Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Vajúdás és szülés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4 5 6

163. mexwell2016-01-19 15:17
Szia Animoon! Én is Náluk vagyok. Eddig mindkettővel elégedett vagyok. A doktornőnél egyszer voltam, Ő annyira nem volt megnyerő, de Ú Attila, nekem nagyon felkészültnek, és szakszerűnek tűnik. Szülésznők terén még "vadászok", de a kórházban most változások vannak és semmit nem tudnak mondani.
(válasz animoon 157. hozzászólására)

162. Laina2015-11-25 14:55
Sziasztok,

Valaki meg tudná adni Spiesz Anna telefonszámát?


161. boka282015-11-11 09:34
Sziasztok!

A Szent István kórházban szeretnék szülni, valaki tud nekem ajánlani egy szülésznőt? mennyit szoktam manapság fizetni a szülésznőnek?

160. Pheadra2015-10-22 17:46
Bocsi! István Kórház :)

159. Pheadra2015-10-22 17:45
Petik Dóri a legjobb, engem most műtött és csak pozitívan tudok róla nyilatkozni! Nem az a nyávogós, igen határozott és lelkiismeretes orvos!
Anyyit tudok tanácsolni h hívd fel a kórházat és beszélj vele :)

158. t.csilla882015-10-08 21:49
Sziasztok!

Szent Istvánba szeretnék szülni.
Mit kell vinnem? Vagy hol tudok utána nézni, hogy miket kell magammal vinnem? Honlapjukon semmi ezzel kapcsolatosat nem találtam.

Köszönöm előre is

157. animoon2015-10-03 14:04
Sziasztok!
Szült mostanában valaki Ú. Attilánál:? Én Dr. T.Ágnes-t kaptam "párnak" hozzá, ismeri valaki? Nekem furcsa ez dupla terhesgondozás, de majd meglátjuk... Rákóczi Ági,Nováky Rita és Spiesz Annáról véleményt és árakat tud valaki írni? Bocsánat a sok kérdésért!!! :)))

156. Rena552015-10-01 08:21
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valaki nem tudja esetleg, hogy dr. Petik Dóra hol rendel? Mármint hol van magánrendelője és esetleg milyen számon lehet hozzá bejelentkezni? Tapasztalatokat is várok! Köszönöm! :)

155. Borabora852015-07-18 14:09
Kedves zorro999! Köszönjük a friss élménybeszámolódat! :)

154. zorro9992015-07-06 15:30
Sziasztok! A márciusi elképzelésemet egészíteném ki friss tapasztalattal. Június elején szültem az Istvánban. A leírás hosszú lesz, akit csak az összegzés érdekel, az ugorjon a végére :)

Hajnal 2-kor mentünk be férjemmel 4-5 perces fájásokkal, de még egész elviselhető volt, tudtam összefüggően beszélni stb. Fogadott orvosom volt, szülésznőm nem. Az ügyeletes szülésznő elég szkeptikusan állt a dologhoz, de azért megcsinálta az adminisztrációt, elnavigálta férjemet a vajúdóba a csomagokkal, engem a vizsgálóba. Utóbbi épp foglalt volt, ezért mondta, hogy akkor most várjak ott. A folyosón, ahol nincs semmi szék/fotel. Egy-két fájást sikerült átvészelni a falba kapaszkodva, ő közben visszament a papírokat intézni. Szabad lett a vizsgáló, kiderült, hogy 5 cm-re ki vagyok tágulva és folyik a magzatvíz (akkortájt kezdhette, mert otthon még nem folyt). Akkor már kicsit komolyabban vett minket, mentem ctg-re a vajúdóba. Nagyon hamar 3 percesekké váltak a fájások, hozta is a felvételi papírokat aláiratni, és mehettünk a szülőszobára. Kérdésekre válaszolt gond nélkül, és mikor épp nem a falat kapartam a fájás alatt, akkor sikerült néhány "köszönömöt" is kinyögnöm, ez láthatóan tovább puhított az ő hozzáállásán. Átöltöztem, férjem felemelt az ágyra (nekem nagyon magas volt... :D ), szülésznő mondta, h vissza kéne menni a vizsgálóba, hogy megnézze hol tartunk. Aztán sztem látta a fejemen, hogy én ugyan meg nem tudok mozdulni (2-3 perces, kb másfél percig tartó fájások voltak ekkor), ezért felajánlotta, hogy ott megvizsgál. Ekkor már 8 cm volt, mondta is, hogy hívja a dokimat. Eközben nem jártak a nyakunkra, nagyon nyugisan zajlott az egész. Csak akkor jött be valaki, ha mi hívtuk, vagy ha valamit kellett nézni (további papírmunka v vizsgálat). Dokim fél óra alatt beért, megvizsgált, mondta, hogy még 3-4 fájás és szülünk. Gátvédelmet szerettem volna, próbálkoztunk is, de mivel nagy baba volt, én meg pici, ezért kérdezték, hogy mi legyen, én meg mondtam, hogy inkább haladjunk, és vágjanak (tehát megkérdezték, mit szeretnék!). Baba kicsusszant, engem foltoztak egy darabig, közben apuka volt a babával. Ezután jött a 2 órás nyugalom hármasban, annyi történt, hogy nővérke rendberakott, tiszta ruha, letörölgetett, stb.
Utána uez. a nővérke vitt (volna) le az osztályra, de sajnos elájultam, így még kaptunk egy órát szigorú fekvésben fent a szülőszobán. Ez a nővérke egyébként kifejezetten mufurc volt, de szó nélkül törölgette a homlokomat és nyitogatta az ablakot, hogy legyen levegő, meg aztán én alig érzékeltem mi történik, csak hallottam, hogy zsörtölődik magában valamin.
Az osztályon először 3 ágyasba kerültem, viszonylag tiszta fürdő + wc, a szoba viszont pici volt és levegőtlen. "Anyukás" nővér (aki nem a csecsemős) egy nagyhangú, nagyon határozott nő volt, de lelkemre kötötte, hogy fel ne merjek kelni az ágyból, ha ő nincs ott (nehogy ájuljak ismét). A maga nemében tehát nagyon gondos volt, külön hozott nekem teát, szívószálat. A szoba nem volt túl tiszta, az ágy rettentően kényelmetlen (vigyetek magatoknak párnát!). Nap végére felszabadult alapítványi szoba, ezért átkerültem oda, Apuka végig bent volt 3 napig (kellett is, mert én sajnos nagyon nehezen tértem magamhoz, a babát nem tudtam volna egyedül ellátni, ülni is alig tudtam, mert rögtön szédültem). Csecsemős nővér kérésre jött a szobába megmutatni a pelenkázást, köldökcsonk ápolását, szoptatást. Ha nem hívtunk nővért, akkor reggel és este néztek csak be és kérdezték, hogy minden oké-e. Viszont ha kérdés volt, rögtön jöttek. Javaslom, hogy amíg nem kaptatok elég infót és megnyugtatást, addig ne hagyjátok magatokat, kérdezzetek újra. Inkább nézzen hülyének (ő dolga), de tényleg kérdezzetek meg mindent, ha bizonytalanok vagytok! :) Maguktól nem túl beszédesek. Az információáramlás nem igazán működik, nekem minden alkalommal el kelllett mondanom, hogy nem jó a keringésem és nem tudok felülni/állni, ezért ne erőltessék az ülve szoptatást és nem fogom tudni vinni fürdetni a babát, majd csak ha Apuka visszaért. Szakmailag viszont kifogástalanok voltak, ami nagyon fontos szerintem. Orvosi vizit egy vicc volt, az ajtóból kérdezett be az éppen ügyeletes, hogy minden oké-e. A második nap úgy kellett behívni, hogy nézzenek egy vérképet, mert még mindig szédülök/ájulok. Ezután viszont másfél óra alatt megvolt az eredmény. Szopizással kapcsolatban sajnos én nem voltam elég jól ahhoz, hogy több támogatást tudjak kérni (örültem, ha annyi erőm volt, hogy oldalra forduljak és fekve próbálkozzunk), valószínűleg jobb állapotban többször bementem volna a csecsemősökhöz.
Három nap után hazaengedtek, az elengedés előtti vizsgálaton is végig bent lehettünk a babával. A váltás egyébként 16.00-kor van, tehát ha azelőtt szülsz, akkor 3 éjszaka, ha az után, akkor 4.

RÖVIDEN:
A szülésfelkészítőn elhangzottak igaznak bizonyultak, a természetességet pártolják. Ha nincs "vészhelyzet", nem rohannak, nem avatkoznak be. Aki nyugodt körülményeket szeretne, annak ideális. Az orvosom szuper volt (Dr Surtya Zsuzsa), nem nyaggatott feleslegesen, de mikor élesben ment a dolog, nagyon megnyugtató határozottsággal lépett fel. A szülésznő nekem nem sokat tett hozzá, vezetéknevet sajnos nem tudok (Zsuzsa), de rosszat nem mondhatok róla. Kérdezés nélkül keveset mondanak a nővérek, de ha hívod őket/bemész hozzájuk, rögtön segítenek. Pótlást végszükség esetén adnak (anyatejet, pohárból), inkább a szopi technikán próbálnak javítani. Nyugodt szívvel ajánlom a kórházat!

Ha valakinek van kérdése, szívesen válaszolok!

153. Borabora852015-06-09 15:33
Sziasztok! Spiesz Anna szülésznőről szeretnék gyűjteni friss információkat, hogy milyen, mennyire hagyja a szülést természetes medrében folyni vagy mennyire sietteti. Szeretnék burokrepesztés, oxitocin, gátmetszés nélkül szülni, és őt ajánlották nekem. Ki mit tud róla? Magáról a kórházról is érdekelne minden friss információ. Köszönöm!!!

152. g.angyal2015-03-23 11:57
Sziasztok.Szeretnék érdeklődni,hogy Radnai Katalinról van-e valakinek valami tapasztalata?..Elvileg nyár elején nála fogok szűlni..Szimpi,laza dokinő de kíváncsi vagyok a talapsztalatokra..Köszi.

151. blood832015-03-18 19:10
Folyamatosanmegy a tanfolyam.hat alkalombol all aztan kezdik elolrol, lehet menni szuloszobaba is. Vegyes a tarsasag van akinek alig van pocakja van akinek orias. Sztem ahogy van idod
(válasz ivi26 150. hozzászólására)

150. ivi262015-03-18 12:16
Szeretnék mindenképp egy orvost a szüléshez,valószínű ő lesz :)
Mikortól érdemes szülésfelkészítőre járni?
(válasz blood83 149. hozzászólására)


149. blood832015-03-18 09:06
24 hetes :)Ma is megyek a kórházba szülésfelkészítőre :)
Ő a dokid vagy csak nézelődsz még?
(válasz ivi26 148. hozzászólására)

148. ivi262015-03-18 08:51
Szia.
13 hetes 4napos 😊
És te?
(válasz blood83 147. hozzászólására)

147. blood832015-03-18 08:37
Szia, nekem más a dokim de jó lenne beszélgetni kismamikkal akik mostanába szülnek. Hány hetes vagy?
(válasz ivi26 146. hozzászólására)

146. ivi262015-03-17 09:31
sziasztok van eseteleg valaki rajtam kívül még aki
Dr. sziklai Péterhez tartozik az Isván-ban?
Tpasztalatok vele kapcsolatban?

145. zorro9992015-03-12 20:13
Közben "kiokosodtam", utánajártam az osztályon, és voltam már több szülésfelkészítő alkalmon. Az orvosomnak nincs külön tarifája, így végül felfogadom, mert valamennyit úgyis adnék akármelyik ügyeletesnek is, így meg akkor már legyen olyasvalaki, akit ismerek :)

Csillagvagyok, sajnálom, hogy rossz emlékeid vannak.

Nekem eddig teljes mértékben pozitív benyomásaim vannak, persze még szülés előtt vagyok, de talán ez is számít. Szülőszobalátogatáson és a felkészítőn is nagyon szimpatikusak voltak, több szülésznőt és orvost is megismertem. Ahogy nekem lejött, felnőtt emberként kezeil a nőket, és ha nem mondasz valamit (legyen az épp a császár egy hosszú vajúdás után), akkor nem fogják maguktól csinálni, mert nagyon a természetesség hívei.
Néhány másik kórházban voltam látogatóként szülészeten, de az hogy az anyukák üvegfal mögött nézik a babáikat, és nem mehet be látogató a szobába számomra nagyon idegen.

Minden összevetve: eldönthetetlen kérdésnek tartom, hogy melyik a "jó kórház", mert mindenkinek mások az igényei.
Aki választás előtt áll, először próbálja meg magában rendezni, hogy pontosan mit szeretne, és azután olyan kórházat választani, amiben ezekre lehetőség van.
Az én szempontjaim, amiért az Istvánt választom:
- természetesség támogatása
- rooming in
- szoptatás támogatása, tápszer elutasítása
- alapítványi szobák, felújított szülészet (a napokban adták át az újabb szobákat, mindenhol külön fürdő van, és 5 alapítványi egyágyas)
- látogatók jöhetnek látogatási időben
- emberközeli személyzet, van kismama és baba-mama torna, rengeteg elérhető információ.

A kórház honlapja nem túl bőbeszédű, de kis guglizással rá lehet találni erre az oldalra: [link]

edina228: Boiskó Klára az SZTK-ban rendel a Mester utcában, de az Istvánhoz tartozik. Én nem hozzá járok most, de egyszer voltam nála, szinpatikusnak tűnt.

144. Csillagvagyok2015-03-01 21:00
A szobákba bárki bejöhet. Én is utáltam, hogy nem tudok normálisan piheni, szoptatni. Ráadásul az egyik szobszédos szobában ki is raboltak egy anyukát, amíg aludt a gyerekkel. Elvitték a telefonját, pénztáráját...

143. Csillagvagyok2015-03-01 20:57
Plusz info:
- a szülőszobában pont az ágy fölött van a légkondi. Ami központilag van szabályozva. Nem lehet lekapcsolni. Én augusztusban majd megfagytam.
- a szülés után 2 órával ( hs összetudnak kanalazni a szülőágyról. Engem speciel nem tudtak csak 4 óra alatt)levisznek titeket az osztályra és meg is kapod a gyereket. Onnantól old meg a dolgot. Én mivel ott is elájultam rögtön, ahogy levittek, nem kaptam meg a gyereket csak másnap. Viszont kihozták éjszaka,hogy szoptassam meg. Plusz pont a csecsemősöknek.
- Kisruhát nem adnak a babáknak. Neked kell vinni. Popsitörlőt is. Pelust elvileg napi 3 kaphatsz és betétet is. Popsikrém, alkohol van.

142. Csillagvagyok2015-03-01 20:50
Sziasztok!

Én 2,5éve szültem az Istvánban. Azt tudnotok kell, hogy elvakultan természetes szülés párti. Én 54 órát töltöttem az szülészeten és NEM császároztak meg. Kipréseltettek velem egy 4 kilós gyereket, az xs alkatommal. Nem hogy gátvédelem, hanem orbitális vágás volt. Pedig volt fogadott orvosom! De a doki szava semmit se ér a főorvosnővel szemben. Sajnos.

A szülésznők tündériek. Én az 54 óra alatt megfordultam mindnél. Figyelnek az emberre és próbálnak segíteni, de ők is csak azt tehetik, amit megengednek nekik...

A csecsemősökre sem lehet panaszom. Neki köszönhetően 2 nappal a szülés után volt tejem. 3 óránként berendeltek szoptatni, fejni, mérni... De ehhez az kellett, hogy a kisfiam az első 24 órában kiszáradjon és belázasojon. Mivel alapból tényleg nem adnak semmilyen pótlást. De ha nagyon nyomulsz és tényleg sokat veszt a súlyából akkor adják a központi anyatejet. Viszont tényleg megtanítanak fürdetni, pelenkázni, köldökcsonkot ápolni.

Mindezek ellenére szerencsére 3nap után hazaengedtek minket. Doki engem sem vizsgált meg ez idő alatt. Egyszer nyomkodták meg a hasam, hogy mennyire ment le. Ennyi.

Most mindenórás vagyok a másodikkal. Nem érdekelt melyik kórház lesz, csak az hogy másik doki és másik kórház legyen! Többet az István környékére sem megyek! Mert az hogy 54 óra szenvedés, éhezés (nem ehettem, mert mi van ha mégis császár lesz) után valahogy kijött belőlem a gyerek, az csoda volt. Ha beakad, akkor nagy baj is lehet volna... Így is nagyon sokáa és sokadig tólófájásra sikerült.

141. edina2282015-01-02 16:42
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. Nemrég költözünk Budapestre, a 19. kerületben lakom. Itt csak eü. szolgálat van kórház nincs,elvileg a Szent István Kórházhoz tartozom. Egyszer voltam ott ultrahangon, de mivel nekem nincs ott orvosom (legalábbis úgy gondolom) ezért szinte mindenki bement előttem az ultrahangra.

A kérdésem lényege az lenne, hogy tudna-e nekem valaki egy jó szülésznőt ajánlani, illetve kivel kellene beszélnem, mert a honlapon semmilyen információ nincsen. Szükségesnek tartjátok-e, hogy orvost is válsszak, mert ha pl. császsrozni kell majd akkor tuti nem a szülésznő fogja elvégezni.

Ha kérhetném, hogy esetleg jó szülésznőnek és orvosnak a telefonszámát valaki el tudná nekem küldeni azt nagyon megköszönném. Illetve tud-e valaki tarifákat, mert a terhesgondozásért nem szívesen fizetnék, ha már fizetem a tb-t.

Nagyon köszönöm előre is a választ, ha valaki szívesen segít nekem.

UI: néha úgy érzem magam, mint egy hülyegyerek, akit össze-vissza küldözgetnek különböző vizsgálatokra és senki nem mond semmit.... azért kicsit örülök, hogy nem csak én vagyok vele így. Vidéken egyszerűbb,pl. van 1 db kórház, ahol elvégeznek mindenféle vizsgálatokat, nem kell külön védőnőhöz rohangálni, meg terhesgondozásra bejelentkezi (oda nehezebb bejutni mint a pápához itt pesten) + még menjek máshova a 12 hetes ultrahangra, mert a kerületben nem tudják elvégezni szóval iszonyat káoszos.....

140. zorro9992014-12-30 18:07
Sziasztok! Az orvosom, akihez terhesgondozásra járok, az Istvánhoz tartozik, viszont nem tudom, hogy lehet-e olyat, hogy nem kérem fel őt a szüléshez. Valamiért az van bennem, hogy az olyan rövid kis idő, meg ki tudja odaér-e, stb. És bízom bármelyik ügyeletes szaktudásában is. Meg egyelőre nem tudom a tarifákat, és ha lehet, akkor erre nem adnék ki sokat, inkább a babára költöm :)
Szóval érdekelne, hogy kb. mennyit kérnek az orvosok, szülésznők a szülésért, és volt-e már valaki hasonló helyzetben.

139. DrCsK2014-12-28 22:08
AcsayEni gratulálok a babátokhoz és köszönöm, hogy leírtad ezt a pozitív tapasztalatot! :) Jó végre ilyen friss infók közül is pozitívat hallani. Mi még igaz csak tervezzük a babát, de a környékbeli kórházakról csak elrettentő híreket kapok folyamatosan és Pest hozzánk 130 km-re van, de mégis a Szt. István mellett szeretnék dönteni. Annyit még esetleg elárulsz, hogy mennyit fizettél a doktornőnek ill. szülésznőnek, csak hogy nagyjából képbe legyek. :) Köszönöm

138. sanmia2014-12-27 21:11
Sziasztok!
A Szent Istvánba fogok szülni pár napon belül. Arra lennék kiváncsi, hogy mit kell bevinni a babónak. Adnak bent neki ruhát? Köszönöm előre is :)


137. AcsayEni2014-12-26 18:54
Sziasztok!

Örülök a topicnak, mert így meg tudom osztani veletek a saját élményeimet.

Éppen 1 hónappal ezelőtt szültem az István kórházban, november 26-án született meg a kisfiam, Zalán.

Aki szült, az nyilván tudja, hogy nem csak szülni megy a választott kórházba, de laborba is folyamatosan kell járni, na meg a ctg, ultrahang és így tovább. Tehát nem csak egy osztályt lát az ember, meg nem 1-2 munkatárssal találkozik, hanem nagyon sokkal. Nekem nagyon jók a tapasztalataim minden osztállyal és minden munkatárssal (munkatársakkal vagy semleges, vagy nagyon jó!).

A kórház szülőszobája nagyon szép, otthonos. A terhesség alatt lehetőség van szülésfelkészítő előadásokon részt venni náluk heti egyszer (6 alkalom), ami nagyon jó, hasznos, és legalább a kispapák is egy csomó infót kapnak, ami azért is jó, mert ők nyilván lustábbak az infóbegyűjtésben.

De ami igazán nagyon pozitív volt, az a csecsemő osztály és a gyermekágy. Nekem elég nehéz szülésem volt, egészen a 3. nap reggeléig nem voltam benne biztos, hogy hazamehetünk időben. Nehezen épültem fel, a baba nagy volt, én meg hozzá képest kis termetű, és nagyon nehezen mozogtam, vért is kaptam.
Képtelen voltam a babát ellátni (csak szoptatni tudtam), és nekem rengeteget segítettek a csecsemősök. Több helyen olvastam, hogy nem segítettek nekik egyáltalán. Lehet, hogy maguktól nem loholnak ott mindig a kismamák nyakában (egyébként mindkét műszakban körbementek, hogy minden oké-e), de ha bemész és kérdezel, borzasztóan segítőkészek.

Szoptatás, baba ellátása, fürdetés, köldökcsonk kezelés, baba megnyugtatási módszerek. Hogy van tejem, és nem hagytam abba a szoptatást a sebes mellbimbók ellenére, azt többnyire nekik köszönhetem. Mindenki nagyon kedves volt, imádják a babákat, és tiszta szívvel végzik a munkájukat. Éjjel, nappal mehettem, mindig segítettek nekünk.

Mi ajándékcsomagot is vittünk a csecsemősöknek, mert szerettük volna meghálálni, hogy ilyen lelkiismeretesen végzik a munkájukat.

A szobák kicsit zsúfoltak viszont. A 3 éjszakából az utolsót már alapítványi szobában töltöttem, amiért fizetni kell ugyan, de szerintem megéri. Sokkal jobb így vendégeket fogadni, és nem zavart, hogy sír az én babám vagy a többieké.

Aki az István kórházat választja szülése helyszínéül, az szerintem nem fogja megbánni! Én a következő babámat is náluk szeretném megszülni.

(Választott orvosom Petik doktornő volt, és Józsa Andrea volt a szülésznő mellette. Mindkettő szuper választásnak bizonyult!)

Eni

136. DrCsK2014-12-09 20:11
Sziasztok Kata vagyok!
Párommal hamarosan babát tervezünk és engem személy szerint már most nagyon érdekel a kórház és orvos választás. Jelenleg a Szent Istvánról hallottam sok jó tapasztalatot. Érdeklődni szeretnék tudna-e valaki dr. Ujváry Attila nőgyógyászról tapasztalatot írni illetve, hogy milyen árakkal dolgozik ő. Köszönöm előre is! :)

135. Sosanna752014-12-02 01:55
És még egy dolog. Engem nagyon zavart, hogy az Istvánba bejöhettek a látogatók a kórterembe. Két kisebbségi nővel voltam egy szobában és folyamatosan 6-7 pasi ült bent. Bejöttek az 1-2 napos babák és frissen műtött nők közé koszos ruhában. Nagyon kellemetlen volt, mert én nem szeretek mások előtt szoptatni, meg pihenni sem tudtam.

134. Sosanna752014-12-02 01:43
Nekem is negatív tapasztalatom van. Kifogtunk egy nagyon bunkó szülésznőt, egy szót sem szólt hozzánk, ha kérdeztem valamit válaszra sem méltatott. Azóta sem értem, ha valaki ilyen, mért megy szülésznőnek? Nem segített semmiben, a szülőszobák előtti részen farmvillezett a kolléganőivel. A férjem megéhezett, kiment enni a szülőszoba elé, elég tapló módon visszazavarták (gondolom zavarta őket, nem tudtak nyugodtan játszani a gépen). Az orvosom nagyon gáz volt, 14 óra alatt egyszer jött fel hozzám két percre. Kértük, hogy hozzon epidurált, de nem jött vissza. Végül a férjem telefonált neki, hogy mi van már, mire közölte, hogy ja, elfogyott a szett. Aztán szerencsére leváltotta egy normálisabb a bunkó szülésznőt és kb a 10. óránál elmondta, hogy szerinte császár lesz, a dokinak is szólt, de órákig hagytak még szenvedni. Végül megoperált. Amikor vittek a műtőbe magából kikelve ordítozott. Műtét után beraktak egy kórterembe (éjjel volt) és onnantól rám se néztek. Reggel jött egy nővér, hogy segítsen fürödni és onnantól 3 napig senki nem jött hozzám. Az orvos egyszer sem! nézte meg a sebem és más sem a bentfekvés alatt. Mikor aláírattuk vele a zárót, akkor vette rá egy pillantást, majd közölte, hogy nem kell visszamennem varratszedésre, egyedül is kihúzhatom a varratot. Nem kaptam sem vérhigítót, sem méhösszehúzót a műtét után. Ja igen , van összehasonlítási alapom. Nemrég szültem a SOTE- n. Ott mindenki tudja a dolgát. Műtét után az őrzőbe kerültem, ahol folyamatosan bent van egy nővér a kórteremben ás állandóan ellenőrzik a sebet, vérnyomást. A műtét utáni napokban is gyakran vizsgáltak, ha nem volt ott az orvosom, akkor az ügyeletes. Nem ordítoznak, nem idegbetegek, pedig sok munkájuk van nekik is. Az operáció után napokig kaptam méhösszehúzót és 10 napig vérhigítót. Szerintem nem azt várja az ember, hogy kinyalják a seggét, hanem hogy emberként kezeljék és tartsák be a szakma szabályait. Pl ha nem adnak vérhigítót, vagy műtét után fellép egy vérzés az akár halálos is lehet. Szóval én ezért döntöttem úgy, hogy akkor sem mennék oda szülni a későbbiekben, ha fizetnének érte.
(válasz Outback 127. hozzászólására)

1 2 3 4 5 6