Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Tudtok jó receptet kínai kelből?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

10. Guruljka2012-05-15 00:26
Ez zsenge kínai kelből a legjobb. Csak annyit végj le a torzsából, hogy a fej egészben maradjon. Főzd meg egészben, majd csöpögtesd le. Vágd hosszában cikkekre, majd panírozd be úgy, hogy kétszer mártod lisztbe, tojásba, és csak utoljára a zsemlemorzsába. Tehát liszt-tojás-liszt-tojás-prézli... és süsd ki, ahogy szoktuk, bő olajban.
A levelek között a tojásos liszt krémessé szilárdul, nagyon finom. Majonézzel, rizzsel kitűnő.
(válasz mreich 1. hozzászólására)

9. milcsimother2009-05-18 19:46
Rakott kínai kel.De jó főzeléknek v. salátának is.


8. monizsofi19822009-05-18 19:30
Én csak salátának használom. Ugyan az a receptem, mintha ecetes fejes salátát csinálnék :)

7. mreich2009-05-18 17:53
Köszi!
(válasz ana60 4. hozzászólására)

6. mreich2009-05-18 17:53
Köszönöm szépen, jól hangzik!
(válasz Bévi48 3. hozzászólására)

5. mreich2009-05-18 17:52
Köszönöm az ötletet. Látod, erre nem is gondoltam :-)))
(válasz megryan 2. hozzászólására)


4. ana602009-05-18 15:38
én nem

3. Bévi482009-05-18 15:32
Kínaikel-pogácsa
40 dkg kínai kel,

15 dkg liszt,

1 tojás,

1-1 1/2 dl sör,

4 evőkanál olaj,

1 teáskanál só,

2 gerezd fokhagyma,

1 mokkáskanál sütőpor,

1 késhegynyi törött fekete bors.


Előkészítése: a kelkáposztát leveleire szedem, megmosom és lecsöpögtetem. Húsdarálón ledarálom. A tojást habosra keverem a sörrel, majd annyi lisztet teszek bele, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb galuskatészta legyen.

Elkészítése: a tésztába beleforgatom a darált kelt meg a fűszereket, és 3 evőkanál olajat is beledolgozok. A masszából nedves kézzel 8 lapos pogácsát formálok. Teflonserpenyőbe csorgatom a megmaradt olajat, jól felforrósítom, majd a pogácsák mindkét oldalát pirosra sütöm. Melegen, hidegen egyformán jó, és tálalható köret gyanánt vagy vegetáriusoknak főételnek, borsos hagymával.

2. megryan2009-05-18 15:27
Ha beírod a recept-keresőbe, kb. 40 receptet dob ki. Hátha megtetszik az egyik.

1. mreich2009-05-18 15:23
Tudtok jó receptet kínai kelből?