Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban? (beszélgetős fórum)
Ez igaz, de amiről bizonyított, mint pl a cigi stb, azt azért jó komolyan venni.
[link]
Senki sem tudhatja, éppen mitől leszünk rákosak... manapság sokféle diéta van hosszú, egészséges élet reményében, eredményességét évtizedek múlva mérhetjük. Sajnos hiába rendelkezünk rengeteg infóval arról, hogy mi egészséges, összességében betegesebb az emberiség, mint valaha.
Nem tudom, hogyan lehet szépen beolajozni. Volt olajspriccelőm, kb. 10 puffantás után elromlott, soha többé nem adta ki :) Ha ecsettel lekenem, ugyanúgy rámegy 1/2 dl-nyi anyag. Ha sült húst szeretnék készíteni, nem teszek rá panírt :)
én nagyon megszerettem ezt a kütyümet. tényleg jól összevágja a hagymát és a petrezselymet.
Az olyan lehetett, mint a cipőtalp... Olvastam én is valahol, hogy panírozás után be kell olajozni és be a sütőbe...
[link]
Ez így működik, felbököm a hagymát, a fogak között átvagdosom hosszában, utána keresztben. Nem esik szét, csak a keresztben levágott rész jön le. Amíg keresztbe nem vágok, egyben felemelhetem a deszkáról. Lényeg, hogy nem lesz büdi a kezünk :)
Fűszervágó olló néven lehet vásárolni.
Hogy Te milyen kütyüket találsz!
Ezt nem ismerem,de nagyon érdekes, kipróbálnám,ha a kezembe kerülne.
Hagymához ez is jó, fiókban elfér
[link]
Van aprítógépem,csak hamarabb előkapok egy jó nagy kést,aztán meg takaríthatom a konyhát. Találkoztam már ezzel a szeletelővel,sőt ki is próbáltam vendégségben,és tetszett annak ellenére, hogy felszeleteltünk egy kiló hagymát,utána meg csak kapkodtuk a levegőt.
Utálom = portörlés és vasalás.
Szeretem: mosogatás és felmosás.
Van ilyen sokélű olló:
[link]
Nem vág annyira apróra, mintha késsel csinálnám deszkán, de nem is szükséges.
Nekem van egy ilyen kütyüm (meg tudod nézni a google-ban ha rákeresel Bergner hagymaszeletelő) amivel én a petrezselymet, zellert is összeaprítom. Igaz hogy utána el kell mosni, de 2 perc és a hagymát is petrezselymet is tökéletesre vágja én nagyon szeretem.
Lányok,nem írta senki,hogy a petrezselyemzöld aprítás nem a kedvence,hát nekem nem tetszik,főleg,ha kisebb csokorról van szó,és simán csak késsel művelem,mert nem éri meg elővenni semmi gépet,de nagyon szét tud szóródni a konyhában.Ma próbáltam,még friss az emlék,pedig nagyon finom tud lenni.
Még nem nagyon van elterjedve, talán mert bazi nagy és sok helyet foglal, de szerintem házimunka terén nagy újítás a folding machine is (hajtogatógép), tényleg olyan mint a jetsons rajzfilmben volt:D
Én nem is nagyon emlékszem, hogy milyen az a tipikus bő olajban sütött rántott cucc, pl rántott gomba vagy ilyesmik, de a gyerekeimnek meg még annyi összehasonlítási alapja sincs, mint nekem, mert én mondjuk gyerekként ettem ilyeneket, de nekik már kezdetben sem sütöttem olajban, hanem sütőben, így ők azt az ízt szokták meg, nem reklamálnak, hogy nem szeretik.
De ezt sem gyakran, mert hiába is izélünk ezen, a 150-160 fok felett sütött cucc, ha van rajta tipikus ropogós, aranyló kéreg, az tele van akrilamiddal, ami egy nagyon durva rákkeltő vegyület és sajnos a gyerekek szívják meg, hogy ha túl sok ilyen hőfokon sült dolgot esznek, akkor is, ha olajban és akkor is, ha olaj nélkül, és akkor is, ha kókuszolajban van sütve, az a hőfok nagyon káros folyamatokat visz végbe az èlelmiszerekben.
Hát igen, mivel ritkán használom, mint îrtam, nincs is ideje bekoszolódni, sőt, én nem büdösítek vele, hanem kint használom csak, pl grillezéskor ha valami olyan vendégek vannak, akikről tudom, hogy szeretik. Intenzív programot használok, lejön az olaj.
Azzal teljesen egyetértek, hogy dzsuvásan semmit sem szabad a gépbe tenni, az a mosogatógép halála. Mindent egy kicsit le kell öblíteni mielőtt betesszük.
Kipróbáltam a sütőpapíron készült, tepsis rántott húst, de nem ették meg...
Nekem ez is túl édes lenne, mert egyenlő arányban van a liszttel. 5-10 dkg cukornál többet semmibe nem teszek. Vasárnap csináltam tepsis túrógombócot, ebbe 8 dkg cukrot írtak, de piszkosul édes lett.
Az enyémet is bele lehetne tenni, de én olyan dzsuvásan nem pakolom bele. Ha meg már elkezdem pucolni, akkor már megcsinálom rendesen.
Ettől függetlenül nagyon is jól teszed, ha nem sütsz olajban, nekem se kéne, és még egy kellemetlen házimunkától is megszabadulnék. Na majd...:)
én a "mind megette" lapról szedem le a recepteket, nagyon jók, ha beütöd a google-ba kidobja. ja és van egy "csodapite" receptem bármilyen gyümölcsöt teszel bele MBI lesz (10 vaj, 25 cukor, 25 liszt, fél zacsi sütőpor, 2 tojás 1,5-2 dl tej és bármilyen gyümölcs amit szeretnél piskóta lángon amig nem érzed erősen az illatát tűpróba és ha nem ragad kész). Mosogatással együtt 50 perc és rengetegféle módon variálható.
Aaaz igen. Szívesen próbálok új recepteket, de itt a neten nagyon résen kell lenni, sok vállalhatatlan van. Pl. olyanok, amibe 60 dkg cukrot írnak, vagy össze sem áll a tészta stb.
hát nekem sem a kedvencem a sajtreszelés. Amit kifejezetten szeretek az a süteménysütés.
Olajsütő? Lyézusom, ilyenkor jut eszembe, hogy én nem sütök semmit olajban, annyira távol áll tőlem az ilyen,évente 1x veszem elő, már gondoltam rá,hogy elajándékozom:D. Mellesleg akitől kaptam, az nem tudta, hogy nem használok olajsütőt. De amúgy azt is be lehet tenni a mosogatógépbe, minden darabját, a fűtőszál izolálva van, szóval azt is.
Nokedliszaggatót mosogatni, olajsütőt kipucolni. Ezeket naon nemszeressem.
Azzal is utálom. Van mindenféle szerszám, eszköz, reszelő,daráló. Összevissza hullik, morzsálódik, vagy kenődik, ragad. Irtó piszkos munka Ha lehet, másra lőcsölöm.
Lassan mindet kihagynám az életemből. :)
További ajánlott fórumok: