Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Màkot màkdaràlo nélkül hogyan daràljak le? fórum

Màkot màkdaràlo nélkül hogyan daràljak le? (tudásbázis kérdés)


2009. dec. 18. 13:16
kávédarálóban, vagy mozsárban összetörni - mindkettőben cukorral
2009. febr. 26. 10:56

Eredményem:

Töltöttem volna a mixerbe,de nem vettem észre hogy egész a földre hullik....

A padlo jo olajfoltos lett,volt mit takaritani,valahogy a szerencse nem àllt mellém.

2009. febr. 25. 06:23

Kávédarálóval cukorral vegyese.

Cukor azért kell hozzá mert a mák olajos és beragadna a kávédarálóba.

Mindig igy darálom.

24. f5baf9d0f0 (válaszként erre: 22. - Borsa)
2009. febr. 24. 18:49

Nekem nincs mindent tudo konyhai gépem,se kàvé daràlom...

Ezekre eddig nem volt szükség.

Mixerem az van.

Nagyobb àruhàzakban van kàvédaràlo,de attol tartok ha azon daràlom le,akkor kàvé izü lesz a màk,mert erre tényleg nem hasznàl senki daràlt màkot.....

Holnap mixerrel probàlom ki,megirom mi történt.

2009. febr. 24. 16:14
elviszem anyámékhoz...
22. Borsa
2009. febr. 24. 13:49
Konyhai "mindenttttttudó" robotgépem ledarálja. Próbáltad már?
2009. febr. 24. 13:42
én kávédarálón szoktam, cukorral együtt
2009. febr. 24. 13:36
kávédaráló
19. supin
2009. febr. 24. 13:17
Nálunk az ABC-ben ledarálják ha kérjük.
2009. febr. 24. 13:09
bors őrlő?
17. MelisUK (válaszként erre: 15. - F5baf9d0f0)
2009. febr. 24. 13:06
A gesztenyepürével is ugyanez a helyzet, nem tudják, hogy mire való. Sőt, azt, hogy mi a meggy, azt se tudják. :P Viszont itt meg sok olyan dolog van, amit mi nem tudtunk eddig.
16. MelisUK (válaszként erre: 15. - F5baf9d0f0)
2009. febr. 24. 13:05

Nálunk is csak ici-pici kiszerelésben lehet kapni péksütemények készítéséhez vagy ha elmegy az ember a virágboltba, akkor ültetésre árulnak szintén picike kiszerelésben mákot. Mi karácsonyra és újévre hazamentünk a családhoz, akkor fölpakoltunk mákból. De már ezelőtt is küldtek nekünk postán.


Nekem a mixernek olyan az a része, amit használok, hogy csak kicsi teteje van. Többféle rátét van magára a gépre. Van, amibe a gyümölcsturmixokat lehet készíteni, de van két kisebb, azokból a legkisebbet használom mák és dió darálására, de csakis megfelelő mennyiségű cukkorral együtt. (De a mákot anyum is pl cukorral együtt darálja.) A cukrot is ebben szoktam porcukorrá darálni és elvileg jégkása készítésére is való, plusz hagymaszeletelés, stb. Más kés van benne elvileg, mint a sima gyümölcsturmixban, elvileg erősebb, mert a jég sem árt neki - de én azzal még nem próbálkoztam.

15. f5baf9d0f0 (válaszként erre: 13. - MelisUK)
2009. febr. 24. 12:46

de jo ezt kiprobàlom.

Mifelénk se ismerik a màkot,csak néhàny zsömle tetejét megszorjàk a pékek vele...

Ha kérem a boltban a màkot,hülyén néznek ràm,mire akarom.

De igy megnyugszom,elöveszem a mixert.

14. 021ff75d72 (válaszként erre: 12. - F5baf9d0f0)
2009. febr. 24. 11:48
Én már vettem darált mákot is,söt, darált diót is.Az eredmény:kinyitom a zacskóját és máris érzem szagról,hogy AVAS.Nézem a lejárati idöt,még nem járt le,még van böven 6 hónap.Mégis avas.Akkor kidobtam,mit lehet ezzel már kezdeni...
2009. febr. 24. 10:24

Szia! Nálunk nem divat a mák, azt se tudják, hogy mire lehetne használni azon kívül, hogy mondjuk a kenyér tésztájába teszel belőle, vagy meghinted a tetejét vele. :P


De én azért használom a mákot a jó magyar szokás szerint.


Nekem sincs mákdarálóm, de van turmixgépem. Ennek mindenféle feltéte van, van ami gyümölcsturmixhoz való, van ami hagymaszeleteléshez (bár ez is turmix lesz), ezt a részét használom. Jó erősek a fogai, amik pörögnek, ebbe teszem a mákot cukorral, szépen "megdarálja". A diót/mogyorót is ebbe szoktam tenni szintén cukorral. Cukor nélkül nem tudná "megdarálni", akkor csak kitapadna a szélére a sok olajtartalma végett és hiába pörögnének a fogacskák, nem lenne mit összeturmixolniuk.

12. f5baf9d0f0 (válaszként erre: 10. - 7934d1ac97)
2009. febr. 24. 09:40
De jo is lenne,ha lenne erre daràlt màk....................
2009. febr. 24. 09:23
Szia!Én vészhelyzetben sima elektromos kávédarálót használok,mivel nincs mákdarálóm.Ha ez sem lenne,nem tudom.Talán fakanállal vágódeszkán kis adagokban megpróbalnám szétnyomni a mákszemeket.De az igazi,az csakis a mákdaráló,szerintem.Ha a kávédaráló vetem be erre,akkor még egy kis kristálycukrot is beleteszek a mákkal együtt és együtt darálom.
2009. febr. 24. 09:22
Mi lenne ha darát mákot vennél? És akkornem kell darálni! :)
2009. febr. 24. 09:22

mozsàr...

hmmmm lehet hogy kiprobàlom

2009. febr. 24. 09:21
És ha kàvédaràlom sincs?????????????
2009. febr. 24. 09:19
mozsár vagy kávédaráló...vagy ha minden kötél szakad vidd el a zöldségeshez és ledarálják ;)
2009. febr. 24. 09:17
én is kávédarálóval szoktam nekem ez van !!!!!!
2009. febr. 24. 09:17
Kávédarálón
2009. febr. 24. 09:16
Törd meg mozsárba:)))
2009. febr. 24. 09:16
Én kávédarálóba szoktam fele mák-fele cukor arányban.
2009. febr. 24. 09:16
A kávédarálóba szoktam ledarálni és, hogy ne égjen bele teszek közé kristálycukrot.
2009. febr. 24. 09:15
Màkot màkdaràlo nélkül hogyan daràljak le?

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook