Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Hogy csináljunk hamburgert házilag?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

33. szbernadettsz2008-11-17 13:12
Szia!
Érdeklődnék, hogy ez olyan lesz, mint a mekis, vagy a boltban csomagolva kapható zsemlék? Mert én már a 6. receptet próbáltam ma, és mind puffancs jellegű :((( Én kimondottan a kívül-belül nagyon laza zsemlét szeretném megsütni, igaz itt felmerül egy újabb kérdés: mitől lesz olyan, illetve hogyan kell úgy sütni, hogy kívül ne legyen kérge a zsemlének, értem ez alatt azt, hogy olyan laza sütis állagot kapjon?!?! Nagyon elkelne egy kis segítség, kezdem feladni
(válasz Linette68 7. hozzászólására)

32. rolvisa2008-09-03 00:12
Házi kenyér
Fél kg liszt,
1.5 dl tej,
1.5 dl ásványvíz,
1 tk só,
1tk cukor,
1 ek olaj,
1 ek ecet, 3 dkg élesztő.
olaj helyett 1 ek olvasztott vaj is mehet. Kenyérsütőben sütöm, de türelmes kelesztési idővel, jó félóra pihentetés, a formában másik félóra kelesztés, sütőben is remek lesz.


31. rolvisa2008-09-03 00:06
1kg élesztő?
(válasz Hacika 25. hozzászólására)

30. nyunyi232008-02-10 12:40
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy amiket péksüti boltokba árulnak pizzás illetve baconos kifli annak mi az alaptésztája?
köszi

29. Hacika2008-01-12 10:43
Semmi baj
(válasz ercsi66 28. hozzászólására)

28. ercsi662008-01-11 11:16
Igazad van, bocsika
(válasz Hacika 27. hozzászólására)

27. Hacika2008-01-08 09:50
Olvasd végig.Ne csak egy hozzászólást.A 19.-nél megtalálod.

26. ercsi662008-01-06 17:24
Szia!
Élesztő nem kell hozzá?
(válasz Hacika 16. hozzászólására)

25. Hacika2007-11-08 16:13
Szia!
Kalács recept(édes):
1 kg liszt
1dkg só
10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojás
3 dl tej
2 dl víz

Kalács(sós):
1 kg élesztő
3 dkg margarin
3 dkg só
3 dkg cukor
0.5 l víz

24. Hacika2007-11-08 12:49
Szia!
Itt a kenyér recept,kilós kenyérhez:
> > 75 dkg liszt
> > 38 dkg víz
> > 1.5 dkg só
> > 1.5 dkg élesztő
Legközelebb leírom a kalácsot is de most nem érek már rá.Bocsánat.

23. belle2007-11-06 14:53
Szia Hacika!

Ha lehetne kérni írj már légyszi finom kenyér és kalácsreceptet is. A házi nálunk jobban fogy, de szerintem van így ezzel más is.

Köszi

22. Hacika2007-10-16 13:58
Szivesen.
(válasz farky 21. hozzászólására)

21. farky2007-10-16 09:25
Hacika!
Köszi szépen,akkor ma meg is csinálom, a család férfi tagjai nagyon örülnek majd neki :D

20. Hacika2007-10-15 12:25
Bocsánat az kimaradt.5 dkg kell hozzá.30-45perc kelés kell neki(még szép nagy lesz)Keleszteni már formázva érdemes olajozott vagy vajazott tepsin.
(válasz farky 17. hozzászólására)


19. farky2007-10-14 20:23
emagdi
Mindenki mást szeret,nem vagyunk egyformák

18. emagdi2007-10-14 16:18
ugh! szerintem ha már otthon pepecsel az ember a főzéssel, akkor valami tartalmas és normális ételt kellene készíteni, nem ilyen junk food-ot. az elég akkor is, ha az ember rászorul, és muszáj azt ennie, mert nincs más.

17. farky2007-10-14 10:21
Hacika!
Élesztő nem kell bele?? ÉS tovább,hogy van ,olajozott tepsiben kell sütni?Ha kell élesztő akkor fél óra kelesztés elég neki?
Előre is köszi

16. Hacika2007-10-02 13:37
Szia!Nem tudom hogy nincs-e már túl későn de csak most jártam erre.Azért még leírom hátha segíthetek vele.Puffancs:
1 kg liszt
5 dkg cukor
10 dkg margarin
1dkg só
1 tojás
kb.40 dkg víz
Tojásozni kell a tetejét.
Ez lesz a legközelebb a bolti puffancshoz.(Pék vagyok.)Remélem segítettem.Sok sikert hozzá.

15. fifabobi2007-09-29 15:03
Árva Galamb!Te akkor egyed a finomabb kajákat!
Életedben nem ettél még jó hamburgert/sem/Akkor minek csiripelsz bele?!Egyél száraz kenyeret,magokat!Elvégre egy galamb ne vágyjon hamburgerre!:)

14. Árva Galamb2007-07-07 19:39
Szerintem sehogy. Ennél sokkal finomabb kaják is vannak:)

13. Linette682006-12-03 14:53
Szia Mókica!
Igazad van, kétszer van benne a cukor, ami nekem eddig fel sem tűnt. Megnéztem a receptet és ott is így van, nem elírtam. Az én receptem kenyérsütőhöz szól, én abban szoktam kidagasztani a tésztát. Azt írja, hogy a folyadékba tegyünk 1,5 kanál cukrot, a lisztbe pedig 3 kanállal. Szerintem ha az egészbe teszel 4 kanállal úgy is jó lesz.
Lehet, hogy hülyének fogsz nézni, de nem tudom mi a különbség a puffancs és a sima hamburger zsemle között. Ha esetleg megcsinálod és látod melyik lett írd meg légyszíves. Köszi Linette.
(válasz Mókica 12. hozzászólására)

12. Mókica2006-12-02 22:44
Ez a puffancs recije akkor, vagy csak sima hamburger zsemle??

A hozzávalókban 2× irtál cukrot...nem lehet, hogy valami kimaradt és csak elirtad?
Nem kötözködök...
(válasz Linette68 7. hozzászólására)

11. Ancika2006-11-24 14:43
amerikai hamburger:
én csak marhahúst használok darálva, sóval, borsal és barbecueszószal ízesítem és faszenes grillen sütöm meg. nekem soha nem esett szét, amerikai barátaimtól tanultam. a bucit mindig készen vásárolom, a husin kívül izlés szerint mehet bele minden, hagyma, pari, ubi, majonéz, ketchup,...stb...
nagyon szeretem ;-)

10. Linette682006-11-22 23:06
Köszönöm szépen, remélem legközelebb sikerülni fog, majd megírom.
(válasz gkreka 9. hozzászólására)

9. gkreka2006-11-22 22:41
húspogácsa:
50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)
1 nagyobb hagyma

sok őrölt bors
2 evőkanál mustár
kb. 3-4 evőkanál ketchup
1 egész tojás
(ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)
(válasz Linette68 2. hozzászólására)

8. Mókica2006-11-22 21:34
Nagyon Koszonom:D
Kifogom probalni!
Puszikaaaaa
Moki
(válasz Linette68 7. hozzászólására)


7. Linette682006-11-22 13:15
Hamburger zsemle:
2 dl kefir, 5 dkg olvasztott Rama, 3 evőkanál cukor, 1,5 kiskanál só, 1,5 kiskanál cukor, 45 dkg simaliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás, tetejére vizetett tojássárgája megkenni és szezámmag

Nekem ebből 8 db zsemle lett, elég nagyok, és nagyon finomak. Én is kenyérsütővel dagasztottam és kelesztettem. Remélem nektek is annyira fog ízleni mint nekünk.
(válasz Mókica 6. hozzászólására)

6. Mókica2006-11-20 15:26
Ez miyen jellegű zsömi?
A párom otthon nagyon szerette a puffanccsal készült hamburgert, de itt kint az USA-ban ilyen nincs...szeretnék neki csinálni.
Tudja valaki a puffancs receptjét?
Van kenyérsütőm, azzal keverném és keleszteném...
(válasz judis 3. hozzászólására)

5. leleszi2006-11-15 08:29
Szerintem a tojást kihagytad azért esik szét valakinek.
(válasz judis 3. hozzászólására)

4. Linette682006-11-10 11:08
A zsemle nagyon finom lett, de a húspogácsa sütés közben atomjaire esett szét. Nem tudod mi lehet az oka?
(válasz judis 3. hozzászólására)

1 2