FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Hogyan süssek elektromos sütőben?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2
32. tixtina2013-03-23 02:48
Most nagy dilemmában vagyok,mert a múltkor 150-160 fokon sütöttem a piskótát,és nem sült át.
Viszont 180 fokon félő,hogy sz@rrá égne-én 14 tojásból csinálom,nagyon magas lesz,ezért kell sokáig sütni.
Akkor kevés volt a negyven perc-ezek szerint akár egy óráig is sülhet?
(válasz MelisUK 31. hozzászólására)

31. MelisUK2011-11-21 10:12
Sziasztok! Nekem évek óta elektromos sütőm van, méghozzá sokat kipróbáltam, mivel a saját otthonom előtt 7 albiban laktam és mindben elektromos sütő volt. Imádom, még soha semmit nem tudtam elrontani benne. Bár a kelt tésztákkal még nem vagyok valami profi, de azért elég sokszor az is jól sikerül. Ez valami "genetikai" bibi nálunk, anyumnak is 20 év gyakorlás után tökéletesek a kelt tésztái. :)
Egyébként ami nem kelt tészta, mindenféle sütit profi módon tudok készíteni. (Dolgoztam is curkászként pont ezért - nálunk nem kell végzettség ilyen munkákhoz, mivel a sütés a hobbym, így dolgoztam egy ideig cukrászként is.)

A sütő előmelegítése 200 fokos legyen süteményekhez, húsokhoz, mindenféle kajcsikhoz.
Pizzához, kenyéfrélékhez 220 fokos legyen.
Amikor nagyüzemileg készítettem a cukrászdában a sütiket, akkor mindent kivétel nélkül 180 fokon sütöttem egy hatalmas (8 dupla polcos) elektromos sütőben. Itthon viszont túl meleg annyin sütni, 160 és 175 fok között jó. Amit sokáig kell sütni, azt értelem szerűen 160-on, amit rövidebb ideig, azt 175-ön. Ha pl sajtot kell rápirítani valamire, vagy a húsok tetejét kell megpirítani, akkor 200-ra veszem fel a végén.
Remélem hasznotokra válik a tanácsom. Én még tényleg sosem égettem oda sütit, nem maradtak laposak, nyers a közepe, stb. Érzék is kell hozzá, meg egy jó elektromos sütő. A családomban sokan hivatásszerűen is sütnek-főznek, sütöttek-főztek. Mamám visszasírja a régi elektromos sütőjét, utálja a gázosat. :)


30. globus2011-11-20 22:25
Meglepő, hogy ennyi gond van az elektromos sütőkkel.
A miénk még gázos, de ezek után meggondolom a következő vásárlást...

29. balanyamanyi2011-11-20 22:23
Helló! Kelt tésztát sütöttem légkeveréses sütőben. Kis kifliket ami jól sikerült bár sültebb lett mint a másik sütőben és sütöttem egy diós bejglit a külseje megsült de a közepe nem.Előmelegítettem a belső hőmérőm 170fokon volt,mit csináltam rosszul?
óriás

28. Tjudor2011-09-16 19:36
Sziasztok!

Kérdezni szeretném, hogy egyszerre két tepsi sütit légkeverésesbe betehetek?
Persze, hogy nehezítsem, két fajta süti, de mind a kettőnek jó az a hőfok

27. farah2011-09-07 09:07
Bár régi ez a fórum, remélem tud válaszolni valaki. Én sem tudom egyenlőre, hogy a lecserélt gáztűzhely helyett hogyan kell az elektromos, hőlégkeveréses sütőt használni. Sütit már csináltam benne, az szerintem jó lett, a husik viszont olyan lassan sülnek meg (oldalas, csirke, fasírt). A mellékelt papír szerint állítottam a hőfokot és a programot. A pizza fél óra helyett negyed óra alatt majdnem megégett. De a legfontosabb kérdésem az lenne, hogy a grill fűtőszál fölül nektek sem piros grillezésnél ? A férjem szerint ez normális, de nekem olyan fura, hogy miért nem ?

26. cullinan2010-11-20 15:21
látom már régebben irtál, de szeretném megkérdezni, milyen szerelőt hivtál a tüzhelyedhez??
Nekem felül gáz, alul elektromosa tüzhelyem, és pár hónapja egyáltalán nem süt alulról tehát nyers marad a kaja alja.
Állitgattam már minden hogyan, és nem tudom mi a fene baja van.szeretek sütni fözni, és nagyon bosszant!
nem tudom, kik foglalkoznak evvel, gázszerel, vagy villanyszerelő, vagy tüzhely szerelő??? ha van ilyen:))
(válasz Fannalka 24. hozzászólására)

25. k.renáta2010-11-20 09:06
Üdv! Azt szeretném kérdezni hogy mi a tapasztalat a samsung 2 légkeveréses sütőnél? Mi most vettünk egy olyant hogy választólap is van benne és 2 különböző ételt lehet különböző módon sütni. Ha van valakinek tapasztalata kérem írjon :)( am. a sütő ilyen:[link]

24. Fannalka2010-10-12 20:12
Sziasztok!
Nekünk nagyon fura a tűzhelyünk, alig három éves, de egyfolytában ki meg bekapcsolja magát a sütő, volt, hogy fél óra után még meg lehetett fogni a tepsit, pedig 150 fok körülre volt beállítva. Volt nálunk szerelő, és őszintén szólva nem tudom eldönteni, hogy most rendesen működik-e, mert a lámpája, ami jelzi,hogy működik, elromlott. ma próbáltam piskótát csinálni, 150 fokon, mert mindenhol mást írtak, és 20 perc után még csak fel sem emelkedett egy picit sem. Szerintetek ez a sütő hibája? Mert be volt melegedve, csak lehet hogy nem melegít egyenletesen, vagy nem is tudom. létezik olyan hogy egyáltalán nem sül semmit ekkora hőfokon?

23. Böbe 632010-09-02 18:46
Most először sütöttem benne grill csirkét.Egészben sütöttem.Előtte lévő nap befűszereztem.Grill fűszer, és olíva olajjal kentem kívül,belül.Külön csirke programom van.Isteni illatok voltak a konyhába.2 óra alatt ropogósra sült.Ja,2 szinten sütöttem és az alsó szinten volt a lapos tepsi.Abba csepegett a folyadék ami kisült a húsból.Írjatok légyszi jó ötleteket!
(válasz mandala77 1. hozzászólására)

22. win2008-11-17 08:44
Szia!

Általános tanács, hogy a piskóta sütési hőfoka 180 fok. Ennél 10 fokkal több és kevesebb is elő szokott fordulni.
A sütési idő 20-30 perc között szokott lenni, de ez függ a hőfoktól és a tészta vastagságától is.
A rácsmagasság nálam a középső, vagy alulról a 2. szokott lenni. (szintén függően attól, hogy piskótatekercsnek sütök egy vékonyabb lapot vagy tortának formában magasat.)

A légkeverésről annyit, hogy tésztafélékhez, süteményekhez többnyire nem ajánlják, mert szárít. Én nem használom sütiknél.
Azt is tudni kell, hogy a légkeverés kb. +20 fokot jelent. Tehát légkeverés 170 fok = sima 190 fok.
Vagyis mikor légkeverés 190 fokon sütöttél, az kb. 210 foknak felelt meg. Ez piskótának nagyon sok.

Azt is érdemes lenne megnézni, milyen beállítási lehetőségek vannak a sütődön. (Én pl. csináltam olyat még amikor új volt a sütőm, hogy véletlenül grillezésre tettem és bár megsült a pogácsa, nagyon kiszáradt. :D )

Hogy konkrét példát is írjak, én legutóbb 5 (nagy) tojásból sütöttem piskótát egy 28 cm-es kerek tortaformában, 180 fokon, alulról a 2. rácson kb. 28 perc volt.
(válasz tbettii 21. hozzászólására)

21. tbettii2008-11-17 07:49
Sziasztok!

Gyakorlati tanácsokat szeretnék kérni, mert el vagyok keseredve.
Kismilliószor sütőttem piskótát gázsütőben, de most új lakásba költöztünk,ahol elektromos sütő lett.
A piskóta gyönyörűen feljön, szép aranybarna színű, a széle elválik a tepsitől, de a közepe teljesen nyers.
Próbáltam a gázsütő szerinti beidegződés szerint, felső rács, 190°fok,légkeverés. Ez azt hiszem, túl meleg volt neki, mert 5 perc alatt isteni illatok voltak, gyönyörűen nézett ki, de mehetett a kukába a közepe miatt.

Tegnap újabb próbálkozás volt, 170 fok, légkeverés, közepső rács, örültem neki, h mennyire szép, azért is sikerült, de mikor kiszedtem, kiderült, h ennek is sületlen a belseje.

Kérlek akinek sikerül a jó piskóta, írja le, hogy melyik módon (hagyományos.légkeveréses), melyik rácson (alul-felül,középen) és hány fokon süti a piskótát.

Előre is köszönöm!

20. Alexx2008-06-29 15:27
Egyetértek win-nel.
Én Gorenje-t vettem és az ahhoz adott útmutató is sok okos tanácsot tartalmaz.

19. napfenyvirag2008-01-18 12:05
Olyan receptkönyvet keresek, amiben benne van, hogy hány percig, milyen fokon és módon (alsó,ofelső, légkeverés) süssek. Nekem baromi új ez a multifunkcionális berendezés.


18. win2007-11-19 08:39
A legtöbb recept (főleg a süteményeké) tartalmazni szokta, hogy hány fokon, kb. mennyi ideig kell sütni.
Én azt tapasztaltam, hogy ezeket minden további nélkül el lehet hinni. Pl. van muffin receptem, ami szerint 200 fokon 20-25 perc, és valóban, tökéletesen így működik a gyakorlatban is.
A piskótát általában alacsonyabb hőfokon kell sütni, hogy ne égjen meg, de a közepe is átsüljön. Bár már régen sütöttem, én azt olyan 160-170 fok környékén szoktam sütni.

A húsoknál sok múlik azon is, hogy pl. csirkét egyben akarsz sütni vagy tepsiben hússzeleteket -sokkal nagyobb az átmérője, nagyobb a belső rész, aminek meg kell sülnie. De én húst általában egész nagy hőfokon: 220-250-en szoktam sütni.
(válasz tajfunka 17. hozzászólására)

17. tajfunka2007-11-18 18:57
Helló mindenki!
Én most kezdeném használni az elektromos sütőnket, Fagor Elegance, de én még soha nem használtam ilyet!!!! Help! Általában hogyan kell sütni a muffin-okat, a piskótákat, a húsokat, hány fokon kell grillezni csirkét..... meg ilyenekre lennék kiváncsi. Privátban is írhattok!!!!
Köszi

16. supin2007-11-10 17:20
Igen,a légkeverés az igazi .Én is azt használom..Bevált..

15. esztella1002007-11-10 15:54
Ez érdekelne,mert még új a sütő,éppen most tanulgatom,hogy kell használni.

14. pick-kati2007-08-21 02:22
én is a légkeverésesett használom szuper és be állitható az óra rajta be állítod és nem kell lesni mert le áll ha kész:))

13. dobos2007-06-26 17:47
Én is légkeverést használom,jobb mint a gázsütő.

12. Ildikócska2007-05-08 02:22
Én is egy fél éve használok elektromos sütőt. Minden gyönyörű benne. A kalácsok és a kenyerek tökéletesebbek, mint a kenyérsütőben.
Használd a légkeverést, gyorsabb, egyenletesebb.
Egyébként, ami a használati mutatóban van, nyugodtan betarthatod.Két- három hét múlva már nem is kell. Jó sütést!

11. Ditti 272007-05-03 21:39
Az elektromos sütő egy áldás!
Tavaly nyáron cseréltem le a gáztűzhelyemet egy elektromosra.
Mondhatom igazán megérte az árát.
Előmelegítem álltalában 200 fokra,mielőtt beteszem a süteményt.
Mindig tökéletesen sűl benne bármi!
Szép aranyszínűre.

10. bvdt2006-11-06 13:19
Én nagyon szeretem az elektromos sütőt.

Életemben először elekrtomos sütőben csinálam piskótát. Már elsőre tökéletes lett! Előmelegített sütőbe kell rakni és nem szabad az ajtót közben nyitogatni.

Nekem a légkeveréses és a grilles funkció külön van.

9. mandala772006-11-06 08:42
ja, és csak annyi a trükkje, hogy jól elő kell melegíteni.. :)

8. mandala772006-11-06 08:41
Nov. 1-jén sütöttem túrós pitét, és még soha nem lett ilyen szép! Mindenhol egyformán aranybarnára sült! Mennyei lett. Visszaszívom, amit az 1. hozzászólásomban írtam az elektromos sütőről! :) Ugyanis jobb, mint a gázsütő! Imááádom! :D
(válasz juniperus 9. hozzászólására)

7. mandala772006-10-31 13:49
Neked is köszönöm Juniperus! :)


6. mandala772006-10-31 13:48
Megnéztem, a mi sütőnkben hátul nincs ventillátor.
Köszönöm a bíztatást, ma vagy holnap kipróbálom! :)
(válasz Shephard 4. hozzászólására)

5. elvira12006-10-25 19:01
Elmelegotett sutoben is lehet kelt tesztat sutni.Elobb a kifliket vagy akar melyik kelt kalacsot betesszuk 150-170 fokra ,majd kb 10 perc mulva 200 ra, es vegig igy sutjuk.Az elomelegitett sutoben kis homersekleten nem eg meg a teszta hogy belul nyers maradjon hanem meg kel is egy kicsit ettol lesz szep laza.Ha mindjart nagy homersekletre teszed akkor hirtelen sul kivul kesz ,belul pedig nyers.

4. Shephard2006-10-25 16:54
Elméletileg a grillezés magában foglalja a légkeverésest is! Legalábbis nálam így van, igaz nálam 8 funkció van, de a grill és a légkeverés egy funkció alatt működik! Ha van benne hátul ventillátor, akkor az légkeveréses!

Próbálj ki valami egyszerűt, meglátod sikerülni fog :) Én mindig előmelegítem, és eddig nem volt gond, imádom :)
(válasz mandala77 2. hozzászólására)

3. mandala772006-10-25 16:05
javítok: * megelégedve

:-)

1 2