Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel? fórum

Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2009. dec. 18. 15:35
a rétesliszt is megteszi...
81. tundek (válaszként erre: 80. - 9c8432d068)
2009. márc. 18. 09:17
jó munkát Évike várom az eredményt
80. 9c8432d068 (válaszként erre: 79. - Tundek)
2009. márc. 18. 08:41

Szia Tünde! Te egy tündéri nő vagy!!!!

Nagyon köszönöm Neked,hogy ilyen segítőkész vagy.

Ha elakadnék,akkor jelentkezem,de bízom benne,hogy minden simán fog menni.


Köszi a torta recit is,feltétlen ki kell majd próbálnom.


Most megyek,és belevetem magamat a sütésbe.

79. tundek (válaszként erre: 78. - 9c8432d068)
2009. márc. 18. 06:43

szerintem így is jó lesz a lényege az, hogy nem friss és az élesztő dolgozik benne. Kíváncsi leszek nagyon ha valami van és elakadsz az msn-em tundekk@msn.com felvehetsz és segítek.

Szorítok a sikerért.


A torta recit feltettem a naplóba és teszem a bucit is amit az este sütöttem


[link]

78. 9c8432d068 (válaszként erre: 77. - Tundek)
2009. márc. 17. 18:45

Tönde,én már kivettem a gépből a kelesztőtálba,úgy tartom normál(szoba) hőmérsékleten. Legfeljebb reggel,mielőtt beleteszem a kifli anyagába,ismét átdagasztom kicsit az öregtésztát. gondolom,így sem fogom elrontani.

Már izgatottan várjuk a férjemmel az eredményt,majd megírom sikerült e?

Köszönöm,hogy segítségemre vagy.

77. tundek
2009. márc. 17. 18:16

igen igen így van nem kiflire hanem rudakra kell formázni.


NAGYON FONTOS ELFELEJTETTEM, REGGEL MIELŐTT KIVESZED A GÉPBŐL ELŐTTE KEVERTESD VELE ÖSSZE EGY GOMBÓCCÁ ÉS ÍGY TEDD TÁLBA ÉS LETAKARVA A HŰTŐBE


Légyszi Évike írj ha elolvastad, mert ezt elfelejtettem leírni.

76. 9c8432d068 (válaszként erre: 74. - Tundek)
2009. márc. 17. 17:52

Látom,míg én írtam,Te is válaszoltál bagett témában.

Akkor a bagettet a sajtoskifli tésztájából kell készíteni,csak gondolom,rudakra kell darabolni,és nem kell kisodorni,mint a kiflit.

75. 9c8432d068 (válaszként erre: 72. - Tundek)
2009. márc. 17. 17:50

Köszönöm a választ,úgy gondoltam,hogy akkor talán jobb,ha beleteszem egy kelesztő tálba,amiben majd amúgy is a hűtőbe kerül holnap.

Köszi,hogy felteszed a tortát is. Még azt kérdeznem,hogy a bagett azonos a sajtos kifliddel,vagy az másik tészta.

74. tundek
2009. márc. 17. 17:49
a bagettet a sajtos kifli recijéből csináltam de most másmilyen készül. Nem is bagett hanem buci.
73. tundek
2009. márc. 17. 17:47

Most látom Hogy írtad a tortát is persze mindjárt leírom. Isteni lett. Mindenkinek nagyon ízlett és még a marcipánt is én készítettem bele.


A bagett most növekszik.

72. tundek (válaszként erre: 71. - 9c8432d068)
2009. márc. 17. 17:45
szia Évike nekem nem kelt ki de feljött a tetejéig.
71. 9c8432d068 (válaszként erre: 69. - Tundek)
2009. márc. 17. 17:42

Mikor következik a folytatás? Pl.a sajtos kifli,bagett,na és a torta?

Holnap sütöm a sajtos kiflit,most készül a gépben az öregtészta.

Nem kel ki az edényből a tészta,ha reggelig a gépben hagyom?

70. bared (válaszként erre: 69. - Tundek)
2009. márc. 17. 07:46
nézem máris!!))
69. tundek
2009. márc. 17. 06:38

tegnap készen lett a napló ott képekkel van benne a reci



[link]

68. tundek
2009. márc. 16. 15:15

sima kifli recept:


Lehet géppel és kézzel is dagasztani és keleszteni a tésztát.


Hozzávalók:


2 dl tej

2 evőkanál tejföl

2 evőkanál tejpor vagy burgonyapehely vagy burgonyapürépor ( de el is hagyható )

2 teáskanál só

csipetnyi aszkorbinsav

4 dkg olvasztott de nem meleg vaj

1 teáskanál cukor

3 dkg élesztő

50 dkg liszt


A megkelt tésztát, kiveszem a gépből vagy az edényből amiben kelesztettem.


Lisztezett deszkán újra letakarom és még tovább kelesztem


Ezután mint a pizzát kinyújtom és 8 szeletet csinálok belőle. Feltekerem őket.


Tepsibe rakom a 8 kiflit én a gáztepsibe raktam 2 sorba 4-4 darabot.


Ezután előmelegítem a sütőt 200 fokra és még melegszik a sütő addig újra kelesztem a kifliket, szinte duplájára.


Megkenem a tetejét tojássárgájával és megszórom durva sóval.


A sütőben negyedóra alatt készre sütöm.

2009. márc. 16. 15:12

Ha ilyen csodálatos dolgokat készítesz,mint a trüffel tortád is,nem csodálom,hogy fogyóznod kell! :))))

A torta receptje is megkapható?

66. 9c8432d068 (válaszként erre: 65. - Tundek)
2009. márc. 16. 15:10
Ez jó ötlet,köszönet érte. Legalább mindig megtaláljuk,ha szükség van rá.
65. tundek
2009. márc. 16. 14:31
Arra gondoltam csinálok eg naplót és amit megsütöttem képpel és recivel együtt beleteszem oda.
64. tundek
2009. márc. 16. 14:30
mindjárt hozom a sima kifli recit és azt isfelteszem, de aki kipróbálja majd meglátja hogy a sajtos sokkal finomabb.
63. tundek
2009. márc. 16. 11:16
felrakom majd a sima kiflit is de ez sokkal finomabb.
62. tundek (válaszként erre: 60. - 9c8432d068)
2009. márc. 16. 11:15

nem rafinált csak még először megnem csinálod semmi extra nincs benne és tényleg nagyon finom.


Kövesd a leírtakat és meglátod pofon egyszerű


Jaj bocsi igen az cukor

61. tundek (válaszként erre: 59. - Bogárka62)
2009. márc. 16. 11:14
már én is beszereztem szia, de arra az esetre írtam, ha valakinek mégsem lenne otthon
60. 9c8432d068 (válaszként erre: 58. - Tundek)
2009. márc. 16. 10:04

Köszönjük a receptet,igencsak rafinált,de érdemes megcsinálni.

Az 1 teáskanál CULOR gondolom,cukrot jelenthet.

2009. márc. 16. 09:53
Szia! Lehet kapni BL 80-as lisztet,igaz nem mindenhol! Én a Mediline-ban vettem!
58. tundek
2009. márc. 16. 09:50

sajtos kifli:


Hozzávalók:


140 gramm joghurt

2 dl víz ( hideg)

3 evőkanál tejpor (de lehet burgonyapehely vagy burgonyapüré por is)

2 teáskanál só

csipetnyi aszkorbinsav

fél dl olaj

50 dkg BL 80-as liszt (vagy 40 dkg finomliszt és 10 dkg rétesliszt. Én így csináltam)

1 teáskanál culor

2 dkg friss élesztő

25 dkg öregtészta ( ez az öregtészta egy másik oldalról származik semmi extra nincs benne, csak annyi, hogy olyan tészta amit előre megcsinálsz túlkeleszted és ezután beteszed a hűtőbe letakarva. Ott akár egy hétig is eláll) Én így csináltam:


Öregtészta recept:

3dl langyos víz

csipet só

50 dkg liszt keverve finom és rétes vagy BL80

1 evőkanál olaj

1 teáskalán cukor

1 dkg élesztő


ezt mindent beteszed a gépbe megdagsztatod vele. Ezután kikapcsolod a gépet és egész éjszakára benne hagyod. Reggel fogod kiszeded bele egy tálba és beteszed a hűtőbe. Ebből gazdálkodsz amíg nem fogy el. Kb. 3-4 sütésre elegendő


Kifli tovább:

Na ezeket az alapanyagokat és nem a gépbe tettem hanem magam meggyúrtam. Ezután a duplájára kelesztettem a tésztát és kicsit lisztezett felületre borítva kinyújtottam kerekre egészen vékonyra. Elárulom nem egyszerű művelet, mert elég rugalmas a tészta. Ezután derelyevágóval, mint a pizzát 8 szeletre vágtam. A szeleteket egyesével a széles végétől kezdve feltekertem és kicsit kifli formára hajtottam. Hagytm őket újra megkellni szinte megint a duplájára és ezalatt a gázt előmelegítettem 220 fokra és megkentem a tetejüket tojássárgájával és megszórtem reszelt sajttal. A gáztepsibe jó távol egymástól 4-et belerktam és megsütöttem őket elég gyorsan kb. 20 perc alatt. Ezután a másik 4-et is. Ha mind a 8-at egyszerre belerakod a tepsibe, akkor úgy jársz mint én és összeérnek mire megsülnek és az oldaluk nem lesz szép, de ha csak 4-et teszel tuti szépek lesznek.


Ha valami nem oké tessék kérdezni

57. tundek
2009. márc. 16. 09:05
mindjárt lefotózom a tegnapi kiflit és már írom is a recit.
56. 9c8432d068 (válaszként erre: 55. - Tundek)
2009. márc. 16. 09:02
Már alig várom,istenien néz ki a kiflid és a bagetted. A bagett recijét is küldöd?
55. tundek
2009. márc. 16. 07:48
Sziasztok. Elmegyek egy kicsit ide-oda és utána írom a kiflirecit. Egy új változatát fejlesztettem ki a hétvégén ami sokkal nagyobb és finomabb is.
54. Szuzan
2009. márc. 13. 13:46
Oké.Várom.
53. tundek (válaszként erre: 52. - Szuzan)
2009. márc. 13. 12:23
nem, de nemsokára felrakom
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook