Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Milyen sütiket lehet sütni őzgerinc formában? Ötleteket kérek...

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

41. júliusi2017-11-11 12:44
Nekem még nincs formám...valahogy kimaradt a használata, de igyekszem pótolni.Hánydb.ot érdemes venni, és milyet, simát, vagy csak a teflonos jó??

40. Bévi482010-01-06 11:09
Köszönöm a válaszodat.Annyira dícséred,hogy ki kell próbálnom.
(válasz Anonima0611 39. hozzászólására)


39. Anonima06112010-01-06 09:25
Igen,de Én megfeleztem a hozzávalókat mert csak 1 formám van és így is sikerült:) a tésztájához viszont beletettem a tojást csak nagyon kicsit választottam.
(válasz Bévi48 38. hozzászólására)

38. Bévi482010-01-05 18:45
Jól értelemezem a receptben,hogy ebből az adagból 2 őzgerinc sütővel lesz?
(válasz Anonima0611 37. hozzászólására)

37. Anonima06112010-01-03 17:50
megcsináltam!! És szenzációs lett,szép és finom.Komolyan sajnáltam odaadni a vendégeknek a gyönyörű sütit.KÖszi a túrórudi receptet:)
(válasz pesmár 15. hozzászólására)

36. Bévi482010-01-03 17:35
álnni= állni :))
(válasz Bévi48 35. hozzászólására)

35. Bévi482010-01-03 17:34
Nem kell az almát kicsavarni,ahogy levet engedett,úgy kell a többi hozzávalót beletenni.A leve miatt kell álnni hagyni a cukorban.
(válasz g1977g 33. hozzászólására)

34. Kondorosi Judit2010-01-03 16:46
metereskalacs,puspok kenyer

33. g1977g2010-01-03 16:42
az almát ki kell csavarni miután levet engedett, vagy nem?
(válasz Bévi48 32. hozzászólására)

32. Bévi482010-01-03 16:38
Máltai almakenyér

50 dkg alma
1 sütőpor
30 dkg liszt
1 evőkanál fahéj
5 dkg dió
(esetleg kevés mézessütemény fűszerkeverék is)
30 dkg kristálycukor
2 db tojás
1 teáskanál reszelt citromhéj
10 dkg mazsola
vaj, liszt a formák kikenéséhez

Az almának csak a magházát vágom ki, héjastól – káposztareszelőn – megreszelem.
Összekeverem a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, pici citromlével, mazsolával,
és legalább 4 órán keresztül állni hagyom (de állhat egy éjszakát is, ha előző este bekeverem,
másnap reggel sütöm).

Ezután adom hozzá a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet és a durvára vágott diót.
Elkeverem, és vajazott lisztezett őzgerincformában (ez a mennyiség 2 kisebbet tölt meg)
előmelegített sütőben, kis vagy közepes lángon 35-45 percig sütöm (sütőtől függ).

Az utolsó 10-15 percben jó letakarni alufóliával, mert megéghet a teteje. A mazsola felét
helyettesíthetjük aszalt gyümölccsel, pld. aszalt szilva jól illik hozzá.
Hűtőben sokáig elálló, finom sütemény, de jól tűri a mélyhűtést is, érdemes dupla mennyiségben sütni. Karácsonyra is remek.

31. jajaj2010-01-03 16:10
[link]

30. Náíma2009-12-29 21:44
Én 5 tojásból csinálok piskótatésztát,amibe bele dobálok mazsolát,durvára darált diót,alma darabkákat,és csoki darabokat.Aki szereti az rakhat bele aszalt gyümölcsöt is.Jól kivajazott,lisztezett őzgerinc formába öntjük,és szép lassan megsütjük.Ha kihűlt rakhatunk rá csokimázat.Remélem ízleni fog.

29. szimba2009-12-18 18:32
ostyaszelet, sütni ezt sem kell

28. Zsóka542009-12-18 18:18
"méteres kalács"


27. gyniki2009-08-02 13:25
hangyaboly

26. graywolf2009-08-01 11:11
gumitorta

25. vaczila2009-08-01 07:07
A 22-es hsz-hoz hasonló a gesztenyés-mézes gyümölcs alagút. Vékony kakaós piskótát szabsz az őzgerincbe, megkened gesztenye krémmel. Megrakod gyümölccsel és mézzel ízesített zselatinnal feltöltöd, majd a tetejét is rászabod a piskótából. (Annak a belsejét is megkened gesztenye krémmel, hogy odatapadjon). Hűtőben hagyod megdermedni, majd kiborítod és kívül is átkened a gesztenyés krémmel. Díszítheted is. Szeletelés után egy nagyon mutatós és finom sütit kapsz.

24. pesmár2009-05-15 18:55
Ez nagyon jó ötlet,ílyet még nem csináltam,köszi,hogy leírtad!
(válasz Setna 23. hozzászólására)

23. Setna2009-05-15 18:25
Tejszínes alagút esetleg? Van vagy ezer féle... Sütsz egy piskótalapot, leszabod, belefekteted a fóliával bélelt formába, aztán jöhet tejszínes gesztenyekrém (ilyenkor gesztenyepüréből formált rúd jön középre), vagy tejszínes-joghurtos banánkrém (egész banánnal a közepén), vagy málnás, citromos, túrós... ami épp szimpatikus. Lefeded egy megfelelő méretű kisebb piskótalappal, ha megkötött, kiborítod, lehet porcukrozni, lecsokizni, stb.

22. pintyőke722009-04-25 21:58
nem kell sütni, de isteni!
Tejszínt felversz habnak, porcukorral, jó keményre.
Ha kész, óvatosan belekeversz apróra vágott idénygyümölcsöt, pl.epret.
Az őzgerinc formát kibéleled folpackkal. Beleöntöd a masszát,tedd a fagyasztóba. Ha megfagyott,a legkönnyebben úgy tudod kiszedni,hogy a folpack kilógó végeinél kiemeled egyben a formából. Szeleteled, díszítheted tejszínhabbal, gyümölccsel, gyümölcsvelővel.

21. pesmár2009-04-25 12:47
Találtam én is sokféle őzgerincformás recepteket,a sütis naplómba megtaláljátok!

20. Pné Veronika2009-04-24 07:48
Jó reggelt. Hoztam a receptet:
Egyensúly süti "őzgerincbe"
Hozzávalók:
4 db tojás
vaj
cukor
liszt
csokidarabok
Elkészítés:
A tojásokat megmosni és mérlegen lemérni. A tojás súlyával megegyező vajat, cukrot, lisztet kimérni.
A vajat habosra keverni, bele a tojások sárgáját, a cukrot és alaposan kikeverni. Belerakni a lisztet és végül óvatosan a tojások felvert habját. Vajazott, lisztezett 2 db őzgerinc formába rakni, összetört csokidarabokat belenyomkodni, a tészta tetejét elsimítani és lassan megsütni.

Többféle süti, kaja receptemet a naplómban nézhetitek meg.

19. Pné Veronika2009-04-23 21:58
Szia. Vannak ott hasonlóak, de a tuti mértékegységű formához való adagot holnap beírom. Most megyek, mert holnap hosszú napom lesz. Jó éjt nektek.
(válasz ogree 6. hozzászólására)

18. vaktyúk2009-04-23 20:44
Mindenféle kavart tésztás sütit lehet. :-)
Pl.kavart diós: 15 dkg cukrot 15 dkg vajjal elkavarunk, majd 15 dkg darált diót keverünk hozzá, 1 cs. vanillincukor, 1 citrom leve, héja, 4 ek. tej, 3 tojás fehérje felverve, kikent formában sütve. Krém a tetejére: 20 dkg cukor kikeverve 1 citrom levével, 3 tojás sárgájával.

Mandulás szelet
6 tojás habjába 15 dkg porcukrot keverünk,hozzáadunk 8 dkg langyiora olvasztott margarint. % dkg őrölt mandulát és 15 dkg lisztet teszünk hozzá. Beledobunk még 5 dkg hosszúkásra vágott mandulát, és kikent, kilisztezett formában sütjük lassú tűzön.

Kavart olcsó tészta
2 tojást 20 dkg cukrot, 5 dkg margarint 15 dkg akármilyen lekvárral jól elkeverünk, hozzáadunk 1 tk. szódabikarbónát, 30 dkg lisztet, és 2 dl szódavízzel simára keverjük. Kikent, lisztezett formában sütjük készre.

Van még... kell???

17. LiSku2009-04-23 20:42
amibe ilyen dió meg mazsola meg csoki van összedarabolva.
(válasz ogree 3. hozzászólására)

16. pesmár2009-04-23 20:21
vagy amit nem kell sütni,az a gyümölcsös túrós csemege,vagy joghurttorta


15. pesmár2009-04-23 19:50
én túrórudit szoktam benne sütni,nagyon finom,vagy kakaós sütit,bögrés mákosat,vagy diósat,banános kalácsot,na meg a pöttyös kekszet,csokis kekszszalámit.

14. ogree2009-04-23 19:49
ha esetleg még valaki tud még recepteket akkor szívesen várom...

13. ogree2009-04-23 19:09
ezt már én is megcsináltam!:-) nagyon fini tényleg...
(válasz méregkeverő 11. hozzászólására)

12. ogree2009-04-23 19:09
köszi ezt megnézem!
(válasz zebracsikó 10. hozzászólására)

1 2