Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy tudok túrógombócot csinalni? fórum

Hogy tudok túrógombócot csinalni? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2009. okt. 18. 13:04
az egyik receptben olvastam, hogy elég 15 perc pihentetés a gombócnak. Próbálta már valaki? Tényleg elég?
62. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 60. - Sesz)
2009. febr. 5. 12:21
Nem azt jelenti ha nem versz habot hogy ehetetlen lesz a gombóc. Amúgy a receptkönyvekben van ennél nagyobb hiba is. Pld olvastam olyat hogy a rizsfelfújtnál félig főzeti meg a tejberizst. Az már kimondottan rossz mert nem a rizsnek kell megsülni a sütésnél hanem a tojásnak.
61. sesz
2009. febr. 5. 10:54
Mindmegette.hu 23db recept.
60. sesz (válaszként erre: 56. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 5. 10:48
Szia!Tudom mit jelent a tojás szétválasztása ,de sehol nem olvasom a külön fehérje hozzáadást,hanem mindenhol egyben írja.
59. 2104cc91e8 (válaszként erre: 58. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 4. 17:55

Szerintem is úgy kell (készrefőzni a rizst) :)

A tojáshab szerepe az, hogy könnyű legyen :)

58. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 56. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 4. 17:42
Érdekes hogy sokan a rizskochnál vernek habot pedig ott kevésbé van szerepe a fehérje egyenletes eloszlatásának, igaz hogy én a rizst a tejjel készre főzöm és csak a tojásos keverék sül meg.
57. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 56. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 4. 17:30
És főzésnél 6-8 perc uán ketté kell vágni egyet hogy a belseje megfőtt e és addig főzni míg a dara teljesen megfő.
56. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 55. - Sesz)
2009. febr. 4. 17:26
Hát a tojást szétválasztod a sárgájával cukorral bekevered a túrót majd a darával, a fehérjéből habot versz és a végén azt kevered el hozzá.
55. sesz
2009. febr. 4. 16:28
Szia!jó sokáig főztem.Milyen habot kell verni?Nem egyben kell a tojást belerakni?Megmondom öszintén szakácskönyből csináltam mert lusta voltam bekapcsolni a gépet,meg is lett az eredménye.
54. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 53. - Sesz)
2009. febr. 4. 15:51
Meddig főzted? Mert amit írtak hogy amíg feljön az édeskevés. Meg habot vertél és utolsónak keverted hozzá?
53. sesz
2009. febr. 4. 14:26
Sziasztok!Ma én is felbúzdulva csináltam túrógombocot,hát egy picit kemény lett.Talán sok darát raktam bele?Jaj pedig imádom nagyon,de sose mertem nekiállni.
52. 15defe00af (válaszként erre: 28. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 2. 16:08
Mielőtt kárálsz olvasd el figyelmesebben, hogy mit írtam.
51. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 48. - Zebracsikó)
2009. febr. 1. 16:11
És én a túrógombócot nem forgatom bele a prézlibeee hanem kanállal teszek rá!Azám!
50. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 45. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 1. 16:06
Az nagy hülyeség volt hogy túrógombócot írtak a töltelékesre mert a túrógombóc tömör és tovább kell főzni a töltelékes meg ugyanúgy kruplis tésztájú mint a szilvás ezért az annyi idő alatt szétfő.
49. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 47. - Zebracsikó)
2009. febr. 1. 15:50
Baromira tévedsz a szomszédaimmal különlegesen jó a viszonyom. Ha valamire megkérnek amihez én értek megcsinálom nekik a mútkor vettem egy melegítő alsót amit levágtam a szomszéd meg öt perc alatt felvarrta.A másik szomszéd amikor a tetőt javította az enyémet is megcsinálta ameddíg átért, pedíg nem is kértem rá. A cseresznyefája átér több méterre mégsem szóltam hogy vágja le pedig nem szeretem a cseresznyét.
2009. febr. 1. 15:36

ja, és a lecsót cukrosan szeretem, és a túrógombóc prézlijébe teszek fahéjat is.

terrorista vagyok.,

47. zebracsikó (válaszként erre: 45. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 1. 15:36

neked mikre van időd!

nem irigylem a szomszédaid! ha nem megfelelő időpontban teregetnek, te már fel is jelented őket?

ne haragudj, de ennél lazábban is lehetne élni.

bár vannak, akiket a hibák kutatása tüzel fel.

46. aniani63 (válaszként erre: 45. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 1. 13:08
Befolyásodnak köszönhetően,akkor más nem fog már pórul járni. :D
45. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 42. - Aniani63)
2009. febr. 1. 13:00
Miután eligazítottam őket most úgy felíratozzák hogy : Túró töltelékes gombóc. Meg olyan képet tettek rá amin látszik hogy a gombóc belsejében van a túró.
44. aniani63 (válaszként erre: 43. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 1. 12:42

Merénylet:------> cukros-zsíros kenyér brrrrrr...!


A túró,mint olyan lehet -sósan lásd: túrós csusza

-édesen lásd:túrógombóc


Ja,és a foghagymás nápolyi,na az sem semmi! :((

43. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 41. - Szanád)
2009. febr. 1. 12:30
Nekem alapelvem hogy az ételben az alkotók íze érvényesüljön. A lecsónál pld a paradicsom kellemes savanykás íze és a paprikáé is.Pld megcukrozni hogy ezek az ízek eltűnjenek nekem merénylet. A túró gombócra cukrot tenni is merénylet.
42. aniani63 (válaszként erre: 40. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 1. 12:23

Akkor az "túrós"gombóc volt,csak az "s"lemaradt. :)


Igen,azért "rest",mert nem kell nyújtogatni,töltögetni,csak....

Teljesen mindegy,hogy minek hívják a lényeg,hogy finom.Ja,és fahéjjal+porcukorral!!!No tejföl!!!! ;D

41. szanád (válaszként erre: 38. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 1. 12:11

minden ízlés dolga...

kinek a pap kinek a papné...

de hidd el hogy nagyon érdekes ízhatást lehet vele elérni...

de mindenki úgy csinálja ahogy akarja..


ha lecsót készítek én sem teszek bele fahéjat, csak érdekesség képpen jegyeztem meg , hogy egyszer amikor vele főztünk akkor ő ezt megmutatta nekünk....

kicsit furán néztük , de nagyon finom volt....

40. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 39. - Aniani63)
2009. febr. 1. 12:05
Inkább túró galuska lesz az a derelye sodrófával nyújtott tészta minek a belsejébe tesznek lekvárt. Egyszer vettem az üzletben készen túrógomboc felíratú terméket ami nem túrógombóc hanem túrótöltelékes gombóc volt. Ami nem mindegy. Mit kapott tőlem a gyártó azt nem tette kirakatba.
2009. febr. 1. 11:50

Sziasztok!

Az én gombócom annyiban más az alább leírtaktól,hogy az összeállított masszát evőkanállal szoktam a lobogó vízbe szaggatni.Igaz,hogy nem gombóc lesz,de sohasem kemény és ugyan olyan fini,sőt!

Ezt viccesen "rest derelyének" hívják. :)

38. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 37. - Szanád)
2009. febr. 1. 11:26

"a lecsót egy kis fahéjjal meg kell bolondítani"


Ammáá igaz! Csak micsinyájak ha szeretem az értelmes lecsót. Nem gondolod hogy az össze vissza ízesítés nem tesz jót a gyomornak? Ezen az alapon a túrós tésztára is lehet fahéjat tenni csak én kiütést kapnék tőle mert szeretem élvezni a túró meg a tejföl ízét, és nem elvenni valami mással.

37. szanád (válaszként erre: 36. - Pintyőke72)
2009. febr. 1. 10:23

A Benke Laci bácsitól tanultam hogy a lecsót egy kis fahéjjal meg kell bolondítani...

ha még ettél finomat..

miért ne lehetne a túrógombócra is fahéjat tenni ?

ki kell próbálni...

36. pintyőke72 (válaszként erre: 28. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 1. 10:12
Én is így tanultam még anno 20 éve Benke Laci bácsitól! Fahéj??! Soha!
2009. febr. 1. 09:59
Jo sokan irtatok meg :-) Sokfelekeppen irtatok, kiprobalom majd legkozelebb! Koszonom Nektek!
34. valcsi
2009. jan. 31. 22:24
Én a dara felét zsemlemorzsával helyettesítem és külön felverem a tosásfehérjét, és egy órát pihentetem.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook