Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gesztenyés receptek - karácsonyra fórum

Gesztenyés receptek - karácsonyra (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

2008. dec. 10. 16:19
Megnéztem az oldalt és tényleg frankó receptek vannak itt. Gyömbéres libamell. Nyamm....
2008. dec. 10. 15:23

Gesztenyés sült alma


A diót fél liter tejben főzd meg. Amikor kihűlt, keverd hozzá a gesztenyemasszát. Az almákat fúrd ki a csutkájánál. Bélelj ki egy tűzálló tálat, és állítsd bele az almákat. Ha kihűlt a diós gesztenyemassza töltsd meg vele az almákat. Díszítésként használj egy-egy szem aszalt szilvát, vagy diót, majd tedd a sütőbe 5-10 percre. A pudingot főzd meg, hagyd kihűlni, de csak annyira, hogy folyós állagú maradjon. Az elkészült sült almákat vaníliaöntettel tálaljuk.


A pontos receptet a novagyok oldalon találtam, ahol sok más gesztenyés recept is található:)

2008. dec. 10. 15:08
Gondolom ez nem az egész recept. Le tudnád irni részletesen?
2008. dec. 10. 14:27

Gesztenyével töltött csirke


A gombát megtisztítom és nagyon apróra vágom. Kis vajon sóval, borssal puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ha kihűlt összekeverem a tojással, tejjel, gesztenyével, konyakkal, és a szétzúzott fokhagymával. A csirke bőre alá töltöm a tölteléket.

Tűzálló tálban puhára sütöm a husit, majd a végén minkét oldalát megpirítom. Köretként petrezselymes burgonyát szoktam tálalni.



hihetetlenül finom, és alacsony a kalóriatartalma:D Garantáltan nagy siker:D

2008. nov. 16. 21:25

Gesztenye kocka


Közepes tepsibe süssünk a szokás modjával 4 tojásból piskotát. Mikor kihült 25 dkg gesztenyemasszát átnyomunk /ha nincs nyomonk akkor lereszeljük/ ráreszeljük a piskotára és 1 csomag tejszinport a hátulján leírt modon habbá verjük és habzsába tesszük és rányomjuk.


Nem kell bele fixáló mert ezekbe benne van

2005. dec. 2. 13:06
A gesztenye nemcsak finom és tápláló gyümölcs, de alacsony, alig 1 százalékos zsírtartalma miatt nagyon egészséges is. Magas kálium, foszfor, kén és magnéziumtartalma miatt erősíti az immunrendszert a hidegebb hónapok és az influenzaszezon beköszöntével. Magas (45 %-os )szénhidráttartalmának köszönhetően étrendünkben helyettesíthetjük vele a gabona és a burgonyaféléket, hiszen sós és édes változatban is rendkívül ízletesen elkészíthető.

A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook