Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tortába való krémet keresek! fórum

Tortába való krémet keresek! (beszélgetős fórum)


1 2
2014. szept. 21. 11:40

a geszetenye krém egy 16. szeletes torta betöltéséhez amikor 3.-ba vágod:


Főzzél 1 van pudingot meg kb. 4 dl tejjel ezt lehűtöd


ha kihűlt kikavarod egy csomag gesztenyepürével, rakhatsz bele egy kis rumaromát is és ezt öszekavarod de óvatosan egy 0.5 l tejszínhabbal ami vagy Hulala, vagy oké habmester ezekbe a tejszínekbe nem kell zselatin mert ez megáll ha jól felvered

2014. szept. 21. 11:39
Citrom krém : 2 dl tejbe belereszelsz 2 citrom héját ezt felforralod majd leszűröd ha ez megvan 2 dl tejet elkeversz 6 kanál liszttel majd felöntöd a citromos tejjel és ezt keményre főzöd, de jó keményre!!! Ha kihűlt a 2 citrom levét hozzákeverjük. Külön felverünk kb. 25 dkg margarint 20-25 dkg porcukorral majd ezt a citromos részt is hozzákevered és kész a citrom krémed!!!!
2011. ápr. 1. 09:01

Nagyon fincsi biztos krém!


2 csomag Gála pudingpor

5 dl tefől

2 cs fixáló

1 dl tej


ezeket felvered habverővel és tőltöd a tortát.

2010. nov. 20. 12:58
Nutella krém: vanília vagy tejszín ízű pudingot főzöl, hozzáadsz 4-5 evőkanál Nutellát, és 10 dkg vajat. Nagyon finom!
43. 554700b069 (válaszként erre: 41. - Moncsa85)
2010. nov. 20. 11:53
Leírtam köszi:)
2010. nov. 20. 11:47
nagyon fincsi és nem olyan gusztustalan édes.
2010. nov. 20. 11:46

Krémhez:


* 2 cs gesztenyemassza

* 500 ml Hulala

* kb fél üveg meggybefőtt (lecsöpögtetve)


. A tejszínt felverjük habbá, kiveszünk belőle kb 2-2.5 dl-t a tetejére díszítéshez.

3. A többi tejszínhez hozzákeverünk 1 cs gesztenyét.

4. A piskótalapot kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük kb. 2 ek gesztenyés krémmel.

5. Majd a másik cs. gesztenye felét ráreszeljük, és ráteszünk egy sor meggyet. Majd a maradék meggyet hozzákeverjük a krémhez, és ezt is rákenjük. Rátesszük a piskótát.

6. A félretett fehér habot megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megmaradt fél cs gesztenyét, a fehérrel megkenjük, a gesztenyéssel pedig díszíthetünk. (Nekem volt még itthon egy maréknyi fondant bevonóm, így azt használtam a tetejére a tejszínhabon kívül.)

40. 554700b069 (válaszként erre: 35. - Macilány)
2010. nov. 20. 11:46
Nem azt nem :(
39. Macilány (válaszként erre: 36. - Moncsa85)
2010. nov. 20. 11:46

Akkor írom! Nagyon egyszerű és ISTENI!

30 dkg sportszelet

1 l tejszín (nálunk Hullala)


A csokikat összetördeljük, lábosba tesszük és felöntjük annyi tejszínnel, amennyi ellepi.... felolvasztjuk. Ha kihült a maradék tejszínt felverjük és a kettőt óvatosan összeforgatjuk és egy mennyei sűrű, habos, rum illató finomságot kapunk. Ez a mennyiség egy komplett torta megtöltésére és bevonására elég, én piskóta tekercshez az 1/3-át szoktam elkészíteni.

Jó sütést!

38. 554700b069 (válaszként erre: 34. - Moncsa85)
2010. nov. 20. 11:45
A gesztenyét szereti!:)
2010. nov. 20. 11:43

Szia!


Én amatőrként fogtam neki a sütögetésnek még 11-12 évesen. Most odáig jutottam, hogy felnőtt fejjel elvégeztem egy cukrász sulit, és mestervizsgát tettem.

Tehát ha valami igazán fincsi krém kell a tortádba, akkor írj e-mailt (kertesz.judit1@hotmail.com)


Várom leveled!

Szia: Judit

2010. nov. 20. 11:42
az engem érdekel:)
35. Macilány (válaszként erre: 33. - 554700b069)
2010. nov. 20. 11:41
Szia! Nem szereti a sportszeletet sem? mert van egy nagyon tuti sportszelet krémem! Nálunk ez a kedvenc!
34. moncsa85 (válaszként erre: 33. - 554700b069)
2010. nov. 20. 11:40
gesztenyés?
2010. nov. 20. 11:37

Sziasztok!

