Tudja valaki a korhely leves receptjét? (tudásbázis kérdés)
Rozsazsa
Korhelyleves
Hozzávalók (6 főre):
60 dkg sertés vagy pulyka
füstölt hús
1 kis vöröshagyma
3 evők. olaj
fél evők. pirospaprika
40 dkg savanyú káposzta
fél mk. őrölt fekete bors
1 kisk. majoránna
2 babérlevél
2 dl tejföl
1 evők. finomliszt
1 kisk. Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany
Elkészítés:
A füstölt húst annyi vízben, amennyi levest szeretnénk, megfőzzük. Ezután lecsöpögtetve félrerakjuk, de a levét is megőrizzük.
A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és az olajon üvegesre sütjük. A pirospaprikával megszórjuk, megkeverjük, majd a füstölt lével azonnal fölöntjük.
A káposztát, ha túl savanyúnak találnánk, kimossuk, azután, hogy a szálai ne legyenek olyan hosszúak, két-három vágással rövidebbre daraboljuk és a hagymás lébe rakjuk. Megborsozzuk, majoránnával meg babérlevéllel fűszerezzük. Fölforraljuk, majd ujjnyi rést hagyva lefedjük. Kis lángon puhára főzzük, végül a levest a tejfölben simára kevert liszttel sűrítjük, az Erős Pistával tüzesítjük, s ha kell, megsózzuk. A füstölt hús felét félrerakjuk, a többit pedig kockára vágva a korhelylevesbe szórjuk.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Kelt tésztából készült beigli receptjét tudja valaki?
- Tudja valaki a mirindás süti receptjét?
- Tudja valaki a tartármártás receptjét?
- Ki tudja olyan palacsintatésztaszerűségnek a receptjét, amiben husit mártunk es rántunk ki?
- Tudja valaki a sós ízesítésű gyümölcsleves receptjét?