Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen az égetett tészta? Hogyan készül? fórum

Milyen az égetett tészta? Hogyan készül? (tudásbázis kérdés)


2011. okt. 27. 17:30
hát palacsintát csináltál már?na úgy!
10. a14deb9047 (válaszként erre: 3. - Magdi8)
2011. máj. 18. 18:33

Az csak zsírbansült.

Égetett tészta a képviselőfánk tésztája, amit először "főzünk", utána sütjük.

2009. febr. 23. 19:31
nagyon szépen köszönöm!
8. zebracsikó (válaszként erre: 6. - MoncsiMama)
2009. febr. 21. 19:41

Képviselõ fánk recept


Hozzávalók:

Tészta :

22.5 dkg liszt

22.5 dkg zsír

2, 25 dl víz

6 tojás

1 dkg porcukor, csipet só


Elkészítés:

A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Utána folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. Nyomozsákból sütõpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. Forró 220 fokos sütõben megsütjük. Közben nem szabad a sütõ ajtaját nyitogatni mert akkor összesik a tészta.

Sárga krém :

2 zacskó vaniliás pudingport kevés vizzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evõkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudinporhoz. Tûzön jól besûríteni,hogy ne legyen folyékony.

6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverõvel a forró pudinghoz.

A tésztékat tetejét levágni és olvasztott cukorba mártani ( karamellizált cukorba ) és mogyorószórással megszórni.

A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába. Ha kihült akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.

7. zebracsikó (válaszként erre: 3. - Magdi8)
2009. febr. 21. 19:41

nem jól tudod


az égetett tészta pl. a képviselő fánk tésztája, ahol nem simán összekevered a hozzávalókat, hanem a lisztet, zsiradékot, vizet stb. lábosban előtte össze kell forralni amíg elválik a tészta az edény falától.

6. MoncsiMama (válaszként erre: 2. - Salabakter)
2009. febr. 21. 19:37
arányokat t udnál irni?
5. salabakter (válaszként erre: 3. - Magdi8)
2009. febr. 21. 07:26
Hát ha megégeted,akkor biztos így van.De inkább higyj nekem,egy cukrásznak:)
4. vereskati (válaszként erre: 2. - Salabakter)
2009. febr. 21. 06:48
Én is így tudom:)
2009. febr. 21. 06:02
Az az égetett tészta, amit zsiradékban kell sütni. Pl. fánkok, palacsinta, lángos, stb.
2009. febr. 21. 04:41
Égetett tészta pl.a képviselő fánk tésztája.Vizet,vagy tejet,pici sóval,cukorral zsiradékkal felfőzünk,forrás közben belekeverjük a lisztet,addig kevergetve,míg elválik az edény falától.A tűzről levéve egyenként belekeverjük a tojásokat,diónyi halmokat rakva sütőlemezre,forró sütőbe sütjük.
2009. febr. 21. 04:29
Milyen az égetett tészta? hogyan készül?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook