| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| De nagyon is múlik rajta. Nagyon múlik a tudatos dolgokon. Is. Természetesen.
Én is nagyon sokat változtam szülőként és emberként is a fogyatékos fiam miatt. Olyan dolgokra képes voltam tudatosítások által, amire azelőtt soha. Ha valaki idősebben vállal gyereket annak más dolgokat kell tudatosítani. Ha ezeket megteszi, és nem száll rá a gyerekére, elengedi mint a többieket, stb.. akkor azért olyan nagyon nagy baj nem lesz. Régen is szültek simán 40 évesen gyereket, csak mondjuk a tizediket.. | ||
|
| ||
| Persze,nem lehet kérdéses. | ||
| ||
| Nekem is idősek a szüleim. Anyukám 41, apukám 53 volt, amikor születtem. Engem nem zavart semmiben. Sőt... Én cseppet bánnám, ha nekem is 41-42 éves koromban jelentkezne egy hármaska, vagy négyeske.... | ||
|
| ||
| Ez nem csináláson múlik. | ||
|
| ||
| Én szüleim is fiatalosak voltak mindig, ezzel nem volt gond, de attól még nem voltak fiatalok. | ||
|
| ||
| Látod, akkor neked volt egy "rossz" példád, és el se tudod képzelni, hogy lehet ezt jól is csinálni. | ||
|
| ||
| Én 38 évesen szültem a legkisebbemet.... nem bántam meg....és aki ismer, mindeki azt mondja fiatalosabb vagyok, mint néhány 30 éves így negyven felett is. Minden ember függő! Sokkal vagányabban, lazábban nevelem őt, mint néhány huszas éveiben járó szülő az ismerősi körömből.... | ||
|
| ||
| Nem tudom, hogyha a sztárok szülhetnek 40 fölött, akkor a civilek miért nem? | ||
| ||
| Persze lehetni mindent lehet, mindenki azt csinál amit akar és nem fogok senkit elítélni azért mert mondjuk 35 évesen szül, csak én nem tenném. Nekem idősek a szüleim, tudom milyen idős szülők gyerekének lenni. | ||
|
| ||
| Na de ez azért nem annyira arra indok, hogy lehetetlen lenne később szülni. Ma nagyon sokan eleve addigra végeznek a sulikkal, meg akkor vannak az első munkahelyen. Ezt azért a legtöbben nem szakítják meg, vagy kombinálják babával, sőt még sokan éppen a hajtás miatt a párjukat se találták meg.
Egyébként egyetértek veled, én is 30 éves koromig megszültem a hármat, az más kérdés, hogy most bejelentkezett a negyedik, és 32 évesen fogom megszülni. Én is úgy gondolom, hogy 40pár évesen nem picibabázni kéne - vagy legalábbis nem az elsővel - hanem a kamasz gyerekekkel, még fiatalom újra felfedezni a világot. De ez azért messze nem azt jelenti, hogy ne lehetne később szülni, ma bizony később szülnek a nők, és talán ez érthető. | ||
|
| ||
| De komolyan gondolom 30 felett már nem vállalok gyereket és nem magam miatt, én bírnám a fiammal ráadásul nagyon könnyű volt minden, de nem szeretnék majd idős anyukája lenni, mondjuk 14-15 éves korában. | ||
|
| ||
| 25 évesen
Csak fogy az elem a klaviatúrából.. | ||
| ||
| Tény, hogy én "elitsuliba" jártam, a lányok nagy része külföldön van, Brüsszelben jogász, stb.. A fiúk - az a pár - meg általában telepített idegenvezető valahol... Én a 3 gyerekemmel botrány vagyok, pedig én voltam a legjobb tanuló.. Tőlem nem ezt várták.. Hát ez van.
Sokan azt mondják, már most fáradtak lennének a gyerekhez.. De azért asszem az nem vitatható, hogy általában nagyon kitolódik a gyerekszülés. Úgy összességében. Anyámat mennyit cseszetették anno, mert "csak" 5 évesen szült.. Ráadásul 5 év házasság után. És nem azért, mert nem jött a gyerek, hanem mert baromi kényelmesek voltak, és egymással akartak foglalkozni... Akkor is volt ilyen, csak akkor meg azt szólták meg nagyon.. De nekik ez az időszak a mai napig forrás.. Magyarán mindenki azt csinál, amit akar.. De azért 30 évesen nem gondolod komolyan, hogy a kor indok, hacsak nincs valami extra egészségügyi oka.. Kár erre fogni a dolgokat, meg egyáltalán nem kell semmire fogni, csak csinálni, ahogy gondolod.. | ||
|
| ||
| Sziasztok!
Én szültem fiatalon is (22 és 25 évesen),és 37évesen is.Most 9 hetes a pici fiam,és szívem szerint szülnék még...Ezzel biztosan sokan nem értenek egyet,de ez részletkérdés. Ma is úgy gondolom,hogy jól tettük,hogy fiatalon is vállaltunk babát,de ez a Picúr bearanyozza az életünket. Egészen másként éljük meg,de -szerintem- semmiképpen nem lesz hátrányosabb helyzetben,mint a nagytesói,sőt!Érettebbek vagyunk mi is,és megtapasztalja majd a fiatalos "bohémságot" is,ha nem tőlünk,akkor majd a tesóitól! Egyébként egyáltalán nem érzem magam "öregnek"!!! Szülés után el akartam köttetni magam,de meggondoltam ...Az orvosom is -akihez lassan 20 éve járok,és maximálisan megbízom benne- azt mondta,hogy jól gondoljam meg,nagyon fiatal vagyok még. A kórházban is,mikor szültem,több volt a velem egykorú kismami,anyuka,mint a huszonéves! Szerintem mindenkinek ekkor kell szülnie,amikor Ő maga elérkezettnek látja az időt!(na,azért 50évesen már nem vállalnám!!!) | ||
| ||
| Én 32 vagyok. A haveri-baráti körömben (velem egykorúak) olyan egy éve kezdtek felröppenni a gólyahírek. Azelőtt kb. 10%-nak, ha volt gyereke, ennek kb. fele "becsúszott", vagy "az el akart válni a férjem, gyorsan teherbe esek, hogy ne tudjon" eset volt. Most kb. 40-50% az arány, beleértve a pocakosokat is. | ||
| ||
| Hát ezt azért cáfolnám 1 hónapja volt osztálytalink30-31 évesek vagyunk és már az emberek nagy részének van gyereke, sokaknak 2is és Bp-iek vagyunk.
Én egyet értek vele, én 28 évesen szültem a fiam és már azt is igen későinek éreztem, pont a korunk miatt (többek között) nem is fogunk már ptóbálkozni többet a tesóval. | ||
|
| ||
| Ez késő?
Mi lehet a korán? :) | ||
|
| ||
| Ne hülyéskedj már!!
Ma egy ilyen korúakból álló érettségi találkozón 2-3-4 embernek van gyereke, legalábbis a fővárosban, meg nagyvárosokban.. Aztán hogy ez tömegesen mennyire jó, meg mennyire nem, az más kérdés, de egyes esetek mindig voltak nagyanyám is 41 évesen szülte apámat 1949-ben.. Mert háború volt, fogságban volt nagyapám, meg mert így jött össze.. És? | ||
|
| ||
| Ezzel nem értek egyet.Fiatalos,és fiatal között azért van különbség:D
Nekem idős a férjem,és a gyermekeim rengeteget tanultak tőle-Czeizel doktor szerint is az idősebb szülőknek általában értelmesebbek a gyerekei. Mi az,hogy megértő???Egy idősebb nem lehet megértő? Legfeljebb,nincs annyi türelme a gyerekhez . Bár megjegyzem,nekem húszon évesen kevesebb türelmem volt,mert még magam is gyerek voltam:D Későn kezdtem el élni,és 30 voltam,mikor az első babám világra jött. Ennek ellenére,fiatalos,rugalmas anyának érzem magam:) | ||
|
| ||
| 37 nem öreg!
Amúgy igen, amíg jön baba, addig mernék. Amúgy szerintem 40 felett sem gáz, csak necces, hogy esetleg nem jön már össze... | ||
| ||
| szia,
nagyobbik fiam 2010-ben született, 39 éves voltam, a kisebbik idén januárban 41 éves voltam. így jött össze, későn találtam meg a páromat. melőtt a kisebbik fiam megfogant, voltam rákszűrésen és a doki kérdezte akarunk-e második babát, mondtam neki hogy igen, de ha a következő 2 évben nem jön össze, már nem vállalom, mert nem vagyok fiatal. ő erre azt válaszolta, ma már nem számítunk idősnek a szüléshez, bátran vállaljam a másodikat. a védőnő azt mondta, hogy nála a 35 feletti kismamák alkotják a többséget. | ||
| ||
| Én nem mernék... bár én is későn szültem, első 31, másodi 32, 5... hááát... | ||
| ||
| nagy boldogság a késői öröm, de azért azt javaslom, minden idejében jó! Túl 35-ön szültem 2X, de van hogy azt érzem, hogy vétettem gyerekeim ellen. nagy a korkülönbség. A gyereknek nem bölcs szülő, hanem megértő, fiatalos szülő kell! | ||
| ||
| Sziasztok!
Jó h már hozzászólhatok ehhez a témához! Szeptemberben szültem 3. gyermekemet 37 évesen, az elsőt 24 évesen a másodikat 30 évesen. Mindhárom terhességem kb egyforma volt, mindháromszor 4 kilón felüli gyermekeket hordtam ki (a 3. 4, 5 kg volt), igy 154 centim okán császárral jöttek a napvilágra. Maga a műtét nem volt kellemes, de a felépülés ugyanolyan gyors volt mint 24 évesen. Most 6 hónapos, de már hetente 4 szer cardio edzéseket végzek, kezd visszatérni az erőm. A kicsi pedig tökéletes és egészséges. Azt hogy öreg leszek mire felnő???? badarság, az aktív életkor már kitolódott. Barátnőm 36 évesen most szülte az elsőt, anyukája 70 éves, hetente jár fel Bp-re borsodból segíteni, teljesen aktív nagymama. van aki meg 50 évesen sem aktivizálja magát. Én biztos nem hagyom el magam, pörgök sportolok, igyekszem az agyamat is karban tartani, nyelveket tanulok. MINDENKINEK KÍVÁNOK NAGYON SZÉP TERHESSÉGET 37-EN INNEN ÉS TÚL ÉS BOLDOG BABÁZÁST!!! | ||
| ||
| Igen, azt elfeljtettem leírni, hogy nekem 2009 szeptemberében is császárom volt, sajnos ez a babánk meghalt és 2011-ben is császároztak, a kislányommal. Szóval most nem ártana amúgysem várni pár évet, mert újra császároznának. | ||
| ||
| Igen, én szülnék 37 évesen. 30 éves leszek az idén, a kislányom most lesz 1 éves. Szeretnénk még egy babát, de nem mostanában. Én szívesen bevállalnám 35-37 évesen is. Hát majd meglátjuk, mit hoz az élet, mert azt sosem tudhatjuk előre. | ||
| ||
| bocs "felugrottam" volna
Még annyit: meddig élünk azt senki nem tudja én az anyukámat 43 éves korába temettem el. Igyekszem egészségesen élni...remélem majd nagy nagy tapasztalattal tudok segíteni a lányomnak ha megszüli a kisunokámat:) | ||
| ||
| 37 évesen valaki öregnek érzi magát? jaj nee..:)
Pesze, hogy szülni:) Akárhányévesen is. 37 évesen én felurottam volna a Himalája tetejére:) Most is csak már vigyázok magamra mert a kiságyba alszik a 9 hónaposom :) 37 év az nem kor...fiatalcsaj. A fiamat 19 évesen szültem szép volt jó volt, de nagyon gyerek voltam, én voltam a legfiatalabb anyuka amikor iskolába ment. Nagyon fiatalos is voltam a mai napig fiatalabbnak néznek jó pár évvel a koromnál. A kislányomat 2011-ben szültem 41 évesen mióma mellett olyan simán állapotos lettem, hogy csak na. A 9 hónap maga volt a csoda és minden perce gyönyörű volt nagyon szerettem kismamának lenni. Sajnos a mióma miatt császárt javasolt az orvos minden porcikám tiltakozott ellene éreztem ,hogy meg tudom szülni és minden szép és jó lesz, de nem mertem kockáztatni, mert mi van ha tényleg futni kell és életet kell menteni...sírtam nagyon, hogy nem szülhetek pedig olyan szépen elképzeltem mindent. Az első szülésem nagyon brutál volt 24 órás vajúdás, de rendben zajlott két nyomásra kint volt csak jól érezte magát odabent :)Szóval a kislányom császáros baba lett. Nagyon fájt!!! utána még kb. 4 hétig szevedtem és kb. 3 hónap után tudtam azt mondani, hogy normálisan tudom használni a hasizmom. Azt mondtam inkább vajúdok megint 24 órát csak császárt ne.Aki ezt választja önként és dalolva hát... A kórterembe mindenki császáros volt és mindenki szenvedett. De! Olyan csodálatos érzés így - tele az eddigi életem tapasztalatával- anyának lenni, hogy most már vállalnám akár a császárt is csak megint szülhessek.Csodálatos érzés akkora öröm ez a kislány.A férjemnek is (2.), csak azt sajnáljuk, hogy eddig húztuk az időt sok "fontos" dolgot előrébb helyeztünk. Most rájöttünk, hogy ez lett volna legfontosabb a baba. Már 4 vagy 5 lehetne. Sajna már nem lesz ,de reméljük, hogy még egy összejön.A 9 hónap alatt semmi bajom nem volt. Mozgás egészéges táplálkozás és kész.Ja életem legszebb bókját a kórterembe kaptam amikor azt se tudtam, hogy éljem túl azokat a napokat...kérdezte a szobatárs, hogy hányadik gyerek, hány éves vagyok stb. szokásos kérdések..amikor válaszoltam, hogy 2. baba és 41 éves vagyok akkor azt mondta, hogy azt hitte, hogy 30 pár éves vagyok " pedig most nagyon szarul nézel ki"- hát akkor nagyon jól esett mert hát a nő az minden helyzetben nő, igaz?! Szóval tessék babázni. | ||
| ||
| Igen!
36 voltam,mikor a fiam szültem,és még szeretnénk neki kistesót!:) Sajnos nem mindenkinek van olyan családi háttere,hogy fiatalon vágjon bele a családalapításba. | ||
| ||
| igen | ||