Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kristálygombáról minden! fórum

Kristálygombáról minden! (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
191. 9c8432d068 (válaszként erre: 189. - Pné Veronika)
2009. jún. 17. 15:12

2 napig szoktam hagyni,és nem mondható szénsavasnak. Kissé savanykás íze van,és alig pezseg.

3 liter vízhez 9-10 kanál gombát rakok.

A férjem gyomrának nagyon jót tesz,ő szereti a savasat,nekem viszont amúgy is sok savam van.

Napi 2 pohárnál többet már nem is merek inni.

2009. jún. 17. 15:06
Sziasztok.Veronika köszi a gombákat!Tegnap szűrtem már másodszorra.Nekem is sok lesz tőle a savan,én amúgyis nagyon savas vagyok.A citromot ki lehet iktatni belőle?Az eleve sav forrás...
189. Pné Veronika (válaszként erre: 187. - 9c8432d068)
2009. jún. 17. 14:55

Hogyhogy? Nekem meg pont elviszi a savamat...Keverd ki belőle a szénsavat, vagy ne hagyd sokáig. Mennyi időnként szűröd le? Mennyi a gomba amit beleraksz? Nekem az első időben volt az, hogy "tömény" volt, kicsit kevesebb gombát raktam bele és csak 2 napig hagytam. Próbáld ki úgy...


Most az áfonyásat készítettem, raktam fel képeket a naplómba róla. :-)

188. Tidike
2009. jún. 17. 14:39
Sajnos hallottam már ilyenről. Én is ettől féltem, hogy sok savat fog csinálni, de szerencsére nem. Anélkül is sok van. A savra repcevirág mézet szoktam enni, az nagyon jó rá.
2009. jún. 17. 14:01

Van valaki,akinek sok savat csinál a kristálygomba ital?

Két pohár után nekem majdnem kimarja a gyomromat.

186. Pné Veronika (válaszként erre: 185. - 81002da781)
2009. jún. 14. 14:24

Nem is tudtam...

Mindegy, ma leszűrtem a gombát, nem rossz, csak kicsit olajos a teteje...Nekem kimondottan ízlik ez a gyümis. :-)

185. 81002da781 (válaszként erre: 184. - Pné Veronika)
2009. jún. 13. 12:44

A legtöbb asztalt gyümölcsöt valamilyen növényi zsírral, vagy olajjal be szoktak vonni, hogy ne száradjon ki tovább és ne támadják meg a különböző gombabetegségek.

Botritis stb

2009. jún. 12. 16:53

Sziasztok. Képzeljétek elkészítettem a gombákat szárított banánnal és mazsolával és egész érdekes íze lett. :-)

Most csináltam vörös áfonyával egy adagot, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz... Viszont majdnem gutát kaptam, amikor észrevettem a zacskón, hogy mi volt ráírva: aszalt vörös áfonya. Tartalmaz: áfonya, cukor, növényi zsír!!!!!!!!!! :-O Az meg mi a bánatnak, vagy hogyan rakták bele??? Valaki tudja? :-S

Remélem, azért nem lesz baja a gombának, és nem halnak ki a drágáim... :-( Vannak még tartalékban, de nem örülnék neki, ha pocsékba menne. Egyébként megkóstoltam az aszalt áfonyát, semmilyen rossz íze nincs, fincsi nagyon...Nem értem.

183. 9c8432d068 (válaszként erre: 182. - 703b24bce7)
2009. jún. 12. 09:21

Az interneten csak ennyi féle felsorolása van,hogy mire van jó hatása,de nem ártasz magadnak,ha megpróbálod.

-.-

A beteggyógyításban a kristálygomba, mint anyatejpótlék, terhességi ekcéma ellen is szolgált, valamint krónikus női altesti betegségeknél.


Felhasználási lehetőségek: idegbetegségek, belső daganatok, bronchitilis, vérszegénység, vérkép problémák, sklerózis multiplex, vérnyomás és testsúly normalizálás.

Naponta 1 liter, 2-6 hónap alatt gyógyul.


Kiütések ekcémák: naponta fél liter külsőleg bedörzsölni, hagyni megszáradni. Ha kézről, arcról van szó, reggel lemosni, 2-4 nap alatt eltűnnek.


A legfontosabb: A kristálygomba megakadályozza a táplálék rothadását a belekben, ezáltal gyógyít és élethosszabbító hatása is van. A kristálygombát naponta kell inni, nem zavarja az emésztést, mert gyorsan felszívódva a vérbe jut.

Fincsi és egészséges.

2009. jún. 12. 08:55
Sziasztok!Tényleg igaz, hogy segít a fogamzásba???
2009. jún. 10. 11:04

Egy kis segítség, én is kaptam...

-Semelyik gomba nem szereti a fémet, ezért műanyag vagy egyéb szűrővel szűrni,

fa, vagy egyéb kanállal kavarni/ tenni-venni.

-A gombák nem szeretik a direkt napfényt, ezért inkább valami árnyékos helyre kell tenni őket

-A min. 16-17 fokot szeretik ennél ne legyen hidegebb ( ez télen érdekes ) mert leállnak és

megtámadja őket valami penészgomba.

-Ha elutazás/nyaralás van akkor egy kis befőttesüvegbe kell őket tenni, felönteni vízzel, lezárni

majd a hűtő leghidegebb pontjára tenni ( nem fagyasztani ) . Így 1- max 2 hónapot is elállnak.

-minden gomba más sebességgel szaporodik, ezért ha lassan nőnek az az nem a gomba hibája.

A japán kristály pl, pár hét alatt megduplázza magát , a tej gombák sokkal lassabban nőnek,

és úgy hogy apró 2-3 mm-es darabok szakadnak le a nagyobb gombáról, így néha a

kis gombákat mi magunk önjük ki véletlenül, vagy folynak át a szita rácsozatán. ( ezek

az apró darabok a japán kristályra is igazak)

180. 9c8432d068 (válaszként erre: 179. - Pné Veronika)
2009. jún. 9. 16:58
Így igaz,de még mennyire,hogy működnek!!! :-))))
179. Pné Veronika (válaszként erre: 177. - 62ffba3b4b)
2009. jún. 9. 14:18
Az enyémek is a pulton vannak... És működnek... Ugye Évi? :-)
178. Tidike
2009. jún. 9. 10:24
Én a kristályokat lefedve a konyhában tartom. Nagyon szépen dolgoznak így:)
177. 62ffba3b4b (válaszként erre: 176. - 9c8432d068)
2009. jún. 8. 21:53
Télen a konyhapulton tartottam (szerencsére elég nagy), mióta jó idő van, a spájzban, az ablak alatt. Tehát van elég fény. Bár... Most hogy kérded.. A múlt héten eléggé hűvös volt.. Lehet, hogy fáztak a spájzban?
176. 9c8432d068 (válaszként erre: 174. - 62ffba3b4b)
2009. jún. 8. 13:18

Még egy kérdés,milyen helyen tartod az üvegben a kristályokat? Kapnak elég fényt?

Én mindig a konyhám ablakába teszem,és 2-3 óra múlva már dolgoznak a kristályok.

175. 9c8432d068 (válaszként erre: 174. - 62ffba3b4b)
2009. jún. 8. 12:41

Valamit biztosan elronthattál. Én a mai napig is így csinálom, 10-12 kanál kristálygomba,1 jó evőkanálnyi mazsola,1 jó evőkanál cukor,citromhéj,és az 5 literes üveg majdnem tele vízzel.


Kissé persze,hogy sárgássabb a mazsolától,de nekem nem erjed be,2 naponta leöntöm. A gomba pedig úgy szaporodik,hogy 2-3 naponta el tudok ajándékozni 6-8 evőkanálra valót.

Langyos vízben mosom le a gombákat és hideg vízzel engedem fel.

Sajnálom,hogy neked nem jön össze.

174. 62ffba3b4b (válaszként erre: 144. - 9c8432d068)
2009. jún. 8. 12:34
Kipróbáltam, sajnos nekem nem jött össze... 5 literes üvegben, 1 kanál cukorral, több mazsolával: besárgult, teljesen megerjedt, a gomba pedig egyáltalán nem szaporodott, sőt, mintha sorvadt volna. Nagyon sajnálom, mert olyan biztatóan hangzott. Valamit biztos nem jól csináltam. Tehát nekem marad a kicsit több cukor.. :(
173. Tidike
2009. jún. 8. 12:10
Ja, és még azt nem írtam, hogy 2 naponta szoktam leszűrni a gombát.
172. Tidike
2009. jún. 8. 11:41
Nagyon szívesen!
2009. jún. 8. 11:28
köszönöm.meg is csináltam
170. Tidike (válaszként erre: 168. - 703b24bce7)
2009. jún. 8. 08:52
Én úgy szoktam, hogy 6 nagyobb fakanál kristálygomba, 8 szem mazsola, ha kisebb a citrom akkor egy fél, ha nagy akkor csak egy negyed, 4 púpos evőkanál (10 dkg) cukor. 2 liter víz. Így nem nagyon édes, inkább a citrom érződik.
169. 9c8432d068 (válaszként erre: 168. - 703b24bce7)
2009. jún. 8. 08:48

Elkészítése (2 literhez): Széles szájú nem fém zárható edényt, vagy üveget használjunk. (Pl.: ha nincs ilyen nagy üvegünk, műanyag üveg tetejét levágjuk és fóliával meg befőttesgumival zárjuk) 6 evőkanálnyi kristálygombát műanyag szitába téve meleg vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1-2 db.aszalt barackot (szilvát, datolyát) és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.

Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.

FIGYELEM!!! A gomba fémmel nem érintkezhet!!!

A kristálygombát langyos folyóvíz alatt műanyag szűrőben alaposan kimossuk és a fent megadott módon újra felhasználjuk.

A gomba gyorsan szaporodik, nehéz hozzájutni, ezért szemétbe dobás helyett jobb a felesleget tovább adni.

A belőle készített ital a hűtőben néhány napig eláll. Fogyasztása hűtve a legjobb. Előfordulhat, hogy elkészítés során kissé pezsgős lesz az ital. Ez teljesen természetes.

A kész italnak a bodzaüdítőre hasonlító íze lesz.

2009. jún. 8. 08:38
Sziasztok.Én ittam a gombát, de már fél éve abba hagytam.Milyen arányba kell?/ek gomba 10-15 dkg cukor, pár szem aszalt gyümi és mennyi víz????
167. fa334a28ef (válaszként erre: 166. - Vadoc206)
2009. jún. 6. 13:52
Szia!Engem érdekel,igaz még nem próbáltam...de most rákerestem és tetszik!Köszi.
2009. jún. 6. 13:18
Sziasztok, van feleslegbe kristálygombám sárbogárdon, postázom is! Írjon akinek kell.
165. Pné Veronika (válaszként erre: 164. - Zsu39)
2009. jún. 5. 15:58
Rendben. Esetleg valaki más?
164. zsu39 (válaszként erre: 163. - Pné Veronika)
2009. jún. 5. 09:48
Igen már folyamatban van.Köszi
163. Pné Veronika (válaszként erre: 161. - Zsu39)
2009. jún. 4. 22:06
Szia. Kaptál már gombát? Ha kell valakinek, írjon, most van. :-)
162. zsu39 (válaszként erre: 159. - 62ffba3b4b)
2009. jún. 4. 11:08
Igen!Priviben küldtem üzenetet.
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook