Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bodza ital és bodza szörp recept fórum

Bodza ital és bodza szörp recept (beszélgetős fórum)


1 2 3
2009. máj. 16. 21:21
Hűtőben általában max egy hét...
39. csera (válaszként erre: 25. - Juca80)
2009. máj. 16. 21:19

Ez a recept nekem is tetszik, mert tényleg egyszerű :)!

Csak egy kérdésem lenne, amikor beleteszem a cukrot, akkor ha elolvad egyből le kell szűrni, vagy még így is kell állnia?

Ja még egy, meddig áll el a kész, leszűrt ital?

38. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 27. - Cfbf9bf4af)
2009. máj. 16. 21:18
tavaly lemostuk és azért jó lett szóval biztos finom lesz ugy is:)idén nem fogom
37. Gine (válaszként erre: 36. - Juli 1967)
2009. máj. 16. 21:12
Tényleg!Ezt is ki fogom próbálni:)
2009. máj. 16. 21:12
A bodzatea is nagyon finom !A virágot lemorzsoljuk a száráról és megszárítjuk hüvös szellős helyen. A tea megfázásra is nagyon jó
2009. máj. 16. 21:12

a felét mosd meg, a másik felét hagyd úgy:D:D:D


Imááádok főzőcskézni, és most h itthon vok (suli vége) mindig én főzök, mert lassan itt a kistesó, had pihenjen anyu:)

34. Gine
2009. máj. 16. 21:09

Rakjatok bele akácvirágot is,-csak pár szárat,fürtöcskét-,s még intenzívebb,mézesebb lesz az íz.

Ja,előttem itt figyel a szörpike,tesóm egy hete csinált egy előitókát:)

2009. máj. 16. 21:08
naplómban a képek!
2009. máj. 16. 21:08

Így készül a bodzaszörp:



Így készül Negyed kiló cukrot lassú tűzön karamellszálunk, majd háromnegyed kiló cukrot feloldunk egy liter forrásban lévő vízben, és hozzáöntjük a karamellt. Hagyjuk hűlni, majd három citromot felvágunk karikára és üvegbe tesszük a bodzavirágokkal együtt. Nyugodtan lehet citrompótlóval is betyárkodni. Felöntjük a cukros-karamellás vízzel és légmentesen lezárjuk. Ha télen is akarunk belőle inni, mehet bele szalicil. Én most annyira biobodzát csináltam, hogy nem tettem bele semmilyen tartósítószert. Tehát télen nem iszunk belőle. Mindegy is. Haladjunk.Három-négy napig hagyjuk állni, hadd érjenek össze az ízek, néha kavargassuk meg. Amikor eljön a megfelelő pillanat, szűrjük át - akár többször is -, töltsük tiszta üvegekbe és tartsuk a hűtőszekrényben. Már ízlés szerinti arányban kell hígítani, buborékos vagy mentes vízzel, jégkockával vagy anélkül, piros szívószállal vagy kékkel.A legcélszerűbb, ha eldugunk egy üveggel, mondjuk a mélyhűtőbe, akkor biztos kihúz még néhány hetet.

31. Szuzan
2009. máj. 16. 21:06

Szia.Leírom az én receptemet,ez nagyon fincsi és hamar kész van.

5-6 db virág

60dkg cukor

1csomag citrompótló

1 citrom.

5 liter víz

Kimérsz 5 liter vizet,egy nagy edénybe.Beleteszed a cukrot ,/csak beleöntöd nem kell vele semmit csinállni mást./Citrompótlót is./Én a sárga csomagos citrompótlóra esküszöm ,mert azzal sokkal finomabb mint a többivel/.Aztán beleteszed a virágokat amit előtte óvatosan megmostál.Aztán belekarikázod a citromot.Ennyi.Aztán egy napig állni hagyod és leszűröd.Isteni finom.Mi szoktunk a pohárba tenni jégkockát is ha isszuk ,nagyon szeretjük.

30. manó33 (válaszként erre: 27. - Cfbf9bf4af)
2009. máj. 16. 21:06
mi mindig megmosuk és akkor is van íze,minél több virágot raksz bele annál intenziv az íze.
29. cfbf9bf4af (válaszként erre: 24. - 9ea67a7a1c)
2009. máj. 16. 21:05
a reggeliben volt egész héten, én is néztem! Ugye ugye? akkor most?
2009. máj. 16. 21:05

Bodza ital



elkészítése: 1 kg cukor, 4 citrom, 50g citromsav, 4 liter víz, egy valag bodza, dunsztos üveg

27. cfbf9bf4af (válaszként erre: 22. - Cicaanya)
2009. máj. 16. 21:04

na most mit csináljak?:( megmossam vagy sem?

ma mindenki azt mondta MEG NE MOSD! ti meg hogy mossam meg...

és az a por ami rajta van, nem az adja meg az izét?

2009. máj. 16. 21:04
sziasztok itt a hoxa receptek közöt is találtok bodza szörp receptet,én azt is kiprobáltam nagy jó az is.
25. Juca80
2009. máj. 16. 21:04

Sziasztok! Én is épp most csináltam bodza italt. Nekem egy picit egyszerűbb a receptem: 5 liter vízbe teszek 10 fej virágot (barátnőm többet tesz bele, így intenzívebb az ő bodzaitala). Én is úgy tudom, hogy nem szabad lemosni (tisztát kell szedni). Rakok bele 1 evőkanál citromsavat. 1,5 napig áztatom, majd teszek bele kb. 15 evőkanál cukrot (de ez úgyis kóstolásra vár). Majd leszűröm.

Én azért szeretem ezt a receptet, mert tényleg egyszerű. És fincsi. :)

2009. máj. 16. 21:04
ma hallottam hogy nem kell lemosni sőt a tvben valamelyk csatornán egész héten bodzás recik voltak állitólg ott is azt javasolták ne mossák le.
23. cfbf9bf4af (válaszként erre: 20. - Gine)
2009. máj. 16. 21:03
hát bizony, és már 2x is szedtünk ott szilvát:) két egymást követő év augusztusában, és még annyi de annyi volt ott, hogy sajnáltam minden szemet amit nem tudtunk elhozni...
22. cicaanya (válaszként erre: 10. - Cfbf9bf4af)
2009. máj. 16. 21:02

sziasztok

le kell mosni,mert ha nem mosod meg megromlik!!


én italt és szörpöt is szoktam csinálni!!!!!!!

2009. máj. 16. 21:00

Zsófcy most néztem milyen kis fiatal vagy, és nagyon tetszik, hogy te is olyan csajszi vagy akit érdekel az ilyesmi.

Én is szeretek fözöcskézni, meg kisérletezni:) Hajrá csajok! :)

20. Gine (válaszként erre: 13. - Cfbf9bf4af)
2009. máj. 16. 21:00

Vaóó,az tök jó!Csak kidobódna,akkor meg,nem?

Azt hittem páleszt csináltatok belőle:)

2009. máj. 16. 20:58
remélem nektek is bejön majd:) esetleg próbaképpen csinálj egy kisebb adagot:)
18. Gine (válaszként erre: 11. - Zsófyc)
2009. máj. 16. 20:58

Jéé,ez jó ötlet!:)

Mindig rengeteg üveggel csinálunk,s úgy gondoljuk,hogy nyár végéig elég lesz,de pillanatok alatt elfogy.Majd mondom tesómnak,fagyasszon le virágot:)

2009. máj. 16. 20:58
akkor tuti maradhat mosatlanul is, bizti intenzívebb lesz az íze is:)
2009. máj. 16. 20:58
zsófyc azt hiszem kiprobálom a te recepted! :) Ha nektek bevált biztos fincsi lehet!
15. cfbf9bf4af (válaszként erre: 12. - Zsófyc)
2009. máj. 16. 20:56
szerencsére egy gyönyrü és érintetlen helyről van a bodza, ezt nem permetezik, erdőszélén van és kocsiút közel s távol sincs!
14. Gine (válaszként erre: 8. - Gine)
2009. máj. 16. 20:56
Jav.:Zsófyc és bocsi:)
13. cfbf9bf4af (válaszként erre: 9. - Gine)
2009. máj. 16. 20:55

Jól teszitek! :)

Mi találtunk egy elhagyatott szilvást, valamikor valaki kertje lehetett, a velencei tó északi partján a hegyen:)

Szedtünk is vagy 10 kiló, isteni, mézédes szilvát. Lett is belöle vagy 20 üveg lekvár:)

2009. máj. 16. 20:54

véééégülis ha nem koszos út mellett vt és tuti semmilyen permet nem érte, és nincs virágporallergiátok akk sztem úgy is yo:)

nálunk az egész család allergiás, úgyh azért is lemossuk, + ha apum permetez lehet h rávisz vmit a szél....yobb félni mint megijedni:)

2009. máj. 16. 20:53
esetleg mosd meg aztán fagyaszd le a virágokat alaposan becsomagolva...mi szoktunk eltenni a fánkról arra az időszakra mikor nincs. vagy szoktunk jégkrémesdobozban is fagyasztani virágot. úgy nem lesz baja
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook