Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Rizstej, zabtej, mandulatej stb

Kategória: Összes fórumtéma » Diéta & fitness » Egyéb diétás témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

18. cornflower2014-08-05 12:12
Szia!

Én többfélét váltogatva készítek, nekünk nagyon beváltak, de persze nem vagyunk egyformák, van aki csak a tehéntejet issza meg, a gabonatejeket nem.

Ha érdekel, én tudok recepteket küldeni, amiket én készítek.
(válasz depianyu 17. hozzászólására)

17. depianyu2013-08-30 23:45
Sziasztok!
Próbálnám feléleszteni a témát...
Van valóban iható receptetek rizstej készítésére? A neten keringő hideg és meleg változat sem nyerte el a tetszésemet és szerintem nem vagyok egyedül. ([link]
Próbálkozom olykor, de még semmi eredménye...


16. sweetyb2009-11-26 15:35
Miert adnak magyaorszagon a gyerekeknek rizstjet?
Nyugat europaban evekkel ezelott betiltottak 4 es fel eves kor elott nem adhato sem tapszer vagy tehen tej helyett. Ugyanis a rizsfoldek meg a bio riszfoldek is arzennal szennyezettek, es sulyos tumoros megbetegedeseket okoz, foleg gyerekeknel. Arrol nem is beszelve nincs feherje, calcium es zsirtartalma. Ami fontos a gyermek csontjainak a fejlodesehez. Mi ez a hulyeseg,hogy gyerekek nem ihatnak rendes tehen tejet? Itt Angliaban 1 eves kortol nem tapszereznek csak ritkan. Mindenki rendes tejet ad a gyerekenek kiveve ha valami sulyos alargiaja van.Remelem ez valami rovid eletu divat otthon.

15. Mater42009-10-05 12:15
Szia @nett!
Ha még érdekel: "Tej helyett rizs-, szója- vagy zabtej
A rizslisztből készült tejpótló szer színe és állaga az eredeti tehéntejre emlékeztet, azzal a különbséggel, hogy sokkal krémesebb az íze. További előnye ennek a tejnek, hogy a tehéntejre allergiások is fogyaszthatják. A rizstej tárolása felbontott állapotban sem igényel hűtést, ha egy-két nap alatt elfogy, de hűtőben akár egy hétig is eltartható.
A szójatej szójababból készül, állaga zsírszegény tejre emlékeztet. Zsírosabb és nehezebb a rizstejnél, hűtést igényel. A zabból előállított zabtej állaga a rizstejhez hasonló."
Üdv: Mater4
(válasz @nett 14. hozzászólására)

14. @nett2009-05-26 06:57
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a házilag elkészített rizstej meddig áll el a hűtőben?

13. apokrif2007-08-24 06:01
“BIO-KAKAÓ” - CAROB-ALMOND MILK (CAROB-os magtej)
- Hozzávalók:
Alapanyag:
• 1/4 l mandulatej, rizstej, zabtej,
• 1 evk. szentjánoskenyér por (CAROB-por)
Édesítő:
• 1 evk. agavészirup (juharszirup, rizsmaláta, maltex, sztivia, stb.)
Ízesítő:
• késhegynyi Bourbon vanília
- Elkészítése:
A magtejet a CAROB-porral, a juharsziruppal és a Bourbon vaníliával tegyük a turmixgépbe, jól keverjük össze.
- Fogyasztása:
Azonnal fogyasztható, kiváló reggeli ital.

12. apokrif2007-08-24 05:59
DIÓ-TEJ házilag
- Hozzávalók:
Alapanyag:
• 5 dkg dióbél (frissen törve, esetleg darálva)
• 4 csésze víz (desztilált vagy szűrt)
Édesítő:
• 1 evk. agavészirup (juharszirup, rizsmaláta, maltex, sztivia, stb.)
Ízesítő:
• Bourbon vanília
- Elkészítése:
Felmelegítjük a vizet, a hozzávalókat összeturmixoljuk, 5 percig állni hagyjuk, majd finom szűrőn leszűrjük. (A szűrőben megmaradt sűrűjét ne dobjuk ki.)
- Fogyasztása:
Azonnal felhasználható illetve fogyasztható.

11. hlivi752007-08-01 19:39
Szia!

Rizstej házilag

1 kg barnarizs

1 kg rizst kb. 2,5-szeres vízzel felteszünk főni. Amikor a víz tejszerű állagú lesz (kellően sűrű, fehéres-barnás színű), akkor leöntjük a rizsről, és új vizet öntünk a rizsre, majd továbbfőzzük. Mindezt addig ismételjük, míg a rizs „ad tejet”. Egy kiló rizsről 3 óra alatt körülbelül 3-4-szer tudunk vizet cserélni, és összesen körülbelül 1,5-2 liter rizstej nyerhető így. A végén a rizst szitán átnyomkodhatjuk, és ezzel is nyerhetünk még egy kis sűrű rizstejet.
A megmaradó rizs sokféle célra felhasználható, kiváló alapanyag például pudinghoz!
(válasz liszia 7. hozzászólására)


10. Zebu2007-05-28 17:00
Szia !
Tudok egy forgalmazót: VitalKop Kft 9023 Győr, Lehel u. 2. Telefon: (96) 527 933
(válasz TIMÁR LÁSZLÓNÉ 9. hozzászólására)

9. TIMÁR LÁSZLÓNÉ2007-05-15 13:38
RIZSTEJRE SZERETNÉK EGY RECEPTET. SEGÍTSÉGET KÉREK. ESETLEG KERESEM A RIZSTEJ GYÁRTÓ CÉGET
(válasz liszia 7. hozzászólására)

8. liszia2006-12-27 11:17
Mandulatej:
10 dkg mandulát le kell darálni diódarálón, 2 dl meleg vizet hozzáönteni, leszűrni, majd megint vizet önteni hozzá, de csak 1 dl-t, ezt is leszűrni. A 2 dl és az 1 dl szűrt tejet össze kell önteni. Az átszűrt mandulát meg lehet enni magában vagy sütiben elkészítve, a tej pedig egy napig eláll a hűtőben.
(válasz juniperus 1. hozzászólására)

7. liszia2006-12-27 11:11
Rizstejre szeretnék egy receptet. Tudtok segíteni?

6. kisgé2006-11-24 20:23
Szia!

Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni.

Üdv, g
(válasz Venes 5. hozzászólására)

5. Venes2006-11-24 20:19
Szójatej:
3 csésze sárga szójababot megmosunk, majd 6 dl vízben áztatunk 12 órán át. Utána leöntjük az áztatóvizet, és a babot jól átöblítjük. A 3 csésze babot turmixgépben 6-7 csésze forró vízzel addig keverjük, amíg sűrű püré lesz belőle. Utána nagy méretű fazékban közepes lángon, állandó kevergetés mellett felfőzzük, majd 10-15 percen keresztül forraljuk lassú tűzön. Utána átszűrjük, és jól kinyomkodjuk a maradék masszát. A leszűrt szójatejet hirtelen lehűtjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Kb. 4 napig őrzi meg frissességét.
(válasz kisgé 4. hozzászólására)


4. kisgé2006-11-16 14:25
Sziasztok!

Szójatejhez nem tudtok egy receptet?

3. dee2006-11-10 17:03
Yak tej nincs?

2. kisgé2006-11-10 09:25
Szia!

Ez nagyon jól hangzik! Milyen íze lesz és milyen állaga?? Ez még nem is drága, nem úgy, mint a boltban kapható változatok!
(válasz Venes 1. hozzászólására)

1. Venes2006-11-10 07:54
Zabtejre van egy receptem. Szerintem érdemes elhagyni a tehén tejet.
Íme a recept:
Zabtej

Hozzávalók:
-3 evőkanál zabpehely
-1 csipet tengeri só
-1 evőkanál méz
-1/2 liter víz
Elkészítés:
Zabpelyhet szárazon megprirítjuk és hozzáadjuk a forrásban lévő vizet. Megsózzuk, mézzel ízesítjük. 5-10percet főni hagyjuk és végül az egészet összeturmixoljuk.