Már van tortalapom csak valami nagyon finom krém kellene hozzá.Ne csokis mert azt nem szereti a kincsem.Előre is köszönöm!

32. 2104cc91e8 (válaszként erre: 30. - Gabilive)
2009. júl. 1. 21:07
Köszönöm, kedves vagy, néha azért (vagy ha vendégek jönnek) megreszkírozunk ilyen finomságot:)
31. gabilive (válaszként erre: 29. - Blognagyi)
2009. júl. 1. 15:35
Ez is jól hangzik!:)
30. gabilive (válaszként erre: 28. - 2104cc91e8)
2009. júl. 1. 15:34

Én épp tegnap csináltam meg,azért vagyok biztos benne,hogy felverődik.A receptes naplóm utolsó bejegyzésében megtalálható a kép is.Ott egy tekercsféleség van töltve vele,de szerintem torta krémnek is szuper.

Fogyókúrázóknak viszont tényleg nem ajánlom:)

2009. júl. 1. 15:29

Finom citromkrém:

1 kis pohár tejföl

2 evőkanál porcukor

2 citrom leve és reszelt héja

ezt jól kikeverni

2dl hulalát/édeset/jó keményre felverni és az

édes citromos tejföllel óvatosan összekeverni.

Ha a készítés végén még marad belőle/nem kóstólgattad el/ akkor készülhet a süti!

28. 2104cc91e8 (válaszként erre: 27. - Gabilive)
2009. júl. 1. 15:20

Köszönöm!

(azt hittem, csak magában verődik fel keményre!)

Miután elég ritkán eszünk ilyesmit (mert hízlal)ezért vagyok ily tudatlan :(

De szimpatikus, hogy nincs benne (külön)zsiradék!

27. gabilive (válaszként erre: 26. - 2104cc91e8)
2009. júl. 1. 15:07
Igen,mindent együtt.Nagyon hamar felverődik igy is!
26. 2104cc91e8 (válaszként erre: 24. - Gabilive)
2009. júl. 1. 15:06
Akkor kell felverni amikor benne van már a kókuszreszelék???
25. tixtina (válaszként erre: 23. - C95c921ae7)
2009. júl. 1. 14:50

Ne-ennek szívből örülök,hogy izlik-és jól sikerült:))

Lehet bele tenni több táblával is,csak nekem keserű csokim volt-és mivel kevés cukrot adtam hozzá-muszáj voltam pár kanál mogyorókrémet is hozzáadni-de lehet variálni sokféleképpen.

2009. júl. 1. 14:48

Kókuszkrém:

0,5 l tejszinbe beleöntünk 10 dkg kókuszreszeléket,3-4 kanál porcukrot,és 1 rumaromát.Kemény habot verünk belőle,és kész!

Másnap még finomabb,addig a kókuszreszelék megpuhul a tejszintől.

23. c95c921ae7 (válaszként erre: 21. - Tixtina)
2009. júl. 1. 13:55
Nem vártam ki a hétvégét:-) Fincsi!!! Annyit módosítottam, hogy a színén úgy láttam két tábla csokit is szívesen bevesz..és sztem jót tett neki.
2009. júl. 1. 13:15

Sziasztok :)

nalunk a legkedveltebb tortakrem a gesztenyes...sima gesztenypure + tejszinhab, eloszor egy kis habbal osszekvereni hogy lazuljon a pure aztan ossze lehet keverni az egeszet, nagyon egyszeru de tuti sikert arat ;)


aztan a piskotat meg lehet kenni egy kis lekvarral ra a gyestenyes krem, a tetejere mehet gyumolcs, sima tejszinhab, vmi csokis vagy szinten gesztenye :)

2009. jún. 30. 12:54

Rendben,majd számoljatok be-milyen volt.:))

Remélem sikerül-bár nem egy bonyolult-ám mégis finom.

Az én gyerekeim két pofára gyúrták be-hamar elfogyott.

Fiamnak a dobos a kedvenc tortája,de amióta ezt megcsináltam,mindig ilyet kér.

Dobos tortát nagyon macerás csinálni,de majd egyszer azzal is megpróbálkozom.:)

20. rohiani (válaszként erre: 14. - Tixtina)
2009. jún. 30. 12:10

Köszi!

Úgy néz ki ezt a krémet fogom kipróbálni a fiam szülinapi tortájába.

Majd beszámolok milyen volt.

19. g_eszter (válaszként erre: 17. - Tixtina)
2009. jún. 30. 08:06
Finomnak tunik. Koszi! :)
18. c95c921ae7 (válaszként erre: 17. - Tixtina)
2009. jún. 29. 21:31
Mindenképp kipróbálom hétvégén. Én sem csinálnám bolti piskótából..azt sem tudjuk milyen az íze:-)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook