Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Mit tegyek? - a sütiket amibe sütőport teszek , a sütőm nem egyformán "huzza" fel?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

17. margareta512009-09-05 22:14
Ugy olvastam az egyik gasztro lappban hogy a sutopor felet es szodabikarbonat tegyel ugyan felet.
Pelda;

10 g sutopor=5g sutopor+5g szodabikarbona

16. ildiko09142008-02-15 11:36
A tésztát egyenletesen kikell húzni a forma széle felé, nem a sütőpor miatt van


15. lauka662007-11-06 14:45
A villany tökéletes. Ha vásárolsz hőlégkeveréseset vegyél.!!!
(válasz dogiz 11. hozzászólására)

14. t.panti2007-01-21 14:38
a villanysütő tényleg egyenletesebben süt, nekem is az van már 8 éve van kombinált tűzhelyem, azóta nincs gond, hogy nem sikerül a piskóta. Amúgy én is az tanácsolom, hogy húzd ki a forma széle felé a tésztát, hogy közepén egy kis mélyedés maradjon, az segített nekem is gázsütőnél mindig.

13. 'szti2006-11-26 09:31
Ahogy KANÁRI is mondta, a villanysütő sokkal egyenletesebben süt. A gázt meg ki kell tapasztalni. Segíthet, amit korábban mondtak, hogy pár réteg alufóliát terítesz arra a részére, ahol erősebben süt. Olcsóbb, egyszerűbb sütivel próbálgasd, idő kérdése és megszokod. Az is megoldás (persze nem piskótafélénél, hanem pl. pitéknél, linzernél), hogy a sütés félidejében megfordítod a tepsit.
(válasz dogiz 11. hozzászólására)

12. KANÁRI2006-11-25 23:22
ha ehhez hozzászólhatok még, a villany sokkal jobb a gáznál, ha netán valaki pont le akarná cserélni a sütőjét.Vannak a kombináltak, főzésre a gáz,sütésre villany.Akkor még a sütőnél is vannak erre variációk,a hőlégkeveréses a jobb-több ismerősömnek ilyen van, s nagyon dícsérik.

11. dogiz2006-11-25 20:57
Igen gázsütőm. Szerinted a villany jobb?
(válasz 'szti 6. hozzászólására)


10. KANÁRI2006-11-25 11:50
az én gázsütőm lassan 30 éves, képzeleheted,azon beállítani már nem sok mindent lehet , pl. hőfok (?!),de azért egész jól elboldogulok ,annyira nem esek kétségbe, milyenre fog sikerülni a tészta.Általában azért mindig jó lesz.
A tésztával kapcsolatban , hogy ne ismételjem önmagamat, nézdd már meg, mit írtam az adatlapoman.Csak semmi görcsölés!!
(válasz 'szti 6. hozzászólására)

9. tilva2006-11-14 20:43
igen ,ajánlatos jól elkeverni
(válasz leleszi 8. hozzászólására)

8. leleszi2006-11-14 16:14
A sütőport mindig el kell keverni a lisztel igykell a többi hozzávalóhoz adni.Igy szoktad?

7. tilva2006-11-14 15:51
Valószínű hogy a sütőd nem egyenletes hőmérsékletű, ennek kiküszöbölésére ,terits a sűtő aljára pár réteg alufóliát ,én mindenkit arra buzdítok hogy ne foglalkozzatok tepsi kikenésével ,az alufix sütőpapír /de csak ez / mindenféle forma ,tepsi kibélelésére alkalmas egy cukrász

6. 'szti2006-11-14 15:19
Ha a sütőd nem egyenletesen süt, az is okozhatja, gázsütőd van?

5. KANÁRI2006-11-14 15:05
Sütőpapírt használj, pl. piskóta esetében,s amikor a masszát beleöntöd a formába,hablapáttal húzdd el kicsit a tésztát középről minden irányba.Ha kisült, lisztezett deszkára borítsd, nedvesítsd meg a papírt kicsit, húzd le.A kész lapot óvatosan csúsztasd ide-oda többször is a lisztezett felületen,hogy ne ragadjon le a gőztől. Ha már nem annyira forró,s meg lehet emelni,tedd rácsra,úgy hűljön ki teljesen,akkor a gőz alul-fölül szépen elmegy.
Régen egy tollpárnára tettek egy tiszta konyharuhát,és arra tették , hogy a gőz ne nyomja le, s így hűtötték ki.


4. eva12292006-11-05 15:27
Én azt hallottam, hogy a tepsi szélét nem szabad kikenni zsíradékkal és akkor egyenletesebben jön fel.Nem tudom ha sütőpapírt használsz akkor is "púpos" lesz?

3. Ilikefitt2006-11-05 15:15
Nekem is volt ilyen problémám,és azóta a sütibe való lisztet előszőr összekeverem a sütőporral,és csak úgy keverem össze az egészet. Ennyit tudok segíteni,ha ezt még esetleg nem próbáltad vólna.

2. bibed2006-11-02 19:42
Sziasztok!

Nekem is sokszor volt ez próblémám, de sikerült megoldanom. Nem mindig sikerrel, de azért megy.
Szóval: Miután beleöntöm a tepsibe, egy kicsit a széleit (mintha ki akarnám öblíteni a tepsit) az oldalára kenem kb egy-másfél centinyire.

Remélem sikerrel jársz.
Jó próbálkozást! :)))

1. dogiz2006-10-24 11:20
Mit tegyek? - a sütiket amibe sütőport teszek , a sütőm nem egyformán "huzza" fel?