Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Meggylekvárt lehet készíteni?Ha igen, ki hogyan csinálnja?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

5. Dócy2011-06-26 20:35
Sziasztok!Mit csináljak, ha híg lett a meggylekvárom?Kevés dzsemfixet vettem hozzá valószínűleg.

4. Anyuci macuci2009-06-15 13:23
Köszönöm!!!:)


3. ében112009-06-15 13:13
igen,finom.az anyukám úgy szokta, hogy a cukrot a főzés végén teszi bele, és azzal már keveset főzi, de akkor nagyon keverni kell.Így megmarad leginkább a meggy íze és színe is. Aztán forrón bele az üvegekekbe jöhet rá egy kis tartósító, de van aki sütőbe teszi az üvegeket kupak nélkül és lesüti a tetejét és önt rá kis rumot.

2. tinendo2009-06-15 13:11
Hozzávalók:
- 1 kg meggy,
- 30-50 dkg kristálycukor (ízlés szerint),
- 1 tasak zseléfix,
- befőttes üvegek.

A meggyet magozd ki, mosd meg, majd a felét elektromos mixelővel pürésítsd, és vegyítsd a maradék gyümölccsel! A cukrot - 2 evőkanál kivételével - add hozzá, és egy éjszakán át hagyd állni! A zseléfixet a félretett 2 evőkanál cukorral keverd el, és add hozzá a gyümölcshöz! Állandóan kevergetve forrald az egészet össze! Ezután vedd le a tűzről, és még 5 percig kevergetve az esetleg keletkezett habot kanalazd le a tetejéről! Rögtön töltsd az elkészült lekvárt befőttes üvegekbe! Celofánnal fedd le, és légmentesen zárd le!

1. Anyuci macuci2009-06-15 13:10
Sok meggyem van és érdekelne,hogy lehet-e lekvárt is főzni belőle?