Màkot màkdaràlo nélkül hogyan daràljak le? (tudásbázis kérdés)
Eredményem:
Töltöttem volna a mixerbe,de nem vettem észre hogy egész a földre hullik....
A padlo jo olajfoltos lett,volt mit takaritani,valahogy a szerencse nem àllt mellém.
Kávédarálóval cukorral vegyese.
Cukor azért kell hozzá mert a mák olajos és beragadna a kávédarálóba.
Mindig igy darálom.
Nekem nincs mindent tudo konyhai gépem,se kàvé daràlom...
Ezekre eddig nem volt szükség.
Mixerem az van.
Nagyobb àruhàzakban van kàvédaràlo,de attol tartok ha azon daràlom le,akkor kàvé izü lesz a màk,mert erre tényleg nem hasznàl senki daràlt màkot.....
Holnap mixerrel probàlom ki,megirom mi történt.
Nálunk is csak ici-pici kiszerelésben lehet kapni péksütemények készítéséhez vagy ha elmegy az ember a virágboltba, akkor ültetésre árulnak szintén picike kiszerelésben mákot. Mi karácsonyra és újévre hazamentünk a családhoz, akkor fölpakoltunk mákból. De már ezelőtt is küldtek nekünk postán.
Nekem a mixernek olyan az a része, amit használok, hogy csak kicsi teteje van. Többféle rátét van magára a gépre. Van, amibe a gyümölcsturmixokat lehet készíteni, de van két kisebb, azokból a legkisebbet használom mák és dió darálására, de csakis megfelelő mennyiségű cukkorral együtt. (De a mákot anyum is pl cukorral együtt darálja.) A cukrot is ebben szoktam porcukorrá darálni és elvileg jégkása készítésére is való, plusz hagymaszeletelés, stb. Más kés van benne elvileg, mint a sima gyümölcsturmixban, elvileg erősebb, mert a jég sem árt neki - de én azzal még nem próbálkoztam.
de jo ezt kiprobàlom.
Mifelénk se ismerik a màkot,csak néhàny zsömle tetejét megszorjàk a pékek vele...
Ha kérem a boltban a màkot,hülyén néznek ràm,mire akarom.
De igy megnyugszom,elöveszem a mixert.
Szia! Nálunk nem divat a mák, azt se tudják, hogy mire lehetne használni azon kívül, hogy mondjuk a kenyér tésztájába teszel belőle, vagy meghinted a tetejét vele. :P
De én azért használom a mákot a jó magyar szokás szerint.
Nekem sincs mákdarálóm, de van turmixgépem. Ennek mindenféle feltéte van, van ami gyümölcsturmixhoz való, van ami hagymaszeleteléshez (bár ez is turmix lesz), ezt a részét használom. Jó erősek a fogai, amik pörögnek, ebbe teszem a mákot cukorral, szépen "megdarálja". A diót/mogyorót is ebbe szoktam tenni szintén cukorral. Cukor nélkül nem tudná "megdarálni", akkor csak kitapadna a szélére a sok olajtartalma végett és hiába pörögnének a fogacskák, nem lenne mit összeturmixolniuk.
mozsàr...
hmmmm lehet hogy kiprobàlom