Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Miért nem puhul a bab?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

25. kutyabenge vakarék2017-05-13 12:46
Mert vén, mint a fene. Lehet kísérletezgetni, hogy szódbikarbónás vízben főzöd-de nem biztos, hogy jó lesz.

24. globus2017-05-13 10:35
Ebben van némi igazság... :) Ki tudja, mikori, hány éves termést sóznak el. A lejárati idő csak rá van írva. Az igazi, kerti saját termést egy óránál tovább akkor sem kell főzni, ha nem volt beáztatva.
(válasz delinke 20. hozzászólására)


23. Kajati2017-05-13 09:26
A babot elöző este beáztatom,és só nélkül főzöm meg.Só nélkül hamarabb fő meg.régi öregek szódabikarbónát is tettek bele,ha több éves volt a bab.

22. judy472009-06-21 15:05
Én pl. ha bablevest csinálok csülökkel külön megfözöm 1/2 ig a csülköt,igy nem megy szét.Isteni szokott lenni.

21. pipikém2009-06-20 14:57
Szerintem egy bab akkor nem puhul meg,- az előáztatás ellenére-, ha nem HIDEG vízben teszed oda főzni.
Próbáltam, tudom:P
Ááá! Most látom, hogy már megpuhult. Gratulálok, csak azt nem bírom eldönteni, hogy türelmetlen voltál-e, vagy tudatlan?
Mindenesetre remek témaválasztás volt.

20. delinke2009-06-20 14:50
a bolti babnál előbb fő meg a beton

19. reguska12009-06-20 14:47
Jelentem mindenkinek kész lett :) megpuhult a bab. Már ettünk is, a férjem 2X is szedett :)

18. <babus>2009-06-20 13:57
én előző nap estére be szoktam áztatni a babot, és másnapre szépen megduzzad, nem kell sokáig főznöm.

17. reguska12009-06-20 13:28
Köszi :)
(válasz Yulcsy 16. hozzászólására)

16. Yulcsy2009-06-20 13:21
A babbal már én is többször megjártam.Ha boltit veszel, akkor az egy nagy sz..r.Én azzal úgy jártam, hogy a fele szétfőtt már, a másik fele meg ropogós kemény volt.Na ekkor megfogadtam, hogy nem veszek többször olyat.Legközelebb háztól kaptam, és már nem emlékszem, hogy mennyi idő alatt, de hamar és egyszerre megfőtt.Nagyon finom lett.
Gondolom a boltinál nem számít, hogy mikori, csak összeborítják, aztán öntik a zacskóba.
Ha kemény,akkor még főzd, de ha a többi belevaló már megfőtt, akkor azok szét fognak főni, de a babod még mindig kemény lesz.
Azért sok sikert!!!!!

15. reguska12009-06-20 13:18
Köszi Mindenkinek. Szerintem fél óra és eszünk, aztán meg sütöm a gofryt :) Szép hétvégét Mindenkinek!


14. reguska12009-06-20 13:17
Köszi :)
(válasz vereskati 7. hozzászólására)

13. reguska12009-06-20 13:17
Én is beáztattam, de azért köszi, már alakul...
(válasz judy47 8. hozzászólására)

12. reguska12009-06-20 13:17
kb 2 kávéskanálnyit tettem, köszi!
(válasz Bévi48 10. hozzászólására)

11. reguska12009-06-20 13:16
Beáztattam tegnap este. Most már a tarka puha csak még a fehér kemény...... de alakul
(válasz Hisztikirálynő 9. hozzászólására)

10. Bévi482009-06-20 13:07
Nem tudom,mennyi szódabikarbónát tettél a babhoz,de ha még mindig kemény,1 mokkás kanálnyit tegyél még hozzá,annyit elbír. Ha csak késhegynyit tettél,2 mokkáskanálnyi is mehet bele.
(válasz reguska1 1. hozzászólására)

9. Hisztikirálynő2009-06-20 13:02
én épp tegnap estére főztem babgulyást szabad tűzön.
Előtte nekem sem volt időm beáztatni, csak egy órára, aztán bedobtam a kuktába 1 órára és ennyi idő alatt vajpuha lett. Úgy tettem a levesbe már a végefelé.
De ha előtte nap beáztatod, akkor kukta nélkül is puhára fő viszonylag gyorsan.

8. judy472009-06-20 13:00
Én a babot 1 éjszakán keresztül áztatom.Akkor sokkal hamarabb megpuhul.
(válasz reguska1 1. hozzászólására)

7. vereskati2009-06-20 12:59
Elkészül az elôbb-utóbb:) Így finomabb lesz:))))))

6. kunflex2009-06-20 12:59
Valószínüleg azért mert öreg a bab és ha így van akkor 24 órára be kellet volna tenni vízbe. De min. 12 órára. :)

5. g_eszter2009-06-20 12:55
Beaztattad elotte?
(válasz reguska1 1. hozzászólására)


4. g_eszter2009-06-20 12:54
Egyszer jartam igy, kb 2,5 orat foztem...
(válasz reguska1 1. hozzászólására)

3. Henci22009-06-20 12:51
szerintem elég öreg lehet a bab, és akkor tovább kell főzni..
(válasz reguska1 1. hozzászólására)

2. Imo2009-06-20 12:50
kuktában fél óra alatt megpuhul

1. reguska12009-06-20 12:48
Sziasztok!

Segítsetek babgulyást főzök és kb 1,5 órája benne van a bab és még nem puhul, már tettem bele egy kis szódabikarbónát is. VAn valakinek valami jó ötlete? Már minden jó a levesben..... a receptem szerint bele kellett már tenni mindent és jónak kéne lennie, most főzöm először.....
Előre is köszi!!!! Sürgős!!!! Már éhes a család :)