Fórum - TELC középfokú nyelvvizsga
Kategória:
Összes fórumtéma »
Egyéb témák »
Csevegős témák
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
|
|
| Holnap kezdődik a Nyelvparádé kiállítás a Millenárison. Érdekes előadásnak ígérkezik pénteken (3-án) a "Hogyan írjunk jó levelet a TELC nyelvvizsgán?" 16. 00 órakor - ahogy olvastam, elég sok embernek lehet hasznos. A TELC honlapja (www. telc. hu) szerint a standjukon C1-es feladatsorokat is árulnak kedvezményesen. |
|
|
|
|
| Azt hogy a fenébe csináltad, hogy már hatodjára mentél és még 5 ből egyszer sem sikerült? Csak veled lehet a gond ezek szerint. Szerintem át kellene menned más fajta írásbelire, mert azért az gáz ha 6 ból semmi. Mert ha pl fősulin egy kegyetlen szigorlatból 5 ször megbux, az benne van, de azért ez mégsem olyan kegyetlen mint egy szigorlat. |
|
|
|
|
Ingyenes próbavizsga
A Nyelvparádén e héten péntek-szombat-vasárnap angolból és németből ingyen próbavizsgát lehet tenni. Kb egy óra, helyben javítják, lehet külön próbaszóbelit is tenni. A teljes vizsgán előforduló feladatok kb felét kell megírni, a feladatok korábbi Euroexam vizsgákból származnak, a szóbeliztetők is eurósok.
Szerintem ez jó lehetőség, aki ősszel bármikorra tervez vizsgát annak érdemes kipróbálnia magát, ráadásul az Euro az ECL és a TELC követelményei nem esnek nagyon messze egymástól úgyhogy általánosan is elég jó visszajelzést ad. |
|
|
|
|
A prezentációs témaköröket fent találod a Telc honlapján, itt: http://www.telc.hu/data/upload/file/Angol/B2_Kozep/prezentacios_tema/angol_B2_szobeli_temakorok.pdf
A prezentációs feladat során két cím közül választhatsz majd a vizsgán, amelyekhez hasonlók a fenti lista legvégén vannak. |
|
|
| 3167. fetre | 2010-08-30 11:17 |
|
Sziasztok!Szükségem volna az említett 35( 48) prezentációs címekre. Ha valaki tud akkor küldje már nekem el.
Előre is köszönöm
email címem: attila@overdream. hu |
|
|
| 3166. rexcs | 2010-08-29 11:24 |
|
Sziasztok! Tudna nekem valaki kidolgozott témaköröket adni TELC B2 nyelvvizsgához? Vagy egyéb segédletet szóbelire?
Nagyon megköszönném.
email címem: rexcs@freemail. hu
Előre is köszi!!
üdv!
Csabi Szegedről |
|
|
|
|
Eladnám a TELC B2 angol szóbelire felkészítő dokumentumomat.
- B2 szóbeli feladatok: 48 prezentációs téma (17 kidolgozva: többit személyre szabottan kell megírni), 12 discuss feladat (7 kidolgozva), 12 Task feladat (1 kidolgozva)
Ha érdekel, írj! |
|
|
|
|
uhh az a 6 sok
Én egy éve raktam le elsőre a szóbelit, most megpróbáltam újra az írásbelit, a levél ismét gáz lett, de most nem hiszem hogy el fogom tudni mondani hogy csak a levél miatt nem lesz meg. Erősen gondolkozok hogy lesz e 3. telc vizsgám:S 1 telc vizsgadíjból kb kijön 3 társalkodó. Bár arra semmit nem készültem, ezzel ellentétben, de nem érdekel, csak legyen meg:D |
|
|
|
|
Azért annyira nem kegyetlen :)
Én nem merek mondani semmit, szóbeli tuti megvan, írásbeliben pedig bizakodom. Én mindig úgy számolom, h megvan, de ebben nem bízok. . . |
|
|
|
|
A szóbelim elsőre sikerült.
Irásbelin viszont most voltam HATODSZOR! |
|
|
|
|
| Kegyetlen ez a Telc irásbeli! |
|
|
|
|
Egyetértek! :D
Én biztos vagyok benne, h megbuktam. :S XD
Ti hogy érzitek? :D |
|
|
|
|
na, lesz ami lesz, ezen már kár rágódni.
azért majd írja meg mindenki, kinek hogy sikerült :) |
|
|
|
|
| Az információkérő levél és az érdeklődő levél ugyanaz? |
|
|
|
|
| Információkérőnél:Reference line:INQUIRY |
|
|
|
|
Én ennyit irtam: Ref: Complaint
második levelet irtam. Ref: elégnek kell lennie, mert az összes telc. hu-s levélben így állt |
|
|
|
|
Lenullázhatják a levelét?
Refernce line:Application |
|
|
|
|
ha igy irja:
Reference line:APPLICATION |
|
|
|
|
| Ha valaki igy irja:REFERENCE LINE:APPLICATION |
|
|
|
|
nyelvtan megmaradt nagyjából :D
2. : fantasy (sztem nem jó)
3. : former (ez létezik, és jó is, ha csak nyelvtant nézünk) |
|
|
|
|
| Állítólag szeptember 12én, de van, hogy előbb is fent szokott lenni, vagy ami a legrosszabb később egy picivel. |
|
|
|
|
| Hú, amúgy mikor lesz vmi eredmény? :O |
|
|
|
|
Honnan emlékszel ennyi mindenre? xD Nekem a nagyja már ki esett. xD
Öhn, az elsőnél mintha úgy rémlene, h én is ugyanazt válaszottam, mint te.
2. : Dream
3. : Present
Te? |
|
|
|
|
| Ti a szövegértés 3. szövegéhez mit irtatok? |
|
|
|
|
jaja, egyre gondolunk :)
listening első feladatát elszúrtam. . . de azért remélem legalább 1-2 jó az ötből.
levelem alapvetően jó, szerintem mindent jól megfogalmaztam. remélem jóval 30 pont fölött kapok pontot. sokkal jobbat is írhattam volna, ha több helyem van (200 szót úgy sem léptem volna túl. . . ), így spóroltam a mondataimmal meg mindennel. na mindegy. |
|
|
|
|
| a listening első feladatánál nektek is egy jobb felső sarokbol induló bal alsóba tartó átló jött ki? :D nem emlékszem h pontosan melyik mi volt. de vmi ilyesmi ábra jött ki nekem :D |
|
|
|
|
| rohadt nehéz ez a TELC irásbeli! |
|
|
FIGYELEM!
Egy nagyon rövid kérdőív kitöltésével LCD televíziót vagy vásárlási utalványokat nyerhetsz!
Ha időben jelentkezel a játékra, nyerési esélyed többszörös lesz!
Kattints a képre, és regisztrálj, hogy nyerhess!