| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Köszi a tippet, majd megnézem. | ||
|
| ||
| Most az ajicsomagolást is másképp terveztem. . . . Vettem annyi lenvászon szatyrot, ahányan vagyunk, és textilfestékkel mindenkinek valami hozzá illő karácsonyi motívumokat festettem rá, plusz a nevét. . úgyhogy ezt se szétszaggatni nem tudják, se eldodbi nem kell. :))) | ||
| ||
| Idén én is csináltam koszorút. Szalmakoszorú alapra drótoztam pici tobozokat, amiket előtte befestettem pirosra és narancssárgára, és néhányat natúr színűnek hagytam. Tettem mg rá csipkebogyót, szárított narancsot, és színes masnikat. És vanília illatú gyertyákat. Nem is vártam, hogy iylen jól sikerül, de tényleg szép lett. . . szóval most nagyon nagyon büszke vagyok. . és megérte a bőráldozatot, amit a tobozok feldrótozásával szereztem. :))))) | ||
| ||
| Biotékában vagy gyógynövényboltban próbáltad már? HA végképp nem találok sehol, még ez néha be szokott jönni. :) | ||
| ||
| Szerintetek hol érdemes csillagánizst venni? Nagyobb mennyiségre lenne szükségem, de nem nagyon találok sehol. | ||
| ||
| Teljesen érthetően :) | ||
|
| ||
| Rövidárú boltban vettem Pécsen!!!! | ||
| ||
| azt nem tudom sajna. a műszálasnak nagyobb a szakítószilárdsága. ergo tartósabb. :) | ||
|
| ||
| És még egy kérdés. . . cérna fajtája, ha nem átlátszó. Egy rövidárú boltban említették h műszálas cérna, már mint h azzal érdemes flittert varrni. Kinézetre van különbség a normális cérna és a között? De bevallom h elég tök vagyok az ilyenekhez, szóval bocsika az idióta kérdéseim miatt :S | ||
| ||
| Van a budai oldalon a Margit-hídnál azt hiszem 2 kreatív bolt. . . egyibe se lehet kapni? | ||
| ||
| rövidárú boltban érdemes megnézni, a kreatív boltokban nem teljes a választék. :) | ||
|
| ||
| Húú, köszike. A gyöngyöt a közepébe megoldás nagyon tetszik!!! :) Átlátszó cérnát hol tudok venni?! Mert eddig egyik kreatív hobbi boltban se mondták hogy van ilyen! | ||
| ||
| így van! Dr. Pitzburg mindenre tug megoldást :DDDDDDDDDDDDDDDD | ||
|
| ||
| nálunk kb 40 féle flittert lehet venni ami ni9ncs felfűzve. :) | ||
| ||
| hogy én milyen dinnye vagyok :-)))) hát persze, hogy a gyöngyológust (pitzburg) kellett volna megkérdezni :-)) | ||
| ||
| Lehet kapni felfűzve flittert , én már vásároltam olyat.
Ha gondoljátok, nézzetek körül az adatlapomon hátha találtok valami ötletet karácsonyra, saját készítés!! | ||
|
| ||
| flitter közepében egy ugyanolyan színű gyöngyszem :))) | ||
|
| ||
| Flittert nem úgy lehet kapni, hogy eleve sorba van fűzve és azt kell felügyeskedni?
Ha csak az a gondod, hogy ne látszódjon a cérna, amivel felvarrod, akkor vegyél átlátszó cérnát, ez olyan damil-szerű, csak annál vékonyabb. | ||
|
| ||
| Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnék flitter felvarrni párnára. Olyan technikára lennék kiváncsi, amelyben kevésbé látszik a cérna. Köszi előre is | ||
| ||
| Most nem lesz előre kitéve a 24 ajándék - tavaly egy fenyőgirland volt jó magasra felakasztva és azon lógtak a becsomizott beszámozott ajándékok. Naponta a soron következőt bonthatta a csajóca. Most funérlapból kivágtunk egy angyalformát, amit festéssel teljesen angyallá teszek, kis csengő lesz a kezébe és apukám a szárnyaira fog még egy pár ledet is szerkeszteni, hogy világítani is tudjon. Az angyalka lábai elé csempészem majd naponta az ajándékokat.
Jövőre meg olyat fogok csinálni, hogy kisdobozokba, vagy zsebekbe teszek szaloncukit és a leírást, hogy hol találja meg az ajándékot (pl. lépj előre három nagyot, fordulj jobbra és megint 3 lépés, majd balra nyúlj be a jobb kezeddel a . . . ). Most még nem tud olvasni, de jövőre már másodikos lesz!!!! Ez azért jó, mert nem vagyok behatárolva méretileg. A régi adventi naptároknál több ajándék kiesett a szórásból, mert túl nagy volt a mérete a zsebhez, dobozhoz képest. Ha nem lenne gyerekem, akkor a páromnak csinálnék adventit. Csináltam is neki anno. Úgy örült neki, mint egy gyerek. Már szeptembertől gyűjtögettem a kis ajándékokat, jó buli volt az is. Nekem jutott az izgalom, hogy ő mit szól, neki meg az ajándékvárás izgalma naponta. Remélem érthetően leírtam! | ||
| ||
| Hogy csinálod az adenti naptárt? Én olyan jópofa dolgokat láttam idén, bár nálunk nem szokott lenni, nincsenek még gyerekek, magunknak pedig nem készítünk. | ||
|
| ||
| Ez a sárgarépa nem hangzik rosszul evés oldalról, de fenyőfadísznek hogy kell elképzelni????
Részemről a karácsonyi készülődés a szaloncukor átcsomagolásnál tart és mellette gőzerővel készül a lányom adventi naptárja is. A szaloncukik átcsomagolása abból áll, hogy selyempapírdarab (max A4-es méret) alsó és felső részét behajtogatom, mintha legyezőt készítenék. Ezt a behajtogatott részt bevagdosom 0. 5 centiméterenként ollóval és kihúzom kicsit a rojtjait. A középső sima részbe beletekerem a szaloncukrot és ráteszek egy kis darab aranyfóliát. Így úgy néz ki a végén, mint a régi (mikor én voltam gyerek!!!) szaloncukrok - fehér papír+fólia - csak bohókásabb a fehér része. Nagy hópamacsoknak néznek ki a fán. | ||
| ||
| Friss sárgarépából cukor és citrom hozzáadásával készült ízletes csemege, mely minden korosztály kedvelt csemegéje. Könnyed, tápláló, de nem hízlaló.
Ezt most találtam, bioboltban lehet kapni, de talán otthon is el lehet készíteni. | ||
| ||
| Hol lehet beszerezni? Izgalmasan hangzik! :) | ||
|
| ||
| Köszönöm, közben megtaláltam, én balga a régi naptár hátoldaláta van a címük .
Mindenkinek ajánlani tudom, szerintem árban is jók, és nem mindegy, hogy a falinaptárt vagy bögrét úgy lehet készíteni, hogy nem kell rohangálnod utána, hanem interneten keresztül mindent te szerkesztesz meg, ők pedig postázzák. | ||
| ||
| Gabesz: nagyon sok helyen van ilyen, keress rá, hogy fényképes naptár. Van rossmannban, multiprintnél, photohallban, egy csomó olyan helyen, ahol van digitális fénykép előhívás. | ||
| ||
| Hogy készül? Tényleg van ilyen? | ||
|
| ||
| Én mindenképen sütök, már hagyomány. Ha másra nem lenne időm, mézeskalácsot akkor is sütnék. Tavaly csak magunknak készítettem, idén kap a család is.
A narancsot pedig dugd el :) | ||
|
| ||
| Szia!
Én tudok egyet, csak Szegeden. 9x13-as mérettől egészen az A/3-ig készítik és akár 1 vagy akár 12 oldalt is (spirálozva, laminálva)! Ha érdekel elküldöm a pontos címet. Üdv Shakti | ||
|
| ||
| Ebben a fórumban volt róla szó, ha visszanézel 2-3 oldalt, akkor meg is találod a hozzászólásokat. Talán a hozzászólók tudnak segíteni. | ||
|