FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Vajúdás és szülés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4 5
144. Csillagvagyok2015-03-01 21:00
A szobákba bárki bejöhet. Én is utáltam, hogy nem tudok normálisan piheni, szoptatni. Ráadásul az egyik szobszédos szobában ki is raboltak egy anyukát, amíg aludt a gyerekkel. Elvitték a telefonját, pénztáráját...

143. Csillagvagyok2015-03-01 20:57
Plusz info:
- a szülőszobában pont az ágy fölött van a légkondi. Ami központilag van szabályozva. Nem lehet lekapcsolni. Én augusztusban majd megfagytam.
- a szülés után 2 órával ( hs összetudnak kanalazni a szülőágyról. Engem speciel nem tudtak csak 4 óra alatt)levisznek titeket az osztályra és meg is kapod a gyereket. Onnantól old meg a dolgot. Én mivel ott is elájultam rögtön, ahogy levittek, nem kaptam meg a gyereket csak másnap. Viszont kihozták éjszaka,hogy szoptassam meg. Plusz pont a csecsemősöknek.
- Kisruhát nem adnak a babáknak. Neked kell vinni. Popsitörlőt is. Pelust elvileg napi 3 kaphatsz és betétet is. Popsikrém, alkohol van.


142. Csillagvagyok2015-03-01 20:50
Sziasztok!

Én 2,5éve szültem az Istvánban. Azt tudnotok kell, hogy elvakultan természetes szülés párti. Én 54 órát töltöttem az szülészeten és NEM császároztak meg. Kipréseltettek velem egy 4 kilós gyereket, az xs alkatommal. Nem hogy gátvédelem, hanem orbitális vágás volt. Pedig volt fogadott orvosom! De a doki szava semmit se ér a főorvosnővel szemben. Sajnos.

A szülésznők tündériek. Én az 54 óra alatt megfordultam mindnél. Figyelnek az emberre és próbálnak segíteni, de ők is csak azt tehetik, amit megengednek nekik...

A csecsemősökre sem lehet panaszom. Neki köszönhetően 2 nappal a szülés után volt tejem. 3 óránként berendeltek szoptatni, fejni, mérni... De ehhez az kellett, hogy a kisfiam az első 24 órában kiszáradjon és belázasojon. Mivel alapból tényleg nem adnak semmilyen pótlást. De ha nagyon nyomulsz és tényleg sokat veszt a súlyából akkor adják a központi anyatejet. Viszont tényleg megtanítanak fürdetni, pelenkázni, köldökcsonkot ápolni.

Mindezek ellenére szerencsére 3nap után hazaengedtek minket. Doki engem sem vizsgált meg ez idő alatt. Egyszer nyomkodták meg a hasam, hogy mennyire ment le. Ennyi.

Most mindenórás vagyok a másodikkal. Nem érdekelt melyik kórház lesz, csak az hogy másik doki és másik kórház legyen! Többet az István környékére sem megyek! Mert az hogy 54 óra szenvedés, éhezés (nem ehettem, mert mi van ha mégis császár lesz) után valahogy kijött belőlem a gyerek, az csoda volt. Ha beakad, akkor nagy baj is lehet volna... Így is nagyon sokáa és sokadig tólófájásra sikerült.

141. edina2282015-01-02 16:42
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. Nemrég költözünk Budapestre, a 19. kerületben lakom. Itt csak eü. szolgálat van kórház nincs,elvileg a Szent István Kórházhoz tartozom. Egyszer voltam ott ultrahangon, de mivel nekem nincs ott orvosom (legalábbis úgy gondolom) ezért szinte mindenki bement előttem az ultrahangra.

A kérdésem lényege az lenne, hogy tudna-e nekem valaki egy jó szülésznőt ajánlani, illetve kivel kellene beszélnem, mert a honlapon semmilyen információ nincsen. Szükségesnek tartjátok-e, hogy orvost is válsszak, mert ha pl. császsrozni kell majd akkor tuti nem a szülésznő fogja elvégezni.

Ha kérhetném, hogy esetleg jó szülésznőnek és orvosnak a telefonszámát valaki el tudná nekem küldeni azt nagyon megköszönném. Illetve tud-e valaki tarifákat, mert a terhesgondozásért nem szívesen fizetnék, ha már fizetem a tb-t.

Nagyon köszönöm előre is a választ, ha valaki szívesen segít nekem.

UI: néha úgy érzem magam, mint egy hülyegyerek, akit össze-vissza küldözgetnek különböző vizsgálatokra és senki nem mond semmit.... azért kicsit örülök, hogy nem csak én vagyok vele így. Vidéken egyszerűbb,pl. van 1 db kórház, ahol elvégeznek mindenféle vizsgálatokat, nem kell külön védőnőhöz rohangálni, meg terhesgondozásra bejelentkezi (oda nehezebb bejutni mint a pápához itt pesten) + még menjek máshova a 12 hetes ultrahangra, mert a kerületben nem tudják elvégezni szóval iszonyat káoszos.....

140. zorro9992014-12-30 18:07
Sziasztok! Az orvosom, akihez terhesgondozásra járok, az Istvánhoz tartozik, viszont nem tudom, hogy lehet-e olyat, hogy nem kérem fel őt a szüléshez. Valamiért az van bennem, hogy az olyan rövid kis idő, meg ki tudja odaér-e, stb. És bízom bármelyik ügyeletes szaktudásában is. Meg egyelőre nem tudom a tarifákat, és ha lehet, akkor erre nem adnék ki sokat, inkább a babára költöm :)
Szóval érdekelne, hogy kb. mennyit kérnek az orvosok, szülésznők a szülésért, és volt-e már valaki hasonló helyzetben.

139. DrCsK2014-12-28 22:08
AcsayEni gratulálok a babátokhoz és köszönöm, hogy leírtad ezt a pozitív tapasztalatot! :) Jó végre ilyen friss infók közül is pozitívat hallani. Mi még igaz csak tervezzük a babát, de a környékbeli kórházakról csak elrettentő híreket kapok folyamatosan és Pest hozzánk 130 km-re van, de mégis a Szt. István mellett szeretnék dönteni. Annyit még esetleg elárulsz, hogy mennyit fizettél a doktornőnek ill. szülésznőnek, csak hogy nagyjából képbe legyek. :) Köszönöm

138. sanmia2014-12-27 21:11
Sziasztok!
A Szent Istvánba fogok szülni pár napon belül. Arra lennék kiváncsi, hogy mit kell bevinni a babónak. Adnak bent neki ruhát? Köszönöm előre is :)

137. AcsayEni2014-12-26 18:54
Sziasztok!

Örülök a topicnak, mert így meg tudom osztani veletek a saját élményeimet.

Éppen 1 hónappal ezelőtt szültem az István kórházban, november 26-án született meg a kisfiam, Zalán.

Aki szült, az nyilván tudja, hogy nem csak szülni megy a választott kórházba, de laborba is folyamatosan kell járni, na meg a ctg, ultrahang és így tovább. Tehát nem csak egy osztályt lát az ember, meg nem 1-2 munkatárssal találkozik, hanem nagyon sokkal. Nekem nagyon jók a tapasztalataim minden osztállyal és minden munkatárssal (munkatársakkal vagy semleges, vagy nagyon jó!).

A kórház szülőszobája nagyon szép, otthonos. A terhesség alatt lehetőség van szülésfelkészítő előadásokon részt venni náluk heti egyszer (6 alkalom), ami nagyon jó, hasznos, és legalább a kispapák is egy csomó infót kapnak, ami azért is jó, mert ők nyilván lustábbak az infóbegyűjtésben.

De ami igazán nagyon pozitív volt, az a csecsemő osztály és a gyermekágy. Nekem elég nehéz szülésem volt, egészen a 3. nap reggeléig nem voltam benne biztos, hogy hazamehetünk időben. Nehezen épültem fel, a baba nagy volt, én meg hozzá képest kis termetű, és nagyon nehezen mozogtam, vért is kaptam.
Képtelen voltam a babát ellátni (csak szoptatni tudtam), és nekem rengeteget segítettek a csecsemősök. Több helyen olvastam, hogy nem segítettek nekik egyáltalán. Lehet, hogy maguktól nem loholnak ott mindig a kismamák nyakában (egyébként mindkét műszakban körbementek, hogy minden oké-e), de ha bemész és kérdezel, borzasztóan segítőkészek.

Szoptatás, baba ellátása, fürdetés, köldökcsonk kezelés, baba megnyugtatási módszerek. Hogy van tejem, és nem hagytam abba a szoptatást a sebes mellbimbók ellenére, azt többnyire nekik köszönhetem. Mindenki nagyon kedves volt, imádják a babákat, és tiszta szívvel végzik a munkájukat. Éjjel, nappal mehettem, mindig segítettek nekünk.

Mi ajándékcsomagot is vittünk a csecsemősöknek, mert szerettük volna meghálálni, hogy ilyen lelkiismeretesen végzik a munkájukat.

A szobák kicsit zsúfoltak viszont. A 3 éjszakából az utolsót már alapítványi szobában töltöttem, amiért fizetni kell ugyan, de szerintem megéri. Sokkal jobb így vendégeket fogadni, és nem zavart, hogy sír az én babám vagy a többieké.

Aki az István kórházat választja szülése helyszínéül, az szerintem nem fogja megbánni! Én a következő babámat is náluk szeretném megszülni.

(Választott orvosom Petik doktornő volt, és Józsa Andrea volt a szülésznő mellette. Mindkettő szuper választásnak bizonyult!)

Eni

136. DrCsK2014-12-09 20:11
Sziasztok Kata vagyok!
Párommal hamarosan babát tervezünk és engem személy szerint már most nagyon érdekel a kórház és orvos választás. Jelenleg a Szent Istvánról hallottam sok jó tapasztalatot. Érdeklődni szeretnék tudna-e valaki dr. Ujváry Attila nőgyógyászról tapasztalatot írni illetve, hogy milyen árakkal dolgozik ő. Köszönöm előre is! :)

135. Sosanna752014-12-02 01:55
És még egy dolog. Engem nagyon zavart, hogy az Istvánba bejöhettek a látogatók a kórterembe. Két kisebbségi nővel voltam egy szobában és folyamatosan 6-7 pasi ült bent. Bejöttek az 1-2 napos babák és frissen műtött nők közé koszos ruhában. Nagyon kellemetlen volt, mert én nem szeretek mások előtt szoptatni, meg pihenni sem tudtam.

134. Sosanna752014-12-02 01:43
Nekem is negatív tapasztalatom van. Kifogtunk egy nagyon bunkó szülésznőt, egy szót sem szólt hozzánk, ha kérdeztem valamit válaszra sem méltatott. Azóta sem értem, ha valaki ilyen, mért megy szülésznőnek? Nem segített semmiben, a szülőszobák előtti részen farmvillezett a kolléganőivel. A férjem megéhezett, kiment enni a szülőszoba elé, elég tapló módon visszazavarták (gondolom zavarta őket, nem tudtak nyugodtan játszani a gépen). Az orvosom nagyon gáz volt, 14 óra alatt egyszer jött fel hozzám két percre. Kértük, hogy hozzon epidurált, de nem jött vissza. Végül a férjem telefonált neki, hogy mi van már, mire közölte, hogy ja, elfogyott a szett. Aztán szerencsére leváltotta egy normálisabb a bunkó szülésznőt és kb a 10. óránál elmondta, hogy szerinte császár lesz, a dokinak is szólt, de órákig hagytak még szenvedni. Végül megoperált. Amikor vittek a műtőbe magából kikelve ordítozott. Műtét után beraktak egy kórterembe (éjjel volt) és onnantól rám se néztek. Reggel jött egy nővér, hogy segítsen fürödni és onnantól 3 napig senki nem jött hozzám. Az orvos egyszer sem! nézte meg a sebem és más sem a bentfekvés alatt. Mikor aláírattuk vele a zárót, akkor vette rá egy pillantást, majd közölte, hogy nem kell visszamennem varratszedésre, egyedül is kihúzhatom a varratot. Nem kaptam sem vérhigítót, sem méhösszehúzót a műtét után. Ja igen , van összehasonlítási alapom. Nemrég szültem a SOTE- n. Ott mindenki tudja a dolgát. Műtét után az őrzőbe kerültem, ahol folyamatosan bent van egy nővér a kórteremben ás állandóan ellenőrzik a sebet, vérnyomást. A műtét utáni napokban is gyakran vizsgáltak, ha nem volt ott az orvosom, akkor az ügyeletes. Nem ordítoznak, nem idegbetegek, pedig sok munkájuk van nekik is. Az operáció után napokig kaptam méhösszehúzót és 10 napig vérhigítót. Szerintem nem azt várja az ember, hogy kinyalják a seggét, hanem hogy emberként kezeljék és tartsák be a szakma szabályait. Pl ha nem adnak vérhigítót, vagy műtét után fellép egy vérzés az akár halálos is lehet. Szóval én ezért döntöttem úgy, hogy akkor sem mennék oda szülni a későbbiekben, ha fizetnének érte.
(válasz Outback 127. hozzászólására)

133. szojika2014-08-29 11:20
Szia, én Mikihez járok, az ő számát meg tudom adni ha kell még. Csütörtökön és pénteken rendel déltől háromig vagy ötig. Az Istvánban, az alagsorban.
(válasz Torti1 129. hozzászólására)

132. zsuzso_262014-08-16 12:15
Szia!
Kodaj Imre volt az orvosom és Böszörményi Bea a szülésznőm. A vajúdàsról nem tudok irni mert hogy màr csak szülni mentem be :) de róluk csak àradozhatok teljes gàtvédelemmel szültem és nagyon profin dolgoztak együtt! A kórhàz az màs tészta... a szülészeten nem volt hely ami elég gyakori így a nőgyógyàszatra kerültem amivel az volt a baj, hogy az első nap megmozdulni nem volt erőm és a csecsemősök nem tudtàk hogy ott vagyunk mi is és egy napig nem jött senki hozzànk... első babàsként ez nem túl jó mert a szoptatàssal nem nagyon boldogultam és ez később problémát okozott mert sokat fogyott a pici és be is sàrgult ami miatt plusz 2 napot töltöttünk bent. Csak màsnap tudtam felmenni a csecsemősökhöz akik viszont remekek mert mindenkinek segitenek a szoptatàsba és a kell 20 percig ülnek mellette hogy menjen! Pedig 3an!!! Dolgoznak egy nappali műszakba (mikor én bennt voltam 50 baba volt a kórhàzba) szóval teljesen el vannak havazva. Ja és nem igaz hogy hagyjàk éhezni a babàt, sajàt lefejt tejet adnak neki vagy pedig orvosi engedéllyel màs anyatejét! Pelenkàt, popsikrémet, , alkoholt adnak a kórhàzba a többit kérni kell :)
(válasz Guccsi5 130. hozzászólására)

131. Futó Martina2014-08-15 09:31
Sziasztok!
Dr. Lázár Gáborról nem találtam itt infót. Van akinek volt tapasztalata vele? És melyik szülésznővel dolgozik együtt? Köszönöm.


130. Guccsi52014-08-14 14:22
Szia Zsuzso! Remélem minden rendben ment a szüléskor és van időd egy kicsit fórumozni. Kérlek írd meg a tapasztalataidat. Tudsz ajánlani orvost és szülésznőt ebben a kórházban?
(válasz zsuzso_26 117. hozzászólására)

129. Torti12014-07-26 22:26
Sziasztok! Valaki meg tudná adni Dr. Németh Miklós asszisztensének a számàt, akinél magánrendelésre kell bejelentkezni?
Köszönöm

128. zsuzso_262014-07-11 14:51
Én voltam szülőszoba látogatáson találkoztam több szülésznővel és csecsemőssel és annyira nem tűnt vészesnek :) mindenhol vannak olyan dolgozók akik nem annyira készségesek ez benne van a pakliba... De a teljes személyzetet 1-2 ember alapján megítélni nem szabad... Az pedig így van hogy kérdezni kell és kiállni magadért ha elmondod mit szeretnél és mire vagy kíváncsi készségesek lesznek.
Sajnálom a rossz tapasztalataidat
(válasz Szomorú Apuka 126. hozzászólására)

127. Outback2014-07-07 17:51
Lepukkant szülőszobák?? Jártál te már más kórház szülészetén? Van viszonyítási alapod?

Amúgy erre azt szoktam mondani, hogy az ember nem szállodába megy szülni, pár napig el lehet viselni a körülményeket - amik szerintem a Szent Istvánban nem is annyira vészesek, mint máshol.
Én kétszer szültem ott és bár tény, hogy vannak hiányosságok, teljesen pozitív élményekkel távoztam.

A személyzet kritikán aluli? Hát nem tudom...mondjuk aki azt várja, hogy majd ki fogják nyalni a seggét, az lehet így gondolja mint.
Sajnos elég kevesen vannak, nagyon sok anyukára és babára és bizony ha valaki valamit akar, kérdezni KELL. Akkor mindenben nagyon készségesen segítenek, mindenre válaszolnak. Valóban van egy-két személy, aki kicsit bunkóbb...de hát hol nincs.

Nem mondom, hogy tökéletes kórház - sajnos Magyarországon egyébként sincs nagyon ilyen... - de szerintem nagyon sok mindenben előrébb jár, mint a többi. Ezt úgy mondom, hogy én vidéki vagyok, kétszer szültem ott, mindkétszer 60km-t utaztam azért, hogy ott szülhessek, mert itt a környéken egyik kórházba sem tenném be a lábam. Ha látni akarsz kritikán aluli kórházat, gyere ide a mi környékünkre ;)

Persze, ha neked ez a véleményed, elfogadom...de azért ilyet kijelenteni, hogy aki teheti kerülje a kórházat azért, mert neked nem jött be....hát szerintem elég erős...
(válasz Szomorú Apuka 126. hozzászólására)

126. Szomorú Apuka2014-07-07 08:47
Sziasztok!
Tegnap született meg az első gyerekem! Sajnos a net-en közzétett információk, képek korántsem fedik a valóságot! Lepukkant szülőszobák, semmi higiénia (itt ott vérfoltok). A személyzet kritikán aluli!! Tiszta vágóhíd!! Óránként megnézték a CTG-t, nem mondtak semmit -persze megérkezéskor vissza sem köszöntek-, kérdéseinkre kerülték a választ. Amikor az alig húsz perce született fiamat vitték le a szülészetre, a nővér megállt beszélgetni az utcáról beérkező barátaival. Megkértem, hogy előbb vigye be a fiam, mire megsértődött! Sajnos császárral szültünk, és mint várható volt semmit sem mondtak mit és hogyan kell csinálni!
Aki teheti kerülje a Szent István kórház szülészetét!

125. Outback2014-07-01 08:16
Szerintem pedig elsősorban a szülésznőtől kellene megkérdezned, hisz nála jobban senki nem tudja...

De egyébként szerintem is lehet.
(válasz Csenge4 123. hozzászólására)

124. zsuzso_262014-06-30 23:31
Szia!

Szerintem megoldható hogy csak szülésznőt fogadj, hiszen ügyeletes doki mindig van bent :)
ki lesz a szülésznőd?
(válasz Csenge4 123. hozzászólására)

123. Csenge42014-06-29 11:46
Sziasztok,
Tanácsra lenne szükségem: fogadtam szülésznőt az Istvánban (az elsőt is nála szültem, nagyon elégedett voltam vele), de dokit nem akarok fogadni, mert anyagiakban a kettőt nem bírom. Lehet ilyet szerintetek? Vagy vissza fog lépni a szülésznő is, mert ő csak bizonyos dokikkal dolgozik? Segítsetek kérlek, egyedülállóként nem tudok százezreket fizetni a szülésre.
Köszönöm előre is.

122. zsuzso_262014-06-13 09:23
Magán rendelése van csak ahova a terhesség folyamán 4x kell menned :) az uh az istvánba van privátba küldöm a számát
(válasz pszilvia73 121. hozzászólására)

121. pszilvia732014-06-12 19:28
Szia! Esetleg meg tudnád adni nekem dr. Kolaj Imre elérhetőségét? Neki van magánrendelése is, vagy csak a kórházban rendel?
Köszi!
(válasz Göncző Andrea 118. hozzászólására)

120. vivyen20082014-06-09 15:42
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy én a Dél-pesti kórházhoz tartozom de én is a Szent Istvánban szeretnék szülni. Orvost most nem fogok fogadni csak szülésznőt! Lehetséges ez így vagy dokit is "kötelező" lenne fogadni?

119. zsuzso_262014-06-09 00:40
Ő az orvosom nàla fogok szülni ;) imàdom :)
(válasz Göncző Andrea 118. hozzászólására)


118. Göncző Andrea2014-06-05 22:02
Göncző Andrea nevű felhasználó válasza:

2014.06.02.-án Dr.Kodaj Imrénél jártam nőgyógyászati vizsgálaton, mivel ő az alapbetegségem egyik specialistája. Sok orvost megismertem az elmúlt évek alatt, de nála emberségesebb, odafigyelőbb, alaposabb, megnyugtatóbb emberrel nem találkoztam. Magam is a kórházban dolgozom, így tudom mennyire sokat is jelent egy kedves gesztus, a türelem, a szeretet amit kaphatunk, amikor nem dolgozóként hanem betegként állunk a másik oldalon. Tőle mindezt megkaptam. A vizsgálat előtt a folyosón ülve figyeltem az eseményeket. Minden beteghez, kismamához volt egy kedves mosolya egy szava, biztató kézszorítása. A légkört is képes megváltoztatni. A jelenlétében még a félelmünk is megszűnik. Mindenkinek teljes szívemből ajánlom őt.

117. zsuzso_262014-05-31 20:50
Sziasztok!

Mostanában szült valaki az Istvánba? Milyen tapasztalataitok vannak? Én júliusban fogok ott szülni

116. Csivir2014-01-31 19:54
Köszönöm a válaszokat! Végül is választottam valakit... a kérdésem még az lenne, hogy van-e valaki, aki nem szülésznőn keresztül járt ctg-re? A kórházban sorbanállással általában mennyit kell várni? 2-3 óra alatt be lehet kerülni?

115. dyanemet2014-01-16 13:16
Sziasztok!Én juniusban fogok szülni a Szent Istvánban Fenyőházinál ,és ez lesz az első szülésem nála .Kérlek segitsetek ő mennyit szokott kérni a szülésnél vagy császárnál? ,mert nem akkartam meg kérdezni mivel nemrég járok hozzá. Meg szült valaki nála? Mi volt a véleménye ?Köszönöm

1 2 3 4 5