Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Ismeri valaki azt az almáspite receptet amiben az almát pudingporral kell összefőzni és csokimáz van a tetején? Ha igen, leírhatná nekem.

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

11. Zarahell2009-06-25 16:11
Nézd csak, én ezt itt találtam a hoxán! :)

Név: Kekszes almás sütés nélkül
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz - ha lehet akkor szögletes forma, 3 csomag főzni való vaníliás pudingpor, 20 dkg kristálycukor vagy méz, 8-10 evőkanál víz, 8 dl víz, 1,25 kg alma. A tetejére: 5 dkg margarin, 4 evőkanál porcukor, 4 evőkanál keserű kakaópor.
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vízet ráöntünk, cukorral ízesítjük,8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt már a puha almához keverjük. Közben a vaníliás pudingporokat 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Egy kb. 28x23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül. A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik,hanem össze is áll,így lehet majd szeletelni.

Egyszerű és nagyon finom! Jó étvágyat!
Felvitte: banyoka, 2008-11-01, 08:27

10. vviki22009-06-25 15:32
Ez az!!! Köszi! (Bár én úgy ismertem, hogy együtt kell főzni a pudingport a pár. almával...de így is biztos jó)
Köszi-köszi-köszi:-))))))


9. Gabicsa2009-06-25 14:13
Meg is van! Ez volna az:

Tészta:
45 dkg liszt
30 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
2 kisebb tojás sárgája

Krém:
5 db alma
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
20 dkg vaj vagy margarin
1 citrom lereszelt héja

Máz:
olvasztott csoki kevés olajjal egyneműsítve, vagy házi csokoládémáz az alábbi recept szerint: 5 dkg margarint, 5 dkg kakaóport, 3dkg cukrot és 4 cl vizet összekeverünk, óvatosan felmelegítjük, félretesszük, ha kicsit hűlt és sűrűsödött, felhasználhatjuk a bevonásra.

A tészta hozzávalóit gyorsan összedolgozzuk, és két vékony lapot nyújtunk belőle, majd lisztezett sütőlemezen megsütjük, de ne szárítsuk ki túlságosan. (Ha nyújtáskor illetve a tepsire emelésnél nagyon szakadna a tészta, nyújthatjuk magán a sütőlemezen is)

A krémhez a cukor feléből és a tejből a pudingporokkal pudingot készítünk, kihűtjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a maradék cukorral puhára pároljuk, és ezt is kihűtjük.
A mrgarint habosra keverjük, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a citromhéjat, majd a kinyomkodott reszelt almával könnyű, habos krémmé keverjük. A kész krémet a tésztalapok közé kenjük, bevonjuk a csokoládémázzal, és csak másnap szeleteljük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Viszont ha mégsem erre gondoltál, akkor nekem sincs más ötletem :-(

8. Gabicsa2009-06-25 13:55
Ez a lányom "Almás krémese", legalábbis a leírás ráillik. Előkeresem a receptet, aztán küldöm.

7. vviki22009-06-25 13:39
Köszi, de nem erre/ezekre gondoltam...:-(((
Ezeket én is megtaláltam. Amit én keresek az pitetészta, erre jön a krém, majd tészta, s a csoki. Na mindegy. Kösz mégegyszer!

6. aranyhal22009-06-25 08:29
Hozzávalók: 2 csomag négyzet alakú háztartási keksz, 4 csomag vaníliás pudingpor, 1 kg alma, 11 dl víz, 40 dkg cukor, 10 dkg tortabevonó csoki, 3 evőkanál olaj.

Egyik csomag kekszet szorosan tepsibe rakjuk. Az almát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, cukorral, 7 dl vízben megfőzzük. /Ha nem fő szét az alma, turmixolni szoktam./ A pudingport 4 dl vízben simára keverjük, és az almába főzzük. Jó sűrű legyen. Forrón a kekszre kanalazzuk, vagy lassan öntjük, hogy a keksz ne csússzon szét. Másik csomag keksszel befedjük, tetejére a csokit felolvasztjuk az olajjal, és rásimítjuk. Jól lehűtjük, és szeleteljük, ahogy a keksz kockák vannak.

5. reki12009-06-25 08:19
Különleges almás süti.
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: Hozzávalók: kb. 1 kg alma.
Tészta:
18 dkg cukor,
8 tojássárgája,
3 kanál víz. Habosra keverni.
Hozzáadunk 20 dkg lisztet,
1 sütőport,
8 tojás keményre vert habját.
Krém : 25 dkg margarint kikeverünk
18 dkg porcukorral.
1/2l tejből
2 cs. vaníliás cukorral pudingot főzünk, és a krémmel kikeverjük.
Elkészítés: Szeletekre vágott almával kirakjuk a fóliával bélelt tepsit. Szorosan egymás mellé.

Tészta: A cukrot, a tojássárgáját és a vizet habosra keverjük.Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tojások keményre vert habját. A tésztát megfelezzük, az egyik felébe kakaót teszünk. Előbb a sárga, majd a kakaós tésztát az almára teritjük. Előmelegitett sütőben sütjük.

Máz: 10 dkg étcsoki, 5 dkg vaj, 1 citrom leve.

A tepsiben kihűlt tésztát kiborítjuk, rákenjük a krémet, és erre a mázt.
Tanácsok: A fóliát ki kell kenni egy kevés olvasztott vajjal.


4. csutika1002009-06-25 08:18
Ez az almás kekszesz. Megcsinálod a pudingos almát és kekszel kell lerakni.

3. Rozália2009-06-25 08:14
Az nem az almás-kekszes? Az bent van - szerintem - itt a recik között.

2. vviki22009-06-25 08:13
Kerestem már a mindmegettén, de nem találtam. :-(

1. vviki22009-06-25 08:12
Ismeri valaki azt az almáspite receptet amiben az almát pudingporral kell összefőzni és csokimáz van a tetején? Ha igen, leírhatná nekem.