Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süssünk kenyeret otthon! fórum

Süssünk kenyeret otthon! (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Süssünk kenyeret otthon!

1 2 3 4
117. 9a095cf031 (válaszként erre: 116. - Ötvenhárom)
2016. nov. 23. 12:32

Mi is itthon sütjük a kenyeret, teljes kiőrlésű- és sima liszt keverékéből, isteni puha és omlós, nem olyan ízetlen vacak, mint a bolti kenyér.


Én cserépedényben sütöm, a neten láttam, az megszívja magát vízzel és nem kell külön vizet betenni egy edényben, hogy gőzben süljön meg.


És igen, 3-4 nap múlva is puha marad :) Mondjuk, nem igazán szokott addig kitartani :D

2016. nov. 23. 12:29

Évek óta sütöm a kenyerünket, állagra, mondhatom mint a bolti, jénaiban 3-4 nap múlva is puha, nem morzsálódik!

Este gyors kovászt készítek, friss élesztővel, reggelre felbubisodik-össze is esik, ekkor bedagaszt (most már géppel) az üstbe hagyom duplára, "FONTOS" 1,5 óra kelni, (alja bubis legyen, akkor kelt meg)20C konyhában! kétszer hajtogatom 60 percenként, majd újabb 60p után formázom, utókelesztés, FONTOS! amibe sül, két óra, vagy amíg nem "lötyög, ha megrázom a tepsit! Gőzös sütő, a fontosaktól, lesz olyan állagú, pihe-puha foszlós, össze nyomjuk, vissza ugrik, mint a bolti, de ez adalékok nélkül! (általában 5 óra készítés)

115. mh07
2010. febr. 24. 09:38
Nagyon örülök, és nagyon szívesen :-)
114. rozsazsa (válaszként erre: 113. - Mh07)
2010. febr. 23. 22:19
A gyermekemnek végre izlik egy kenyér, a joghurtos. Nem kell kenyér , zsömle után szaladgálnom végre. Köszi a receptet , sokat segitettél vele.
113. mh07
2010. febr. 21. 08:31
szívesen
112. rozsazsa (válaszként erre: 110. - Mh07)
2010. febr. 19. 23:51
Köszönöm....
111. mh07 (válaszként erre: 110. - Mh07)
2010. febr. 19. 14:23
Az eredeti receptben szárított élesztő van, de általában frissel készítem.
110. mh07
2010. febr. 19. 14:21

Szia! Én az alábbi receptet szoktam sütni, elég gyakran mert a férjem nagyon szereti.

Hozzávalók:

2,5 dl tej

2 tojássárgája

15 dkg vaj

5 dkg porcukor

50 dkg liszt

1 csipet só

1 csomag szárított élesztő

Tölteléknek:

1 üveg sárgabarack lekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe tesszük és bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. (Vagy a megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Kb. 8 x 8 cm nagyságúra.

Minden négyzet közepébe egy teáskanálnyi sütés álló lekvárt teszünk, majd a tésztát felcsavarjuk, a végeit összenyomkodjuk.

A buktákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, olvasztott vajjal megkenjük, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd barnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

2010. febr. 19. 10:17

Szia, nincs véletlenül egy tuti bukta recepted.

Én nem kedvelem, de Édesapám enne s még nem sütöttem soha. Kellene egy fix biztos recept, mint a kenyér. Nem szeretnék kisérletezni. Nem nagy adag, csak kb 10-12 db-os. Előre is köszönöm neked vagy bárkinek a hozzám való kedvességét.

108. mh07 (válaszként erre: 107. - Rozsazsa)
2010. febr. 19. 09:18
örlök, hogy ízlik:-)
107. rozsazsa (válaszként erre: 106. - Mh07)
2010. febr. 18. 15:10
Finom lett a joghurtos kenyér
106. mh07 (válaszként erre: 105. - Rozsazsa)
2010. febr. 18. 12:53
szívesen
105. rozsazsa (válaszként erre: 104. - Mh07)
2010. febr. 18. 11:54
Most sül az első joghurtos-om. Köszi a választ.
104. mh07 (válaszként erre: 103. - Rozsazsa)
2010. febr. 17. 14:25
igen a joghurtosból, de ezt csak sima búzalisztből készíten
103. rozsazsa (válaszként erre: 100. - Mh07)
2010. febr. 16. 22:13
Azt irod a langalló-nál, hogy kenyértésztából készited. Kérdezném, hogy melyikből, a joghurtosból-rozsosból, amit leirtál?
102. rozsazsa (válaszként erre: 100. - Mh07)
2010. febr. 16. 22:05
Köszönöm, ki fogom próbálni, nagyon finomnak igérkezik.
101. mh07 (válaszként erre: 99. - Gica6)
2010. febr. 16. 08:18
Úgy is nagyon finom lehet. Ki is fogom próbálni:-)
100. mh07 (válaszként erre: 98. - Rozsazsa)
2010. febr. 16. 08:16

A langalló más néven kenyérlángos, a vásárokban biztosan láttál már méreg drágán árulják.

Kenyértésztából szoktam készíteni. Amikor megkel a tészta kiveszem a gépből és egy kiolajozott tepsibe simítom - mint a pizzát - és megsütöm. Nem annyira ropogósra mint a kenyeret csak szép rózsaszínűre. Amikor megsült a tetejét megkenem ízesített tejföllel (fokhagyma, pici só és bors), erre szórok sonkát, kolbászt, új hagymát vagy ami éppen az eszembe jut. Melegen fogyasztjuk.

99. Gica6 (válaszként erre: 85. - Tapsifül)
2010. febr. 14. 22:45
Én néha teszek bele sonkát is.
98. rozsazsa (válaszként erre: 97. - Mh07)
2010. febr. 14. 22:32
Mi az a langalló? Hogy sütöd a kenyér lángost?
97. mh07
2010. febr. 12. 12:44
egyébként én ezt a receptet szoktam használni a langalló vagy kenyérlángosnál is.
96. mh07 (válaszként erre: 95. - Rozsazsa)
2010. febr. 12. 12:43
ok
95. rozsazsa (válaszként erre: 94. - Mh07)
2010. febr. 11. 21:08
Még nem sütöttem meg a hagymás kenyeret, a másik receptel próbálkoztam, sikerrel, tettem bele rozslisztet 10 dkg-ot és a többi sima liszt . Finom lett, de miután csak én eszem, igy leszeletelve lefagyasztottam. Van még bőven. Ha megsütöttem jelentkezem.
94. mh07 (válaszként erre: 93. - Rozsazsa)
2010. febr. 9. 08:41
semmi gond:-) Légy szíves tájékoztass a végeredményről!
93. rozsazsa (válaszként erre: 92. - Rozsazsa)
2010. febr. 6. 10:11
Bocsi nem adta be az oldalt a gépem, s igy nem láttam a választ. Köszönöm a segitséget és mégegyszer bocsánat....
92. rozsazsa (válaszként erre: 87. - Rozsazsa)
2010. febr. 6. 10:10
Hova lettél, nincs baj ugye, érdekelne a válasz, légyszi látogasd meg az oldalt.....
91. mh07
2010. febr. 5. 08:09
Szívesen. Remélem ízleni fog:-)
90. tapsifül (válaszként erre: 86. - Mh07)
2010. febr. 4. 15:36
Köszi a receptet, kifogom próbálni.
89. mh07
2010. febr. 4. 08:23
Bocsáss meg hogy nem voltam egyértelmű, amikor a gépbe teszem a hozzávalókat akkor a cukor, élesztő, só és ide teszem a megfőtt, összetört burgonyát és a kockára vágott hagymát is. Így indítom a dagasztás programot.:-)
88. mh07
2010. febr. 4. 08:21
Szia! Nem rászórom, hanem beledagasztom és igen nyersen.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook