Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök? fórum

Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök? (tudásbázis kérdés)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
352. emagdi (válaszként erre: 351. - 800bf0e940)
2009. márc. 10. 18:51
a szentkirályi azt hiszem 7,1-es, a lúgos vizek meg 9 körüli ph-júak.
351. 800bf0e940 (válaszként erre: 350. - Emagdi)
2009. márc. 10. 18:49
Most h ilyen nagyon olvasgatok, valahol azt olvastam h a szenkirályi is az. Egyébként ezt a diétát hát... szerintem 100 kg-mal nehéz betartani....Ez egy egész életen át kéne vagy kúraszerüen?
350. emagdi (válaszként erre: 337. - Tixtina)
2009. márc. 10. 18:28

szia! én két fajta lúgos vizet ismerek: füredi lúgos víz és a tündérvíz lúgos változata.

mind a kettőt lehet kapni pl a herbaházban (bp., stadionok közelében), de ha rákeresel, megtalálod a vizeknek a honlapját, ott fent vannak a forgalmazók.

az 5 literes kiszerelés 800-900Ft körül van.

349. 2f4fe453b8 (válaszként erre: 347. - Pirosalma)
2009. márc. 10. 18:24

Ismert amerikai orvos Dr.D.C. Jarvis, a ,,A DOCTORS GUIDE TO GOOD HEALTH" című könyvében ajánlja.

Az idézett szakember kutatásának eredményeként megállapította, hogy a mikroorganizmusoknak és a patogén változások megjelenésének nincs esélye az almaecet által generált savas környezetben.

348. Cszsuka (válaszként erre: 338. - Pirosalma)
2009. márc. 10. 18:22

Hát, hivatalos statisztikát valóban nem készíthetek, s mások nevében sem beszélhetek. Ettől még nem dugjuk a fejünket a homokba.

Nem én vagyok az egyetlen, aki panaszkodik, csak nincs mindenki fent a Hoxán.


Ássuk el a ki sem ásott csatabárdot, legalábbis részemről: UFF

347. Pirosalma (válaszként erre: 341. - Anka71)
2009. márc. 10. 17:49
Az ecetsav elhasználódik az anyagcserében (nem jelent nettó savterhelést), akár igaz is lehet.
346. Pirosalma (válaszként erre: 345. - Pirosalma)
2009. márc. 10. 17:48
Egyébként a vastagbél normálisan tényleg enyhén savas, ez kedvező a jótékony baktériumokat, és kedvezőtlen a károsaknak.
345. Pirosalma (válaszként erre: 343. - 2f4fe453b8)
2009. márc. 10. 17:48
Ja, megvan, idéztél :-)
344. Pirosalma (válaszként erre: 343. - 2f4fe453b8)
2009. márc. 10. 17:47
"mindig kiváló a hatása számos betegség gyógyításában és megelőzésében." - most ironizálsz vagy komolyan írod?:-) (A belinkelt leírás szerintem elég gáz...)
343. 2f4fe453b8 (válaszként erre: 341. - Anka71)
2009. márc. 10. 17:44

Nem. Az almaecet savas. Megváltoztatja a lúgos környezetet savasra, mindig kiváló a hatása számos betegség gyógyításában és megelőzésében.


[link]

2009. márc. 10. 17:34

Itt van az eb elhantolva.

[link]

341. Anka71
2009. márc. 10. 17:09
Barátnőm azt mondja, hogy az almaecet lúgosít. Ez igaz lehet?
340. Pirosalma (válaszként erre: 339. - Pirosalma)
2009. márc. 10. 17:00
A hozzászólok között van pár atomfizikus...
339. Pirosalma (válaszként erre: 316. - 2f4fe453b8)
2009. márc. 10. 16:52

"Ugyanakkor tudományos munkásságának semmi nyoma nincs az elismert szaklapok hasábjain." - én sem találtam. Doktori vagy bármilyen egyéb tudományos fokozata így nem is lehet.


"Érdekes módon a gyomorsav egyáltalán nem befolyásolja a vér kémhatását." - de, befolyásolja. A gyomrot elhagyó vér pH-ja magasabb, mint a gyomorba menő.


"Vajon akkor a táplálék, ami bekerül a gyomorba, hogyan savasítja el vérünket? - itt nem csak direkt lúgosító hatásról lehet szó. Vagyis kétféleképpen lúgosíthatja a szervezetet az étel: egyrészt úgy, mint mikor lúgoldatot iszunk (a gyomor savas tartalma közömbösítődik; ilyenkor a gyomor fedősejtjei újratermelik a protonokat, a pH visszaáll idővel); másrészt az ételben lévő vegyületek lebomlása során keletkezhetnek bázikus anyagok. Utóbbi inkább számít (pl. a citromlé savas kémhatású, de lúgosít).


Ehhez kapcsolódik, hogy régen az ételek "kémhatását" az ún. hamualkalitás alapján mérték, de mivel ebben a módszerben a szerves vegyületek eltávoztak, nem vették figyelembe, hogy ezek a vegyületek a lebomlásuk során milyen vegyületekké alakulnak (ez a módszer inkább mennyiségi szempontból ugyan, de téves volt). Ma már az étel PRAL-értéke (nettó savterhelés: Potential Renal Acid Load) a figyelendő.


Közbe olvasom tovább a cikket, és említi, amiket írtam: "Az igaz, hogy egyes táplálékok savas bomlásterméket eredményeznek..."


"...ezek viszont nem maradnak a vérben: átalakulnak, vagy a vizelettel távoznak." - így van, bár több dolgot (vesekőképződés, glutaminfogyás - ez az aminosav ugyanis lúgosít a vesében történő lebomlása során) nem említ a cikk ezzel kapcsolatban.


"Ha megnézzük ajánlásait, azt látjuk, nem sok újat mond a rég ismert intelmekhez képest..." - így van.


Kommentár nélkül: "Honlapján többek közt arról tájékoztat, hogy felfedezte a vörösvértestek belső fényét, ami a fotoszintetizáló növényektől ered és a táplálékkal jut be a szervezetbe. Ezen kívül megfigyelte a vörösvértestek és baktériumok közti átalakulást oda és vissza."

338. Pirosalma (válaszként erre: 314. - Cszsuka)
2009. márc. 10. 16:36

Szia, Zsuka!


Akkor elég félrevezető volt a megfogalmazás: "A hagyományos orvoslásban nem nézik..."

Az ilyeneket jobb kerülni, megtévesztőek, ezek a butaságok amúgy is könnyedén terjednek...:-(


Szerintem ne írd, hogy "néhány", mert egészen biztosan nincs róla kellően nagy esetszámú statisztikád, ill. megfelelő belelátásod.


No, csak ennyi:-)

337. tixtina
2009. márc. 10. 14:43
Tudna valaki segíteni,honnan szerezhetnék lugosító ásványvizet?Lehet,írtátok már korábban itt a fórumban-nem olvastam az egészet.köszi mindenkinek.
336. NOA (válaszként erre: 326. - Emagdi)
2009. márc. 10. 14:39

Azt hiszem olvastam az általad ajánlott könyvet.

Nem fogott meg nagyon.Ami zavar, hogy nem birják eldönteni mi savas és mi lugos.Akkor én honnét tudjam? Teljesen ellentétes dolgokat állítanak az okosok:)

335. 2577cdcc12 (válaszként erre: 331. - Emagdi)
2009. márc. 10. 14:37
Na az tényleg egy nagyon jó könyv. Érthető, emberi, és nem "reklámízű"...
334. NOA (válaszként erre: 325. - 800bf0e940)
2009. márc. 10. 14:37

[link]


itt nézz körül, talán tudod használni.

333. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 331. - Emagdi)
2009. márc. 10. 14:29

Na ez tényleg egy nagyon jó könyv. És szerintem még olcsóbb is mint a youg féle.

Tepperwein legtöbb könyvét imádom.

332. emagdi (válaszként erre: 330. - 3e0ba54fb8)
2009. márc. 10. 14:28

akkor lehet, hogy annyira népszerű a könyv, hogy már elkapkodták?

vagy annyira új, hogy még nincs náluk? (nem tudom mikor jelenhetett meg a második rész)

331. emagdi
2009. márc. 10. 14:27

szerintem a ph csodás könyvnél kicsit jobb az alábbi:

kurt tepperwein: savtalanítás - a fiatalság forrása

(kb másfél éve minden könyvesboltban és könyvforgalmazónál kapható volt, szerintem nagy eséllyel még mindig fellelhető a nagyobb könyveseknél)

330. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 329. - Emagdi)
2009. márc. 10. 14:26
Az furcsa lenne, az elsőt ott vettem. Én sem gondoltam hogy megveszem, de belenéztem volna. A Testkontrollból pl. a második rész sokkal jobb mint az első.
329. emagdi (válaszként erre: 327. - 3e0ba54fb8)
2009. márc. 10. 14:25

én is néztem tegnap a libriben, gondoltam átlapozom (megvenni nem hiszem, hogy meg fogom), de én sem láttam.

még az is lehet, hogy a libri nem forgalmazza?

328. emagdi (válaszként erre: 325. - 800bf0e940)
2009. márc. 10. 14:24

nagyon dióhéjban: sok zöldség (ezek nagyon jók), minimális (vagy inkább semmi) állati fehérje (hús, tej, sajt, tojás).

ezen kívül vannak táblázatok, amikben benne van, hogy konkrétan melyik tápanyag hol helyezkedik el a lúgos-savas skálán.


azt írja, hogy törekedni kellene arra, hogy az ember80%-ban lúgos, 20%-ban savas táplálékokat vegyen magához, ez lenne az ideális összetétel.


szerintem ha érdekel, érdemes rákeresni az interneten (google), vagy elolvasni egy lúgosítással kapcsolatos könyvet (nemcsak a ph csoda van, hanem több hasonló kiadvány is, ami nem köthető egy-egy termékforgalmazóhoz).

327. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 326. - Emagdi)
2009. márc. 10. 14:22
ma benéztem a Libribe, de nem láttam. Az első kötetet megvettem, mert a drágaszág úgy döntött, hogy egészséges életet szeretne élni :)). De szegény könyv elbukott a steak- ellen vívott ádáz harcban :DDDD
326. emagdi (válaszként erre: 323. - NOA)
2009. márc. 10. 14:20

egyetértek:)))

egyébként a ph csodás első kötetben annyira nem is nyomta a saját termékeit az író, sokkal inkább hangsúlyozta, hogy milyen ételeket kell enni, és miket kell elhagyni. a zöld port és társait csak úgy emlegette, hogy ezek még inkább segítenek az egészségmegőrzésben (illetve ezzel viszonylag sok zöldség vihető be a szervezetbe--- szerinte).

a kettes kötetet nem ismerem, de szerintem az első nem volt túlzottan marketing ízű, nem mondta, hogy csak az ő kiegészítőivel jön a "megváltás".

2009. márc. 10. 13:42
Nem többezer FT-os kiegészitőkre gondolok, hanem ami olcson megoldható. mit ehetek? Pl amit már kihámoztam, citrom, burgonya nyersen sárgarépa....?
2009. márc. 10. 13:37
sziasztok! uj vagyok itt, refluxom van és kezdődő gyomorfekélyem. Elkezdtem enni a reductilt, ezzel nagyon jól be tudom tartani a diétát, nem vagyok éhes. Jó lenne lugositó ételeket enni, de igazából nem nagyon tudom mit ehetnék? Tudtok ebben segiteni ? köszi
323. NOA (válaszként erre: 320. - Emagdi)
2009. márc. 10. 12:47

Nekem nagyon bejön ez a táplálkozás habár lehet, hogy nem kellene korán elkiabálnom.

Jóval több zöldséget eszem és nem viszek be húst megvárom míg kívánom.

Olyan energiám van, hogy tegnap majd elszálltam a tornateremben .-ilyet més sosem tapasztaltam.Nincs tavaszi fáradtság.-egyenlőre.

Ártani nem árt a sok zöldség inkább eszem mint beszéljünk róla:)))))

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook