| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Ohhh, aki kitalálta ezt a vizes lepedőbe becsavarós dolgot tuti nem próbálta még ki, nagyon fájdalmas,soha nem éltem át ekkora kin szenvedést mint most ... és nem vitte le a lázam picit se ! Inkább egyetek vajas pókot...... | ||
| ||
| HA NAGYON MAGAS, LANGYOS VÍZBE ÜLTETED ÉS FOKOZATOSAN HŰTÖD A VIZET. | ||
| ||
| Sziasztok
igen ,és minket is anyukáink igy kezeltek! na de ha gyermekednek (nem tudhatjuk ,hogy milyen gyenge vagy erős-e a szervezete???) miért is? fiam torok gyusziból, hipp-hopp tüdögyusziba megyát! szóval egy kishűtőfürdö igen jót tenne neki!!!!! ááááÁÁááá... ez nem kinzás ,kicsit nagyon erősen lett fogalmazva! és elfelejtette a cik vagy írás aljára nagybetűkkel: " CSAK AKKOR ALKALMAZUK ,HA NEM TUDUNK LÁZAT CSÖKKENTENI ÉS NEM TÜDÖBETEG VAGY HAJLAMOS BETEGSÉGGEL KÜZKÖDNEK!" mert sajnos most az mondjuk ezt csináld szűlő ;) ha nemet is mond, sutyiba meg csinálja és esetleg baj is lehet belőle ;);) és az a baj hogy a szűlő probálkozik, vagy jól-vagy rosszul és sajna több esetben rosszul! szép napot mindenkinek! ------ én csak pl: a csuklóján tudom hűteni,és lábán!! védelmi reakció, ó rendben! de ha nem megy másként és nem szeretném hogy görcsöt kapjon, vagy megint hirtelen letapadjon a hörgöi akkor nem csinálhatunk ilyen dolgokat ;) fiam most aludt el! nem lejebb feljebb megy a láza :(((1 napot voltunk eddig suliba :( :( | ||
| ||
| Tisztelt SZülök!
A láz a szervezet hasznos védekezési reakciója. Nem kell csillapítani sehogyan sem! Nem veszélyes! A gyermekek egy része magas láz ellenére is viszonylag jól van, mások viszont bágyadtak, elesettek, szenvednek a láztól. A lázcsillapitás egyetlen célja a jelen korszerü orvosi ismeretek és ajánlások szerint a beteg közérzetének javítása. Ezért NE alkalmazzunk olyan módszereket, melyek szenvedést okoznak. A nyugati országok jelentös részében ezért már nem ajánlják a fizikális lázcsillapítást. Saját vizsgálatom szerint a magyar gyermekek kb 2/3-a kellemetlennek vagy egyenesen rettenetesnek éli meg a hütöfürdöt és a vizesborogatást. A hütöfürdö és a vizesborogatás, mivel orvosilag egyébként indokolatlan ma már gyermekkínzásnak számít. Ha a közérzet javitása érdekében mégis csillapítani szeretnénk a lázat, adjunk Paracetamol vagy Ibuprofen tartalmú gyógyszert a megfelelö dózisban. Az algopyrin, amidazophen nyugaton nem alkalmazható súlyos mellékhatása (agranulocytozis) miatt. Magyarországon ezeket a mellékhatásokat nem észlelték eddig. Ezt további megbizható vizsgálatoknak kéne eldöntenie, hogy valóban igy van-e és miért? Akit a kérdés részletesebben érdekel keresse fel honlapomat : http://home.hetnet.nl/~szijjarto/index.html vagy www.feverphobia.com Ne kínozzák lázas gyermekeiket tovább a fürdövel ,prizniccel! Tisztelettel : dr.Szijjártó László gyermekgyógyász szakorvos | ||
| ||
| hűtőfürdő, borogatás. de hallottam már olyat is, hogy tenyérre, talpra félbevágott krumplit ,kötnek,. nem próbáltam, hozzáteszem | ||
| ||
| Az elöttem szólókhoz csatlakozok. Mást én sem tudok javasolni. Főleg marex és Aszpázia írására gondoltam én is. | ||
| ||
| Szia!
Nem akarom a szavaidat ismét leírni,ezért ne haragudj!De én is így szoktam. | ||
|
| ||
| Állott vizes borogatás kézre, lábra, gyakran cserélve. Ha nem segít, akkor az egész test vizes lepedőbe csavarása vagy hűtő fürdő.Én valamilyen lázcsillapító kiséretével szoktam alkalmazni. | ||
| ||
| Nem csodalom... :)) En sem probaltam meg ki... | ||
|
| ||
| Inkább maradunk a hagyományosnál. | ||
|
| ||
| Olvastam a "Csak semmi panik" cimu konyvben, hogy regen ugy csillapitottak a laat, hogy egy nagyhazipokot vajban megforgattak, es azt kellett lenyelni. Arrol nem szolt a fama, hogy elt-e meg? Na meg arrol sem...hanyan eltek tul eme kezelest...?
En biztosan belehalnek, ha egy pokot le kellene nyelnem! Mit lenyelni... mar ha csak hozzaernek is..! Ez az egyetlen fobiam! | ||
| ||
| Volt benne részünk az elmúlt napokban hütőfürdő+algopyrin. | ||
| ||
| kád jég | ||
| ||
| Nálunk is így van,és ha hűtőfürdőzés után is van még láz,akkor jön az egész test beborogatása.Öt perces cserével.Ez mindig hatásos. | ||
|
| ||
| Hűtőfürdő
A leggyakrabban alkalmazott fizikai lázcsillapító módszer. A fizikai lázcsillapító módszerek lényege a fölösleges hő minél nagyobb felületen történő elvezetése a testtől. A csuklókra és a bokákra csavart vizes ruha a kis felület miatt nem kellően hatásos. A vizes ruhába történő csavarás a gyermek számára kellemetlen. A hűtőfürdő a fenti eljárásokkal szemben hatékony, és a legtöbb gyermek jól tűri. A hűtőfürdő gyakorlati kivitelezése: a kádba annyi vizet engedjünk, amennyi az ülő gyermeket kb. a mellbimbókig ellepi. A víz hőmérséklete a mért lázzal azonos legyen. A lefolyón keresztül a kádból folyamatosan engedjük ki a vizet, és helyette engedjünk a meleg vízbe vékony sugárban hideget. Természetesen ne a lázas gyermekre! Közben locsolgassuk a gyermek hátát és mellkasát az egyre hűlő vízzel, hogy minél nagyobb felületen történhessék meg a hőleadás. A hűtőfürdőt addig végezzük, amíg kézzel nem érezzük a gyermek testhőmérsékletének csökkenését, de 10 percnél ne tartson tovább. Hűtőfürdő után a gyermeket töröljük szárazra, fektessük ágyba. Lázméréssel ellenőrizzük a hűtőfürdő hatását, és amennyiben nincs komoly lázcsökkenés, megismételhetjük. | ||
| ||
| Nalunk elso a gyogyszeres kezeles,de ha az nem viszi le a lazat,akkor teljes testborogatas.Az mindig hatasos... | ||
| ||
| Gyógyszerrel vagy paedig hideg vízben való füdrés:( | ||
| ||
| Nálunk is a hűtőfürdő vállt be és a teljes testborogatás. | ||
| ||
| Tévhit, hogy a csukló és boka borogatás hasznos. Nekem ezt egy gyermekorvos mondta. Egész testes állot vízes borogatás, vagy hűtőfürdő a legjobb. Nálunk bevált, a lányomnak kisebb korában sokszor volt 40 fok körüli a láza, ezek váltak be. Fontos, hogy egy 40 fokos gyereket nem szabad beleültetni hideg vízbe, én kb. 37 fokosba szoktam és maximum 15-20 percig ül benne. Ha a gyerek nagyon fázik a vízben az azt jelenti, hogy nagyon nagy a különbség a víz és a test hője között és ez nem tesz jót. | ||
| ||
| Hütöfürdőt javasolom én is!HA az enm segít akkor orvos és gyógyszer. | ||
| ||
| Nekem egyszer volt 39.3 13 éves koromban. Anyu azonnal hűtőfürdőt csinált és ezzel 38.3-ra lement. Elég pocsékul voltam. | ||
| ||
| Sajnos én ha lázas leszek, nagyon nehezen megy le a lázam. Ritkán fordul elő, de akkor nagyon. Olyankor gyakran még a gyógyszer, meg a fürdő sem segít. Volt már rá példa, hogy többször kijött hozzám a doki, mert egyszerűen nem tudta lehúzni a lázam. | ||
| ||
| Szia!A gyermekemnek gyakran van magas(39-40fokos)láza.
ha nagyon magas a láz,a szívet mindenképpen borogatni kell,ÁLLOTT (nem hideg)vizes ruhát folyamatosan cserélgetni a mellkason,amíg nem csökken a láz,természetesen előtte mindig beadom a gyógyszert!Ha a lázcsillapító beadását követően 1óra múlva sem csökken,akkor be lehet adni más hatóanyagtartalmú gyógyszert pl,algopyrin után paracetamol tartalmút!Ez általában hatásos! még valami:én 38 fok alatt nem adok soha gyógyszert,mert ilyenkor az immunrendszer dolgozik!borogatni pedig vagy csak a csuklókat vagy csak a bokát szabad,egyszerre sohasem,nert nem tudjalehúzni a lázat! | ||
|
| ||
| Hűtőfürdőt már próbáltam magamon. Bevállt! | ||
| ||
| én a gyógyszerekben bízom, de ez az én saját véleményem | ||
| ||
| Igen az anyósom állandóan, azt mondja, így kell csillapítani a lázat. Ő már majdnem 70 éves és ő szokott ilyen régi dolgokat mondani.
Az orvosunk szerint, az egész testfelületen kell csillapítani a lázat, nem elég, ha csak a kézen, vagy a lábon csináljuk. Nekünk amikor a hüttőfürdő nem jött össze, akkor, vizeslepedőbe kellett csomagolnom a fiamat, majd a lepedőre, száraz törölközőt kellett tekernem. Amikor megszáradt a fiamon, újra kezdeni az egészet előlről. Volt amikor bejött, de náluk sajnos leginkább, az injekció, vagy az infúzió segített. | ||
|