| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Jav: KIS vizet | ||
| ||
| Mikroban sütött már valaki gesztenyét? Bevagdosás után tegyek alá kos vizet? K.b hány perc alatt sül meg? | ||
| ||
| Nem főzni kell hanem sütni és akkor lejön a keserű héja és nem fő ki belőle a lényeg. | ||
|
| ||
| Én keresztben bevagdosom, sütőedénybe teszem, alá öntök egy kis vizet és megsütöm.
Enni imádom. Vagdosni utálom. Pucolni sem szeretm. | ||
| ||
| Én mindíg sütőben szoktam megsütni. Előtte néhány percre beáztatom,majd a hasas felén hosszában bevágom. Kb fél óra alatt kész. Figyelni kell nehogy túlsüljön, mert egy idő után elkezd visszakeményedni. | ||
| ||
| Ááá, multinál én sem gyümit, sem zöldséget nem veszek, hihetetlen silány minőségű ott.
Általában a zöldségesnél jó a gesztenye, mondjuk így is van 1-2 szem benne, ami belülről penészes, de ezt ugye nem látom kivülről. De meg szoktam szagolni... a dohszag úgy is érződik. | ||
|
| ||
| A zöldségesnél mindig jó fajta gesztenyét kapsz? Én ugyanis most néztem az egyik munlinál és olyan dohos volt, hogy nem tudtam venni belőle. | ||
|
| ||
| Ok, köszi :) Kipróbálom :D
(jó, hogy ma voltam zöldségesnél, és elfelejtettem venni :DDD) | ||
|
| ||
| Bocs,de magamnak válaszoltam.
14. pont Szundának szól. | ||
| ||
| Picit jön csak ki, de nagyon gyors módszer. Nem lesz tőle keserű a püré. | ||
|
| ||
| És úgy nem jön ki a béllel együtt a belső héj? | ||
| ||
| A megfőzött gesztenyét félbevágom és kiskanállal (kávés) kikaparom a két fél gesztenyéből. Így sokkal gyorsabb, mint a héjával vacakolni. | ||
|
| ||
| Köszönöm, legközelebb megpróbálom :) | ||
|
| ||
| A vastag héjától főzés előtt, nyersen tisztísd meg.
A belső héjától, mé forrón pucold le. Egy kis hegyesd kés segítségedre lehet. | ||
|
| ||
| Én csak megszurkálom villával mielőtt beteszem a sütőbe. Nagyon hamar kész, ha pattog már veszem is ki. | ||
| ||
| Egyébként magamnak, anno sütöttem. A tepsi aljára vastagon konyhasót öntöttem, és bevagdosva megsütöttem.
Nem emlékszem, hogy akkor bajlódtam volna a pucolással.. | ||
| ||
| Én a minap főztem a 7 hónapos kislányomnak. Vízbe raktam egy kis időre, hogy kissé megpuhuljon a héja, majd kivettem, és bevagdosva feltettem vízbe főni.
Viszont a pucolás nekem egy rémálom volt, a belső héja egyszerűen nem akart lejönni, körömmel kapargattam. Rajtahagyni sem akartam, mert megkóstoltam, és keserű volt. Szóval kb 20 szem pucolása nekem 3/4 óra volt :(( de a babám imádta, és ez a lényeg :) Ha tud vki vmiyen hámozási technikát, ne fogja vissza magát :) | ||
| ||
| Bevagdosom, majd széttereítem egy tepsibe, öntök alá kb. 1 cm magasságit vizet, melybe tettem 2 cs. vaniliás cukrot. Először lefedve sütöm kb. 20 percit, utána még 15 percet lefedés nélkül. Akkor jó, ha szétnyílik. Tálba kiszedem, vízzel lespriccelem és letakarom konyharuhával, hogy ne száradjon ki. | ||
| ||
| Előző javít!
Főzve!!! :((( | ||
| ||
| Sütve, az előbbiek szerint.
Főzme. Megtísztítod a vastag hajától, majd vaniliás kicsit cukros vízben puhára főzöd, ne főzd szét! Még forrón megtísztítod a rajta maradt vékony belső hártya szerüségtől (nem tudom, hogy hívják). Fogyaszthatod így melegen, vagy készíthetsz beőlle pürét, reszeléket... | ||
| ||
| Nálunk a technika a következő:
a gesztenyét bevagdaljuk X alakban, vízbe áztatjuk egy rövid időre, leöntjük a vizet és a nagyon forró kazáncsőre helyezve időnként rázogatva (vaslappal leborított vasfazékban) megsütjük. Mikor szép piros, akkor lehet pucolni és enni. ISTENI FINOM! | ||
| ||
| Én sütőben szoktam sütni. keresztbe bevagdalom, így könnyebb megpucolni is. A sütőt jó forróra melegítem és utána rakom be egy rövid idöre, amikor látom, hogy szép sárga és egy kicsit kezd barnulni már jó is. Frissen fogyasztva a legfinomabb. | ||
| ||
| Lehet fazekban fözve,de legfinomabb sütve.ha sütöben sütöd,elötte minden egyes darabot be kell vagdosni,nem melyen, csak a hejat.Ha nem teszed,"felrobban" a benne keletkezett göztöl!Erdemes a sütö aljara egy edenyben vizet elhelyezni,hogy a gözben könnyebben puhuljon.Nem kell neki sok idö.
A fött gesztenyeböl en szoktam gesztenyemasszat kesziteni.Le is lehet fagyasztani. | ||
| ||
| hogyan kell elkészíteni a szelíd gesztenyét? | ||