Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miből tudok nyomózsákot csinálni tortadíszítéshez? fórum

Miből tudok nyomózsákot csinálni tortadíszítéshez? (tudásbázis kérdés)


1 2
2010. jan. 30. 18:10
Akinek van varrógépe pillanatok alatt tud magának erősebb nylonbol bár milyen méretű nyomó zsákot varrni év tizedek óta azt haszálom még a töltött paprikához töltött húsokhoz is azt haszálom különböző nyilásokat vágok rajtuk van vagy 7-8 méretem
46. salabakter (válaszként erre: 45. - Lully)
2009. jún. 8. 09:00
Teljesen igazad van, sem a hulalába,sem a biancába,sem a mesterbe,a növényi eredetű tejszínekbe egyáltalán nem kell semmi stabilizáló,inkább vigyázni kell a túlverésre,mert akkor már vajkrém hatását kelti:)
45. lully
2009. jún. 7. 23:23
Díszítheted a tortakrémmel is. A "krémbogyókra" tehetsz cukorgyöngyöket /fiúnak pl.kéket/, megszórhatod tortadarával, kókuszreszelékkel. Akár színezheted is, kb. fél deci vízbe tegyél ételfestéket vagy aromát pl.ha zöldet akarsz mandulaaromát, a bonbonmeggyből a rózsaszíntől a bordóig, stb. öntsd bele a kókuszt és hagyd annyi ideig benne, amíg el nem éred a kívánt színt. Utána szűrd le, tedd tányérra és hagyd teljesen megszáradni. Így különböző színű díszítést kapsz. Zöld "füvet", vagy ha csak akármilyen tortát csinálsz, színessé tudod varázsolni, a Hulala tejszínbe nem kell zselatin, sem habfixáló. Remélem segítettem. Sok sikert!
44. becseiagi (válaszként erre: 41. - Salabakter)
2009. jún. 7. 22:23
Hű, ez igaz! De én már nem is emlékszek nagyon, hogy tettünk-e bele egyáltalán valamit!? Annak már több, mint 10 éve!
43. becseiagi (válaszként erre: 41. - Salabakter)
2009. jún. 7. 22:22
Bocs, most nézem, hogy elírtam! Nem azt akartam írni, hogy cukrásznál tanultam (vagy is ott tanultam, de ez volt a mondat fője), hanem hogy cukrászNAK! :D
2009. jún. 7. 16:22
Jaa,és igen,a habfixálót úgy tudom,csak az általad említett cég gyártja,még más márkát én sem láttam,és mindenkinek szive joga,ha azt használja,csak én nem szoktam:)
41. salabakter (válaszként erre: 39. - Becseiagi)
2009. jún. 7. 16:19
Én is igazi cukrásznál tanultam,így lettem cukrász,de akkor még nem is létezett habfixáló:))
40. salabakter (válaszként erre: 38. - Becseiagi)
2009. jún. 7. 16:16
Szerintem teljesen mindegy,hogy lap,vagy por alakú,én grammra nem tudom megmondani,de egy kévéskanálnyi por+3cl víz bőven elég.
39. becseiagi (válaszként erre: 36. - Salabakter)
2009. jún. 7. 16:16

Nem tudom! Lehet... :)


Amúgy nem hiszem, anno régen cukrásznal tanultam (sajnos sok mindent elfelejtettem, de sok minden meg is maradt). Én a dr. or....r féle habfixet szoktam használni, és mindig fincsi volt eddig.

38. becseiagi (válaszként erre: 31. - Salabakter)
2009. jún. 7. 16:13
A zselatinlapot hogy tudom helyettesíteni? Milyen arányban?
37. becseiagi (válaszként erre: 30. - Ármin Márk Anyu)
2009. jún. 7. 16:12
Nekem meg tavaly karácsonykor kellett volna zselatinlap az egyik recepthez a sütikémbe, sé itt nálunk nem kaptam sehol. :(
36. salabakter (válaszként erre: 35. - Becseiagi)
2009. jún. 7. 16:11
Vagy csak nem vagy rá finnyás:))
35. becseiagi (válaszként erre: 28. - Salabakter)
2009. jún. 7. 16:10
Nekem még soha nem volt a tejszínhabom MŰ ízű a habfixtől!!!
34. becseiagi (válaszként erre: 26. - Szanád)
2009. jún. 7. 16:08
Bocsánat, én a végén szoktam belerakni, mert egyszer az elején raktam bele, és akkor nem verődött fel a tejszín.
33. salabakter (válaszként erre: 32. - Ármin Márk Anyu)
2009. jún. 7. 16:03
És tegyél a naplódba fényképet,hogy milyen szépre sikerült:))
2009. jún. 7. 16:02
Oke, koszonom szepen a segitseget! es ha megcsinaltad irok feltetlenul milyen lett :-D Szep estet Mindenkinek!
31. salabakter (válaszként erre: 30. - Ármin Márk Anyu)
2009. jún. 7. 16:00
2 dl-be? egy fél lapot.
2009. jún. 7. 15:58
Zselatinom van, de itt csak lapokat lehet kapni, mennyit tegyek bele?
2009. jún. 7. 15:53
Én soha nem használok habfixet,inkább zselatint,mert az természetes anyag,abból is csak keveset.
28. salabakter (válaszként erre: 25. - Ármin Márk Anyu)
2009. jún. 7. 15:52
Hát ha hamar elfogyasztjátok nem muszály bele tenni,mert attól egy kicsit MŰ íze lesz.
27. salabakter (válaszként erre: 24. - Becseiagi)
2009. jún. 7. 15:50
Különben ha szeretsz sütögetni,érdemes venni 20-30 cm angint(párnaciha),és abból varrni zsákot,csöveket pedig edényboltba lehet kapni.Nekem olyan nyomózsákom van,ami belül vízhatlan,kívül anginnak néz ki,egy vendéglátó kellékes boltban vettem+hozzá a csöveket.
26. szanád (válaszként erre: 22. - Becseiagi)
2009. jún. 7. 15:49
az elején kell beletenni a habfixet....
25. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 23. - Salabakter)
2009. jún. 7. 15:46
Hollandiaban elunk. 2 dl kiszerelesben van itt tejszin es az 30 szazalekos, mint a tejfol is. Akkor marad a sima tejszin.. habfix nelkul nem all meg ugye?
2009. jún. 7. 15:43

Ja, én Tescoban vettem műanyagból egy cső, nyomóka van a végén, és vagy 10 féle mintájú cső van hozzá, ami menetes és az elejére rá lehet csavarni. Nem került sokba. Én is nyomózsákot akartam volna, de csak speciálisan erre felfegyverkezett cégnél találtam, sima boltban nem lehet jót kapni.


Bár a tetejére az attól is függ, hogy benne milyen krém van.

23. salabakter (válaszként erre: 20. - Ármin Márk Anyu)
2009. jún. 7. 15:41
Az a baj,hogy nem tudom hol élsz,mindenesetre ha valamilyen kisebb kiszerelésű tejszínt lehet felétek kapni,az a legkiadósabb,és csoki tortán valóban nagyon finom.
22. becseiagi (válaszként erre: 20. - Ármin Márk Anyu)
2009. jún. 7. 15:41
Szia! Én maradnék a sima fehér tejszínhabnál, csak ne felejts el beletenni Habfixet, amikor már majdnem kész.
21. salabakter (válaszként erre: 19. - Salabakter)
2009. jún. 7. 15:39
Sárgára fantával,barnára kakaóval,és így tovább...
2009. jún. 7. 15:39
Es csokitortahoz mit javasolnal, milyen izt? maradjak a sima tejszinhabnal vagy vmi mast?
2009. jún. 7. 15:38
Természetes szinezőkkel,mint pl a málnaszörp,stb,és aromával ízesíteni.Habár a málnaszörp ízt is ad,az eper úgyszintén,és a többi gyümölcslé is.
18. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 17. - Salabakter)
2009. jún. 7. 15:34
Mivel es hogyan? eleg kezdo vagyok torta ugyben :-)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook