 nap múlva felolvad és eltűnik.

Mindenféle paprikát, zöld paradicsomot és a csalamádét is így teszem el. Ropogós és friss marad és nem vesziti el a szinét sem:-)

Idén szeretném kipróbálni a vödrös savanyút.

58. 3952bcd4e7 (válaszként erre: 57. - Éva7407)
2009. aug. 24. 09:09
Én paprikát nem szoktam.
2009. aug. 22. 21:38
Sziasztok!Almapaprikát,hogy szoktátok eltenni?
56. 3952bcd4e7 (válaszként erre: 55. - C2f8e79cdf)
2009. júl. 30. 13:29
Én soha nem szedem le a héját és soha nem romlott meg egy befőttem se.A férjem héjastul szereti azért hagyom rajta.Én meg a gyerek pedig nem szeressük a héját és ezt ugy oldom meg hogy héjastul rakom el befőttnek és mikor esszük akkor már befőttként könnyen lejön a héja és a gyereknek olyankor szoktam leszedni.Igy ki ahogy akarja ugy eszi azzal vagy anélkül.
2009. júl. 30. 08:48
Őszibarackot szeretnék elrakni. Gyerekem csak héjatlanul szereti, tavaly lepucoltam a héját,de a barack puha vlt, könnyen ment.Jól meg is romlott a befőttem. Idén keményebb barackot akarok elrakni. Ti hogyan szeditek le a héját nagyobb veszteség nélkül?
54. 3952bcd4e7 (válaszként erre: 53. - Mongi)
2009. júl. 21. 12:10
oké.köszi megnézem
53. mongi (válaszként erre: 52. - 3952bcd4e7)
2009. júl. 21. 10:38
Én tudok egy leveles tésztához hasonló tésztareceptet,azt szoktam sütni-mint pogácsafélét.Megszórom csak sóval,szezámmaggal,de lehet,hogy jó lenne virslidarabokat is belecsavarni.Egyébként Hoxás recept.Sós ropogtatnivaló a neve,nézd meg,nagyon fini.
52. 3952bcd4e7 (válaszként erre: 51. - Mongi)
2009. júl. 20. 17:52
Igen az elég egyszerű.Csak elég költséges ha boltba veszek annyi leveles tésztát.Esetleg ha én késziteném el itthon.Elég sokat kell sütnöm mert 10 gyerek lesz meg 15 felnőtt azért kellene valami gyors de nem túl költséges megoldás.
51. mongi (válaszként erre: 50. - 3952bcd4e7)
2009. júl. 20. 17:48
Leveles tésztába becsavarva?-Ez elég egyszerű.:)
2009. júl. 20. 15:01
Nemsokára lesz a kislányom szülinapja ha tudtok valami jól bevált és gyorsan elkészithető kifli recepteket irjátok meg.Virslivel szeretném tölteni őket.
49. Éva7407 (válaszként erre: 48. - C2f8e79cdf)
2009. júl. 19. 13:44

Bocs nem jó fejeztem ki magam,gyümölcs levesbe szoktam pár szelet almát is rakni,nem sokat mert anyira nem szeretik.

Móndjuk lehetne almalevet,de fogalmam sincs,hogy kell,meg,hogy szoktak-e?Csak egy ütlet.

48. c2f8e79cdf (válaszként erre: 47. - Éva7407)
2009. júl. 19. 12:51

kicsi a fagyasztóm,sajnos..:(

Almaleves...?? az meg milyen?

2009. júl. 19. 12:48

Szia!Én leszoktam reszelni,és be a fagyasztóba.

Meg vegyesen szoktam eltenni levesnek a fagyasztoba.

Az almát mi sem szeretjük kompótnak,csak pitébe és levesbe.

46. c2f8e79cdf (válaszként erre: 45. - Éva7407)
2009. júl. 19. 08:29

Jó ez a fórum,már megint itt vagyok.

Rengeteg nyári almám termett az idén,mit kezdjek vele,a kompótot nem szeretjük...:)

45. Éva7407 (válaszként erre: 40. - Princes47)
2009. júl. 15. 21:56

köszönöm,eltettem a recepded alapján.

Leírnád az őszit is?

44. 62ffba3b4b (válaszként erre: 43. - C2f8e79cdf)
2009. júl. 15. 09:01
szívesen :)
43. c2f8e79cdf (válaszként erre: 42. - 62ffba3b4b)
2009. júl. 15. 08:50
köszike...:)
42. 62ffba3b4b (válaszként erre: 41. - C2f8e79cdf)
2009. júl. 15. 08:40

40dkg cukrot, 4dl vizet, 1dl ecetet, egész fahéjat, citromhéjat felforralni, ezzel 2kg kemény, magvas szilvát leforrázni. Mikor teljesen kihűlt, a szilvát hidegen üvegekbe tenni, a szirupot újra felforralni, a szilvára önteni. 8-10 percig kell gőzölni. (A recept azt is írja, hogy erős vízsugárral mossuk meg a szilvát, de a hamvasságát ne töröljük le, mert így sokkal gusztusosabb. De ez már ízlés dolga).

Mi nagyon szeretjük, mindenféle sültekhez szoktam adni.

2009. júl. 14. 21:37
rakott már el vki ecetes szilvát? szivesen megpróbálnám,csak nem tudom hogyan kell.Tudtok segíteni?
2009. júl. 12. 08:42

1 kg sárgabarack,

30 dkg cukor


A barackot leforrázva meghámozom és felezem, majd tiszta üvegekbe töltöm. 1 liter vízből és 30 dkg cukorból egy szirupot főzök és a sárgabarackra öntöm. 5 - 6 szétzúzott barackmag finomítja az ízét. Az üvegeket lezárom és 85 fokon 30 percig sterilizálom.

Az őszibarack eltevése egy kicsit rázósabb, és csak szeptemberbe.

2009. júl. 9. 22:39

Kajsziból és öszi barackból,hogy szoktatok elrakni kompotot?


Az egyik öszibari nem válik el a magjától.

38. Manon
2009. júl. 8. 16:12

tavaly raktunk el mi is télire koviubit annyi, hogy jól leszűrtűk a levét, majd felfőztük, vissza az ubira + szalicil

isteni fincsi volt :)

37. Éva7407 (válaszként erre: 34. - Minerva223)
2009. júl. 8. 14:32

Tegnap,kivettem az ubit a hűtőből,nekünk tetszet!

Én bíztos teszek be télire is.

36. bared
2009. júl. 4. 09:15
tavaly ettem télire eltett koviubit, azt mondták, húúúú, meg áááá, az milyen jó....hát jó erjedt íze volt(((
35. bared (válaszként erre: 32. - Minerva223)
2009. júl. 4. 09:14
igen, megpuhul, és pl én azt már nem szeretem(((
34. minerva223 (válaszként erre: 33. - Éva7407)
2009. júl. 3. 21:43
Feltétlen írd majd meg.
2009. júl. 3. 21:30
Én ma este beraktam 5 darabot egy zacsiba,pár nap múlva kiveszem,kiváncsi leszek milyen lesz.
32. minerva223 (válaszként erre: 30. - Éva7407)
2009. júl. 3. 20:34
Nem próbáltam még de szerintem megpuhul.
31. princes47 (válaszként erre: 30. - Éva7407)
2009. júl. 3. 20:23

Szerintem az uborka mivel vizes, nem lesz igazán jó.

Igaz még nem próbáltam ki. Salátának próbáltam még évekkel ezelőtt lefagyasztani, nekem nem volt az igazi.

2009. júl. 3. 18:44

Sziasztok!

Szoktatok,kovászos ubit fagyasztóba tenni?Állitólag finnom,ma hallottam

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook